Mencari Idea Side Income Lain Sebelah Gerai Burger
Sara 17 - Thu 14/Jul/2011 11:58am [Last Comment]
saya dah bukak satu gerai burger di area Cheras. Persoalannya apakah side income lain yg boleh dibuka sebelah gerai burger saya. harap warga majalah.com dapat memberi idea yang bernas.

Niche: Diskusi Bisnes | Bisnes Burger
 
1. Inginberjaya - Thu 14/Jul/2011, 12:13pm
sara,cuba awak jual pau..dulu saya pernah juga buat macam tue,sebelah burger sebelah lagi pau...  
2. Amad7308 - Thu 14/Jul/2011, 12:16pm
sambil jual burger sambil jual reload topup..

xbyk ruang perlu digunakn..hanya fon anda sndiri..

keuntungan sehingga 4.50%..

email me flash_4308@yahoo.com  
3. Ayunifoodtech - Thu 14/Jul/2011, 12:26pm
Ingin buat bisnes topup di gerai anda? Keuntungan sangat tinggi~
Lawat blog saya untuk mengetahui lebih lanjut.
http://ayunifoodtech.blogspot.com  
4. Man89 - Thu 14/Jul/2011, 8:04pm
try jual dadih.. sy dlu penah nmpk org buat cmtu.  
5. Gg 2 - Thu 14/Jul/2011, 9:47pm
salam..ingin memperolehi pendapatan yg lumayan???kami ada jalan penyelesaiannya...sertai kami dan anda akan memperolehi pendapatan yg bakal memeranjatkan anda....pendaftrn yg amat rendah..layari income2u.tk  
6. Linkman - Fri 15/Jul/2011, 9:25am
jual air tin & air botol pelbgai jenis ... celup dalam kotak ais. kasi org2 yg beli burger tu nampak air menitik2 sejuk..... gerenti tergoda iman...

lagipun kalau tak habis... air tin tak rosak punya... boleh tahan berbulan2....

... saya mulanya nak cadangkan jual air soya... tapi kalau yg cedok tu nanti susah pulak kena kerja tambahan... lagipun kalau hujan... tak laku & habis rosak ... kena buang.  
7. Matju 2 - Fri 15/Jul/2011, 10:59am
sokong linkman...beli burger mesti org nak beli air.....kang tecekik plak...  
8. Kelambi Fashion - Fri 15/Jul/2011, 10:20pm
salam, jual susu kambing, kaciip fatimah, tongkat ali dan air barley smart herbs. untung tinggi, cuma perlu tambah air panas sahaja, sms 0163688642  
9. Rasanakburger - Sun 17/Jul/2011, 12:58pm
bro tumpang letak cookies boleh u makan komisyen. seth.maula@gmail.com  
10. Gee 17 - Sun 17/Jul/2011, 3:17pm
salam sara,cuba wat char kway teow memang laku gila.buka meja dlm 2 biji dulu.dan jual air yg siap bancuh dlm bekas yg sesuai.satu untukj panas dan satu sejuk.selamat berjaya...  
11. Niena Network - Tue 19/Jul/2011, 2:52pm
Salam. Saya ingin mendapatkan pengusaha burger yang ingin menambah produk jualan mereka. Jual WESTERN FOOD DI PASAR RAMADHAN (Promosi Ramadhan). Jual Chicken / Beef / Lamb Steaq. produk sejuk beku siap di perap bersama dengan sos lada hitam. Bekas take-away dibekalkan sekali dengan bahan jualan. Mudah dan cepat di masak. Bimbingan dan cara menyediakan akan di ajar. Sila hubungi Kak Hanim 012 9105672 utk temujanji. T. Ksh. Kak Hanim Taman Melati.Gombak.KL  
12. Nahgorpis - Thu 28/Jul/2011, 10:14pm
kalau nak belajar buat char koey teow saya boleh ajarkan dengan sedikit upah kalau nak beritau le, mee bandung pun saya boleh ajar. boleh siap dalam 5 minit satu hidangan, cayalah nahgorpis@gmail.com  
13. Azizey - Mon 1/Aug/2011, 9:18pm
saya ada modal 2,3k sahaja.boleh sape2 bgi idea bisnes ape yg boleh saya buat.terutama untuk diuruskan pada weekend.tq  
14. Nasim - Sat 6/Aug/2011, 11:07am
meh kita joint venture,,,saya jual mee kari,,,,,saya bagi komisyen 5% dari jualan saya ok ker,,,,,,,,,0192279951 / 0192183712 (Mee kari - RM3.50)  
15. Yus22 2 - Wed 17/Aug/2011, 12:57am
jual internet unifi n streamyxs..org nga tggu burger boleh bce brochure..komisyen setinggi rm700 per sale..xperlu modal..berminat kol 013-6006316  
16. Mamakail - Tue 23/Aug/2011, 11:45am
Cheras kat ne?  
17. Idrus 2 - Sun 18/Sep/2011, 12:54pm
Sambil Jual burger boleh jual Murtabak Frozen Mamu Maidin- Gerenti Laris.
http://www.mudah.my/murtabak-maidin
Hubungi Saya. -IDRUS-0162581555  
18. Tekuniaga - Thu 22/Sep/2011, 2:53am
JUal air tu jalan terbaik tapi lagi best kalau awak set up tempat tu dulu cantik2..lepas tu bagi sewa kat orang yg nak meniaga air..awak pun tak byk sgt kerja nanti...tak yah lah terkejar kesana sini ..nak cari ais ..stok air..nak storage lagi......huhuhu..pikir dulu ya  
19. Mr Roscorn - Sun 9/Oct/2011, 12:09pm
jual cup corn 1kg rm7.00 dapat 10 cup
jual rm 2.00/cup dapat rm.20.00...mr_roscorn@yahoo.com.my  
20. Saad 5 - Mon 9/Apr/2012, 12:06am
Linkman is right. Letak meja dalam 2 - 3 biji. Lepas tu letak TV kecik.. Fuhhh  

Page 1   (Total 20 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..