Mendirikan Rumah Sewa Diatas Tanah Pusaka. Cara Mendapatkan Modal
Adi1977 - Mon 18/Aug/2014 12:01pm [Last Comment]
Mohon Tunjuk Ajar & Nasihat
Salam,

Isteri saya mempunyai tanah pusaka bernilai Rm359,000.00 (Gred A) setelah berbincang kami bercadang mendapatkan modal untuk mendirikan rumah sewa sebanyak 4 @ 5 buah. Disini saya memohon pakar2,otai dalam bidang hartanah cara mendapatkan modal tersebut.

Isteri saya tidak bekerja & saya bekerja di sektor swasta. Kerjasama Tuan/Puan amatlah saya hargai & berterima kasih.

Niche: Agen Hartanah | Diskusi Bisnes | Pinjaman Perniagaan
     
  1. Mukhtar Bin Abdul Rahman - Mon 18/Aug/2014, 12:10pm
    brapa ekar tu, apa status tanah, pertanian ke atau perumahan. kalu status pertanian saya ada cadangan kalu minat . area mana  
  2. Mukhtar Bin Abdul Rahman - Mon 18/Aug/2014, 12:13pm
    email saya mokhtarrahman805@yahoo.com
    0196602356  
  3. Generasi Venture - Tue 19/Aug/2014, 2:15am
    Boleh buat loan dgn bank, kalau tanah xde hutang bank bole bg finance pd contractor rumah, dptkan panel valuer dr bank, dptkan pelan dr arkitek dan kelulusan rumah dr pihak berkuasa tempatan, pegila mana2 bank yg berdekatan utk dptkan loan rate yg munasabah dan tidak mengamalkan riba.  
  4. Faizuddin Yunos - Tue 19/Aug/2014, 5:27am
    Saya boleh memberikan khidmat nasihat dan pandangan jika Tuan Ingin tahu bagaimana tuan berpotensi mendapat pulangan kepada sehingga RM35,000 - RM70,000 setahun dengan tanah tuan. Boleh hubungi saya. 013 700 8008  
  5. Putri 51 - Wed 20/Aug/2014, 9:19am
    salam..nama sy putri berumur 30tahun,sy juga memiliki tanah di sepang 1 ekar dan sy juga bercadang untuk membuat rumah sewa dalam 4biji,tetapi memandangkan ramai yg ckp modal kenalah besar dlm 500k ke atas jadi sy menjadi risau takut loan bank tak lepas dan sekarang cuma tinggal angan angan.Sy bekerja di sektor swasta.5tahun lepas,bank value tanah sy dlm 200k.minta kerjasama tuan puan untuk memberikan pendapat yg munasabah pd sy atau email kn pd sy di chuariri@yahoo.com  
  6. Amirah Nurul Diana - Sat 23/Aug/2014, 8:00pm
    salam ukhwah en boleh hubungi saya loan under crdit dn bank trima kasih email detail ke amirahnuruldiana@yahoo.com  
  7. Dean 36 - Wed 27/Aug/2014, 3:41pm
    as salam,,,saya berhajat untuk membeli tanah dan membuat rumah sewa..saya bekerja swasta dan mempunyai ssm yg tidak berapa aktif dan konsisten transaksi wang masuk dan keluar.. ada sesiapa boleh membantu..sila email rydan82@yahoo.com dan berikan cadangan anda...  
Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.