Nak Beli Hati Unta untuk Ubat Asma Ibu
Edy 11 - Wed 25/May/2011 2:49pm [Last Comment]
kpd warga majalah,tlg bantu sy.dimana nk cari hati unta di malaysia....
bantuan anda semua sgt2 di hargai...

Niche: Diskusi Bisnes | Butik Kesihatan
 
1. Ahmad Fuad 2 - Wed 25/May/2011, 3:11pm
nak banyak ke? kalau nak pada jumlah yang sedikit saya ada. Saya baru pulang dari mengerjakan umrah. Saya ada beli sikit untuk dicuba kepada anak saya yang mengidap asma. Tapi kalau saudara mahu saya boleh berikan. contact saya 0199102434  
2. Ctwayu - Wed 25/May/2011, 3:17pm
Salam... nak tanya betul ke berkesan untuk asma. kalau ok saya nak beli untuk anak saudara umur 3 tahun.  
3. Ctwayu - Wed 25/May/2011, 3:19pm
Opps.... email saya - ct_s6884@ymail.com  
4. Okasan - Wed 25/May/2011, 3:33pm
sdra / sdri... untuk asthma sebaiknya ambil Transfer Factor.. sejenis supplement dari nano colustrum&yolk yg da dipatternkan. terbukti & disahkan. rekomened by most para perubatan moden. anak & mak mertua da bebas dari asthma. leh call saya 0173856911 utk cite details.  
5. Ahmad Fuad 2 - Wed 25/May/2011, 3:34pm
susah nak kata. sebab belum cuba lagi. tapi org kata begitulah. caranya dgn menggoreng tanpa minyak hati unta tu hingga gareng kemudian ditumbuk dan dimakan samada masukkannya dalam kapsul atau bancuh dengan kopi.  
6. Okasan - Wed 25/May/2011, 3:37pm
terus terang... saya da cuba hati unta itu, untuk anak & mak mertua. Allah tidak menjayakan usaha kami dlm menghilangkan asthma selamanya ...  
7. Edy 11 - Wed 25/May/2011, 3:54pm
ahmad fuad 2 :terima kasih pada saudara kerana membantu.....  
8. Dopod - Wed 25/May/2011, 4:24pm
sekadar berkongsi info. Madu Iran asli mmg bagus untuk asthma, baik utk bayi, kanak2 & org dewasa. saya sendiri dah cuba dan diikuti ramai kawan2 lain. saya cuba utk rawat bayi saya yg byk phlegm dan utk saya sendiri jika rasa paru2 mcm sejuk. madu iran ni tak panas. masa saya bagi baby saya minum susu & letak 1/3 sudu teh di dalamnya, dalam tak sampai setengah jam baby saya dah vormit d phlegm.
kawan2 saya guna utk asthma, gout dan mcm2 lagi. Alhamdulillah, resultnya mmg bagus dan ramai yg repeat penggunaannya.
Tapi saya sendiri dah lama tak dapat cari madu iran ni, dah tak dapat contact supplier. ada juga madu yg penjual claim from iran tapi diimport dr negara lain. madu iran yg saya makan tu dulu dlm bekas bulat macam mangkuk. harga 1kg RM60 (rasanya tu harga masa tahun 2004 kot). kalau nak cuba madu iran ni, pastikan yg asli. InsyaAllah berkesan.  
9. Azril 5 - Wed 25/May/2011, 4:35pm
edy cuba cari kulit kijang. ambil sebesar ibu jari kemudian bakar sampai hangus. kemudian campurkan dalam air dan minum.  
10. Edy 11 - Wed 25/May/2011, 4:40pm
dopod:thanks berkongsi pengalaman..kalau dpt tmpat nk beli,jgn lpa inform sy ye  
11. Fatin 16 - Wed 25/May/2011, 5:19pm
salam... saya juga pengidap asma yang kronik dulu,, saya amalkan makan bawang putih di goreng tanpa minyak dan minum jely gamat setiap hari.. alhamdulillah sekarang saya dh tak perlukan inhealer lg..kalau nk berjalan pun tak perlu bawa gas lagi.. fatin2020@gmail.com  
12. Alyes - Wed 25/May/2011, 6:32pm
Salam Edy 11,
sekadar berkongsi pengetahuan dan pengalaman. Untuk Asma Edy 11 boleh mencuba herba tunjuk langit(sky fruit). Rasanya pahit.Alhamdulillah, dah ramai yang sembuh. Tapi ingat, sewaktu proses penyembuhan jangan minum air batu dan makanan sejuk2. Herba tunjuk langit ini banyak gunanya. Boleh juga sembuhkan resdung, angin dalm badan, sengal2 sendi dll. Kesembuhan dengan izin Allah.

