Pembantu Rumah Tangga - Agent Penipu
Terrie Caprie - Wed 10/Oct/2018 10:42am [Last Comment]
As Salam Semua
Kepada siapa yg mencari pembantu rumah tangga,
cubalah jangan layan agent agent dari majalah.com
kesemuanya boleh dikatakan penipu dan menipu
saya sudah kena tipu oleh 4 agents dalam masa kurang dari 2 tahun
rasanya sudah serik untuk mencari pembantu rumah.

kalau ada berurusan dengan agent agent, sila dapatkan salinan bukti pengenalan mereka sebelum buat pembayaran. Mereka akan selalu tukar hp number.
kalau perlu, mesti tahu dimana agent tinggal, senang nak pergi. Tolong jangan deal di KFC, MD or kedai mamak, lesap jawabnya.

Kalau anda pernah ditipu, sila e-mail bukti pengenalan (kad pengenalan atau passport)

mmmsl2016prime@gmail.com

Senarai ini akan dishare supaya sahabat sahabat supaya tidak mengalami nasib yg sama. Kepada sahabat yg membayar wang, tetapi lansung tidak dapat pembantu, ia adalah incident yg menyedihkan.

terima kasih.
Terie Caprie, Kuala Lumpur.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Pembantu Rumah Asing
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Dr Love - Fri 12/Oct/2018, 8:04am
    bukankah majalah.com dah memberi amaran di setiap 350,000 laman iklannya.

    Lihat item nombor (2) dan (3) dibawah. Jika tuan/puan mematuhi nasihat ini, kemungkinan besar tidak akan ditipu.

    Nasihat ini adalah universal, tuan/puan patut mematuhinya jika tuan membeli melalui mana mana laman ecommerce di internet. Kini terdapat puluh2 ribu laman internet malaysia yg menjual pelbagai produk/servis. Pastikan tuan mematuhi amaran dibawah.

    === & ===

    Warning!

    1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!

    2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

    3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!

    4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.  
  2. Forum Moderator - Fri 12/Oct/2018, 10:11am
    Mohon tuan maklumkan iklan2 dari agen penipu tersebut. Kami akan masukkan topik mereka kedalam senarai 'tuntutan dan tribunal' supaya boleh dibaca oleh kesemua pelawat forum ini.

    Forum Admin
    Majalah.com  
  3. Hazrul Nizam - Fri 12/Oct/2018, 11:20am
    senang sahaja cik.

    1) adakah anda mempunyai syarikat dan nombor SSM?
    check dgn ssm online utk menentukan kewujudan. tidak perlu bayar

    2) adakah anda mempunyai akaun bank semasa dgn nama yg sama dengan syarikat SSM anda?
    masukkan wang kedaam akaun bank sahaja. jangan bagi cash. jangan masukkan ke akaun peribadi.

    3) adakah anda mempunyai premis (pejabat).
    Pergi berurusan di DALAM pejabat, bukan di kedai mamak.

    jika jawapan diatas kesemuanya YA, kemungkinan besar anda akan selamat. walaupun risiko penipuan bukan 0% (masih ada kemngkinan utk penipuan), risikonya berkurangan kepada tahap yg kecil.  
  4. Terrie Caprie - Sat 13/Oct/2018, 7:11am
    wassalam
    jutaan terima kasih dengan nasihat yang diberikan. Insyallah pisang tidak berbuah banyak kali. Semoga menjadi iktibar. Mereka cukup licik..
    Apakan daya, ada hikmahnya.
    terima kasih sekali lagi.  
  5. Pasakarat - Sat 13/Oct/2018, 12:14pm
    Saya ruhil ..saya amik komisen sebagai orang tengah ...semua payment voucher saya dah tulis berapa bahagian saya berapa bahagian ..setiap pembantu saya amik upah duit minyak toll rm750 .. saya berkerjasama dgn banyak Agen..setiap maid lari saya kena tunggu pengantian Dari Agen ..jaminan bukan Dari saya jaminan Dari Agen saya hanya mengurus saja ...  
  6. Pasakarat - Sat 13/Oct/2018, 12:22pm
    Setiap urusan maid Sudah terangkan syarat Dan jaminan Dari mana .. bila Ada masalah harus tungu Dari Agen ..mus kg pandan Ada 4 orang maid tak ganti skang mus sudah tak boleh masuk sebab sudah Di kenakan tindakan Dr polis Indonesia, maimunah Agen Dari Medan 4 orang .lari sampai skang sudah 4 tahun .. yanti Medan 1 orang.. sofiyanti Dari Medan 2 orang ..  
  7. Pasakarat - Sat 13/Oct/2018, 12:27pm
    Kalau Ada Majikan nak balik Wang upah saya dan rasa saya tidak layak terima upah Tu boleh email terus pada saya tapi saya tak cover duit Agen ..  
  8. Pasakarat - Sat 13/Oct/2018, 12:49pm
    Dan. Kali terakhir saya berurusan dengan Agen mus kg pandan ..4 orgn maid lari .. Dan saya Dan berhenti urus dua tahun  
  9. Terrie Caprie - Sun 14/Oct/2018, 7:08am
    Kalau sudah jadi agen, biarlah bertanggung jawab dan jangan janji yg bukan-bukan. Saya guarantee for 3 bulan. Tetapi dalam masa tak sampai 2 minggu maid nak berhenti, tetapi agen terus senyap. Agen yg deal dengan tekong, bukan majikan.
    Majikan buat perjanjian dengan agen dan bukan dengan tekong.

