Mencari Bisnes yang Sesuai Dengan Modal RM100k.
Amra0628 - Wed 12/Jul/2017 9:28am [Last Comment]
Salam warga Majalah.

Saya nak minta pendapat semua.

Bisnes apa yang boleh saya lakukan dengan wang berjumlah RM100K?

Mohon komen yang bernas sahaja.

Niche: Mencari Pelabur | Ingin Berniaga
 
1. Man21 3 - Wed 12/Jul/2017, 9:46am
saya memerlukan bantuan harp encik dpt membantu, bleh email sy nahimungkar8@gmail.com  
2. Shafiq Shokri - Wed 12/Jul/2017, 10:12am
Wassalam Cik,

Jika Cik mencari bisnes yang telah lama bertapak di Malaysia hampir 40tahun dan mahu jadi sebahagian dari pemilik bisnes dengan peluang janaan bonus berganda-ganda, Cik boleh pilih salah satu atau semua lebih 450 produk dalam bisnes ini.

Jika berminat boleh hubungi saya di 0113-5705060 atau email shafiqshokri@gmail.com.

Terima kasih.  
3. Alimamak - Wed 12/Jul/2017, 10:28am
Kalau 100k tu boleh la niaga dlm msia ni...kalau awak x de pengalaman saya berani cop awak akan habis wang keseluruhan dgn mudah...banyak giler penipu sekarang ni..macam2 cara dan kaedah diguna..kalau nak bis, belajar jadi kuli dulu baru cari experience...lpas tu cuba buat kecil2lan dan maintain dulu...dalm setahun da ok baru besarkan sedikit2...kalau awak terus labur 100k memang kedana la jawabnye haha...good luck  
4. Alimamak - Wed 12/Jul/2017, 10:36am
Oh sorry..awak mintak pandangan biz apa ya...ok,sy bg beberapa biz yang awak pertimbang sendiri..
1.sekarang grab dan uber banyak memerlukan pemandu,jadi ramai org nk jd pemandu..masaalahnye keta x ada..so awak buat keta sewa under grab uber...payment in sya allah canteeek
2.buat satu industri kecil sewa dimana2 stor buat kilang jual batang tebu siap kikis kulit
3.join mana2 kedai makann melayu yang popular beli raw metarial dan guna namanya sebagai partner
4.dan lain2...ilmu tu mahal harganya dr wang ringgit hehhe  
5. Ct 56 - Thu 13/Jul/2017, 1:30am
Sy sedang mencari rakan kongsi utk kafe sy.. Utk detail blh wasap Sy 0177724498  
6. Abdulrasip - Thu 13/Jul/2017, 5:41am
Saya sedang mencari rakan kongsi untuk perusahaan ayam organik . Kalau ada yang berminat sila hubungi saya di 0127350573 untuk berbincang. terimakasih .  
7. Nurfa 4 - Thu 13/Jul/2017, 10:50am
buat produk jenama sendiri. moq rendah. modal kecil. untung besar. xsmpai 5k pun. tp untung 15k ke atas. whtsapp sy jika berminat. 0109298106.  
8. Edry 8 - Thu 13/Jul/2017, 11:56am
Tuan, Sila rujuk advertisement saya, mungkin berminat. Saya memerlukan MR. Funder dgn jumlah RM25,000. pulangan profit jika bersetuju 36 bulan x RM1000.00 = RM36,000.
Whatsapp saya di talian 017 4507324 / email lazyboystravelodge@gmail.com.

http://www.majalah.com/?classified.funder-investor-untuk-backpackers-hostel-atau-budget-guests-house-good-invest.G24GSKQQCR  
9. Nasrul 68 - Thu 13/Jul/2017, 12:17pm
pati perfume borong 250ml rm70 ada pertanyaan , sila hubungi nasrul atau petra ? 01111266082 / 0102778494
khas untuk peniaga kecil.
masih mencari cari pati tulen 100% tanpa campuran

