Movie yang Bermakna Dalam Hidup Anda - Apa Formula Movie yg Hebat dan Evergreen?
Linkman @ Azman Consultation - Thu 24/Sep/2020 8:18pm [Last Comment]
Walaupun banyak movie yg menarik samada di Malaysia, Hollywood, Bollywood, Koreawood dll.. ada beberapa sahaja movie yg melekat di fikiran saya dan mempunyai kesan mendalam.. tengok setiap tahun pun takpe..

My Favourite movie list:
1) Stand By Me
2) Silence of the Lamb
3) The Shawshank Redemption
4) Forrest Gump
5) Into the Wild

Apa movie feveret yang anda dok ulang tengok setiap tahun?

Niche: Sembang | Studio Filem Dan Videografi | Web Media Sosial
 
1. Linkman - Thu 24/Sep/2020, 8:13pm
Kenapa ada filem yg budget besar tapi tak laku. Ada pulak filem bajet kecik tapi evergreen sampai bila-bila dan melekat di minda masyarakat.

Apa formulanya..

Kita di Malaysia selalu ada masalah utk menghasilkan filem yg boleh box office disebabkan oleh Budget. Tapi sebenarnya.. kalau kena tema dan jalan cerita yg menarik.. filem budget yg kecik pun boleh berjaya.

Saya teringat buku autobiography yg ditulis oleh Richard Branson.. sebelum beliau jual Virgin Music:

''Muzik (dan juga movie) adalah sesuatu yg aneh.. kalau meletop, boleh menjadikan anda kaya raya tanpa perlu membuat kerja lebih.. produk yg sama boleh dijual berulang kali..''

Patut lah skrg ni banyak orang mula nak start youtube channel.. mungkin betul kot.. create sekali.. dan boleh 'dijual' (ditonton) berulang2 kali tak ada limit..

Mungkin saya perlu start Youtube Channel sekarang.. mana tahu kalau boom meletop.. boleh pencen awal thehe...  
2. Linkman - Thu 24/Sep/2020, 8:14pm
1) Stand By Me

Wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Stand_by_Me_(film)

Soundtrack: Stand By Me
https://youtu.be/hwZNL7QVJjE
Lagu latar filem ni dah di dengar 450 JUTA kali di utube.. memang popular lagu ni..

Lihat Clip disini:
https://www.youtube.com/results?search_query=stand+by+me+movie

Filem ini sangat popular di barat. Ada pengikutnya sendiri dan evergreen. Lokasi tempat penggambarannya (Castle Rock) sekarang jadi macam tempat wajib dikunjungi oleh peminat2 nya..

Cerita berkenaan sekumpulan 4 budak2 lelaki yg meningkat remaja (coming of age). Terdapat seorang budak hilang di pekan kecik yg mereka tinggal. Kumpulan 4budak ni pergi mencari menyusuri laluan trek keretapi.. kerana kemungkinan budak tu dilanggar keretapi.

Plot nya sangat simple.. tapi cara olahannya membuatkan ramai orang yg teringat kembali zaman budak-budak dulu bermain dgn kengkawan... zaman tu adalah zaman yg amat bermakna dalam hidup kita...

sebab semakin kita dewasa semakin kurang member kamcing yg kita ada... satu persatu hilang.. lepas dorang dah kahwin dan dapat anak.. dah tak boleh jumpa dan berborak mcm dulu lagi... aatah lagi nak pergi mengembara/camping/outdoor bersama2.. skrg dorang dah ada commitment lain huhu...  
3. Ahmad Hj Saidin - Fri 25/Sep/2020, 1:17am
1)Blacklist by James spader(raymond redington)' FBI' cartel' criminal' corporate....  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..