Mencari Kopi Raw yang Telah Dikeringkan!
Ayad 2 - Mon 1/Oct/2018 1:07pm
Dalam usaha percubaan membuat kopi serbuk sendiri dengan gaya tradisional. Terima kasih majalah.

Blh terus whatsapp +6019-515 7230

Niche: Ingin Berniaga | Bisnes Minuman | Diskusi Bisnes | Usahawan Tani
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Linkman - Tue 2/Oct/2018, 3:51pm
    masa kecik2 saya selalu ikut arwah ayah ke pekan sehari.. ada motor jual kopi serbuk. dia ada mesin kecik pasang atas motor.. dia goreng biji kopi dan blend disitu... dan terus pek dalam plastik.. bau dia memang harum betul..

    sekarang mana2 pekan sahari saya pergi dah tak jumpa..

    saya nak suggest tuan.. sebab saya ada masalah kopi ni.. orang kata, dalam bisnes, setiap masalah tu adalah peluang berniaga.

    saya cukup tension... kenapa kopi dalam uncang yg ada di pasaran malaysia ni... banyak sangat... boleh buat satu teako (tehkoh errr.. mcm mana eja..) sedangkan saya nak buat secawan aje (satu mug)

    akibatnya, saya celup sachet kopi tu, then cepat2 angkat dan simpan dalam peti ais. boleh buat utk kali ke 2, 3 dan 4 kadang2.

    tapi masalahnya, sachet kopi yg recycle tak sedap...

    tapi kalau nak guna 1 sachet utk buat 1 mug kopi... memang pekat giler... habis gigi kuning jadinya... lari semua adiiik maniis bila kita tersengih... hehe..

    mintak tolong tuan... tiru macam uncang teh. satu uncang kopi utk satu mug teh sahaja. jangan lupa buat tali dia sekali... (mcm tali uncang teh tu)  
  2. Ayad 2 - Thu 4/Oct/2018, 12:52am
    Terima kasih tuan. Idea cantik jugak tu. Xda masalah dlm nak tapis apa smua noh. Terima kasih  
  3. Yogaswara - Tue 11/Dec/2018, 2:04am
    @Ayad saya sedia supply pelbagai jenis Raw coffee yg dah dikeringkan (from Bandung - West Java, Indonesia) ... mengenai quantity dan harga senang untuk runding...
    Maklumat lanjut sila menerusi whatsapp saya : +6281321154966  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.