Men:
Bvlgari - Aqva Pour Homme
Bvlgari - Men
Bvlgari - Extreme
Burberry - The Beat
Burberry - Brit
Calvin Klein - CKin2U
Calvin Klein - Escape
Calvin Klein - Eternity
Calvin Klein - One
Calvin Klein - One Shock
Calvin Klein - Euphoria
Carolina Harierra - 212 VIP
Carolina Harierra - 212 Men
Chanel - Allure
Chanel - De Blue
Christian Dior - Fahrenheit
Christian Dior - Fahrenheit 32
Christian Dior - Homme Sport
Davidoff - Coolwater
Davidoff - Hotwater
Davidoff - The Game
Davidoff - Echo
Davidoff - Champion
Dunhill - Desire Blue
Dunhill - Desire Red
Dunhill - London
Gorgio Armani - Black Code
Gorgio Armani - Aqua Di Gio
Gorgio Armani - Code Sport
Gorgio Armani - Si
Gucci - Gucci Guilty Pour Homme
Gucci - Rush
Hugo Boss - Boss Bottle
Hugo Boss - Red
Hugo Boss - Hugo
Hugo Boss - Hugo Energise
Hugo Boss - Orange
Hugo Boss - In Motion
Issey Miyakie - L'eau D'issey
Jean Paul Gautier - La Male
Mont Blanc - Starwalker
Paco Rabbane - 1 Million
Paco Rabbane - Invictus
Paco Rabbane - Black XS
Ralph Lauren - Polo Sport
Ralph Lauren - Polo Black
Ralph Lauren - Polo Blue
Ralph Lauren - Polo Red
Versace - Eros
Versace - Blue Jeans
YSL - Kuoros

Women
Anna Sui - Dolly Girl
Anna Sui - Rock Me
Avril Lavigne - Forbiden Rose
Beyonce - Heat
Briney Spears - Fantacy
Briney Spears - Midnight Fantacy
Burberry - Body
Burberry - Brit
Burberry - Weekend
Chacarel - Amor Amor
Calvin Klein - CKin2U
Calvin Klein - Escape
Calvin Klein - Eternity
Calvin Klein - One
Calvin Klein - One Shock
Calvin Klein - Euphoria
Carolina Harierra - Good Girl
Carolina Harierra - 212 Sexy
Carolina Harierra - 212 Women
Chanel - Chance
Chanel - Allure
Chanel - No 5
Chanel - Coco
Chanel - Coco Mademoiselle
Chloe - Chloe
Chloe - Roses De Chloe
Christian Dior - Addict
Christian Dior - Addict 2
Christian Dior - Jadore
Christian Dior - Midnight Poison
DKNY - Be Delicious
DKNY - Be Desired
DNKY - Be Tempted
DKNY - Be Electric
Dolce & Gabbana - D&G
Elizabeth Arden - Green Tea
Elizabeth Arden - Untold
Escada - Cherry In The Air
Escada - Joyful
Escada - Pacific Paradise
Estee Lauder - Pleasure
Estee Lauder - Sensous
Gorgio Armani - Code
Gorgio Armani - Si
Givenchy - Very Irresistable
Givenchy - Play Intense
Gucci - Flora
Gucci - Guilty
Gucci - Rush
Hugo Boss - Orange
Hugo Boss - Femme
Hugo Boss - Nuit
Issey Miyake - L'eau D'issey
Jenifer Lopez - Still
Kenzo - Flower
Lancome - Hypnose
Lancome - Miracle
Lancome - Tresor
Lancome - Tresor In Love
Marc Jacob - Daisy
Marc Jacob - Dot
Marc Jacob - Honey
Marc Jacob - Oh! Lola
Paco Rabbane - Lady Million
Paco Rabbane - Black XS
Paco Rabbane - Olympea
Paris Hilton - Passport
Paris Hilton - Paris Hilton
Paris Hilton - Can Can
Paris Hilton - Siren
Prada - Candy Florale
Selvatore Ferragamo - Incanto Shine
Victoria Secret - Bombshell
Victoria Secret - Scandalous
Victoria Secret - Fearless
Victoria Secret - Love Spell
Victoria Secret - Sweet Temptation
YSL - Mon Paris
YSL - Opium
YSL - Rive Gauche

Pati minyak wangi malaysia
Pati perfume Malaysia  
10. Cikgu Haz - Thu 13/Jul/2017, 2:10pm
Review Jutawan App - adakah produk Jutawan App Scam, Jutawan App Tipu
.
Buat Duit Pantas Dgn ROBOT Android
.
Hanya Guna Aplikasi Jutawan App
.
Klik sini >> http://pakteh.com
.
.
Tag:
jutawan aplikasi, jutawan app tipu, aplikasi jutawan app, jutawan app review, mohd afiq danial, jutawan app betul ke, betul ke jutawan app tu, download jutawan app, muat turun jutawan app, app jutawan scam  
11. Qaznie - Thu 13/Jul/2017, 8:04pm
asalam, saya salah seorang anggota polis , saya ada buat partime sahaja di syarikat ahb di petaling jaya hanya untuk bumiputra sahaja ,keuntungan saya sekarang 9k sebulan tanpa usik gaji. berminat call whatapp saya 0165258483  
12. Mohd Ridhuan 9 - Thu 13/Jul/2017, 8:30pm
Salam Sejahtera ,

