Nasarizal

Profile
Forum NickNasarizal
Handphone013-6299190
RegisteredTue 15/Mar/2011, 10:55am
Topics by Nasarizal
1Mencari Pembida Projek Dobi Pakaian ATM di Skudai, Johor di Antara 25 Jul Hingga 2 Ogos 2019 - Mon 17/Jun/2019 9:48am
2Software Hot Spot Unlimited Internet ke Komputer Anda - Tak Perlu Langgan Internet Broadband Lg untuk Komputer di Rumah (2) - Wed 15/May/2019 12:16pm
3Tawaran Tapak Niaga Sempena Pengambilan Pasukan Sukarela Tentera Darat dan Tentera Laut Seramai 500 Orang (2) - Tue 5/Sep/2017 9:54am
4Skim Pembelian Kereta Khas Kerjaan/Swasta 2017/2018: Dapatkan Rebate Tunai Tinggi! - Mon 10/Jul/2017 2:47pm
5Penjanaan Income Tetap yang Halal untuk 2017 Melalui Forex Islamic. (1) - Tue 3/Jan/2017 9:23am
6Trading Islamic Forex (3) - Tue 8/Nov/2016 10:02am
7Kereta untuk Dijual - Wira 1.5 Gli Auto Tahun 2002 - RM6,800 Tunai (3) - Wed 10/Feb/2016 1:49pm
8Di Sinilah Ikhtiarnya Meringankan Beban Kewangan Kita. (1) - Wed 23/Sep/2015 9:30am
9Mencari Penyewa Kereta Wira 1.5l Gli Auto 2002 - Tue 23/Sep/2014 10:09am
10Main Games Xbox 360 Tanpa Masuk DVD Game - Fri 1/Aug/2014 8:14am
11Medical Card Sekeluarga Sekali Bayar utk Selama-Lamanya Perlindungan (32) - Tue 13/Aug/2013 2:47pm
12Taklimat Kerjaya Takaful Setiap Minggu - Thu 4/Jul/2013 2:02pm
13Mencari 1 Lagi User Untuk Original Norton Internet Security 2013 - Wed 30/Jan/2013 12:25pm
14Mencari Apartment (Aircond Dan Water Heater) (3) - Wed 20/Jun/2012 10:20am
15Medical Card yang Memberikan Anda RM250 Sehari di Hospital Kerajaan (12) - Wed 21/Dec/2011 11:09am
16ING I Cash Max - Inilah Polisi yang Berbaloi! (1) - Mon 14/Nov/2011 11:56am
17Dua Perkara Ini Sahaja yang Penting Jika Anda Pekerja Sektor Swasta atau Usahawan (8) - Thu 13/Oct/2011 10:54am
18Simpanan + Hospital Income + Kad Perubatan = Sekali Sumbangan Dari RM100? Menarik! (4) - Fri 9/Sep/2011 11:09am
19Eh, Baru Tahu Kad Perubatan Ni Macam Ni! (32) - Wed 3/Aug/2011 9:41am
20Seminar Kerjaya Bersama ING Public Takaful Ehsan (3) - Tue 31/May/2011 1:45pm
21Khidmat Pengurusan Simpanan Persaraan (Seperti KWSP) untuk Usahawan (5) - Thu 14/Apr/2011 11:56am
22Simpanan Persaraan dan Skim Pencen untuk Usahawan (5) - Tue 15/Mar/2011 11:28pm
Comments by Nasarizal
1Mohon Bantuan - Terjerat Setelah Isi Borang Pinjaman Dari Facebook - Fri 6/Dec/2019 11:14am
Salam Saudara. Berhubung dgn PPIM untuk dapatkan khidmat nasihat dan telunjuk mereka untuk selesaikan masalah saudara. tapi kena ikut cara mereka bila mereka dah bantu saudara jangan duk ikut hati dan perasaan lagi tanpa ada ilmu...ramai mereka bantu. tapi cara keras sikitla kaunseling mereka. No PPIM - 019-359 1000
2Tawaran Tapak Niaga Sempena Pengambilan Pasukan Sukarela Tentera Darat dan Tentera Laut Seramai 500 Orang - Tue 5/Sep/2017 10:19am
Hanya dua gerai yang akan dibuka.... 1 gerai makanan, 1 lagi gerai minuman. Kelulusan akan dimaklumkan pada 7 September 2017 menerusi whatsap... Sila emel kpd sy, murguzz@yahoo.com atau snap gambar SSM, gamabr sijil pengendalian makanan dan rancangan menu beserta harga.....
