Mencari Rakan Kongsi untuk Projek Cendawan Tiram
Suriani Razali @ Mushroom Valley Enterprise
Wed 7/Mar/2012 9:19am [Last Comment]
Salam kepada semua warga majalah. Saya sedang mencari rakan kongsi untuk mengembangkan lagi projek tanaman cendawan tiram saya. Saya telah beroperasi selama lebih setahun yang lalu di Bukit Sentosa, Rawang.

Pasaran bagi cendawan tiram ini sangat2 memberangsangkan sehingga permintaan melebihi mengeluaran. Kini kami mempunyai 2 buah rumah cendawan berukuran 25 x 70. Mengandungi lebih kurang 15,000 bungkah sedia dipetik, mixer, steamer dan begging mechine.

Kepada sesiapa yang berminat sila email saya di srn_razali@yahoo.com. Terima kasih.
Wassalam.

Niche: Tanaman Cendawan | Usahawan Tani | Mencari Pelabur
 
1. Adam 118 - Wed 7/Mar/2012, 9:39am
Salam,
Saya Berminat, berapa modal diperlukan utk menjadi rakan kongsi?
Boleh emailkan detail kepada saya
shahid.adam007@gmail.com  
2. Min 4 - Wed 7/Mar/2012, 9:54am
saya juga berminat . boleh emailkan details kepada saya.  
3. Zaidi 9 - Wed 7/Mar/2012, 10:00am
saya berminat unt membeli cendawan anda?

PM saya quantiti pengeluaran seminggu dan harga borong ke tisso73@yahoo.com

tq  
4. Zana 11 - Wed 7/Mar/2012, 10:23am
saya berminat , berapa modal permulaan..tunjuk ajar..email ke zanazman@yahoo.com  
5. Mie 20 - Wed 7/Mar/2012, 12:56pm
saya berminat. email detail .
alphard369@gmail.com  
6. Sue 34 - Wed 7/Mar/2012, 1:52pm
emailkan details
sue_amysham@yahoo.com.my  
7. Monyamin - Wed 7/Mar/2012, 2:37pm
saya juga..
orang_banci@yahoo.com  
8. Ejal 3 - Thu 8/Mar/2012, 7:24am
saya mengalu-alukan sesiapa yg berminat menjadi partner saya dalam mengembangkan bisnes pembiakan sugar glider untuk dibekalkan ke kedai pet shop seluruh negara. modal rendah...rm2000.sya d area kl.014-2204989  
9. Zul 150 - Thu 8/Mar/2012, 8:32am
email detail pls...brape modal diperlukan
mozr_et@yahoo.com  
10. Suriani Razali - Thu 8/Mar/2012, 12:29pm
Terima kasih kepada semua rakan2 yang berminat. InsyaAllah next week saya akan emailkan detail dan gambar untuk anda semak dan pertimbangkan. Tqvm  
11. Azeri - Fri 9/Mar/2012, 10:52am
Mohon details dan nilai pelaburan dan email ke azerianwar@gmail.com  
12. Nizam 62 - Fri 9/Mar/2012, 2:55pm
Mohon details
kesangresources@gmail.com  
13. Mel 10 - Fri 9/Mar/2012, 6:32pm
Email kat sy
mel.biz72@yahoo.com tq  
14. Mohd Faizal 24 - Fri 9/Mar/2012, 8:54pm
Salam,

Saya berminat & boleh emailkan detail2,gambar serta modal yg diperlukan sebagai rakan kongsi.


Tqvm  
15. Razz 4 - Sun 11/Mar/2012, 6:28pm
Salam cik Suriani,
Saya juga berminat dalam JV projek cendawan ini,emailkan details:
rozario01my@yahoo.com
Bagi warga majalah.com yang lain,jika anda mermerlukan fund dari orang perseorangan sila emailkan proposal perniagaan.
Terima Kasih  
16. Blackjackzero - Thu 15/Mar/2012, 2:53pm
boleh email ke saya detail pelaburan, modal yang diperlukan etc...

thenameisaidil@yahoo.com.my  
17. Zulkb - Sat 17/Mar/2012, 3:06pm
tolong emailkan jumlah yang boleh dilaburkan..
rhetokupih@gmail.com  
18. Ali Kimsoon - Fri 30/Mar/2012, 11:29am
Mohon info lanjut. E-mail ke
ali_kimsoon@yahoo.com
TQ  
19. Jang 2 - Sun 8/Apr/2012, 2:50pm
saya berminat..beri infi lanjut dekat saya email. jang_ma1@yahoo.com  
20. Shahril Saad 2 - Tue 10/Apr/2012, 9:43am
salam semua,,saya ingin menjual projek tanaman cendawan saya,,baru setup ,lengkap fasiliti...area rembau, negeri sembilan,,,

masalah kesihatan ibu saya yg tepaksa saya tinggalkan projek ini,,balik kampung(kedah).

Jika b'minat hubungi saya 0149077423@0174257798  
21. Azmi Junaidi Bin Awalludin - Sun 25/Nov/2012, 4:34pm
saya berminat nk jd rakan kongsi perniagaan.boleh emailkn kepada saya modal yg diperlukan serta brapa bnyk lg rumah yg perlu di bina.Azmi kuala pilah gmiet@yahoo.com  
22. Azhar 299 - Mon 7/Jan/2013, 1:21am
sila sms no.h/p atau cal saya 0193717967 (orang bkt.sentosa juga)  

Page 1   (Total 22 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..