Di sini saya mencari partner / JV untuk Syarikat Membekal Keperluan Pejabat Ke jabatan kerajaan.
Untuk makluman Syarikat saya dah beroperasi Aktif lebih dari 4 tahun dan berstatus Enterprise.
-Memerlukan Suntikan tambahan dana dari pelabur / partner ( Surat Perjanjian Pelaburan akan disediakan) untuk menambah bilangan pekerja ( Tele-sales )
juga untuk kukuhkan kewangan untuk menyertai tender2 dan menyertai lebih banyak tawaran tender dan sebutharga kerajaan.
-Syarikat kami mempunyai hubungan yang baik dan rekod yang baik di setiap agensi kerajaan.
-Aktif dan Berjaya kekalkan target total sales 50K sebulan ke jabatan kerajaan
-beroperasi di gombak ,
Jika berminat atau nak tahu lebih lanjut tentang perniagaan saya boleh datang ke office atau email ke mifniaga@yahoo.com / 03-61208338 Riduan TQ  
13. Bryan 15 - Fri 14/Jul/2017, 1:08am
Kepada Amra, jika berminat nak melabur dalam perniagaan yang saya usahakan/idea yang ada, bolehlah emailkan contact detail anda ke: bhobbymy@gmail.com atau berhubung terus ke 01110051557. Di sini bolehlah berbincang lanjut tentang proposal yang akan saya kongsikan. Terima Kasih  
14. Ptboy85 - Fri 14/Jul/2017, 12:56pm
*JUTAWAN APP INI APA SEBENARNYA ?*

App ni umpama fb...boleh digunakan utk promo bisnes lain..just setting dalam apps dan tekan start utk apps ni jalan sendiri utk promosikan bisnes kita sendiri

cthlah owner fb tu offer..sapa berjaya jual apps fb ni akan diberi komisen rm200/sale

Rasanya kita akan promo tak sbb apps tu bagus

Camtu jugak apps ni..bila kita promo apps ni dan berjaya jual.akan dpt rm200/sale

Jadinya anda nak promo apps ni ke tak utk dptkan komisen..

Promo apps ni dia boleh auto gunakan apps tu sendiri just tekan start dan akan jalan sendiri..

Boleh jugak terus dari apps ni kemana2 media social yg telah disediakan dlm apps ni

sambil tu anda promokan link affiliate apps tu dimana2 fb ke wasap group semua2 la secara manual macam biasa kita promo tu

Mana nak register affiliate ?

Buka ebook tengok mukasurat 70 yg diberi dan ikut arahan seterusnya

Bila org klik dan beli..kita dpt sale dan boleh tengok sale di button ''pendapatan'' yg ada dlm apps tu

Apps ni semua lengkap dan sekarang saya pun guna apps ni utk promosikan bisnes saya sebab semuanya tersedia dlm apps ni

*INGAT*

Jika tidak mendapat apa2 pulangan, pihak admin akan refund balik modal dalam masa 60hari. Sila simpan resit pembayaran dan email admin untuk claim semula.
Jangan tunggu lama-lama.. klik dibawah ini..
????????????????????????????????????????
http://j.mp/2ss1h9a  
15. Hairul 152 - Fri 14/Jul/2017, 2:51pm
Blh pm sy 0108986848  
16. O11 - Fri 14/Jul/2017, 11:54pm
akaun baru mcm scam je  
17. Ezri 4 - Sat 15/Jul/2017, 12:40pm
Salam amra0628..saya ada peluang perniagaan bernas utk anda..

Keuntungan : transaksi retail perbelanjaan online & offline
Pasaran : Malaysia & Indonesia

