Peavy

Profile
Forum NickPeavy
RegisteredFri 23/Sep/2011, 8:49am
Topics by Peavy
1Mencari Funder/Investr utk Gov Projek - Wed 28/Aug/2019 11:02am
2Mencari Funder Untuk Projek Ternakan Ikan Keli yg Diusahakan Secara Komersal - Mon 13/May/2019 9:15am
3Proton Wira Aeroback untuk Dijual - Tue 10/Jul/2018 8:22am
4Saya Ditipu Lagi - Penjual di mudah.my (21) - Sat 9/Jan/2016 1:44pm
5Wira Aeroback 1.6 Untuk Dijual - Skudai Johor (3) - Wed 18/Jun/2014 10:29am
6Kucing untuk Diberi Percuma (10) - Sat 26/Apr/2014 2:49pm
7Khidmat Pemasangan CCTV (1) - Thu 22/Aug/2013 12:06pm
8Investment Penipu - Efendee Ardi Bin Roseli (17) - Sat 4/Feb/2012 2:38pm
Comments by Peavy
1Syarikat G7 Kami Ada Projek Baru Jika Berminat - Thu 4/Jul/2019 4:06pm
saya ada beberapa projek direct dari seorg Dato'...xde open tender.. utk lbih detail call atau whatsapp saye... call : 0143725421 whatsapp : 0197444356 ##siapa cepat dia dapat###
2Kpd Mereka yang Mencari Return (Pulangan) Melebihi 10%sebulan! - Wed 26/Jun/2019 10:32pm
modal 10k.. bulan depan dapt 12k.. beeminat? whatsapp saya : 019 7444356
3Peluang Pelaburan Dalam Hartanah - Wed 26/Jun/2019 10:28pm
Assalalammualaikum...maaf, tumpang iklan.. pelaburan jangka masa pendek... modal 10k.. bulan depan dapt 12k.. nk tau lbih lanjut, whatsapp saya : 0197444356
4Projek Funding Pelaburan Saham dgn Profit Setiap Bulan Dari 2% - 3% - Wed 26/Jun/2019 10:23pm
Modal 10k... bulan depan dapat 12k ..pelaburan jangka pendek dalm projek hartanah...siapa brminat, whatsapp saya 019 7444356
5Interest to Invest As Solar Consultant - Wed 29/May/2019 3:24am
saya mencari investor/sleep partner...yg ada modal 10k... utk invest dlm projek kolam ternakan,pembenihan&pembekal ikan keli komersal..projek berkeluasan 4000 hektar..menempatkan 30 kolam,bangunan,office dan tempat pemprosesan makanan ikan.. keuntungan bersih utk 1 kolam mencecah RM62500 sbulan... 5% keuntungan dari setiap kolam akan dibayr kepada anda stiap bulan... **sbenarnya modal utk investment 20k... tp saya cuma ada 10k..so saya nk cari sesiapa yg berminat&ada modal..keuntungan kita bagi sama rata** segala detail tentang projek&aggrement sila whatsapp saya: 0197444356
6Kereta Scrap Singapore - Sat 2/Mar/2019 1:50pm
jenis Babi mcmni...kje nk menipu org je... cilaka betul.. x senangla hidup ko...Bodoh..mnyusahkan org..harap2 ko cepat mampos...idup pn x guna klau nk mnipu org je
7Kereta/Superbike Scrap Guna Gran Total Lose. Sah di Jalan Raya Kita. - Sat 2/Mar/2019 1:45pm
0143725421
8RM200 Pinjam Segera - Wed 15/Aug/2018 1:43pm
Bodoh la korang ni!! orangtu tengah trdesak nk guna duit la cilake..yg korangni sibuk letak iklan sruh die pinjam lagi dgn syarikat pinjam duit yg kononnye brlesen...korang syok la dapt komisen klau ade org yg pinjam duit..yg mnanggungnye org lain... xnak tolong x payah menyemak dgn iklan korang ni la mangkok !!...orgtu tgh susah..korang nk tambahkan susah die lagi...cakp Babi kang marah.!! ckp Bangang jela..boleh kan?..sesuaila dgn korang..