Klu tunjuk langit ini Edy 11 payah nak dapat, leh la hubungi sy.

e mail : alyes_ok07@yahoo.com.my  
13. Asrul 3 - Wed 25/May/2011, 6:49pm
Salam.
Sekadar berkongsi maklumat.Untuk penyakit asma cuba dapatkan Pati Carob (Produk timur tengah ) insyaalah berkesan.klu berminat lihat blog produktimurtengah.blogspot.com  
14. Cik Memi - Wed 25/May/2011, 8:26pm
pernah ada orang pesan beli belut kering masa ke bukit tinggi,indonesia....katanya untuk asma..tp xtau mujarab ke tak...sbb x pernah tanya :)  
15. Jusmaduepal - Wed 25/May/2011, 8:39pm
watpe nak susah payah! sekarang sudah ada jus madu epal serendah rm18.50. sesuai sangat untuk asma, lelah, gout dsbnya. dulu saya pernah guna hati unta, dahlah pahit xbaik pun. insya'Allah, dgn jus madu epal Allah yang menyembuhkan asma, kita hanya berusaha, saya menyampaikan je! http://krusssucess.blogspot.com  
16. Zamri Bin Zakariah - Wed 25/May/2011, 11:55pm
Salam.Bdasarkan pengalaman saya mjual madu tualang sejak tahun 1991 sehingga kini,rasanya dah ratusan orang yang pulih sepenuhnya dari asma dgn izin ALLAH.
Percayalah madu tualang adalah madu terbaik di dunia. Kertas kerja ini telah dibentangkan oleh 12 penyelidik dari USM Kubang Kerian terdiri para doktor dan pakar bedah yg mana team ini ditubuhkan khas membuat kajian khusus tentang madu tualang dgn kerjasama FAMA ketika Persidangan Madu Lebah Kebangsaan awal tahun lepas.
Amalkan setiap hari mengambil madu tualang 1@2 sudu besar setengah jam sebelum sarapan pagi, sblm lunch(klo terlepas takpe) dan mesti di ambil sebelum tidur malam. Lama kelamaan asma akan hilang dengan sendirinya. Begitu juga dengan penyakit2 lain yg kita tak perasan bahawa ia sedang dirawat oleh madu. Sedar tak sedar kita dapati masalah kita hadapi selama ini sudah tiada lagi. Begitulah hebatnya madu tualang nie.
Tempoh keberkesanannya bergantung pada amalan pengambilan madu setiap hari serta sistem tubuh badan seseorg. Ada yang amalkan sebulan terus hilang asma.
Produk madu saya dikenali dgn nama MADU SYAIRTIMUR. Boleh lihat di www.syairtimur.blogspot.com atau search di FACEBOOK dengan nama MADU TUALANG SYAIRTIMUR.
Jika anda teringin mencuba Madu Syairtimur saya boleh hantar mgunakan poslaju. FREE tiada caj kos phantaran tp hanya madu 500g dan 1kg saja. Setakat nie dah ratusan atau ribuan org yg dah terima madu ini secara poslaju di muka pintu rumah mereka sehingga ke Brunei dan Singapore.Lihat cara belian di blog madu saya.Terima Kasih.  
17. Khatty - Thu 26/May/2011, 6:32am
SALAM.... saya dah cuba hati unta fresh masa saya mengerjakan umrah.... keberkesanan cuma berkesan 2-3 tahun... lepas tu jadi balik... kita hanya mampu merancang...  
18. Alen - Thu 26/May/2011, 10:28am
salam....ady sye syorkan awk bg mak awk makan MELILEA GREENFIELD ORGANIC..INSYAALLAH ianya berkesan untuk hilangkan asma..caoz anak saudara sye pun kena asma dulu.stiap mggu kena pergi cek klinik..alhamdulilah..skarang dah ok..lps dia gunakan melilea greenfield organic..jgn takut coz melilea nie just berasaskan sayur2ran..org yg ada kencing manis,drh tggi,hepatitis,btu karang dan mcm2 lg blh amalkan melilea nie..berkesan..kalau awk nak,awk just col sye k..016-8729237...harga berpatutan..  
19. Jue 11 - Thu 26/May/2011, 10:35am
Disini saya ingin mencadangkan kalau saudara/ri product KOPI KH.KOPI KH product tempatan daripada PERLIS,sesuai untuk semua penyakit.KOPI KH adalah minuman harian untuk pencuci tubuh.sedikit penerangan kopi KH.
INSYAALLAH
TEMPOH BERKESAN

