Mencari Funder untuk Ladang Ternakan di Sarawak
Redzuan 82 - Thu 21/Nov/2013 1:49pm [Last Comment]
PROJEK TERNAKAN LEMBU DAN KAMBING DI KUCHING SARAWAK.

PROJEK TELAH BERJALAN BLN 5 TAHUN LEPAS TETAPI SECARA KECIL-KECIL2 TETAPI ALHAMDULILAH BOLEH MENCAPAI SEPARUH KEUNTUNGAN. HASIL DRPD ITU SAYA TELAH DAPAT MEMBELI 7 EKAR TANAH DAN BERTUJUAN UNTUK GIAT DLM SKALA SEDERHANA.

BAGI YANG BERMINAT UNTUK JADI FUNDER BOLEH LA HUBUNGI SAYA...INSYAALAH SAMA KITA BERUSAHA...
016-988 2004 WAN

Niche: Mencari Pelabur | Penternak Lembu | Penternak Kambing
 
1. Jamali - Fri 22/Nov/2013, 10:54am
jual semula 3 ekar dari 7 ekar tanah yg kamu telah beli.gunakan wang tersebut utk modal pembesaran bisnis.tak perlu cari pelabur.  
2. Sariy Syahmi - Mon 25/Nov/2013, 8:53am
salam tuan...emailkan detail projek tuan kpd sy...camie_2209@yahoo.com...tq  
3. Lister Linang - Sat 7/Dec/2013, 10:24pm
Tmpg Lalu tuan...
Kepada sesiapa yang hendak menyewa tanah untuk tanam sawit sila emel saya: linangabi@yahoo.com.my.
lokasi tanah: Simunjan, kota samarahan, swak.
Luas tanah: dalam 100 ekar lebih.
Jenis tanah: Tanah NCR.
*berdekatan dgn kilang sawit.
Kaedah sewaan boleh dibincang.  
4. Redzuan 11 - Mon 16/Dec/2013, 1:35pm
tq jamali....dgn cadangan yang baik 2 tapi kurannnng....la...nanti kecil la kawasan ragut ...org klu boleh nak besarkan bukan nak kecilkan...  
5. Puan Zyah - Tue 17/Dec/2013, 3:14pm
Salam...saya boleh cuba membantu...email kn details plz...araizaril@gmail.com  
6. Mohd Zulhisam - Wed 8/Jan/2014, 12:24am
Tumpang lalu, saya sini ingin mencari rakan niaga dan tiada modal diperlukan hanya untuk mendapatkan idea, pandangan yang bernas, rakan yang boleh bawa berbincang serta ada kelebihan serta skill untuk design dan develop website mengunakan blogspot sbb free dan powerful, kerana saya ingin bagunkan website tourism dan saya hanya perlu commitment & setia kawan. terima kasih..email zulhisam@live.com.  
7. Shah88 6 - Thu 13/Feb/2014, 5:08pm
email detail ke bleach_8098@yahoo.com  
8. Falisya - Sun 29/Jun/2014, 3:07pm
Salam, saya berminat. Kalau anda ada pelan yang konkrit, tlg email ke aigon80@yahoo.com
Saya tahu membuat makanan lembu/kambing/ayam dan tak perlu tanah besar2. Jika pelan bernas kita boleh kerjasama. Skrg saya diMiri  
9. Hisyam Rawi - Thu 24/Jul/2014, 12:58pm
Redzuan... ktk org sarawak ka...

jika orang sarawak so banyak babtuan kerajaan boleh bantu untuk usahawan bah. pernah apply sik?
jika belum kawan kmk boleh atur dan tolong ktk. sik perlu bayatlr papa ngan nya..

jika dah approved lak ktk berik saguhati lah..  
10. Sinar Borneo Agrofarm - Tue 26/Aug/2014, 11:02am
mun kamek di kch tek, maok jak kerjasama ngan kitak :) maslahnya kamek di Miri.. masa tok pun masih mencari lot tanah yang sesuai untuk buat projek ternak biri biri..

mun ada info bagus, boleh hbungi kamek di ssbemyy@gmail.com  
11. Masycebiz - Mon 22/Dec/2014, 3:51pm
Saya berminat berbisnes ternakan terutamanya kambing. Saya sedang mencari khidmat nasihat sebelum memulakan bisnes ini. Mungkin suatu hari boleh jadi rakan niaga anda yg bergelar usahawan ternakan. Lokasi niah miri

P/s nak cari induk kambing berkualiti dgn harga terendah. Siapa blh tawarkan? Jenis boer, katjang, atau jamnapari. Terima kasih  
12. Sudirman Bin Dahiri - Sat 17/Jan/2015, 12:05am
ADA TANAH(NCR)
9.8 EKAR
KAWASAN MATU DARO SARAWAK
SAYA BERMINAT MENTERNAK KAMBING
MODAL TIADA
BAKAL PERSARA TENTERA 2017  
13. Adrainao Enthal - Sat 7/Nov/2015, 2:43am
Salam Sejahtera Tuan,

Boleh sik ktk berik ngan kamek detail perniagaan ktk ya. Kmk berminat. And sertakan sekali modal pelaburan.
email kmk: adrainao_enthal@yahoo.com.my  
14. Sebastian A L Steven - Mon 20/Mar/2017, 10:20pm
Sesiapa da jual anak lembu sepasang jantan ngan betina email ngan kamek berapa harga utk sepasang.. mrsebastiansteven@gmail.com  
15. Borneotex Traders - Tue 5/Sep/2017, 1:46pm
Borneotex Traders kuching semarahan..
Kami jaul garam(jilatan)Himalayan Ori dari pakistan..penuh dengan minerals untuk kambing n lembu.
Sebiji batu 2kg Rm8 saja...penhantaran area kuching matang serian bau buntal d bako percuma hanya min order 50kg hp019 222 2287  
16. Syafiq 421 - Fri 8/Feb/2019, 10:05pm
Saya berminat cebur bidang towk,kamek ad tanah..di simunjan..  

Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..