Pakar Bina Website Search Engine Word Press Diperlukan
Minuman Cellmaxx - Fri 1/Nov/2019 2:57pm
Saya ingin tukar platform website sekarang kepada word press.

Website ini ialah
www.homestaymalaysia.com.my

Features yang ada dan konsep yang ada sekarang mestilah sama dan penampilan perlu lebih baik dan menyenangkan pengguna.

Sila emel proposal konsep dan harga ke:
mrasolution888@gmail.com

Atau wasap ke:
www.wasap.my/601164842138

Terima kasih

011-64842138
Admin website
www.homestaymalaysia.com.my

Niche: Web Design Malaysia | Diskusi Bisnes | Perisian Komputer
     
  1. Linkman - Mon 4/Nov/2019, 12:42pm
    saya nak kongsikan sedikit pengalaman saya running projek portal beberapa tahun lepas (kos projek rm150k++)

    kita semua (termasuklah saya) tidak menyedari bahawa dalam sesuatu projek IT, kos yg paling mahal dan fokus yg paling penting adalah dalam pemilihan programmer (dan platform/framework/database yg beliau gunakan).

    Ya pemilihan PROGRAMMER bukan Web Designer.

    Bezanya.. web designer buat website guna wordpress.. gaji mereka sekitar rm2,500 fresh grad sebulan pun dah ok.

    Tetapi untuk membina PORTAl yg power, kita perlukan programmer. Web designer tak boleh. mereka tidak mempunyai skill yg cukup utk membina portal yg boleh masuk top 100 atau top 1000 or even top 10,000 di malaysia.

    Berapa gaji Programmer?
    haaa... disinilah semua orang akan terperanjat besar..

    biasanya projek manager akan letak bawah rm5,000.. ada yg akan estimate dlm 3000 pun ada hehe...

    Mai saya beritahu...

    kita perlu bayar programmer gaji minima rm7,000 sebulan.. ini tahap programmer paling junior... dan dalam iklan tulis terang2.. programmer diperlukan, Gaji rm7,000 dan kalau prestasi baik.. gaji akan meningkat.

    sebenarnya rm7,000 tu pun adalah cukup2 makan sahaja. anda perlu offer lebih tinggi sebaik sahaja KPI tercapai.. jangan terperanjat kalau anda perlu offer gaji diantara rm10,000 sehingga rm 15,000 sebulan utk memastikan beliau kekal bersama syarikat anda.

    Untuk makluman, gaji junior programmer di Bank di Malaysia pada tahun 2007 (lebih 12 tahun dulu) adalah rm7,000 sebulan. Maksud junior programmer.. adalah programmer yg paling cikai.. iaitu programmer yg kerjanya HANYALAH MAINTAIN dan EDIT sikit2 projek sedia ada. BUKAN programmer yg menjadi Tech-lead.. atau leader kepada satu projek baru. (maklumat ini saya dapat semasa kerja as praktikal student di bank waktu tu).

    Semoga tuan/puan semua mendapat penjelasan yg lebih cerah dalam bidang software development di Malaysia :-)  
  2. Amir 740 - Tue 5/Nov/2019, 11:14am
    Anda pening untuk menguruskan perniagaan anda,
    anda masih baru dlm dunia pengurusan untuk business anda,
    pening dlm menguruskan pekerja-perkerja, akaun,tempahan, inventory, stok dn sebagainya.
    Kenapa masih lagi menggunakan sistem manual, jika anda boleh melakukan dengan cara mudah menerusi online.
    Contoh Sistem yang boleh dibangunkan

    1) Accounting System
    2) Office Intranet System
    3) File Management System
    2) Inventory Management System
    3) Booking Appointment System |Hotel, motel, Guest House, Homestay, Service
    4) Worker E-Leave System
    3) Ticket/Event Managemnet System
    4) Education Portal
    5) Loan Management System
    6) Car rental, House Rental Management Sistem
    7) Restaurant System, Food Delivery System
    8) Membership System |gym,club
    9) Reporting System
    10) Repair management System| Workshop, Computer
    11) dll

    pm sy skrg
    freelance

    rebuildsystem@gmail.com@01121728782  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)