3Tawaran Tapak Niaga Sempena Pengambilan Pasukan Sukarela Tentera Darat dan Tentera Laut Seramai 500 Orang - Tue 5/Sep/2017 9:56am
Masa sesi pengambilan : 8.30 pagi hingga 1.00 petang.
4Hendak Menjual Kereta Anda? Bayaran Cash, Kereta Continental/5-15 Tahun Diterima - Sat 8/Jul/2017 8:30am
Salam saya broker jualan menjual kereta import seperti honda, toyota, nissan ford di bawah Skim Pembelian Kereta Kerajaan Khas 2017. Penjawat swasta juga layak memohon dengan minimum gaji dari rm2700......menawarkan rebate RM tinggi bagi yang mnempah melalui saya. Tiada urusan tunai dengan saya. Cuma buat pilihan kereta anda melalui saya, dealer kami akan menghubungi anda utk urusan pembelian kereta ini selanjutnya sehinggalah proses sign aggreement dgn bank, dan pengeluaran kereta daripada bilik pameran berdekatan kawasan anda....
5Mencari Pelabur Dlm Biz Forex - Wed 9/Nov/2016 11:24am
Azian...saya nak bersahabat dengan bro.. Saya Riz.. 0143623694. betul tu kita yg trade partime ni realiti untung rugui mmg mcm tu. sehingga sy menaip ni pada 8 Nov 16, hari election US president, saya telah kerugian USD 700 lebih... balance sy tinggal 30%.tapi mental kena kuat... perjuangan mesti diteruskan dengan imu yang benar..muhasabah diri balik kenapa jadi mcm ni.. sebab tak letak stop loss... trading pada masa yg tersgt volatile... byk lagi faktor...tapi sy ada ilmu untuk konsisten untung forex di masa akan dtg hasil sy belajar dripada kerugian2 yg lampau.... jadi kepada yg baru nak memorex tu, gunakanlah modal sendiri.. jgn kutip duit orang dan cuba nak tambahkan deposit untuk trading lebih lot... lepas tu rugi, cakap dekat pemeri wang, rugi kak nanti untung balik.position tak close lagi kak. kesian orang yg tak tau trading, lepas tu mungkin terkandas di sini.... sekian... salam keinsafan..kerugian aku hari ini akan terus membakar semangat juang yang lebih tinggi..
6Trading Islamic Forex - Tue 8/Nov/2016 2:42pm
usd 100 paling kecik nak trading... tapi selesa dan boleh trading lot lebih tinggi dan pulangan lebih tinggi dlm masa singkat, USD 500 minimum...
7Pelaburan Profit Keuntungan 5% - 20% Secara Konsisten - Wed 2/Nov/2016 2:56pm
Melabur dalam stock market ke bro. last sekali tu tag line ini mcm letakkan forex ni sebaris dgn scam scam.... forex dgn stock market tu betul. tp dua-dua high risk....
8Minta Pencerahan (Sumbangan Kewangan) - Thu 8/Sep/2016 9:48am
Cuba cerita apa kisah yang menhampakan. Kalau pasal dokument diorang minta, untuk pengesahan.
