Mencari Kawasan Pembalakan
Mnb Forestey @ Mnb Agroforestry - Wed 16/Jan/2013 12:02pm [Last Comment]
Selamat petang rakan semua. Saya mencari kawasan pembalakan untUk diusahakan. Mohon bantuan rakan semua membantU saya kerana saya adalah pengusaha pembalakan berstatus bumiputera. Mail saya mokojovo@yahoo.com

Niche: Kontraktor Balak Dan Kayu
     
  1. Suhaimi 172 - Sat 19/Jan/2013, 12:36am
    contact me: suhaimi1611@live.com.my, 0195078550  
  2. Al So liqin - Sat 19/Jan/2013, 3:11am
    emel cntact noraz7717@gmail.com  
  3. Mnb Forestey - Mon 21/Jan/2013, 9:23am
    Terima kasih. Akan dihubungi segera.  
  4. Hatta 17 - Mon 21/Jan/2013, 11:34pm
    Boleh hubungi saya? 0173775157 - hatta  
  5. Sirhanz - Tue 22/Jan/2013, 8:40am
    saya ada kawasan balak jika berminat...

    siber_erwin@yahoo.com
    bob.....  
  6. Mnb Forestey - Tue 22/Jan/2013, 9:08am
    saya akan hubungi secepat mungkin. Balak di Perak, di kawasan Grik Insyaallah saya usahakan. Tiada masalah. Paling lewat mungkin bulan 3. kawasan saya dah lawat, dah masuk buat Inventori. Kawasan adalah kurang kayu. Cuma 30% sahaja yang kemungkinan ada. Saya dah hubungi Ranjer Kuala Rui untuk masuk. Mohon kawan-kawan memberi saya projek selain di kawasan ini.  
  7. Muhammad Irsyaduddin Ifwat - Thu 24/Jan/2013, 12:52pm
    Bukit slim hutan simpan, 4blok (1blok : 80 hektar) tarikh lulus 6/12/2012 boleh hubungi saya 0194447318 ifwat  
  8. Altezza - Wed 30/Jan/2013, 9:31pm
    1963 ekar
    Kemaman -Terengganu

    toyotatrds@gmail.com  
  9. Azrul 71 - Sat 2/Feb/2013, 12:06pm
    salam, saya mencari kerja untuk potong pokok balak di hutan...
    jika ada sila beri detail upah dan sebagainya : azrul0742@yahoo.com  
  10. Ashhriey - Tue 5/Feb/2013, 2:27pm
    200ekar di perak..berminat hubungi 013 9822891 asri  
  11. Khairul84 - Wed 6/Feb/2013, 2:21am
    hbngi krol 0126303100..  
  12. Abdullah Bin Alway - Sun 10/Feb/2013, 9:37am
    250 ekar di perasu gua musang . Jika berminat boleh hubungi saya .... Tebang kasi clear.....  
  13. Princess Edayu - Sun 10/Feb/2013, 12:56pm
    saya mencari kantraktor kayu balak..sila email sy nhyedayu@gmail.com  
  14. Adam Umair - Wed 13/Feb/2013, 3:24pm
    saya ada kawasan balak seluas 375 ekar di kawasan kuala balah - jeli. boleh diusahakan dengan kadar segera. premium dan sebagainya telah dilunaskan. hubungi saya dengan kadar segera adamumair 017 7525545  
  15. Effendy 11 - Sat 16/Feb/2013, 1:58am
    salam buat warga majalah
    saya ingin menjual,
    Excavator KOBELCO SK2 & BULLDOZER D5
    JIKA ADA YG BERMINAT HUBUNGI SAYA
    FENDY 0166900294
    bradhardpit@gmail.com  
  16. Sirhanz - Mon 18/Feb/2013, 2:44pm
    kawasan balak di mentakab dan juga kedah....ada sapa2 berminat?

    0132818638
    bob
    siber_erwin@yahoo.com  
  17. Wan400 - Mon 25/Feb/2013, 8:48am
    Kawasan balak di kelantan luas 1600ekar + 500 ekar nak jual 2.5 juta.. call sy kalau minat
    0139545097  
  18. Abdullah Bin Alway - Tue 26/Feb/2013, 9:28am
    Kawasan balak di hutan simpan kekal sokor di kelantan luas 1000 ekar ... Berminat hubungi saya lah 0199395055  
  19. Pokdirnt - Fri 1/Mar/2013, 11:04am
    hutan balak di Kuala balah, jeli keluasan 568 ekar.harga tawaran RM 200/tan.hubungi sy untuk sy emailkan pelan kawasan tersebut.TK. hp.0179066684.din.  
  20. Zheikal - Sun 10/Mar/2013, 11:48pm
    Kayu cengal dan balau total 2000tan hendak dijual dengan segera. Area pahang. Kayu sudah dipotong dan sudah dilonggokkan selama setahun lebih. Requested rm4000/tan, sekiranya berminat, pm saya dan akan arrangekan tgk kayu ASAP.  
  21. Zinjabu - Mon 11/Mar/2013, 12:19am
    balak di raub 60 ekar jv dengan tuan punya tanah.kelulusan untuk menguna pakai tanah sudah didapati dari pejabat tanah,kami sedia kan kawasan sahaja , segala surat kelulusan bakal diusahakan oleh kontraktor yang berminat. cal 0192727505 mus  
  22. Dafi 4 - Sat 23/Mar/2013, 7:19pm
    Salam,