P/S nak tahu lebih lanjut..call/wasap no dibawah

010-3665687  
18. Chef Shahrir - Thu 20/Jul/2017, 12:25pm
Bukak Simple Central Kitchen. Buat bisnes :
Food Manufacturing. Konsep Ready To Eat (Cook-freeze @ fresh delivery & ration pack concept), Food Paste. Beleh dapat grant.. Dalam masa yang sama jalan bisnes katering.  
19. Mohamed Shariff Mat Jam - Thu 20/Jul/2017, 3:28pm
Berminat catering & food truck
Saya sedang mencari rakan niaga
Perniagaan masih berjalan pealatan
Sedia ada saya mencari tukang madak
Briyani & nasi ayam berminat whatsap
011 52915553 instagram shariffmj
Fb smji catering & event  
20. Amirul Hadi Azmi - Thu 20/Jul/2017, 5:48pm
bisnes carwash automatik memeang terbaik boleh hubungi saya 013-4444115..
kami dar BMR Consultant boleh bantu..boleh set masa utk sesi perbincangan :)  
21. Vita 2 - Thu 20/Jul/2017, 9:29pm
bt bisnes rumah burung walet lgi bgus  
22. Mohamed Shariff Mat Jam - Fri 21/Jul/2017, 9:54pm
Maaf tuan hati dlm MC  
23. Hasan Alwi - Sat 22/Jul/2017, 4:16am
join busines haji. keuntungan 10-50% seminggu. mudah dan senang. Halal dan patuh syariah. Jom kita jumpa. whps 01156921729  
24. Cikgu Fizi 2 - Mon 24/Jul/2017, 12:39am
Jika tuan berminat untuk invest dalam projek JV lombong emas pulangan lumayan..boleh pm.or deal..sbb doc syarikat complete..boleh bincang n lihat sendiri potensi biz ni...whataps sy 0194491892..(jika berminat)  
25. Farah 1002 - Mon 24/Jul/2017, 9:59am
perlukan khidmat guaman 0108022550  
26. Mocta - Tue 25/Jul/2017, 12:13am
Assalamualaikum
Saya cadangkan tuan beli tanah secara pukal dikawasan berpotensi membangun dan pecahkan kepada housing lot..Disetengah2 tempat RM100k dah boleh beli 2 ekar tanah..boleh dipecah kepada 12 lot..harga jualan minima RM25k/ Lot..
Bisnes ni dijamin tak rugi kerana yang dibeli adalah tanah..dan dapat tanah..bukan dapat point dll..
Saya boleh perkenalkan Tuan kepada kawan2 yang menceburi bidang ini untuk Tuan belajar selok belok bisnes yang menguntungkan ini..
0139538089/0139007791 Mokhtar  
27. Amirul Hadi Azmi - Thu 27/Jul/2017, 1:21pm
CAR WASH AUTOMATIK IDAMAN KINI BUKAN LAGI MUSTAHIL UNTUK DIJALANKAN!!
SELALU WONDERING UNTUK MEMILIKI MODEL BISNES TERBAIK INI KAN?

##TERDAPAT DUA JENIS MESIN CUCI KERETA AUTOMATIK IAITU NON CONVEYOR DAN CONVEYOR..
**SILA RUJUK GAMBAR DIATAS..**

SIAPA & MENGAPA KAMI??

*BERKEPAKARAN DAN BERPENGALAMAN DI DALAM PERNIAGAAN SELAMA LEBIH DARI 3 TAHUN DI DALAM PELBAGAI BIDANG
*MEMPUNYAI JARINGAN (network) YANG LUAS DI DALAM PERNIAGAAN
*KUMPULAN YANG KUKUH DARI PELBAGAI LATAR BELAKANG

APA YANG BOLEH KAMI BANTU ANDA??

*PENCARIAN LOKASI PREMIS TERBAIK
*PEMBAHAGIAN MODAL ANDA(JANGAN GUNA SEMUA DULU)
*PENYUSUNAN SOP(standard of procedure) BAGI PERJALANAN BISNES ANDA
*PELAN PEMASARAN DAN PERNIAGAAN
*MEMBEKAL PEKERJA YANG SEPARA MAHIR ATAU MAHIR KEPADA ANDA
*MEMBUAT REKOD ALIRAN TUNAI BAGI BISNES ANDA
*LANGKAH TURNOVER JIKA BERLAKU SESUATU KEPADA BISNES ANDA
*CARA PEMBAYARAN GAJI (TETAP & KOMISYEN)
*BORONGAN BARANG2 KELENGKAPAN CARWASH
*HAD PENGGUNAAN DAN CARA BUAT DUIT TEPI MELALUI CARWASH
*SENARAI PEMBEKAL BERTAULIAH DAN BERKUALITI
*PEMILIHAN JENIS CARWASH IAITU SECARA RAMBO,GARAJ,ATAU SHOPLOT MENGIKUT BAJET ANDA DAN LOKASI YANG DIPILIH.

