Pakej Pembiakbakaan Kambing Tenusu
Mahadir 4 @ MRA Solution
Sun 7/Dec/2014 11:54pm [Last Comment]
Salam Warga Majalah!

Saya menjemput Warga Majalah yang ingin berkongsi pengalaman dan menjadi Usahawan Ternak dengan menyertai Program Pembiakbakaan Kambing Tenusu.

Kambing tuan/puan beli dari saya, kami jaga selama tempoh kambing ini hidup.

Susu kambing dari kambing tuan akan kami perah dan beli setelah kambing ini beranak iaitu 6-7 bulan dipelihara.

Risiko, kena 2 2 pihak tanggung. Cuma kalau penyakit atau kecurian pihak saya tanggung dengan ganti setara dengan ternakan tersebut. Kalau disebabkan bencana alam kami tak tanggung, namun kalau ada pampasan yang diwujudkan oleh pihak berwajib kami akan tuntut on behalf tuan/puan.

Kalau nak detail boleh tinggalkan email kat sini atau email saya mahadir198@gmail.com atau coll/sms 012-6735106.

Ladang Ternak saya di Teluk Intan, Perak. Blog saya www.boersaanen.blogspot.com

Terima kasih

Niche: Penternak Kambing
 
1. Wadi Mat Lazim - Sun 6/Jan/2013, 3:11am
Mahu kambing Farel..boleh hubungi saya 0139738456, kandang di bangi lama...bleh datang pilih kambing di kandang...harga dari RM750..bergantung pada saiz kambing tersebut...terima kasih  
2. Md Ibtisham Mukhtar - Wed 30/Jan/2013, 12:03pm
Salam en.mahadir blh email detail x?email sy mdibtisham@gmail.com  
3. Mahadir 4 - Sat 9/Feb/2013, 4:33pm
Salam tuan Md Ibtisham Muktar, proposal saya dah emelkan. Tk  
4. Zul Afiq Zaim - Wed 13/Feb/2013, 10:32pm
Salam en.mahadir bleh email full detail pd sy x? email Taqip@yahoo.com.my  
5. Mahadir 4 - Sun 17/Feb/2013, 9:26pm
salam tuan zul afiq zaim.

saya dah emel proposal.

insyaAllah hasil susu ini pun dibuat sampai end iaitu proses jadi tepung.

Sekarang tengah lantik stokis Negeri bagi jualan dan edaran susu tepung kambing dan kopi kambing.

Tkasih  
6. Miera 60 - Mon 18/Feb/2013, 1:56am
salam email kt saya butiran harga n jenis kambing yg ada..mira_kian@yahoo.com  
7. Mahadir 4 - Mon 18/Feb/2013, 7:26pm
Puan Miera 60

Saya ada emel proposal yang mana ikut pengalaman saya lebih baik dari menternak sendiri.

Dimana pihak kami sedia beli susu kambing puan yang kami jaga, pasarkan tanpa pihak puan nak pening kepala nak jual pada sape dan demand yang tak menentu.

Tkasih.  
8. Abumusaab - Sun 24/Feb/2013, 8:37pm
assalamualikum en mahadir 4
saya berminat..dan boleh email pada sya..?

abumusaab82@yahoo.com  
9. Reeezal - Sun 24/Feb/2013, 11:51pm
Salam... saya pun berminat Sila emelkan detail ke reeezal@gmail.com  
10. Mahadir 4 - Mon 25/Feb/2013, 10:55pm
Salam Tn Reezal dan Abumusaab.

Saya dah emel proposal.

Kalau nak lebih lanjut aktiviti kambing dan susu sila layari www.boersaanen.blogspot.com

tkasih  
11. Shop House 2 U - Sat 2/Mar/2013, 8:35pm
Email saya alkhadijahtrading@gmail.com  
12. Bob 103 - Sun 10/Mar/2013, 5:46pm
menarik juga ini,tapi terhad kepada kambing tenusu ye?  
13. Mahadir 4 - Wed 13/Mar/2013, 8:35pm
Tuan Bob 103,

ada juga pakej untuk lepasan Graduate dan Student yang menanti Grad.

sat lagi saya emel. tk  
14. Sobri 7 - Sat 16/Mar/2013, 11:44pm
tolong emel ke wakafassobirin@yahoo.com  
15. Mahadir 4 - Sat 23/Mar/2013, 8:46pm
salam tuan sobri 7

saya dah emel butiran yang tuan nak.