    Saya mempunyai 50hektar kawasan balak yang ingin dijual d kompartment 123 mukim lubok bongor kuala balah jeli..,butir2 adalah seperti berikut

    Keluasan:50hektar(125ekar)
    Kelulusan:27 feb.2012
    Harga jualan 4500/ekar(nego)
    Premium:rm79200

    Berminat?? Hubungi Saya d 0134169923  
  23. Mustaqim Bin Mohamad - Thu 28/Mar/2013, 10:41am
    Tanah balak tu kompartmen 180,hutan simpan bintang hijau.daerah larut matang.luas 35 hektar.tanah+2 treler pengangkut balak+2 jentera penyepit balak+1 excavator+2 bulldozer+3 toyota hilux.pakej RM2 juta.  
  24. Mustaqim Bin Mohamad - Thu 28/Mar/2013, 10:47am
    Boleh hubungi saya kalau berminat 0192806932 atau email mustaqimmohamad1988@gmail.com

    Saya ada surat pengesahan dari jabatan perhutanan perak..kalau berminat saya akan emailkan.  
  25. Carlsvtec - Mon 8/Apr/2013, 9:08pm
    bukit slim hutan simpan perak 200 ekar. ..rm 5000 seekar tebang abis direct lawyer. .
    0102127073 syah  
  26. Fendi 83 - Sat 13/Apr/2013, 11:08am
    Salam...

    Kawasan balak untuk di usahakan..
    Luas 684 acre di kawasan Hutan Simpan Hulu Terengganu, Mukim Tersat, Terengganu..
    -boleh diusahakan dengan segera..
    -premium akan dibayar penjual...
    -Kawasan yang ditebang mengikut syarat jabatan perhutanan....
    -Harga RM3.5 juta or RM5,120 per acre..
    -blh hubungi saya (Jamal) di 016-4175098 or jamal.afendi@gmail.com
    -dokumen berkaitan dan lain akan di beri semasa melawat tapak sahaja... terima kasih..  
  27. Faizul Rahman 3 - Tue 16/Apr/2013, 3:57am
    Kawasan balak untuk dijual:
    Area: nabawan& keningau
    Luas: 500k acre
    Dokumen: berurusan di kl atau km
    Detail: 0193641823/faizulrahman80@yahoo.com  
  28. Samsul 25 - Sat 27/Apr/2013, 6:32pm
    Mencari rakan usahasama utk balak didaerah kelantan dgn segera. Sgala peralatan n jentera telah disediakan..

    Hubungi segera.. 017 2215 269- en. Azlan.  
  29. Golden Crow - Fri 17/May/2013, 8:48pm
    memerlukan khidmat penyelaman? sila emel ke goldencrowenterprise@yahoo.com atau hotline 0167738603  
  30. Norhasliza Mohammad Ali - Wed 29/May/2013, 12:56pm
    Saya mahu cari pembeli kawasan balak di terengganu, luas 412 ha..harga per ekar rm5ribu tidak termasuk premium..jika ada yang berminat hubungi di talian 0139552816  
  31. Mnb Forestey - Tue 11/Jun/2013, 11:27am
    closed  
  32. Puan Elly - Sun 23/Jun/2013, 8:47pm
    Saya ada kawasan hutan yang penuh dgn pelbagai jenis pokok, cth, balak, cengal, meranti, jati, dan nak cari pembeli yang ambil tender menebang sekali, kawasan terengganu, luas 100ekar, detail lanjut, blh tanya personal, saya nak direct pembeli, broker tidak dilayan, emailkan sedikit ttg syarikat anda, dan soalan ke elieza83@yahoo.com.my,  
  33. Mohd Radhi Yaacob - Wed 3/Jul/2013, 5:05pm
    salam.kwsn balak 450 ekar utk diusahakn di angsi k.pilah.berminat pls cal/sms 0196948373 mohd radhi  
  34. Shahairul - Fri 26/Jul/2013, 9:45am
    Salam balak untuk dijual kawasan kuala pilah 480 ekar hubungi 012-6206059 tq  
  35. Ahmad Fadzil 5 - Wed 4/Dec/2013, 11:42am
    mencari buyer untuk kawasan pasir raja,dungun.5000 ekar tanah milik nak jalan 5 blok sekaligus.6800 per ekar -nego email megarevolution3@gmail.com  
  36. Pathma 6 - Wed 23/Jul/2014, 1:28pm
    Hi, saya sedang cari orang yang memotong balak (direct contact no& add) saya mempunyai pembeli dari luar negara
    tolong email saya/ hubungi 016-9952352  
  37. Yusrizat - Wed 5/Nov/2014, 10:57am
    salam,ada kawasan balak dikedah,jeniang
    untuk dijual -+ 350 ekar

    sila hubungi saya jika berminat
    premium belum bayar
    01123334472  
  38. Mohd Rosli 8 - Mon 17/Nov/2014, 5:47am
    Yusrizat kontractor mana2 negeri pon boleh ke?  
  39. Khairul 881 - Thu 4/Dec/2014, 12:41am
    Kawasan di bentong pahang 500ekar. Harga rm 2.5j.. Marking .. Contact no 0166214446  
  40. Jamri Bin Malek - Tue 16/Dec/2014, 4:27pm
    kampong kayau papar sabah.8 ekar.ada balak  
  41. Hafizi 78 - Mon 16/Feb/2015, 8:53pm
    assalam.sy sedang mencari buldozer d6c dengan kadar segera..minta bantuan otai2 untuk menbantu..untuk dibeli..hubungi sy hafizi 013-4476952  
Page 1   (Total 41 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)