KENCING MANIS - 7 Hari
DARAH TINGGI - 5 Hari
BATU KARANG - 2 / 3 Hari
MIGRAIN - 2 / 3 Hari
BUASIR - 5 Hari
GHOUT - 2 / 3 Hari
ATHMA - 2 / 3 Hari



FUNGSI 7 HERBA DALAM KHKOPI

~ Bunga Pakma - Bertindak sebagai pemulihan luka dan
pengecutan ~
~ Tongkat Ali - Bertindak sebagai pencair darah dan
memecahkan kolestrol ~
~ Mengkudu - Bertindak sebagai penstabil seluruh
tubuh badan ~
~ Raja Satong - Bertindak sebagai pembersih jantung,
paru-paru dan organ dalaman ~
~ Halia Padi - Bertindak membuang toksid dalam
daging dan darah ~
~ Misai Kucing - Bertindak mencuci usus dan mengawal
gula dalam darah ~
~Ubi Jaga - Bertindak menambah tenaga, cecair lutut,
tulang belakang dan memekatkan airmani
_________________________________________________


Tindak balas di peringkat awal JIKA ADA
selepas meminum KH KOPI dan cara
mengatasinya.

1) Pening / Loya
Toksid / kekotoran berlebihan di bahagian tengkok dan
kepala serta usus perut. Banyakkan meminum air suam dan
kurangkan dos pengambilan Teruskan meminum
KH KOPI sehingga masalah selesai.

2) Sakit Sendi / Berbisa Badan
Toksid di dalam sendi keluar dan diganti dengan
pengaliran darah. Teruskan meminum KH KOPI dan
banyakkan minum air suam.


3) Gatal-gatal kulit/kemerahan
Kekotoran di dalam daging / tulang tidak dapat
disalurkan ke usus kerana ianya terlalu banyak dan
ianya keluarmelalui liang roma kulit).Kurangkan dos
untuk beberapa hari. Banyakkan minum air suam.

4) Muntah (Orang Lelah / Asma)
Kekotoran yang melekat pada paru-paru keluar (usus
perut tidak dapat memproses disebabkan kepingan toksid
menebal di paru-paru).Minum seperti biasa.

5) Keluar darah pekat/Lendir dari alat kelamin wanita
Kekotoran di dalam rahim seperti senggugut dan keputihan
dicuci keluar.Minum seperti biasa.