    Ruhil Farahiyah Binti Said Kp 870718-06-5278

    kenapa buat macam itu.  
  10. Terrie Caprie - Mon 15/Oct/2018, 10:38pm
    Pasakarat atau Keparat???

    Allah jua yang membalas. Carilah rezeki yang halal, lagi bersih dan berkat. Bertanggung jawablah sikit.
    Tunaikan janji, kalau tidak semua, sebahagian.  
  11. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 8:38pm
    Saya ruhil ..saya maklum Kan bahawa saya tiada urusan pembantu rumah selama 2 tahun ini.. Ada orang telah mengunakan nama saya .. saya akan buat laporan polis dengan segera .. Dan lanjut Kan ke mahkamah tribunal ..segala bukti terakhir payment voucher saya akan berikan pada pihak polis ..sekian ..sila hubungi saya melalui email pasakarat4u@gmail.com ..terima kasih  
  12. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 8:40pm
    Sekali lagi saya tegaskan Kali terakhir saya berurusan pada mei 2017 dengan Agen mus kg pandan .. saya tidak pernah berurusan dengan Agen Lombok atau maid Dari lombok  
  13. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 8:43pm
    Kepada yg buka topik ini sekiranya anda berniat untuk menganiaya atau menbalas dendam ..sila email kepada secara rasmi Kita boleh selesai dengan saluran yg betul ..  
  14. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 8:45pm
    Pada Bulan oktobee 2018 saya langsung tidak sign mana mana voucher atau mana mana menguruskan pembantu rumah atau membekal pembantu rumah atau jadi orang tengah ..harap maklum  
  15. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 9:11pm
    Tambahan..

    Senarai Agen Indonesia Yang saya berurusan
    1) amnah
    2) maimunah atau Kak Mai
    3) yanti
    4)sofi yanti
    5) Pak sudar
    6) Kak mus jawa kg pandan
    7) Kak mus pandan
    8) Agen melayu lelaki fei Dari denai alam
    9) Dewi meru
    10) Ros Gombak
    11) Ros setapak
    12) ibu santi jalan kastam
    13) tias jalan kastam
    Dan ada lagi tapi mereka yg saya tak sebut masih bertanggungjawap menganti duit kepada Majikan  
  16. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 9:13pm
    2018 saya tiada satu urusan pembantu rumah saya uruskan harap maklum  
  17. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 9:24pm
    Tambahan

    Saya juga Ada berurusan dengan Agen melayu ..suami isteri dulu tinggal Di Puchong ..saya tidak amik orang die Dan die pernah amik pembantu Dari Agen Pak sudar tapi tidak membuat bayaran pada Pak sudar.. 2 tahun lepas last dengan berita semua Agen telah perangkap mereka berdua .. 2 tahun yg lepas  
  18. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 9:30pm
    Dalam senarai Agen Tu

    1) amnah masih hutang 3 orang termasuk 2 adik beradik kes tribunal lari cukup 3 bulan ..belum ganti ..Majikan tuduh saya larikan mereka
    2) Mai atau Kak Mai 4 orang masih hutang ..lari sampai sekarang antara pensyarah uitm amik 2 orang
    3) kakmus Ada 4 ..maid Di bekalkan belum ganti kerana die Di sekat masuk ke Malaysia
    4) ibu lamina kg pandan TNb Ada 3 juga masih belum ganti kerana Di sekat masuk
    5) Pak sudar Ada 1 tapi sudah Di ganti dengan maid kosong
    6) sofiyanti ada 2 Majikan Di sunway spk Shah alam masih belum ganti tapi Majikan Ada no die Di Indonesia ..masuk.ke Malaysia tapi telah melarikM diri
    4) Agen umi di ukay perdana juga telah Di tangkap maid masih belum Di ganti
    5) yanti Medan 2 maid belum Di ganti ..tapi sudah ansur Bayar dengan Majikan

    Ada beberapa lagi saya akan rujuk payment voucher ..  
  19. Pasakarat - Sat 27/Oct/2018, 9:38pm
    Semua urusan ini saya hanya amik komisen Agen antara RM500 ke RM 750 upah duit minyak saya saja ..saya cuma amik komisen Agen saja ..  
  20. Nor Fatimah 3 - Tue 19/Mar/2019, 1:33pm
    Kepada warga majalah.com yang pernah mengalami masaalah berurusan dengan agen Ruhil Farahiyah Binti Said Kp 870718-06-5278 dan ingin membuat tuntutan wang bersama boleh hubungi saya di emel di nor.sypagroupofcompanies@gmail.com dengan memberi butiran nama& no tel anda. Jgn paparkan di sini. Terima kasih  
Page 1   (Total 20 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.