9Kereta untuk Dijual - Wira 1.5 Gli Auto Tahun 2002 - RM6,800 Tunai - Wed 10/Feb/2016 1:51pm
Lokasi kereta di Petaling jaya. berdekatan Universiti Malaya
10Membaiki Mesin Basuh, Tv, Lcd, Peti Ais dan Barang2 Elektrik yang Lain. Pendawaian Elektrik, Pemasangan Aircond Dalam RM90, Menjual Barangan 2nd Hand. - Tue 8/Sep/2015 10:45am
Siapa nak beli Bluray Player Samsung..Saya beli di Lazada RM286 2 bulan lepas... skrg nak jual RM200 je..boleh kurang nipis.... Whatsapp sy..COD di area KFC Jln Universiti, PJ.. Kelebihan Bluray Player : 1) Kepuasan menonton visual High Definition dengan bunyi High definition. 2) Subtitle tak merapu (pilih bahasa Indonesia untuk setengah Disc) 3) Kat kedai bluray DIsc dah ada offer RM25 untuk 3 Disc.... Alang-alang daripada beli 3 DVD RM20, kualiti gambar tak tau lagi, baik guna bluray Disc. Kualiti HD terjamin. 014-3623694 (Riz) sapa cepat dia angkat!
11Saya Nak Berniaga. - Thu 15/Aug/2013 10:29am
Salam Cik Azza. Tahniah sy ucapkan kerana ingin menjadi usahawan. Tidak ramai dalam kalangan bumiputera yang bersungguh-sungguh untuk menjadi usahwan. Boleh semak emel yg sy hantarkan jika berminat berniaga dgn untuk yg sgt besar, tp modal minimal. ianya benar-benar sebuah perniagaan, bukan pelaburan internet, perniagaan berbentuk MLM dan sumpamnya.
12Medical Card Sekeluarga Sekali Bayar utk Selama-Lamanya Perlindungan - Wed 14/Aug/2013 4:44pm
Tuan-tuan dan puan-puan, sila semak emel anda untuk info medical card ini. Sya menantikan maklumbalas daripada pihak tuan-tuan dan puan-puan. Salam Sejahtera, semoga tuan-tuan dan puan-puan berada di dalam kesihatan yang terbaik selalu. Amin.
13Medical Card Sekeluarga Sekali Bayar utk Selama-Lamanya Perlindungan - Tue 13/Aug/2013 3:55pm
Along 114, sy dah emel, sila periksa attachment utk info pelan ini. terima kasih banyak di atas pertanyaan.
14Medical Card Sekeluarga Sekali Bayar utk Selama-Lamanya Perlindungan - Tue 13/Aug/2013 3:45pm
En Abi Miza, sy dah emel. Blh baca infonya. Terima kasih.
15Medical Card Sekeluarga Sekali Bayar utk Selama-Lamanya Perlindungan - Tue 13/Aug/2013 3:12pm
Encik Iman 29 dan Encik Adie 13, saya telah emel juga info. Terima kasih kerana bertanya.
16Medical Card Sekeluarga Sekali Bayar utk Selama-Lamanya Perlindungan - Tue 13/Aug/2013 3:09pm
Encik, saya telah emelkan info. Sila semak dan memberi semula sebarang respon kepada sy. terima kasih.
17Mencari Kerja Kosong Admin (PJ/Sunway/Subang) - Tue 30/Apr/2013 10:10am
salam , Saya offer gaji RM3000 sebulan. gaji ye bukan komisyen. Komisyen kira lain. Sbg life Planner Officer. latihan/bimbingan akan diberikan sehingga cekap. setiap bulan ada 2 target mudah dicapai...Mulakan langkah pertama, call/sms saya utk kita set sesi interview. Skop kerja : Client administration+2 simple market target Nas : 014-3623694
18Tolong Saya! Perlukan Nasihat dan Pendapat - Tue 30/Apr/2013 10:04am
Salam Encik Rab21, Nasihat saya, untuk kurangkan keterdesakan diri Encik, kenapa tidak tambahkan lagi sumber pendapatan lain untuk selesaikan atau kurangkan masalah kewangan Encik. Saya salah seorang rakan kongsi dalam satu kompeni life planner. Kita ada tawarkan program Talent search yg mane kita bagi gaji RM3000 sebulan sekirannya capai 2 goal sahaja yg kita sasarkan. Nak capainya amatlah mudah. kalau perlu penerangan lanjut, call saya atau sms pun cukup. sy akan call semula untuk kita set appointment supaya sy blh terangkan lanjut. P/S: Maaf, polisi saya, saya tidak akan terangkan melalui email,phone atau sms. Penerangan berdasarkan appointment shj Nas : 013-3544085 / murguzz@yahoo.com
19Pesta Hari Terbuka Kolej 9 Universiti Malaya - Wed 30/Jan/2013 12:36pm
sy nak bukak booth utk pertanyaan ttg insurans hayat ING...blh bg free space tak? sbb sy bagi free service jugak utk makluman orang awam semua, saya tidak menjual insurans pada hari tersebut. So ini win-win situation ni. 013-3544085 - Rizal, Authorised ING Agent.