6) Keluar lendir dan kepingan berupa pasir/sampah
dari kelopak mataglukos dan lendir dari saraf mata, otak
dan kulit kepala berlebihan.Minum seperti biasa.

7) Keluar benda tajam seperti tulang ikan/selumar
Benda-benda kotor yang menebal pada usus besar keluar
kerana tidak dapat diproses usus.Minum seperti biasa.

8) Kencing keluar cairan seperti darah dan berpasir kekuningan
Terdapat batu karang pelbagai peringkat.Tambahkan dos
pengambilan dan banyakkanmeminum air suam.



9) Sakit di sekeliling pinggang dan perut

Batu karang mulai pecah dan dalam proses keluar.Tambahkan
dos pengambilan dan banyakkan meminum air suam.

10) Kandungan gula bertambah di dalam darah
dan air kencing. Kandungan gula yang berada di bawah
daging bersedia untuk dibuang melaui kencing dan
peluh. Kandungan gula akan berkurangan selepas
beberapa hari. pembuangan kencing/peluh . Minum seperti
biasa atau tambah pengambilan sekiranya tidak pening.

11) Bengkak-bengkak sendi jari-jemari.
Asid uric pada sendi keluar dan akan dibuang dengan
proses pengaliran darah di dalam tubuh.
Minum seperti biasa.

12) Buang air besar keluar minyak / bau berlebihan
Terlalu banyak kolestrol di dalam tubuh.Minum s
eperti biasa.

13) Badan terasa letih /mengantuk
Toksid, kolestrol, glukos dan angin kotor terlalu banyak
dicairkan.Minum minuman manis. Jangan dikurangkan
garam dalam makanan. Teruskan meminum KH KOPI .

14)Sendawa berlebihan.
Angin kotor keluar kerana liang roma belum terangsang
dan usus perut mula mengepam keluar kekotoran
badan.Minum seperti biasa.

Jika anda saudara/ri berminat boleh hubungi EN.SHAM 0122565715/SMS 016-6945675

Disini saya cadangkan,jika anda rasa ragu-ragu/tidak yakin ada boleh beli paket kecil utk percubaan sahaja, 3pkt=RM8 termasuk kos penghantaran,
harga 1 kotak(30pkt)=RM30.90
dipasaran.

Jika anda ingin menjadi pengenar kami,kami akan beri harga terbaik.  
20. Edy 11 - Thu 26/May/2011, 10:40am
thanks kawan2..bantuan anda amat dihargai :)  
21. Rose Aziz - Thu 26/May/2011, 11:21am
Betul tu Edy, tak payahlah susah-susah nak cari hati unta sebab bapa sya dah pernah cuba dan tiada kesan. Susah nak dapat, mahal dan tak berkesan pulak tu. Produk keluaran Malaysia banyak yang oleh bantu penyakit asma ni. Anak saya hanya minum Susu Kambing Kurma Madu, Alhamdulillah dah hilang terus asma dia. Selain meningkatkan daya ingatan dan menambah tenaga. Cubalah Insyaallah. Kalau nak cuba boleh hubungi saya di 017-6200699.  
22. Shaiknaseir - Fri 27/May/2011, 8:58am
ad satu keadah lagi ... yang di amal kan dalam pengubatan islam ... boleh call saya tunjuk cara nya insyaallah ......  
23. Shah 210 - Fri 27/May/2011, 12:08pm
kepada sesiapa yang menghidapi penyakit, asma, kencing manis, gout, darah tinggi...dll, saya ada produk yang dapat menbantu tuan/puan...insyallah. Keberkesanan insyallah 99%. Ramai yang dah makan dan percaya produk nie berjaya membantu ramai pesakit. berminat hubungi Najwa 017659 5796 @ 012-2042493. tq  
24. Shaari Bin Awang - Fri 27/May/2011, 1:50pm
askum...En.Sham...sya amat berminat dgn KOPI KH...tlg email kpd sya senarai harga dan kos penghantaran ke Langkawi...
email saya: shaari.awang@yahoo.com
tel: 0125597645..sekian terima kasih  
25. Khatty - Fri 27/May/2011, 7:57pm
byk nyer produk2..... isk.naik takut  
26. Azzmie Bin Ismail - Sun 29/May/2011, 6:09pm
SALAM SAHABAT SEMUA
UNTUK PENGETAHUAN...PENEMUAN TERBARU..XANTON DALAM KULIT MANGGIS TERNYATA MAMPU MENYEMBUHKAN PENYAKIT2 KRONIK MASA KINI..TERBUKTI KEHEBATAN DAN KEBERKESANANNYA LAWATI
www.shamelinshark69.com/?ref=dato1
atau call segera 016-2106424  
27. Wan 59 - Tue 31/May/2011, 10:05am
salam, minum susu alpha lipid..sgt membantu..dipanggil susu ajaib..mesti cuba..
bleh contact wanfariza09@gmail.com  
28. Isketambolaus - Mon 6/Jun/2011, 12:28pm
cara ni saya saya dapat dari anak murid ustaz harun din..