########################################################################

***TAWARAN INI HANYA TERBUKA KEPADA MEREKA YANG BOLEH BERI KOMITMEN DAN BUKAN BAGI YANG INGIN HIDUP SENANG TANPA BERSUSAH PAYAH**(ini carwash anda sendiri kami hanya consult dan bimbing sehingga perlu)

*****Kami Juge Mempunya Bisnes Car Wash yg Berpotensi utk Diambil Alih Oleh Anda Jika Berminat dan Berkemampuan utk Mengendali... :):):)

WHATSAP 'AUTO WASH' & LOKASI ANDA KE 013-4444115 atau 019-948 0182 atau 013-279 7217
WHATSAP 'AUTO WASH' & LOKASI ANDA KE 013-4444115 atau 019-948 0182 atau 013-279 7217
WHATSAP 'AUTO WASH' & LOKASI ANDA KE 013-4444115 atau 019-948 0182 atau 013-279 7217
Read more at http://www.mudah.my/Car+Wash+Automatic+cuci+kereta+automatik+-56406261.htm#AJsTrplCRZlmoBsu.99  
28. Suzira 6 - Thu 27/Jul/2017, 8:27pm
salam. Join saya dalam bisness rumah tetamu atau hostel dengan nama kata lain bajet lodge,,, boleh email saya suzi.izan@gmail.com. Saya nak convert bisness dari homestay. Property adalah 2 buah biji bunglow dgn 6 bilik tidur.. saya perlukan dana 30k dari pelabur yang inginkan pulangan profit dalam tempoh 2 tahun. SAYA perlukan dana dgn segera. Keterangan terperinci email saya, suzi.izan@gmail.com.  
29. Lawang1972 - Thu 27/Jul/2017, 10:37pm
jika tuan berminat untuk melabur dlm biz pakaian dan jahitan, boleh email saya lawang2u@gmail.com.

terima kasih.  
30. Edry 8 - Sat 29/Jul/2017, 3:41pm
Perlukan RM35,000.00. Pulangan RM2500.00 x 24 bulan = RM60,000. Modal RM35,000K masih tertanam.
Sebulan sebelum genap 2 tahun , deal perjanjian sama ada continue investment atau reduce investment atau closed deal. Sila call saya 0174507324. SEGERA. TK Majalah.  
31. Wahmarketings Com - Sun 30/Jul/2017, 1:30pm
kalau takde sewa kedai. renovate kedai . cukup rm 100k tu. kebnaykkan orang kita dia terlupa. bila buat niaga 100k tu bukann 100 peratus perabis pada Stok. bukann pada kedai. bukan pada bahan mentah. kena gunakann sedikiit pada marketing. pada advertisement. pada promotoion... Ramai orang ingat bila bukak kedai. ada stok. konon dapat stok murah. ingat niaga boleh pergi. but the fact is..

Advertisement + marketing. = > Kebabom Result.  
32. Nizam 62 - Sun 30/Jul/2017, 10:48pm
En Amran..kalau minat beli tanah saya 2.7ek..dekat dgn jalan utama. Kawasan cantik. Boleh buat lot2 dusun..jual balik atau boleh usahakan getah ke..ternak lembu ke...tanah making naik Harga..ade aset xjatuh Harga..
Minat pm 0169007078 utk deal harga  
33. Adsmartbiz - Mon 31/Jul/2017, 12:02pm
Salam..
Join bisnes telco OneXOX..Modal RM90.00 shj..
0127143654  
34. Arul 20 - Tue 1/Aug/2017, 12:56am
Ternak ikan. Berminat? Wasap ke 0192337817  
35. Impiana 2 - Wed 9/Aug/2017, 11:32am
kedai barang arab makan minuman ,dah ada kedai beroperasi 3tahun owner nk jual perniagganya (bersara) harga bawah 50k boleh bincang lg area shah alam cal sy klu berminat 0192592615  
36. Servis Buat Website - Thu 10/Aug/2017, 12:14am
Ada banyak bisnes yang kita boleh buat.

Jadi produk owner.
Buka warung kecil.
Buat bisnes online.
Dan lain-lain.

Pendek cerita.

Yang jual insuran akan ajak tuan buat insuran.
Yang jual emas akan ajak tuan jual emas.
Yang main saham akan ajak tuan jual beli saham.

Saya banyak kali dengar kawan saya cerita pasal
orang yang keluarkan modal besar untuk jadi owner produk.
Akhir sekali produk tersadai bawah katil dan duit lesap macam itu saja
sebab tak boleh nak jual produk.

Bukan sebab produk tak bagus.
Tapi sebab tak ada marketing.

