Nak Tanya Pendapat. Minat untuk Buat Bisnes Tanpa Berhenti Kerja.
No Owner - Tue 15/Mar/2011 2:50pm [Last Comment]
Salam. Saya seorang pekerja kerajaan. Saya berminat untuk buat bisnes tapi taknak brenti kije. Memang minat minat sangat bisnes. Modal yang ada tak la brape besar. Saya ada bercadang nak buke kedai dan nak upah pekerja sekali. Nak tanye kengkawan majalah biz ape yang mudah untuk di monitor dan menguntugkan. Makanan @ runcit @ aksesori @ serbaneka @ kain pasang @ telekung @ etc. Buat mase skang saye jual barang aksesori dan kain pasang kat ofis dan kengkawan.Kalo boleh tolong suggest tempat skali. Kalo ada kat ipts/ipta atau kat kondo2 lagi bagus. Terima kasih.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Saufi - Tue 15/Mar/2011, 2:54pm
Kedai makan bagi saya adalah terbaik. Lantik leader dari saudara yang kenal untuk menjaga kedai.

Saya sarankan di Bangi kerana tempat tumpuan pelajar dan majoriti penduduk adalah bumiputera.

Yang penting kedai makan GOOD SERVICE FAST and THE FURIOUS!!! :-). Sedap masakan no 2.

Selamat mencuba.Selamat Beramal.  
2. Jhazfazniel Sr Jf - Tue 15/Mar/2011, 3:02pm
Berniaga Topup Easyreload mudah untuk di monitor. Boleh monitor dari internet. Boleh berniaga di mana-mana dan menguntungkan. Layari
www.Jf-EasyReload.webs.com  
3. Handsome Boy 2 - Tue 15/Mar/2011, 3:04pm
Biz yang tidak MEMBEBANKAN..
Modal rm70jer..sebagai agent .
Pendapatan pasif dan boleh diwarisi...
Tiada risiko dan halal..
Jadilah pengGUNA yang BIJAK sebab anda semua adalah pengGUNA

http:/toneexcel.biz/index.php?id=16794
Atau klik kat name saya dan klik kat URL

En Mohd Khair
010-7969949
017-2818363 Tq  
4. Omar K L - Tue 15/Mar/2011, 3:09pm
Tuan boleh rujuk web kami:

hot tiket RM8- RM 7
hot tiket RM5- RM 3

layari: http://mbicom.wordpress.com  
5. Azhari 2 - Tue 15/Mar/2011, 3:09pm
www.dorruecraft.com atau call saya di 014-8334098. boleh datang ke kilang di batu caves klu nak kepastian.  
6. Ummu Farah - Tue 15/Mar/2011, 3:19pm
bleh hubungi (sms) saya d 0193982788 . Kita bleh berbncg  
7. Muni 2 - Tue 15/Mar/2011, 3:31pm
Boleh buat biz tudung. Keuntungan besar dan berbaloi2...

email saya : tudungterkini@yahoo.com
sms : 017-2055799  
8. Mohd Khairul 5 - Tue 15/Mar/2011, 3:41pm
Salam...syarikat ecosway menawarkan sesiapa saja utk menguruskan kedai serbaneka TANPA MODAL. Tempat/kedai boleh pilih sendiri.

Hubungi saya utk maklumat lanjut.
khairul 019-6680396  
9. Umairah 4 - Tue 15/Mar/2011, 3:42pm
Boleh invest dgn mmbeli resort bermla dri rm97 sebulan tnpa ada kaitan dgn bank serta bleh dpt wang bulanan mcm gaji...untk keterangan lanjuta bagi nama n no hp nti sy akn jelaskan untk lebh lanjut...  
10. Muhd Adib - Tue 15/Mar/2011, 3:45pm
Sy sedia bekalkan produk air fresheners Wonder Wafers..volume sale yang tinggi..produk senang nk jual..harga jualan hanya RM3.60/kpg @ promosi 3kpg/RM10 shj..
Pakej harga menarik utk wakil jualan..
adib_213@yahoo.com 012-7143654  
11. Asmah 5 - Tue 15/Mar/2011, 3:54pm
As Salam,

Bg pendapat sy, biz yg sng nk monitor ni biz online.. ye la.. if nak upah pekerja kena ada income yg maintain.. tempat nak kena strategik... if nak buka kedai makan, cash flow kena bgs.. upah pekerja, letrik, sewa kdai.. belanja dapur... tkt2 x de untung pula.. tp apapun lokasi kena strategik, lauk kena sedap, service kena tip top... kalo service bgs, makanan x sedap x kemana... so kena balance... makanan sedap, service best.. jauh mane pun org akan dtg.. biz online pula, anytime leh buat... leh maintain... pekerja pun x perlu.. yg penting barang kena ada stok... itu je la pandangan dr sy...coz sy pun keje gak.. wat biz sambil2.. semoga berjaya dlm bisnes... Yang paling penting... always think +ve... kreatif mencari peluang & gunakan sebaiknya...  
12. Peniaga 3 - Tue 15/Mar/2011, 3:56pm
jual set kurma ajwa+air zam-zam nak?senang nak monitor..kira brapa stok ada kira duit yang dapat..sama maknanya ok..
http://peniagasejati.blogspot.com
nizampeniaga@yahoo.com  
13. Atie Rieysa - Tue 15/Mar/2011, 4:29pm
salam.. klu berminat blh join biz saya.. jual baja..mmg sng..klu berminat plz kol or sms sy
0126055943  
14. Yuz 6 - Tue 15/Mar/2011, 5:41pm
Salam,