9Pekerja Full/Part Time Diperlukan - Senai Johor - Fri 3/Aug/2018 5:12pm
Memerlukan pekerja sebgai operator pengeluaran di sebuah kilang electronic perindustrian senai... Under company.. Basic+ot = RM1500 hingga RM2000 Peluang kenaikan pangkat Profit sharing/ bonus keuntunga syarikt stiap 3 buln Bonus tahunan Advandce money stiap 15 hribuln Kemudahan Trnsport Elaun shift Berminat? Whatsapl/call 0197444356
10Nak Pinjam Duit RM 250 - Sun 15/Jul/2018 7:38pm
Babi korangni...orgtu tgh terdesak...korang bleh iklankn sruh pinjam tailong plak...itu bukn nk membantu namanye..itu nk menambahkn lagi beban die.. Bodoh !!
11Ingin Membeli Kereta Baru Perodua Myvi 2018 Sgor/KL - Wed 11/Jul/2018 2:08am
En.Shamsul Hanizam.. Whatsapp 0197444356 sye cube bantu daptkn kereta yg Encik nak
12Mohon Sumbangan Brg Dapur @ Pinjaman Kewangan RM100 - RM200 - Thu 9/Nov/2017 1:53pm
korang semua yg iklan pinjaman yg ntah apa2 kt sini ni..mcm cilaka...sial !!.. dhla interest korang mcm lahanat..!! org tgh susah korang lagi nk susah kn die ke??..bustard !! orgtu mintak tolng..die tgh susah...klau xnk tolng..senyap2 sudah...xpayah nk ambik kesempatan atas kesusahan orgla sial !! korang sedapla dapt komisyen klau die buat loan dgn cmpany haramjadah korang yg konon2 syarikat pnjaman wang berlesen tu..itu semua mau kasi org tmbah sengsara... fuck la !!!...
13Berhati-Hati Untuk Menyewa di Kampung Perepat, Kapar, Klang. - Tue 7/Nov/2017 4:35pm
memang kebanyakannye keling berperangai macamtu...sye berjiran dgn keling..mcmtu la prangainye..mula2 tunjuk baik..dh lama..baru tau prangai mcm lahanat..sial..babi..asik nk salahkn org je.. klau cina ok sikit
14Miliki Minyak Mistik Alam Bunian! - Thu 15/Jun/2017 5:19am
Assalammualaikum semua... Aku tak pandai kak berhujah panjang2.. Sape2 kt dlmni yg betul2 brani & nk tau Bunian tu wujud ke tak...meh sini,jumpe aku..aku bleh bwak korang ke alam yg korang takkn prcaye tentang kewujudannye..dgn syarat brhati kental&berani..dh masuk kesane jgn pulak ko tergur akn keadaan fizikal haiwan2&tumbuh tumbuhan kt sane...jgn cuba2 ambik ape2 benda darisane utk dibawa balik wlaupn ranting kayu kecuali makhluk disane hadiakn kpade anda.. 1 hari kt sane brsamaan 6 bulan alam manusia..ramai yg balik dari sane akn jdi biol sbab langgar praturan !! ...ade brani?? ...klau brani email aku: mdazral8445@gmail.com
15Penawar Masalah Peribadi - Wed 14/Jun/2017 9:55pm
Mohon whatsapp atau call saye.. 0197444356
16Kool Radiator Treatment. New Formula. - Sat 25/Mar/2017 5:29am
mana tuan tanah ni...camne nk contack??