20Mencari Apartment (Aircond Dan Water Heater) - Thu 21/Jun/2012 11:13am
Kalau begitu untuk bilik sahaja saya buka...tak melebihi RM400.. Terima kasih Encik Azlan atas info diberikan. Saya kurang mengkaji pasaraan semasa. Cuba untuk dapatkan nilai yang lebih rendah daripada penginapan yang kompeni saya sediakan supaya dapat menggalakkan mereka tinggal luar dan tidak bergantung tinggal di penginapan pelajar yang terhad.
21Medical Card yang Memberikan Anda RM250 Sehari di Hospital Kerajaan - Tue 27/Dec/2011 10:33am
encik, Ezwani, saya telah menghantar butirannya. Sila semak. Terima kasih kerana berminat.
22Medical Card yang Memberikan Anda RM250 Sehari di Hospital Kerajaan - Fri 23/Dec/2011 9:56am
Encik Fazli, saya dah hantarkan email. Sila semak, dan berikan maklum balas.
23Medical Card yang Memberikan Anda RM250 Sehari di Hospital Kerajaan - Wed 21/Dec/2011 3:32pm
Encik Nazri, saya dah hantar butiran ke emel encik. Sila semak. Terima kasih kerana berminat dengan kad perubatan dari ING.
24Medical Card yang Memberikan Anda RM250 Sehari di Hospital Kerajaan - Wed 21/Dec/2011 12:16pm
Encik Ahmad Narzi, sila semak emel encik. Terima kasih kerana berminaty untuk mengetahui dengan lanjut.
25Medical Card yang Memberikan Anda RM250 Sehari di Hospital Kerajaan - Wed 21/Dec/2011 11:57am
Saya dah hantarkan details ke email tuan/puan...Terima kasih kerana berminat untuk menegtahui dengan lanjut.... Untuk pengetahuan umum, kad perubatan ini di bawah ING.....
26Apartment Dilelong Murah Dari RM8k! - Mon 14/Nov/2011 2:05pm
sy nak beli rumah sekitar serdang. kalau ada, tolong emailkan sy step by step, berapa kos yang terlibat...ke murguzz@yahoo.com
27ING I Cash Max - Inilah Polisi yang Berbaloi! - Mon 14/Nov/2011 11:59am
jika ingin hantarkan emel, hantar ke murguzz@yahoo.com, tinggalkan no telefon anda sekali. Saya akan menghubungi anda kembali. Ada perkara yag lebih mudah difahami jika dimaklumkan melalui telefon.
28Tolong Tak Dapat Buat Keputusan (Kerjaya) - Thu 27/Oct/2011 3:17pm
mulakan dengan kerja profesional partime... Saya tawarkan Takaful Advisor,,, komisyen selama 6 tahun....memang lumayan kalau dah dapt rentak..Mula-mula memang la ada yg pandang sebelah mata sahaja kerjaya camni.. 014-362 364...call jika di lembah klang... yang lain boleh juga klau berminat..
29Pinjaman Peribadi yang Segera - Thu 27/Oct/2011 3:04pm
rhb easy bank la Encik...10 minit je...
30Part Time di Rumah! Boleh Berbahasa Inggeris! - Thu 27/Oct/2011 2:58pm
tipu la..tak percaya langsung..mula2 kata tak minta duit.pastu kene RM50..pastu keje ntah ke mana2, penganjur 'kursus dalam talian' yang buat duit dari rumah..
