Pakai Kereta Kereta Singapura, Plat Singapura
Tasnim 2 - Sat 8/Jan/2022 1:38pm [Last Comment]
Saya sedang mencari used car dan terjumpa seorang penjual scrap car Singapore.

Beliau kata boleh digunakan scrap car Singapore ni.
Katanya kereta tersebut menggunakan nombor pendaftaran Singapura, bukan plat nombor Malaysia dan blh digunakan di Malaysia.

Beliau kata lagi, insurans pula, guna insurans Singapura.

Adakah ia selamat dan boleh dipercayai?

Adakah sesiapa pembaca yg pernah berpengalaman serta ada menggunakan kereta sebegini.
Harapnya dapat share info di sini.

Kerana saya perlukan kereta MPV untuk kegunaan keluarga yg besar.

Kereta saya yang sedia ada kecil dan banyak guna untuk urusan keluarga terutama berkaitan urusan anak dan ibubapa yg sudah tua

Niche: Kereta Terpakai | Diskusi Bisnes
 
1. Andy 42 - Sun 9/Jan/2022, 12:12pm
Mengarut sangat....  
2. Hazrul Nizam - Mon 10/Jan/2022, 8:02am
dah banyak diskusi pasal kereta scrap singapore pakai di malaysia.. jawapannya TAK BOLEH!!

https://www.majalah.com/?classified.adakah-scrap-car-singapore-mampu-lepas-jika-diguna-di-malaysia.GCVLN40YYH

berhati hati wang anda hangus kerana terdesak perlukan kereta yg tertentu  
3. Jaanns Shahr - Mon 10/Jan/2022, 1:21pm
Terima kasih yang sudi kongsi ilmu  
4. Abdul 136 - Tue 11/Jan/2022, 12:57pm
Kalau nak pakai kereta scrap Singapura, kena deal dengan syarikat yang ada AP kereta. Mereka ada jalan untuk jadikan kereta scrap Singapura jadi kereta kegunaan di Malaysia.

Geran dan insurans boleh dibuat, tak ada masalah. Jadi kena jumpa syarikat yang ada AP untuk import kereta dari luar negara.

Cuma mungkin ramai orang yang kata AP kereta scrap dari Singapura memang tak ada. Tapi syarikat yang ada AP kereta import boleh selesaikan masalah ini. Berjumpa lah dengan orang betul, supaya tidak tertipu dengan scemmer... insyaallah masalah kereta scrap Singapura boleh diselesaikan....  
5. Tasnim 2 - Fri 21/Jan/2022, 5:19am
Mcm mana nak tau syarikat tu ada AP?  

Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..