Bila buat bisnes, kena sediakan juga budget untuk buat marketing.
Kebarangkalian orang pertama kali buat bisnes dan rugi sangat besar.

Belajar buat bisnes yang modalnya kecil dulu.

Saya buat servis bina website.
Nanti boleh hubungi saya bila tuan perlukan website untuk bisnes tuan.

Fahmi - 010-316 9237  
37. Khadijah 53 - Sun 20/Aug/2017, 3:32pm
Sis, jika awk takde pengalaman berniaga, better awk cari mentor yg baik dan PASARKAN PRODUK ORG LAIN.. bukan tak boleh awak ada produk sndr, tapi kalau awk buat produk sendiri, awak kene cari agen, kene buat marketing, kene jaga akaun.. semua tu akn makan masa dan modal.. belajar dulu marketing, buat network. Da stabil,kalau rs nk buat produk sndr, silakan =)
Sy bermula hanya dgn rm100 sebagai modal.. alhamdullilah, da 1thun, jumlah yg sy dapat, lebih kurg rm10k.. tiada kedai, tiada pekerja, takde stok.. insyaAllah doakn tahun ni sy boleh dapat rm50k pula.. hanya pasarkan produk org lain.. dan pastikan produk tu berkualiti dan selamat.. tak baik aniaya org..huhu..

Berminat nak tahu biz apa, boleh whatsapp saya 0195510690

*tips: pilih bisnes yg tak buat awk dlm risiko yg BESAR dan produk tu customer guna setiap hari dan repeat sale adalah TINGGI =)  
38. Zayanah Trading - Sun 20/Aug/2017, 4:59pm
Kalau awk terfikir nak buat online/offline jual pakaian wanita/lelaki/kanak kanak , boleh buat tempahan jahit pukal dgn sy . Boleh wasap sy utk quotation +60182589681  
39. Niza 207 - Thu 31/Aug/2017, 10:46am
Saya mencari pelabur utk memulakan projek tanaman cili fertigasi. Jika cik berminat boleh whatssapp saya @ 0133711511  
40. Zairi803 - Mon 4/Sep/2017, 10:35am
Whatsapp sy 0127080733...peluang menjana pendapatan...modal disediakan sekiranya layak  
41. Badshah 2 - Thu 21/Sep/2017, 1:10am
Berminat boleh join bisnes online santai2, je dgn menjadi ejen bagi produk SHOM serendah RM50 shj daftar ahli. Modal encik tu boleh wujudkn mini stokis sendiri. Pulangan berganda2 dgn hanya di hujung jari shj. Biz gaya mudah yg santai, ada ILMU, SISTEM dan MENTOR...
Serius nak ada biz dan bina impian meh wasap saya.. 0196995334  
42. Asyraf Zulfikri - Sun 24/Sep/2017, 9:50pm
Salam tuan.

Boleh whatsapp saya di 017-3083596 untuk idea bisnes.

- Business system provider  
43. Azliera - Tue 26/Sep/2017, 11:36am
Saya perlukan share partner utk menguruskan tzpak pasar tani dan uptown di tengah bandar klang seluas 2 ekar (sebagai penganjur)
Berminat call azliera
011-21063816
017-3002962  
44. Elghassani 2 - Fri 6/Oct/2017, 6:02pm
Beli share facebook kt bskl confirm kaya hahaha  
45. Business 11 - Sat 7/Oct/2017, 1:17am
WhatsApp saya 01123030036.
Insyallah.. Kita boleh berbincang.  
46. Asyraf Zulfikri - Wed 18/Oct/2017, 4:39pm
KETAHUI RAHSIA BUAT DUIT SEBANYAK RM10,000 SEBULAN DENGAN BISNES BORONG DARI NEGARA TEMBOK CHINA!

Whatsapp segera di 017-3083596  
47. Lombongbitcoin - Sat 28/Oct/2017, 8:16am
Simpan bitcoin bro..dengan simpan bitcoin anda xrugi.. nk tahu info ttg bitcoin boleh wasap sy di

01120802090  
48. Elghassani 2 - Mon 30/Oct/2017, 7:39pm
Bina platform bitcoin investment program anda sdiri
whatsapp 0165414538  
49. Hairulfirdaus Bin Mohamed Azis 2 - Mon 30/Oct/2017, 7:49pm
I have a formulations dalam beverages.. Tak Kira juice atau dairies product. Boleh business juices dalam botol or pouches.
Boleh email saya firdausazis07@gmail.  
50. Gahara Tinggi - Mon 30/Oct/2017, 7:59pm
JV - bidang construction.  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 57 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..