31Tolong La - Thu 27/Oct/2011 10:19am
Sorang lagi Cik Ema 31 ..ish..2...ok, kepada siapa yg bermurah hati nak bantu die, disarankan minta nama penuh dan no IC die, kemudian hubungi tekun untuk pengesahan 1-300-88-1277 (tekun nasional)....klau betul, cek tgh pending dari pihak tekun...betul la tu..teruska usaha murni nak membantu...klau tak jgn sesekali simpati dengan pujuk rayu orang yang tidak dikenali asal-usul di majalah.com....mcm 2 taktik ada...
32Tolong La - Thu 27/Oct/2011 10:15am
klau dlm kes terdesak mcm ni, En gi la minta tolong ahli2 kluarga terdekat, atau kwan2 yg hari2 kenal..mintak kat sini...Sape nk berani bagi duit kat orang yang tak kenal...Sini bukan tempat orang promote perniagaan je..tapi lubuk jutawan utk kaki-kaki tipu..berhati2 Encik..nanti silap hari bulan, encik nk mintak tolong, tapi nanti Encik yang lagi susah...ade orang kat sini promote loan, mnta upfront..dan mcm2 lagi taktik nak menipu... better encik gi mintak tolong sedare-mare terdekat je...
33Very Low Risk Trade dan Selamat Dari 1malaysiafx. Dijamin! - Thu 27/Oct/2011 10:00am
buat pelaburan dengan Pelan Endowmen...dapat pelaburan, kad medikal dan pulangan....014-362 3694
34Tolong La - Thu 27/Oct/2011 9:57am
pergi kursus menguruskan kewangan perniagaan...baru start berniaga..Ingat senang ke nag meniaga.. belum dapat loan..dah buat loan...pastu esok dpt loan, byar loan sana...pastu ambik loan lain pulak...mane la org Melayu nk membangun ekonomi camni..meniaga tak kaya2..
35Kesedaran Pentingnya Memiliki Polisi Perlindungan Insuran @ Takaful. - Mon 24/Oct/2011 11:03am
Saya setuju dengan saudara...di Malaysia kebanyakan 'orang kita' lebih mudah disogokkan dengan perniagaan atau pelaburan yang tinggi keuntungan, tiada risiko seperti MLM, Pelaburan internet, forex dan lain-lain. Tetapi hakikatnya TIADA.. Sedangkan Insurans dan Takaful dengan tidak semena-mena menjadi fobia kepada mereka dek kerugian dalam bisnes2 yang tak bermanfaat. Fobia itu turut terbawa-bawa ke dlm keenganan mereka untuk menjadi peserta takaful. Lambat-laun mereka juga yang rugi kerana telah terbukti 80% dalam kalangan 'orang kita berpendapatan RM3,000 ke bawah. Mana mungkin, dengan pendapatan sebanyak itu,walaupun bekerja dengan kerajaan, akan memperolehi rawatan terbaik suatu hari nanti apabila keuzuran menjemput diri. Dan mana mungkin juga, dengan pendapatan sebanyak itu, dapat memberikan pendidikan anak-anak di IPTS berkualiti ataupun IPT di luar negara, jika anak mereka tiada biasiswa ataupun mendapat keputusan yang sederhana sahaja semasa di persekolahan...Di sinilah mengapa takaful dan insurans sangat penting kepada semua orang. Apa, menyimpan di bawah bantal RM200 sebulan secara konsisten? mungkin bukan orang kita tur..kalau iya pun, bulan depan korek-korek balik..nak pakai duit untuk itu..dan ini....hai..'orang kita' kasihan..