Sy bercadang untuk membuka studio aerobik. Minta tolong saper2x yang ada experience untuk bagi tunjuk ajar & nasihat.  
15. Nun - Tue 15/Mar/2011, 9:14pm
Berminat untuk menjual kain sulaman kerancang, kaftan dan telekung dari bukittinggi Indon. Hubungi ppmnun@gmail.com. Tidak perlu keluar modal tapi untung berasaskan komisen.  
16. Nawawi Aris - Wed 16/Mar/2011, 1:10am
boleh join venture ngan saya.
nanti saya akan ajar selok2 belok niaga kain pasang..mmg banyak untung..boleh sewa space kat kedai saya..sebab saya x jual kain.saya lebih kepada jahit..xde banyak masa since saya student lagi..


kedai saya di serviced apartment belakang MSU Shah Alam..so menepati kriteria kan?

emel saya untuk detail
contact@nawyaris.com

www.nawyaris.com

thanks  
17. Mizieman - Wed 16/Mar/2011, 2:08am
email saya
mizieman2003@yahoo.com

saya ada kedai..boleh jual barangan aksesori dan barang aksesori lain  
18. Shahidanz30 - Wed 16/Mar/2011, 9:46pm
jom join bisnes kesihatan..tlg org jd sihat n anda jga sihat..kja ikt masa sndri..xperlu tmpt kerja..anda sendiri bos..b'pluang melancong ke merata negara..
cntct sy:shahidan-0132776867  
19. Ajoy 2 - Thu 17/Mar/2011, 12:20am
hi, sila tgk The Perfect Canvas di FB kami.

TQ  
20. Remy 80 - Thu 17/Mar/2011, 2:50am
if serius ingin berniaga bleh emel or cal sy (rhprestige@yahoo.com/ 0123867443)-memerlukan rakan kongsi dlm industri medical n healthcare  
21. Norfiana Binti Mohd Safian - Thu 17/Mar/2011, 5:29am
http://www.aroma2u.biz/wangisuci

jual perfume halal. senang!!  
22. Zara 16 - Thu 17/Mar/2011, 5:17pm
Kopi Barli 5 in 1, mencuci buah pinggang. buah pinggang sihat seluruh badan pun jadi sihat....Modal 90 jer, join kami di SMARTHERBS.
berminat call zara 0176694220
emel zara.mira@ymail.com
website: www.smartstokist.com  
23. Rose 49 - Fri 18/Mar/2011, 10:49am
sy bminat nk share ape yg sy bt tanpa perlu berhenti kerja.. biz fleksibel.. company yg sgt kukuh.. bkn MLM.. kontek sy jika bminat.. its ok if u want 2 know only.. rose 0179082580  
24. No Owner - Fri 18/Mar/2011, 11:32am
Terima kasih pada kengkawan semua. Saya akan kontek dan akan hubungi anda nanti.  
25. Azizul Anuar - Fri 18/Mar/2011, 7:58pm
salam...
anda boleh buat projek mykad..
berkongsi keuntungan dgn perniagaan konvesional di malaysia..support penuh dari kerajaan malaysia..mudah di fahami..bukan MLM,SKIM CEPAT KAYA,PELABURAN...

berminat boleh hubungi saya..
017-5347321 = azizul.anuar  
26. Irwan 19 - Sat 19/Mar/2011, 12:13am
Peluang untuk anda bersama-sama kami membuka salah satu daripada tiga ratus outlet kami (300) yang syarikat tawarkan hanya tinggal beberapa sahaja. Hubungi kami, berikan komitmen anda, selebihnya biar pihak kami uruskan dan memberikan tunjuk ajar ke...pada ANDA !!! Bertindak lah sekarang !PERNIAGAAN BERKONSEPKAN HALAL....Layari:- http://www.djmuslimhalal.com

by DJ MUSLIM (M) SDN BHD
CALL:-0136807736 - IRWAN  
27. Saiful Nizam - Sat 19/Mar/2011, 10:49am
juaL PERFUME...PATI PERFUME..
KUALITI PUN OK..
NIE BUAT SENDIRI YE./
KETAHANAN LAMA..
BAU SAMA MACM PERFUME ORIGINAL/
MALAH LAGI LAMA DARI ORI...

MODAL 500 DAH LEH UNTUNG 1500.00 MEMANG BEST....

