Pelan Simpanan & Perlindungan Takaful Ikhlas
Shuhaimi 5 - Wed 24/Aug/2011 2:30pm [Last Comment]
Apakah perancangan anda untuk jaminan diri dan keluarga tersayang? Adakah simpanan anda mencukupi jika sesuatu musibah menimpa keatas anda untuk menampung kos rawatan, sara hidup dan pendidikan anak?

Takaful Ikhlas menawarkan PELAN SIMPANAN & PERLINDUNGAN komprehensif yang berlandaskan syariah.

Kelebihan:
Tabung Kematian
Tabung Hilang Upaya Kekal / Lumpuh
Tabung Penyakit Kritikal (40 Jenis Penyakit)
Tabung Kemalangan Diri
Tabung Khairat Kematian (Diberi Dalam Masa 24 Jam)
Elaun Harian Hospital
Pengecualian Caruman. (Pihak Syarikat Takaful Ikhlas Akan Sambung Caruman Jika Peserta Mendapat Penyakit Kritikal)

Contoh pelan sumbangan RM100/bulanan (umur 25thn)

Tabung kematian : RM60,489
Tabung hilang upaya kekal : RM80,489
Tabung penyakit kritikal : RM20,000
Tabung kemalangan kematian : RM75,489
Khairat kematian : RM1000
Elaun hospital harian: RM100
Anggaran simpanan slps 30 thn : RM56,000

Warga forumer majalah yg dikasihani, jika anda sayangkan diri dan keluarga anda, jangan berlengah lagi, lindungi anda sekeluarga dengan pelan takaful.

Dapatkan quotation percuma dgn hanya sms atau emailkn nama, umur, pekerjaan, merokok atau tidak dan budget sumbangan bulanan anda.

Hantarkan ke:
email : tsuhemy@hotmail.com
h/p : 017-575 5623
Shuhaimi Takaful Ikhlas

p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri, berhati-hati dijalan raya.

Niche: Insurans Dan Takaful
     
  1. Rizzone2u - Wed 24/Aug/2011, 8:26pm
    http://cyberbiz.lifeme.net/  
  2. Shuhaimi 5 - Thu 25/Aug/2011, 5:26pm
    Ditakdirkan jika anda lumpuh@hilang upaya.. siapakah yg boleh membantu anda?
    (kos perubatan RM30,000)
    pendapatan jatuh!
    perbelanjaan meningkat!
    bolehkah anda terus hidup?
    siapa akan menanggung perbelanjaan keluarga anda?  
  3. Atakis Krizalid - Fri 26/Aug/2011, 3:32am
    emailkan quotation kpd saya di atakis_krizalid@yahoo.com..sedang mencari2 takaful yg sesuai utk diri dan keluarga tq  
  4. Shuhaimi 5 - Fri 26/Aug/2011, 3:37pm
    Atakis Krizalid: saya sudah email... Bg warga majalah lain, tinggalkan email address anda utk dptkan quotation percuma.  
  5. Se - Fri 26/Aug/2011, 10:10pm
    prudential bsn takaful(produk takaful terbaik di malaysia)
    area lembah klang
    013 4059885 marshah_1129@yahoo.com
    shah erzad  
  6. Ashari Warno Al Madeena Group - Fri 2/Sep/2011, 10:41am
    salammm
    susah jugak kalu semua org nak mengaku produk dia lah yg tebaik...
    nasihat saya kepada bakal peserta dan agen takaful... Kalau kita jual produk, mungkin esok lusa ada produk org lain lg baik, so macamana? nak suruh pelanggan kita berhenti dan ambik yg lg baik?
    Sahabat pelanggan sekelian, produk Takaful yg terbaik ialah produk yg menepati keperluan anda sendiri, bukan keperluan orang lain, bukan keperluan agen, ingatt...keperluan anda sendiri... misalnya, kalau org kata produk dia siap medical card, siap itu dan ini tapi rupa rupanya keperluan perubatan sahabat telah dicover oleh majikan suami, maka, produk yg siap medical card ini bukanlah yg terbaik utk sahabat... Beberapa cara atau tips sertai takaful:

    1. Lihat apa risiko kewangan yang anda ada? Misalnya, adakah gaji anda telah dilindungi oleh insuran/takaful? Adakah hutang2 anda telah dilindungi oleh insuran/takaful? Jika anda menghidapi penyakit kritikal dan mungkin memerlukan RM80,000 segera, adakah anda mempunyai sumber?
    Next, lihat apakah pilihan/alternatif yg ada jika anda kehilangan pendapatan.. misalnya adakah adik beradik atau kawan2 yg boleh bantu sara anak bini sampai 3 4 tahun? ada tak sedara mara yg blh bayarkan hutang piutang? Boleh ke kereta anda dijual dengan segera dengan harga yg lebih tinggi dr baki finance? Adakah syarikat anda ada menyediakan bantuan kewangan jika anda perlu duit segera untuk pembedahan jantung atau merawat kanser?
    Next, jika penyelesaian tiada, mungkin anda ingin pertimbangkan insuran/takaful.. so, cuba dptkan agen takaful yg anda berkenan dari segi keterampilannya, PRnya, profesionalnya, pengetahuannya, komitmennya, full time ke tidak,... kalau dah berkenan, tak kira lah dia dari company takaful mana, asalkan takaful, dan produknya menepati risiko kewwangan anda, segeralah sertai.... jangan asyik banding2 tp tak masuk2... sbb antara ciri ciri takaful yg bagus ialah takaful yg anda SERTAI SEKARANG!!! bukannya yg anda asyik banding2 tapi tak masuk2...

    tips lanjut 0192790050 Group Agency Manager Ashari atau email: dfuture@streamyx.com  
  7. Nasarizal - Tue 6/Sep/2011, 5:45pm
    Salutation to Mr Boss GAM Ashari. Betul tu semua. Sekiranya nak tahu apa yang saya boleh offer dari ING PUBLIC Takaful Ehsan untuk keperluan diri dan keluarga anda, sms saya sudah mencukupi,
    0 1 4 3 6 2 3 6 9 4 (Rizal). Saya akan hubungi anda penerangan lanjut dan percuma.  
  8. Iskandar 22 - Mon 12/Sep/2011, 4:13pm
    40 penyakit kritikal? agak2 la.....setiap kompani insuran dibenarkan ambil maksimum 36 penyakit kritikal dari jumlh 40 penyakit yang disenaraikan oleh bank negara.  
  9. Akmal 31 - Wed 21/Dec/2011, 5:43am
    Salam iskandar 22,

    saya dari maa takaful..

    maa takaful cover 46 penyakit kritikal..

    akmal:0106305017  
Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Makan Lemang To'ki dan Bakar Lemak di Kolam Air Panas Bentong
Mari kita belajar dari Lemang To'ki di Bentong cara beliau berniaga. Bisnes ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tanah di kampung yang dekat dengan jalan besar. Di Bentong juga terdapat Kolam Air Panas popular dengan 3 peringkat kepanasan. Berendam dalam kolam ini dipercayai boleh menyihatkan kulit dan badan. Juga boleh membakar lemak lemang yg baru dimakan tadi :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)