Mencari Bisnes Kecil
Safuanrazin - Mon 22/Jun/2020 2:03pm [Last Comment]
Salam warga majalah. Saya ade duit 3k untuk buat bisnes kecil. Ape yg sesuai untuk saya ya. Sy tak tahu nk meniaga ape. Kalau boleh yg bende viral la.

Boleh ws saya :
https://www.wasap.my/601127272502/modal-niaga

Nama : safuan

Niche: Diskusi Bisnes | Ingin Berniaga
     
  1. Linkman - Tue 23/Jun/2020, 10:32am
    kalau nak niaga produk viral.. dgn modal kecik dan selesa duduk rumah, Tuan boleh try affiliate atau dropship

    1) Affiliate
    - paling sempoi. takyah layan songeh cust. tayah pegang duit cust

    2) Dropship
    - kena buat kerja sikit. ambik order, kutip duit, login kedalam sistem tokey dropshipper dan settlekan order. lepas tu doa banyak2 produk takde masalah. kalo nasib baik.. masyukkk. tapi kalo produk ada byk problem jenuh la kena layan cust.. kalau kena return produk memang pening kepala.

    tips nya.. elakkan produk elektronik cheap china made atau gajet2 yg ada moving parts. lagi sempoi produk tu lagi senang hati kita.

    Tapi kemungkinan utk menjadi kaya dgn dropship lebih besar berbanding affiliate.. walau pun saya tahu ada byk otai2 affiliate yg dok diam2 senyum buat duit dirumah thehe..

    persamaan kedua2 nih.. Tuan kena pakar:

    1) Online Marketing terutama social media yg free
    2) kemudian create old school online profile menggunakan blogspot atau wix atau weebly yg free. Kalo ada budget dan sanggup belajar, beli domain dan webhosting dan buat wordpres blog.

    3) dah ada 2 yg diatas barulah guna pengiklanan berbayar.
    - contohnya google adwords, fb ads, IG ads, twitter ads, youtube ads dll...

    tujuannya supaya tak rugi bila buat paid ads.. momentum akan bergerak lebih lama kalau dah ada (2) yg pertama tu. kalau yg dua tu tak ready.. jenuh la beli ads mcm kayuh basikal.. bila bayar ads.. income masyuk.. stop beli ads.. income pun stop.  
  2. Linkman - Tue 23/Jun/2020, 10:35am
    saya berani kata di youtube, free online advise dari pakar yg memang power pasal dropship datang dari biaheza. dia takde sorok2 .. habis uncover semua rahsia

    Biaheza
    https://www.youtube.com/user/CurbFrontSkate/videos

    tuan cuba kaji video2 dia.. abaikan video forex, day tading, stock trading dan lain2.. focus pada tajuk dropship sahaja.

    dia lebih kepada iklan free atau iklan murah influencer IG. dari sini tuan akan dapat ilmu mantap utk explore cara2 lain dari pakar lain.  
  3. Safuanrazin - Wed 24/Jun/2020, 10:33am
    Affliate tu cmne tuan? Boleh explain kan tak  
  4. Linkman - Wed 24/Jun/2020, 1:07pm
    Affiliate Program adalah program rujukan dimana Tuan dibayar komisen bagi setiap rujukan pelanggan yg tuan berikan (dan pelanggan teruskan dgn pembelian. kalau pelanggan tak beli.. tak dapat komisen tau..).

    contohnya kalau tuan web developer dan tuan guna webhosting datakl.com, dorang ada program rujukan (affiliate).

    Lepas dah guna, tuan cerita lah di fb atau IG tuan berkenaan betapa bagusnya dataKL.com dan sertakan link mcm ni (contoh sahaja)
    https://datakl.com/?affiliate_id=safuanrazin

    bila ada orang yg beli webhosting tu sebab terkono ayat tuan, nanti tuan dapat le duit komisen masuk dlm bank tuan. Biasanya dorang ada minima kena hit cthnya dah cukup rm 300 komisen baru dorang masukkan duit.

