Mendirikan Rumah Sewa Diatas Tanah Pusaka. Cara Mendapatkan Modal
Adi1977 - Mon 18/Aug/2014 12:01pm [Last Comment]
Mohon Tunjuk Ajar & Nasihat
Salam,

Isteri saya mempunyai tanah pusaka bernilai Rm359,000.00 (Gred A) setelah berbincang kami bercadang mendapatkan modal untuk mendirikan rumah sewa sebanyak 4 @ 5 buah. Disini saya memohon pakar2,otai dalam bidang hartanah cara mendapatkan modal tersebut.

Isteri saya tidak bekerja & saya bekerja di sektor swasta. Kerjasama Tuan/Puan amatlah saya hargai & berterima kasih.

Niche: Agen Hartanah | Diskusi Bisnes | Pinjaman Perniagaan
 
1. Mukhtar Bin Abdul Rahman - Mon 18/Aug/2014, 12:10pm
brapa ekar tu, apa status tanah, pertanian ke atau perumahan. kalu status pertanian saya ada cadangan kalu minat . area mana  
2. Mukhtar Bin Abdul Rahman - Mon 18/Aug/2014, 12:13pm
email saya mokhtarrahman805@yahoo.com
0196602356  
3. Generasi Venture - Tue 19/Aug/2014, 2:15am
Boleh buat loan dgn bank, kalau tanah xde hutang bank bole bg finance pd contractor rumah, dptkan panel valuer dr bank, dptkan pelan dr arkitek dan kelulusan rumah dr pihak berkuasa tempatan, pegila mana2 bank yg berdekatan utk dptkan loan rate yg munasabah dan tidak mengamalkan riba.  
4. Faizuddin Yunos - Tue 19/Aug/2014, 5:27am
Saya boleh memberikan khidmat nasihat dan pandangan jika Tuan Ingin tahu bagaimana tuan berpotensi mendapat pulangan kepada sehingga RM35,000 - RM70,000 setahun dengan tanah tuan. Boleh hubungi saya. 013 700 8008  
5. Putri 51 - Wed 20/Aug/2014, 9:19am
salam..nama sy putri berumur 30tahun,sy juga memiliki tanah di sepang 1 ekar dan sy juga bercadang untuk membuat rumah sewa dalam 4biji,tetapi memandangkan ramai yg ckp modal kenalah besar dlm 500k ke atas jadi sy menjadi risau takut loan bank tak lepas dan sekarang cuma tinggal angan angan.Sy bekerja di sektor swasta.5tahun lepas,bank value tanah sy dlm 200k.minta kerjasama tuan puan untuk memberikan pendapat yg munasabah pd sy atau email kn pd sy di chuariri@yahoo.com  
6. Amirah Nurul Diana - Sat 23/Aug/2014, 8:00pm
salam ukhwah en boleh hubungi saya loan under crdit dn bank trima kasih email detail ke amirahnuruldiana@yahoo.com  
7. Dean 36 - Wed 27/Aug/2014, 3:41pm
as salam,,,saya berhajat untuk membeli tanah dan membuat rumah sewa..saya bekerja swasta dan mempunyai ssm yg tidak berapa aktif dan konsisten transaksi wang masuk dan keluar.. ada sesiapa boleh membantu..sila email rydan82@yahoo.com dan berikan cadangan anda...  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..