36Promosi Mega Deepavali 2011 - Alza, Myvi, Viva - Fri 21/Oct/2011 2:51pm
GPS dengan GDS Chipset ((teknologi terkini di pasaran) -Map terkini (Malaysia,Singapore, Brunei, sabah dan sarawak) -banyak function -Murah RM300, harga pasaran RM499 -Condition baru pakej 1x GPS Navigator 1 x Touch Screen Pen 1 x USB line (USB 2.0 full speed) 1 x Car Holder Unit 1 x AC Adapter 1 x Car Charger 1 x Power switch Adapte 1 x User Manual Waranti 1 tahun RM300 je..Harga pasaran RM499
37Max 32k Seminggu Modal Kecil Terbukti! berlesen - Wed 19/Oct/2011 1:19pm
besok dalam kubor perut jadi kembongg.... baca....aididmuaddib.blogspot.com
38Jangan Berurusan Dengan Ahli Forum Bernama Adie19 dan Muhd Khairul (Yui) - Wed 19/Oct/2011 1:11pm
Enck dengan no akaun tu, boleh minta bantuan bank untuk dapatkan maklumat alamat tempat tinggal orang tersebut. tap selepas membuat laporan di polis..minta nasihat polis juga untuk mendapatkan maklumat peribadi orang ni di bank....daripada no akaun cimb boleh dapat no ic...dariapda no ic boleh dapat pulak maklumat alamat surat menyurat dan ibu bapa melalui JPN....apa-apa gi report balai polis dulu.
39Petua untuk Murah Rezeki. Bacalah Tak Rugi. - Wed 19/Oct/2011 1:04pm
Betul saya setuju.. Dan dengan bersedekah dengan sebenar-benar ikhlas memang ada rezeki yang Allah bagi lepas tu.tak lama, sekejab je, tak percaya gi cepat sedekah dengn penuh keikhlasan hati...Tak semestinya rezeki lepas tu yang Allah bagi dalam bentuk wang ringgit, tapi rezeki tu ternyata menyenangkan hati kita seperti ada orang belanja kita makan ke, permohonan kerja kita dapat ke, dan lain-lain lagi...Nanti kita akan cakap kepada diri kita sendiri, oh...ni berkat sedekah baru-baru ni....tapi jangan cerita kat orang sangat, nanti jadi riak pulak...(tulisan ini bukan bermaksud riak, tapi sekadar perkongsian untuk menyakinkan ttg janji Allah kepada kita semua, bagi lebih, kita dapat lebih..)
40Anda Cari Medical Card & Savings? - Wed 19/Oct/2011 12:18pm
Tumpang iklan tuan rumah... Sebarang pertanyaan mengenai mecical card+saving+family protection+investment melalui ING PUBLC Takaful Ehsan (dilancarkan pada 16 Mei 2011) bolehlah diajukan terus ke 014-362 3694 atau melalui email saya, murguzz@yahoo.com
41Bosannya Menyewa! - Wed 19/Oct/2011 11:11am
Salam, kalau nak berbincang dulu mengenai hartanah ni dengan encik Mohamad boleh tak..? Saya nak belajar banyak perkara tentang hartanah ni...Akan datang nak beli rumah. 014-362 3694 (Rizal), lokasi serdang.
42Baca Jangan Tak Baca. Usaha. Insyaallah Berjaya - Wed 19/Oct/2011 9:51am
emal saya juga murguzz@yahoo.com
43Taska di USJ 1, Pendaftaran Tahun 2012 - Tue 18/Oct/2011 3:08pm
salam klau nak buat banner standard 8 X 5 kaki call/sms saya....014-362 364 (Rizal)....RM80 + RM10 (kos penghantaran)...je murah..jika tempah di tempat lain dalam RM1XX.XX....