tk  
16. Zack 365 - Fri 19/Apr/2013, 2:44pm
salam tuan...
blh email kan butiran lanjut ttg harga n jenis2 kambing yg ad... metafora_82@yahoo.com.my  
17. Shaful - Sat 8/Jun/2013, 2:02pm
salam mahadir kasi emel shaful@prison.gov.myor 0122619826  
18. Mohammad Khair - Mon 30/Jun/2014, 6:53pm
email sy tn  
19. Mohd Izham Bin Mat Nayan - Mon 30/Jun/2014, 7:18pm
Detail..mayrelic_89@yahoo.com  
20. Lyza 20 - Mon 30/Jun/2014, 9:42pm
Email detail consigmentgirl@gmail.com  
21. Nor Elham - Tue 8/Jul/2014, 11:16am
boleh whatapps details kepada saya 01121124021  
22. Mahadir 4 - Fri 11/Jul/2014, 6:47am
as salam...saya dah emel butiran berkaitan pakej ini. Harap maklum. Tkasih  
23. Zam 83 - Wed 16/Jul/2014, 11:19pm
Email detail ke zamrohm@yahoo.com  
24. Taufik 74 - Wed 6/Aug/2014, 7:48pm
Email detail ke
jarmenkell03@hotmail.com  
25. Mohd 600 - Thu 7/Aug/2014, 11:44pm
rakankongsi@yahoo.com
Detailkan  
26. Radhirizki - Sat 16/Aug/2014, 4:50am
Assalam,minta email detil,tq radhirizki@gmail.com  
27. Fiona 9 - Sat 16/Aug/2014, 7:37am
Sya juga berminat boleh dapatkan detail send ke ipearlresources81@gmail.com  
28. En Zul 6 - Sun 17/Aug/2014, 9:15pm
kassimzz@gmail.com
by maklumat tuan  
29. Wataro - Tue 19/Aug/2014, 5:01pm
mohon emelkan pd sy..
watarosaja@yahoo.com
tq..  
30. Umairra - Thu 28/Aug/2014, 9:48am
mohon email proposal. Tq.
aimi.syazwani@gmail.com  
31. Zek Ikmal - Sun 14/Sep/2014, 12:49am
Skim Pembelian Kambing Secara Ansuran
RM10,000 untuk 2 ekor Kambing Shami
BAYARAN BALIK RM250 SEBULAN
TEMPOH BAYARAN BALIK SELAMA 40 BULAN
250 x 40 = 10,000
Ternakan dijaga sepenuhnya..
Hasil Pulangan Tahunan 72% (RM7,200 setahun)
Berminat email ke : mudahjah@yahoo.com  
32. Syaheer - Sun 14/Sep/2014, 2:48am
Email saya...
shahiran_106@yahoo.com  
33. Fyda 28 - Sun 14/Sep/2014, 7:47am
Boleh email saya penerangan
fieda_812004@yahoo.com  
34. Muz 37 - Sun 14/Sep/2014, 10:05am
muzamilrosli@gmail.com
Interested. Thanks  
35. Peavy - Sun 14/Sep/2014, 11:17am
A'kum...En.Mahadir,
email detail kt saya :
zildjian_yns@yahoo.com.my  
36. Mansor Sg Udang - Sun 14/Sep/2014, 1:56pm
Salam tuan Mahadhir boleh tak tolong emailkan details pakej yg tuan tawarkan. Saya berminat dan jika seseorang inginkan pendapatan +/- RM10k/sebulan secara stabil,harap dapat berikan butiran terperinchi.Mansor Haji Abdul Ghani  
37. Rani 8 - Mon 15/Sep/2014, 12:07am
Assalammu'alaikum saya berminat boleh beri tahu detail pada saya dheerant25@gmail.com  
38. Hakim Mk - Mon 15/Sep/2014, 5:36am
Saya nak beli kambing ternak murah-murah bundle.. sementara tengah ada cash. sila email saya secepat mungkin.  
39. Raja Ziharuddin Bin Raja Amin - Mon 15/Sep/2014, 1:34pm
Saya pun inginkan pendapatan secara stabil RM5000 sebulan. Tolong emel detail ke: rajaziharuddin@gmail.com. Terima kasih.  
40. Mohammad Amir - Mon 15/Sep/2014, 10:32pm
email saya
amirjamaludin1@gmail.com  
41. Ab Samad - Fri 19/Sep/2014, 11:42am
email kan cadangan..terima kasih.  
42. Ab Samad - Fri 19/Sep/2014, 11:45am
abdsamadyusof@gmail.com  
43. Azhar 428 - Mon 22/Sep/2014, 1:54am
Assalam. Cik mahadir boleh emailkan detail kpd sy d jay.azhar81@gmail.com  
44. Yusman 10 - Tue 7/Oct/2014, 9:39pm
sangat berminat..boleh bg detail projek ni...

servisboi@yahoo.com


tq  
45. Enciksyakir - Tue 7/Oct/2014, 11:01pm
email detail enciksyakir@gmail.com  
46. Khairil Anuwar - Sun 12/Oct/2014, 8:27pm
kambing biri2 satu kandang utk di jual 10 ekor 4 ekor bunting serendah 6k sahaja...harga boleh di bincangkn tq 0126464156  
47. Dr Autakona - Mon 20/Oct/2014, 4:30pm
Contoh HYIP :
Labor 10,00
Bulanan 600
Tempoh dpt balik modal yg dilabur
~ 17 bulan
Dlm tempon 17 bulan ni, apa yg anda dpt adalah duit anda sendiri.
Apa terjadi jika system crash sblm bulan ke 17?
Jadi nasihat saya terus withdrawal pada tahun pertama (jika lepas). Dan withdrawal modal anda.
Rm10000+ 7200 = 17200, dimana anda dah untung 7200
Jangan tamak?org tamak selalu rugi? Pesan sifu HYIP (ex-server owner)  
48. Eilla Dinie 85 - Mon 20/Oct/2014, 7:05pm
Kepada kakitangan kerajaan dan swasta ingin menambah pendapatan bulan boleh hubungi saya. Saya menjalankan Mykad Smart Shopper Program. www.mykad.aj.my . Sila beri nama, lokasi dan pekerjaan anda. Terima kasih.
0197233561 Dinie  
49. Ariy - Tue 21/Oct/2014, 2:01am
salam...tumpang iklan...kambing kampung kacukan untuk di jual..harga rm450 ambik borong harga boleh bincang..kandang di tanjung karang..cal 0126264678 ariy...  
50. Shahiran 7 - Fri 24/Oct/2014, 8:35am
Email detail pd sy... shahiran2828@gmail.com  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 71 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..