Mencari Funder Tapi Tak Perlukan Wang Funder
Bahri 5 - Thu 22/Oct/2015 8:24am [Last Comment]
Assalamualaikum, saya dalam bisnes sport event management, untuk pengurusan sukan seperti taekwondo, golf, futsal dan bowling dan beroperasi secara utamanya mencari penaja bagi setiap event sukan tersebut. Alhamdulillah, boleh bertahan hampir 2 tahun dengan dana sendiri.

Pengurusan dan pelaksanaan event tidak ada masalah, Insya Allah. Saya minta bantuan funder untuk menolong membeli sebuah kereta SUV/MPV/Van baru untuk kegunaan pelaksanaan event yang bernilai dari 100k-140k dengan ansuran bulanan tak melebihi RM1,500.00.

Saya sendiri tidak boleh lagi nak buat pinjaman kereta kerana nama dah black list sebab menjadi penjamin beberapa orang kawan dulu. Selama ni kita menyewa kereta dengan peruntukan RM2,000.00 sebulan. Nak beli yang sambung bayar, rasanya nak membayar 20-30k tak berbaloi kerana banyak kereta baru yang ada sekarang ini, kita boleh mendapat full loan, Cuma perlukan kedudukan kewangan yang bagus sahaja.

Funder hanya membantu membeli kereta dengan nama funder sahaja, bayaran ansuran bulanan akan saya jelaskan setiap bulan dengan tambahan wang saku RM300.00 atau 20% dari jumlah ansuran bulanan. Dan dalam masa yang sama, funder akan menerima 5% daripada nett profit yang saya dapat. Kontrak kita dalam jangkamasa 2 tahun sahaja dan kereta tersebut akan saya tukar hakmiliknya dalam tempoh tersebut.

Kepada sesiapa yang berminat menolong, boleh sms saya di 010-534 7085 untuk kita berbincang lanjut. Terima Kasih.

Niche: Mencari Pelabur | Sukan Beladiri | Pengurus Majlis
     
  1. Isketambola - Fri 23/Oct/2015, 8:29am
    hilux bleh x,,,,?
    ader byk owner hilux yg mase beli dulu main taram ajerrrr,,, sbb murah bwh rm100k dh bleh dpt sebijik,,,,

    pastu x tau nk buat ape,,, bulan2 byr hangus,,,, nk bawak gi keje atau gi pasar x sesuai besar sgt,,,,pastu mule pening mcmane nk bayo bulan2,,,,,!!!!

    buat iklan kt sini,,, ''Mencari Owner Hilux utk sambung byr dgn down payment x,xxx shj''  
  2. Bahri 5 - Fri 23/Oct/2015, 11:43am
    tkasih tn..hilux boleh tn...boleh sms saya owner2 hilux  
  3. Ammar Ali - Sat 24/Oct/2015, 9:59pm
    Tuan Isketambola tak sangka dalam hati tuan ada taman ya. masih ada cadangan yang bermenafaat untuk kawan-kawan Majalah ya............................ TQ TUAN  
  4. Investigate D7 - Wed 28/Oct/2015, 12:58pm
    oooooo..
    dulu cuba (mencari pelabur) dengan projek getah yea...  
  5. Mohamed Sharif - Wed 17/Feb/2016, 12:01pm
    Berhati dlm mc ini masih ada orang yang ambil kesempatan selidik dahulu sebelum melabur supaya jangan lebur. Saya mohon jasa baik warga majalah mc saya mencari sesisapa yang boleh menolong saya mengutip hutang saya dibagi 4 keping cek tendang bernilai RM 30k +++
    Jika ada member yang berminat boleh whatsap
    Saya 011 52915553  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)