cari belut....lendir belut disapu roti, kemudian campur la dengan jem, bagi pesakit makan..kalau bagi makan gitu je, nanti tak lalu lak..

cara kedua...sapu beras pada belut..nak lendir tu lekat pada beras...kemudia jemur...beras tu kemudian dijadikan bubur..

ketiga..amalkan makan belut..buat sup ke apa ke..terpulang
kita hanya beriktiar..Allah yang menyembuhkan..

kemudian boleh cuba habbatussauda..
Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain ??Gunakanlah Habbatus Sauda? kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)? (HR.Bukhari, Muslim)  
29. Hjmuhd - Thu 28/Jul/2011, 7:47pm
Jika hendak hati unta yang benar benar asli hubungi 0123577778. Awas jangan tertipu dengan membeli hati lembu/kerbau yang dipotong seperti hati unta, kebanyakan dijual oleh negara jiran dengan murahnya, boleh dapat 5,6,7,8 keping dengan harga RM8 - RM10 sahaja. Pengedar hati unta asli di Malaysia yang didatangkan khas dari Mekah oleh IQMAN RESOURCES. Ada cara untuk mengenali hati unta asli, dapatkannya bila membelinya nanti.  
30. Hjmuhd - Sat 22/Oct/2011, 5:26pm
www.hatiunta.item4grab.com  
31. Aidielah - Wed 30/Nov/2011, 3:40pm
wahai en. edy... berkesan tak hati unta tue selepas ibu anda makan????  
32. Lumut Leisure - Wed 30/Nov/2011, 6:32pm
hati rhobo nak tak?  
33. Hjmuhd - Sun 8/Jan/2012, 12:27am
www.hatiunta.item4grab.com  
34. Hasmiza - Mon 13/Feb/2012, 2:31pm
Alhamdulillah..satu penyakit yang ALLAH beri tapi beribu ubat yang Allah telah tawarkan.kita hanya perlu berusaha,jika 1 produk itu kurang berkesan,carilah produk yang lain.insyaALLAH.

singgahla ke laman blog saya www.mizamisri.blogspot.com  
35. Khairil 38 - Fri 5/Apr/2013, 6:53pm
Nampaknya semua mencuba jual produk masing2. Saya dah mencuba hati unta dan alhamdulllah berkesan. sudah hampir 9 tahun saya tak pakai pam. Saya dah rekomen untuk orang2 lain yg juga berkesan...alhamdulillah. Cuba jer manatau serasi,  
36. Haslina Habib - Wed 23/Sep/2020, 2:33pm
assalamualaikum.. saya nak try hati unta untuk anak saya berumur 4 tahun... mcm mana cara nak makan ye?
0127494153  

Page 1   (Total 36 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..