    Kalau nak tengok contoh affiliate, check sini:
    https://datakl.com/affiliate.php

    ada program affiliate yg wajibkan kita beli dulu produk/servis dorang sebelum kita jadi agen affiliate. Tapi majoritinya tak paksa. Boleh register free je.

    Ada orang yg tak aci, bila dia nak book hotel dgn booking.com ke atau agoda.com ke, dia register email lain dulu jadi agen affiliate. then dia book hotel guna affiliate dia sendiri. Kalo tuan bekerja dlm bidang pelancongan dan banyak kena book utk customer terutama yg company event (sekali book mau berpuluh pax), memang boleh masyuk.

    Kalo nak tengok contoh affiliate lain :
    https://blog.involve.asia/affiliate-marketing/top-affiliate-marketing-program-malaysia/  
  5. Md Mahmud Bin Md Zain - Fri 26/Jun/2020, 8:23am
    Buat Takaful Kereta & Motosikal.Komisen 10%.Buat sementara tak perlu buka kedai lagi.Ambil peperiksaan TBE.Kalau tak ambil kena guna sistem orang lain dululah.Kalau pelanggan nak suruh kita buat road tax sekali kita boleh ambil upah lagi.Nak dapat pelanggan,cari adik beradik,kawan-kawan sbb setiap orang ada kenderaan.Nak tau lebih lanjut 01158935914.  
  6. Azman 738 - Fri 26/Jun/2020, 1:13pm
    Kami Pembekal Locking/Sate Ikan Area Lembah Klang...Whapps 0183653389  
  7. Alleya 2 - Sun 28/Jun/2020, 8:51am
    salam bisness Sampingan
    norma baharu
    instagram
    @jamu_mutyara_officialstokis
    wasap team Ckdor 0176047514
    MODAL minima silakan
    TANPA modal silakan
    wasap team Ckdor 0176047514
    produk terbaik
    semua bole tak kira bangsa
    tunggu APA LAGI
    team Ckdor sedia membantu  
  8. Hafidz Arif 3 - Fri 3/Jul/2020, 7:26am
    SIMKAD 2020, RM10 JER.

    DATA 85GB~130GB dan UNLIMITED CALL. Data Tak Habis Boleh Guna Bulan DepanšŸ˜±. Siapa nak http://www.wasap.my/60133088630/BerminatPakejUnlimited  
  9. Kamarul Hamizi - Thu 9/Jul/2020, 2:58pm
    Jika berminat berniaga barangan dari China boleh hubungi saya....nak jadi dropship sahaja pun boleh.

    Pelbagai barangan.....margin keuntungan memuaskan.

    Sy akan beri perkongsian barang apa yang boleh dijual dan dapat sambutan.

    Hubngi saya di 013-3816081.(whatss app/call)  
  10. Apeessgroup - Mon 13/Jul/2020, 7:08pm
    Assalamualaikum semua.

    Pencarian calon utk mengikuti LATIHAN USAHAWAN DOBI DARI RUMAH secara PERCUMA ditaja oleh HRDF (PENJANA) untuk golongan seperti berikut:

    1) KATEGORI A - Lepasan universiti yang masih tiada pendapatan tetap. https://qrgo.page.link/jjEyg
    2) KATEGORI B - Ibu tunggal pendapatan di bawah RM4000.
    https://qrgo.page.link/i2Z8K
    3) KATEGORI C - Lelaki/wanita yang pendapatan isi rumah di bawah RM4000. https://qrgo.page.link/xqotb

    Daftar segera bersama kami. Tempat terhad-hanya 20 permohonan dibuka bagi kursus SIRI-1 ini. Daftar sekarang!!!

    Maklumat lanjut dan pertanyaan sila hubungi:
    1) Pn. Noorul-01110046393
    2) En. Thinakaran-0176223187
    3) En. Edy - 01132176543  
Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)