17Nak Cari Data dan Maklumat Dari Bank Email Sy. - Wed 24/Aug/2016 3:44am
Assalammualaikum....Encik Peduli Apa Aku boleh bagi email atau cantck nmber tak? saye ada perkara yg nk tanya dan nk mintak sedikit prtolongan dari Encik.. whatsapp saye ditalian 0107901352 atau Email: mdazral8445@gmail.com jika Encik tidak keberatan dan sudi membantu
18Bank Rakyat - Pembiayaan Peribadi Kadar Rendah - Tue 26/Jul/2016 12:27am
Semak betulla iklan Tailong ni... Pinjaman brlesen konon...brlesen Mak die!! Mane2 tmpat org iklan..kt situla die mnyibok !! Siallll ...!!!
19Membekal Keropok Keping Ikan Terengganu - Skudai, Johor - Tue 5/Jul/2016 5:32pm
PM, PM....tp nmbor tell xnak letak... harapkn email, xsemua org ade email&blom tentu awk buka email tiap2 ari... nk mniaga mcm xnk mniaga...
20Learning Toys (Harga Serendah RM 3) - Wed 8/Jun/2016 1:47pm
Boleh mintak cntact number / whatsapp number?
21Jom Beli Kereta Baru Banyak-Banyak! Dapatkan Diskaun yang Menarik! - Tue 31/May/2016 11:38pm
Saye berminat nk tau lebih lanjut... Whatsapp saye : 0107901352
22Pinjaman Mudah dan Selamat. Khas untuk Kakitangan Swasta dan Kerajaan. - Wed 6/Apr/2016 2:38am
Lebih baik jangan la dgn cmpany mcmni.kalau yg pegang kad ATM, cornfirmla interest mengalahkn TAILONGKANG.. yg biase korang tengok iklan die ade tulis intersrt cume 1% / 10% /1.5% tu sbenarnye interest utk 1 hari...klau sstahun korang pinjam..kira la sndiri.. x peecaye?? Try la..
23Anda Mempunyai Masalah/Tiada Lesen, Mycard (Ic), Visa, Kad Nikah? - Sat 23/Jan/2016 3:44pm
Siapa pernah berurusan dengan En.Hidden ni...nak tau macam mana service & hasil kerja dia ok ke tak...boleh dipercayai ke tak
24Dah Ada Lesen Memandu Belum? - Wed 13/Jan/2016 12:53am
Lone Rider..boleh bantu saya dapatkn detail seseorang tak? saya kena tipu .. saya cuma ada nama penuh & nmbor akaun die je.. klau boleh saya nk nmbor ic & alamat die... saya sanggup bayar klau Encik nak upah
25Saya Ditipu Lagi - Penjual di mudah.my - Mon 11/Jan/2016 7:56pm
Puan Noreen...skarng bnk x macm dulu..boleh suka2 buat report trsalah bnk in..die akn siasat mcm mane kite boleh trsalah bnk in..die akn terima jika nmbio akaun bnk yg kita nk bank in tu lebih kurang sama dgn nmbor akaun bnk yg konon2 kita trsalah bnk in tu...silap2 kita kena saman dgn bnk sbb cuba menipu.....klau bnk terima pn...bnk cuma akan call org tu suruh refund balik...klau orgtu nk pulang balik nasibla..
26Saya Ditipu Lagi - Penjual di mudah.my - Mon 11/Jan/2016 7:50pm
Saye nk beli barang yg di iklan kn melalui website mudah.my...barang tu berharga RM400..barng 2nd...die brjanji akan hantar barng tu melalui poslaju
27Kursus Asas Edit Video - Fri 23/Oct/2015 2:29am
Bro...link tu takbleh buka la
28Mencari Pakej Perkahwinan (Budget RM 10k - RM 12k) - Johor - Thu 20/Aug/2015 3:55am
Assalammualaikum.... maaf mencelah...pada saya kalau hanye inginkan majlis yg dalam kesederhanaan, tak memerlukan baju sanding + outdoor sperti yg dsnaraikan tu..cukup skadar baju utk sanding je..kalau nk smua yg disnaraikn dgn bajet tu rasenye susah nk dapt dgn keadaan harga barng yg smakin tinggi + GST
2918 Sx - Tue 11/Aug/2015 4:19am
gile la 1 kotak RM118....kaw2 punye sembelih...aku beli baru RM20 sekotak
30Pinjaman Peribadi untuk Bumiputra Dengan Bayaran dan Tempoh Bebas Ikut Bajet Anda (Johor Bahru) - Tue 11/Aug/2015 4:14am
pehhh....ramainye BARUA Tailong kt sini..!!