CAL ME 017 372 0982  
28. Minyak Wangi Wangian - Sun 20/Mar/2011, 1:00pm
Perniagaan produk wangi-wangian ini memberikan profit di antara 700% hingga 1,000%. Pati Minyak wangi tanpa alkohol berjenama antara bangsa mudah dijual, mudah di bawa dan mudah di pasarkan. Cuba layari http://aspirasi-berjaya.blogspot.com/ dan jika berminat, harap hubungi saya.  
29. Niezam 4 - Sun 20/Mar/2011, 4:03pm
Saya pun kerja kerajaan.Office hour.Tapi buat bisnes kecil-kecilan tapi mampu dapat RM2000-RM3000 setiap bulan.Saya berniaga aiskrim magic dan jus minuman.Saya buka Stokis kat rumah.Modal rendah,pulangan menguntungkan.Hubungi saya untuk keterangan lanjut : Niezam - 0125703859.  
30. Shaf747 - Mon 21/Mar/2011, 4:06pm
Saya ingin berkongsi dengan Cik Nurulain satu perniagaan yang mudah dan menguntungkan. Bukan MLM atau sistem piramid. Keuntungan dijamin melebihi 100%. Boleh diusahakan sendiri atau diusahakan oleh pihak lain dan cik hanya pulangan keuntungan setiap bulan. Untuk keterangan lanjut, boleh la hubungi saya di talian:
0342707999 (Office hour)  
31. Ghazali 13 - Mon 21/Mar/2011, 8:31pm
Mencari Investor di dalam perniagaan sewa teksi saya..business straight forward, tiada risiko..keuntungan tanpa henti..hubungi En Mohamad 010-8927108

tk  
32. Romzi 2 - Mon 21/Mar/2011, 10:06pm
salam... multi level trading.. baru di tubuhkan dgn pengurusan yg berwibawa.. hubungi saya 0136090690  
33. Fitriya - Wed 23/Mar/2011, 3:35pm
Nurulain Bt Mohd Yusof jom tgk sini http://fitriyacookies.blogspot.com/ boleh buat market kat tempat kerje pasti menguntungkan sbb org2 gov bab makanan ni suke,... kalau berminat boleh call/sms saya 0129245067 fifi.. ramai yg da cuba n dapat hasil...  
34. Rao - Fri 1/Apr/2011, 5:44pm
Buat biz secara online kalo tak nak berhenti krja lg bgs.. Untung tak la seberapa tp lumayan la;-) telah terbukti ramai dah berjaya memperolehi pendapatan 5 angka hasil drp jual brg melalui biz online je.. 1 lg buat biz melalui online kta blh bekerja ikut suka kta je bila nak buat n apa yg penting tak payah ssh cri pelanggan tp pelanggan yg dtg cri kta itu pun kalo kena pd tmpt kta bt promosi.. misalnya web yg kta promosi kena la mempunyai kunjungan traffik yg ramai bru biz meletop..  
35. Putera 3 - Tue 5/Apr/2011, 3:55am
Perniagaan Water Vending Machine Stainless Steel 2 jenis air yang Pertama di Malaysia dan juga Water Filter NANO HYDROGEN ( TANPA ORANG TENGAH ). Tak perlu jual barang, Tak perlu jumpa org, Tak perlu buka kedai, Tak perlu berhenti kerja dll, BERMINAT sila layari
http://www.m6miracle.blogspot.com  
36. Nur Khairil Salim Effendi - Fri 8/Apr/2011, 11:42pm
Jika taknak berhenti bekerja, kena do something yang ada income autorun. contoh offline melalui internet apa-apa barang sekalipun untuk dijual, propety business, Blogspot klik2 dan yang berkaitan dan banyak lagi ikut kesesuian. Kami di NK Resources menawarkan contact direct supplier bagi product perfume semue categories spt Original, original reject, high limitation 100% like original, B grade, C grade, Non alkohol perfume, minyak atar, Arab perfume, France perfume, the one parfume,Hot perfume, immiyaaz aroma, bottle perfume dll dengan harga borong. sila hubungi ke 0132990544 untuk maklumat lanjut atau email ke nkresourcesbiz@yahoo.com. Thank  
37. Imah 14 - Sun 10/Apr/2011, 12:22am
salam...emel ke adifathcollections@gmail.com untuk dptkn katalog...tq  
38. Siti Hajar 9 - Sun 10/Apr/2011, 7:44am
Tawaran sebagai agen Hotperfume modal serendah RM50 dengan margin untung antara 25% ke 100% (ikut jenis produk & amaun belian). Layari http://hotperfume-eshop.com untuk katalog produk atau emel ke m-rizzi@hotmail.com untuk keterangan lanjut.  
39. Mohd Harith - Sun 10/Apr/2011, 1:07pm
e mail me at harithharon@gmail.com  
40. En Zaffril - Sun 10/Apr/2011, 10:48pm
Pengedar produk kecantikan dan kesihatan (stokis) di perlukan...Produk Muslim...Sesuai untuk semua. Maklumat lanjut di web ini:

http://www.1wiki.org/p/al-wahida.html  
41. Nurmohd - Mon 25/Apr/2011, 1:32pm
berminat nak niaga aksesori berasaskan kristal dan permata dari sabah? kami ble bekalkan dalam harga yang murah dan secara borong. klu berminat, hubungi mohd sofian 0145635259.  

Page 1   (Total 41 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..