Minta Tolong Sesiapa yang Mengenali Wartawan Akhbar
Mar 13 @ Dunia Impian Si Kecil Anda
Tue 7/Jun/2011 11:29am [Last Comment]
Salam semua,

saya nak mintak tolong kat kawan2 yang tahu/ada mengenali wartawan akhbar spt sinar,malay mail,berita harian atau ape2lah sebab saya nak minta cover untuk aktiviti CSR(corporate social responsibility)syarikat pada 18 Jun 2011.

kalu ader maklumat harap boleh contact saya Mariani 03-51912188/hantar email mariani@bridarm.com.my

kerjasama semua amat saya hargai

Niche: Iklan Tv Radio Media Massa | Diskusi Bisnes | Pengurus Majlis
 
1. Jeffry 5 - Tue 7/Jun/2011, 11:33am
Salam,
Puan boleh cuba hubungi kawan saya Johari di NST di 016-6033027.Maybe dia ada team yang boleh beri coverage utk event puan.TQ!  
2. Mar 13 - Tue 7/Jun/2011, 1:18pm
Ok En Jeffy 5-saya akan contact En Johari.tq for the info  
3. Mummy - Tue 7/Jun/2011, 1:36pm
dari pengalaman sy yg pernah mengendalikan press conference atau sebarang event company..
(1)buatkan surat jemputan (yg ada letter head) tentang event yg akan dijalankan. pastikan tertulis nama event/tarikh/tempat kepada news editor sebarang akhbar.
(2) dah siap surat kita fakskan atau email kepada news editor setiap akhbar. (no faks dan email address boleh minta dari operator telefon setiap akhbar)
(3)pastikan kita buat follow up sehari sebelum event bermula utk memastikan ada wartawan yg akan dihantar utk cover event kita..

itu yg saya buat setiap kali ada press conference/event sepanjang saya di Corporate Communications dept

selamat berjaya..
(jika ada kawan di setiap akhbar lagi bagus sbb tu adalah bonus utk kita..)  
4. Mar 13 - Tue 7/Jun/2011, 3:32pm
oh camtu ke procedure dia?
ok sy try buat cara nie.
ni 1st time handle untuk cari press.
info yang sgt membantu.
tq Mummy  
5. Mummy - Tue 7/Jun/2011, 3:48pm
lupa pulak..kalu nak contoh template/draft MEDIA ADVISORY saya boleh emailkan..  
6. Cik Teja - Tue 7/Jun/2011, 6:41pm
Mummy- btol tu..kena follow-up...coz sometimes dorg ni xterima pon invitation due to some prob kan...

mar 13- press release juga diperlukan... :)

satu lagi, dpends kt mana event awak sebab normally media dorg da khususkan/letakkan wartawan kt tempat2 tertentu...sebagai cth di Putrajaya, jadi awak hny perlu contact media di kawasan tu sja,,kalao nak tau, kena call HQ dia dulu ye...

all da best!!!  
7. Cik Memi - Wed 8/Jun/2011, 12:52pm
Salam Mummy,
Boleh dapatkan contoh template/draft MEDIA ADVISORY tak ? emailkn oktavia001@yahoo.com

Terima kasih banyak2..  
8. Mar 13 - Wed 8/Jun/2011, 1:05pm
ok mummy tolong emailkan draf Media Advisory yer mariani@bridarm.com.my
Tq utk semua yang memberikan info  
9. Mamamanja 2 - Wed 8/Jun/2011, 2:01pm
mar, kol ABC MEDIAWORKS, mereka pakar utk hal2 sebegini  
10. Mamamanja 2 - Wed 8/Jun/2011, 2:03pm
mar,contact ABC MEDIAWORKS.. mereka pakar hal ini  
11. Musanganggun - Mon 13/Jun/2011, 10:14am
cuba tepon sham di ondscene.my. dia ni banyak kenalan dikalangan wartawan. Jangan lak gi tengok website tu, kang tak pasal2 tak ble tido siap meracau lagi  
12. Kedai Basikal Kundang - Mon 13/Jun/2011, 2:45pm
pas tu jangan lupa pula sediakan tempat dia orang... jangan biar lepas...  
13. Mohd Faidzal Othman - Thu 29/Mar/2012, 11:23am
mummy, leh tak email kat saya MEDIA ADVISORY tu? terima kasih kerana membantu  
14. Mohd Faidzal Othman - Sat 7/Apr/2012, 12:51pm
sorry, email sy faidz_al@yahoo.co.uk  
15. Dr Par - Tue 3/Feb/2015, 2:40am
mummy tolong emelkan contoh template/draft MEDIA ADVISORY kepada saya di drpar@mamsa2u.com  
16. Izad 32 - Sat 16/Jul/2016, 4:15pm
mummy tolong emelkan contoh template/draft MEDIA ADVISORY kepada saya di izad77@gmail.com

tq mummy  
17. Khairol 67 - Wed 24/Jan/2018, 3:33pm
Mummy saya nak jugak. Tlg send ye mummy. Terima kasih wankallu14@gmail.com  
18. Akbar 6 - Fri 29/Jun/2018, 11:18am
mummy kalau saya nk juga boleh.. ini email saya - akbarrafy94@gmail.com  

Page 1   (Total 18 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..