31Group Whatsapp - Wed 3/Jun/2015 12:11am
0197444356
32Promosi Raya Mudah Milik Proton Baru dan Terpakai Ctoss CCRIS Blacklist Boleh Mohon - Tue 2/Jun/2015 3:37am
saya ade ccris&ctos..... berapa downpayment utk Exora?
33Bayangkan RM14k Anda Akan Dapat Dengan Hanya RM100 Sekali Bayar Sahaja. Hebat. - Sun 26/Apr/2015 3:40am
0197444356
34Wira Aeroback 1.6 Untuk Dijual - Skudai Johor - Mon 16/Mar/2015 11:45pm
topic end
35Mohon Bantuan RM450 - Sun 16/Nov/2014 4:50am
Berhati hati & Jangan mudah terpedaya dgn iklan syarikat pinjaman wang...kebanyakan smuanya pembohong...iklan konon2 interest 1.5%...padahal 2 kali ganda...phuiiiii !! sudah2la menipu orang & tak payahla jadi Balaci Cina...yg jadi mangsa kbanyakannya Melayu, sbab Melayu memang mudah ditipu
36Kereta Tak Boleh Renew Roadtax? Masuk Sini - Thu 13/Nov/2014 12:00am
sape2 ade saman,,bleh call/whatsapp saye..saye ade member.. inspector yg handle bahagian saman..anda cuma bayar 60% je dari amaun saman yg dikenakan.. cntoh: saman RM300---bayar RM180 ****hanya saman dari traffic/pdrm je,.**** ****samanJPJ, xbleh nk tolong****
37Siapa nak Duit? Tak Perlu Meminjam. - Sat 18/Oct/2014 5:01am
Autaaa...
38Memerlukan Kereta. Please! - Sat 18/Oct/2014 4:58am
Wira Aeroback 1.6 manual Tahun 1997 RM5500(nego sampai jadi) call/sms/whatsapp 0197444356
39Terbongkar! Lulus Pinjaman Kereta Proton & Perodua CTOS & Lesen L Ok! - Sun 12/Oct/2014 5:34am
nama saya juga blacklist CTOS(ambank)....kes under mahkamah sn diperintahkan bayr monthly RM100 sehingga selesai... dh check kt Ambank..pihak ambank mintak bayr sekurang2nye 7000 lebih utk clear kan nama...gaji saya 2000 ++...nak loan kreta Alza S.E baru.. kalau tak lepas baru, 2nd pun takpe...dh bnyak tempat saya try submit documnt..tp smuanye hampa...Harap 2 Tuan boleh bantu
40Ada Wang RM 2 Juta Apa Projek yg Sesuai? - Thu 9/Oct/2014 3:06am
saye sokong pendapat dari Mr.Anuar Din sebab harga tanah sekarng sedang melonjak tinggi dan berpotensi utk memberi pulangan yg tinggi pada yg bijak mnguruskannya... so, buatla pilihan yg bijak dan sentiasa ber hati2
41Mohon Bantuan RM450 - Thu 9/Oct/2014 2:11am
kepada yg mempromosikan syarikat pemberi pinjaman wang dan sekutu nye, tak payahla nak promot lebih2..orangtu tgh susah..tak perlu&tak payahla korang nak susahkan die lagi dgn interest korang yg cekik darah & melampau tu...iklan cakap lain..tp sbenarnye lain..bnyak cas2 lain yg trsembunyi..tujuannye hanye utk menarik minat&merangkap mangsa...klau nk tolng, tolng dgn cara yg iklas...