44Yang Ada KWSP Wajib Baca! Beberapa Tips untuk Mendapat Pulangan yang Optimum Daripada Pelaburan Anda di Unit Trust. - Mon 17/Oct/2011 11:04am
Jika ada yang berminat untuk mendapatkan pelan endowmen untuk mempelbagaikan wang persaraan dengan perlindungan, hubungi Saya, 014-362 3694 (Rizal) Detail Ringkas Produk ING Premier Saving -Simpanan utk 10 tahun, 15 tahun atau 20 tahun -dividen 5%-7% setahun perlindungan insurans dari RM12,000 minimum ke atas... -jika didiagnosis mana-mana dari 36 jenis penyakit kritikal utama, kami akan simpankan untuk anda. di akhir tempoh matang, anda akan mendapat semua manfaat simpanan tersebut dicampur dengan dividen tahunan terkumpul dan dividen terminal. - tak jadi apa2 pada anda, tahniah. Anda berjayya mengumpul sejumlah wang dan keuntungan untuk hari kegunaan anda semasa usia persaraan selain unit trust sebagi pelaburan dan juga kwsp caruman dari majikan dan gaji bulanan anda. Berminat....014-362 3694 (Rizal)
45Promosi Bank Islam & Bank Rakyat Kredit Kad - Mon 17/Oct/2011 9:57am
Jika nak dapatkan kad kredit dengan mudah melalui saya, iaitu ING-AFAM Business Credit Card.....tapi ada syaratnya. Walaubagaimanapun jangan risau kerana syarat ini akan memberikan kesenangan kepad anda jugak....014-362 3694 (Rizal)
46Buat Duit Secara Pasif. Jangan Tunggu Esok - Fri 14/Oct/2011 2:42pm
takutnya promosi macam ni...tak mesra alam...eheheh..tak berani la...
47Dua Perkara Ini Sahaja yang Penting Jika Anda Pekerja Sektor Swasta atau Usahawan - Fri 14/Oct/2011 11:24am
Yg (1) fix kerana : - Caruman bulanan tak berubah walau usia bertambah, tetapi pulangan semasa matang berbeza-beza mengikut umur. Lagi muda menyimpan, lagi tinggi jumlah yang akan diperolehi semasa matang. Yg (2) caruman berubah mengikut kumpulan umur : - Harga ketika bayi, mahal sedikit sehingga umur 5 tahun. - Harga semasa kanak-kanak turun balik sehingga remaja dan meningkat dewasa. -Harga ketika usia emas, meningkat lebih tinggi.... -Trait peningkatan harga berubah utk setiap 5 tahun secara puratanya. - Sebab harga berbeza mengikut kumpulan umur kerana dinilai oleh risiko kehidupan di tempat kerja dan juga jantina. jadi untuk no (2), saya perlu buat quotation dahulu untuk mendapatkan harga sebenar. Kebiasaanya saya perlukan nama,tarikh lahir, jenis pekerjaa, merokok atau tak merokok untuk membuat quotation. Sama sahaja dalam mana-mana insurans dan takaful sekalipun akan meminta butiran ini... En Linkman, kalau nak tahu apa-apa lagi, pada bila-bila masa sahaja contact saya. takpa...
48Dua Perkara Ini Sahaja yang Penting Jika Anda Pekerja Sektor Swasta atau Usahawan - Fri 14/Oct/2011 11:22am
haha..Encik Linkman...Saya amat mengakumi kritikan2 Encik di majalah.com...hahaha..... Begini Encik Linkman, secara mudah penjelasannya begini...
49Betul ke Pencarum KWSP Kerugian 100k - 1juta? - Thu 13/Oct/2011 3:13pm
Kalau nak berdisiplin simpan dalam pelan Endowmen jer...contact saya kalau nak berbincang dan nak tahu macam mana...anggaran keuntungan setahun 5%-7%...Pernah capai sehingga 10% pada tahun 2006....tahun lepas declare 4.99%.....tapi secara purata 5%-7%....Simpanan seperti Fix deposit, cuma ade kelebihan dari segi perlindungan insurans,penyakit kritikal dan lain2 lagi. Kelemahan : kalau dah masuk kene komit dan konsisten. Jika nak berhenti sebelum sampai tempoh matang, nilai serahan mungkin kurang dari apa yang telah dicarumkan.....Sekadar berkongsi untuk semua pelabur yang berminat, selain KWSP, ASB dan unit trust sebagai pilihan anda semua...014-362 3694(Rizal)
50Barang Kedai Makan utk Dijual - Thu 13/Oct/2011 2:03pm
saya nak bel satu dapur dengan satu tong gas dengan harga second hand berapa? sms sy 014-362 3694 (tinggal di serdang