42Perlukan Pertolongan Blacklist! Area Penang - Wed 24/Sep/2014 2:00am
Nick Choki... itu olang bukan mau pinjam wang punya..dia mau bli kreta Maa...mau bikin loan untk kreta punya... Lu orang syarikat wang brlesen dengan itu TaiLong Kang....sama saja...Lu hentam iterest kaw kaw punya...itu macm bukan mau tolong olang punya..itu macm mau kasi olang lagi susah !!!
43Ganda Wang Persaraan Dengan Dana Kenanga Investment Sekarang! - Sat 20/Sep/2014 6:21pm
email detail mdazral8445@gmail.com
44Menjual Pelbagai Kereta Terpakai - Fri 19/Sep/2014 2:43am
wira aeroback 1.6 manual tahun 1997 untuk dilepaskn .. colour: white crystal RM5000(masih boleh bincang) lokasi: JB call/sms/whatsapp: 0197444356
45Anda Ingin Menjual Kereta Anda? Saya Membeli Kereta Lama. Proton, Mits, Nissan, Alfa, Citroen, Peugeot, Audi, Merc, Bmw & Semua Model Dr Thn 1960-2014 - Fri 19/Sep/2014 2:39am
saye nk jual wira aeroback 1.6 manual tahun 1997 dgn secepat mngkin ..saye kat area JB... call/whatsapp : 0197444356
46Anda Ingin Menjual Kereta Anda? Saya Membeli Kereta Lama. Proton, Mits, Nissan, Alfa, Citroen, Peugeot, Audi, Merc, Bmw & Semua Model Dr Thn 1960-2014 - Fri 19/Sep/2014 2:31am
saya nk jual wira aeroback 1.6 manual tahun 1997 whatsapp/call : 0197444357
47Pakej Pembiakbakaan Kambing Tenusu - Sun 14/Sep/2014 11:17am
A'kum...En.Mahadir, email detail kt saya : zildjian_yns@yahoo.com.my
48Saham Jangka Pendek 24 Bulan - Sat 30/Aug/2014 7:00am
Saye dh joint YSLM..saye joint pada hujung buln 2/2014..klau ikut cmpany pnye plan,slepas 3 buln akan berlaku split atau pngagihan dividen kpd ahli2...tp shingga skarng,blm ade apa2 brita tntang split..so sye rase kecewa jugkla..tp nk buat mcmne..trime jela..sye x nafikan rmai juga yg dh brjaya,trmasuklah Leadr saye..die dh dapt kreta BMW free dari cmpany atas usaha dia mncari dn mmpromosi ramai ahli.. skarng cmpany masih lagi dlm siasatan..utk pngetahuan smua, YSLM tu adalah nama program..bukn nama syarikat..sbbtu ianya diragui..Nama syarikatnye ialah CDTUP.SBN.BHD yg mmpunyai lesen yg sah oleh krajaan Mlaysia.. ---harap maklum----
49Saham Jangka Pendek 24 Bulan - Sat 30/Aug/2014 6:46am
Assalammualaikm smua.. saye nk share 1 investmnt yg sdikit sbanyak boleh mnambah pndapatn anda..divident sbanyak 50% akan diagihkan dan dibank in ke akaun anda slepas tmpoh matang iaitu kurang dari 50 hari wktu bkerja..cth: 1Lot= RM100 ..slepas tmpoh matang atau slepas 40 hingga 50 hari,anda akn dapt RM150 ...jika brminat, email: zildjian_yns@yahoo.com.my
50ASB Pinjam Maksimum RM200k Tapi Bayar RM177 Je Sebulan - Sat 30/Aug/2014 5:44am
Assalmmualaikum smua... saye nk share 1 investment yg sgt mnguntungkn dari syarikat tmpat saye bkerja..divident dibayar 50% dlm masa kurang 2 buln..atau lbih kurang 50hari waktu bkrje..divident akan dibayr terus melalui akaun bank anda.. cth: modal anda RM100..slepas tmpoh matang atau slepas 45 hingga 50 hari waktu bkerje,anda akan dapt RM150.. 1lot = RM100 ....jika brminat, email sye: zildjian_yns@yahoo.com.my