Memerlukan Segera Pekerja untuk ke Exxonmobil di Terengganu (Offshore)
Joe 130 - Tue 20/Mar/2012 11:19am [Last Comment]
Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera

Memerlukan pekerja untuk ke Exxonmobil

position :

1) Instrumentation/Electrical, Technician
2) Production Technician
3) Mechanical Technician
4) Health Technician (Medic) cum Radio Operator
5) Radio Operator
6) Platform Clerk/Storeman
7) Roustabouts

kalau boleh ada pengalaman dalam sekitar 3 tahun. Sekiranya ada sesiapa kawan atau orang yang di kenali tolong sampai2kan ye. Kalau boleh secepat mungkin. Ape2 resume tolong send ke email fariz_saban@yahoo.com Company Di Pasir Gudang.

Terima Kasih

Niche: Kerja Diploma Dan Ijazah | Kerja Kemahiran | Kontraktor Minyak Dan Gas | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Hafiz 259 - Tue 20/Mar/2012, 11:32am
Salam..saya adalah fresh grad degree dalam materials science (metallurgy & corrosion). Jika ada kekosongan yang related dengan degree saya sila emailkan kepada saya di hafiz_biz10@yahoo.com  
2. Amierzakry 2 - Wed 21/Mar/2012, 12:06am
sya lepasan diploma mekanikal gas & dip.executif safety & health..layak x memohon???  
3. Aremin Ali - Thu 22/Mar/2012, 12:35pm
sy grad 2010 dan memerlukan pkerjaan..tiada pengalaman..kalo bleh area k.ganu@kemaman..
grad in bachelor of chemical engineering(gas tech)..jika ade vacancy please email to me..duit_mali@yahoo.com  
4. Mohd Khairi 6 - Fri 23/Mar/2012, 11:45am
saya lepasan diploma mekanikal (pembuatan)tahun 2007,sebelum dah bekerja di syarikat pembuatan barang marine.  
5. Azahhar - Mon 26/Mar/2012, 11:20pm
saya berminat 0135918088 azhar  
6. Mohd Khairi 6 - Tue 27/Mar/2012, 10:49am
berminat 0145151819  
7. Hafiz 214 - Tue 27/Mar/2012, 12:29pm
salam. tumpang post.. saya dip intrade... ade pengalaman admin, hr, procurement, marketing, international trade.. total pengalaman keje hampir 4 thn.. mencari keje sekitar kerteh, kemaman dan sekitarnya..
016-7141852 @ hafidzuddinrahman@yahoo.com  
8. Mohd Kalmizi - Fri 30/Mar/2012, 12:50am
pengalaman kerja lbh 5 tahun..technician kilang electronik & resort di penang..diploma mekanikal...email sya kalmizi1606@gmail.com  
9. Yus 35 - Sat 31/Mar/2012, 1:08am
bro joe..klu ader projek d petronas Melaka n perlukan Homestay utk ur workers,sila hubungi kami d DMAYA HOMESTAY utk penjimatan Maksimum,hanya 5 minit ke PPM n berdekatan kedai makan n runcit..hubungi 019-3377885/019-6555059 tq  
10. Don 8 - Mon 9/Apr/2012, 10:14pm
Jika ada expatriate untuk urusan permit kerja boleh hubungi saya
mj_ukay@yahoo.com  
11. Daud 8 - Tue 24/Apr/2012, 11:36pm
salam saya berminat 0183535075  
12. Usokz 2 - Fri 27/Apr/2012, 2:14am
tumpang lalu..saya takde pape sijil pun pasal kapal dan laut..tapi saya berminat kerja-kerja yang mencabar..saya hanya ade sijil mekanikal dan pengalaman kerja 6 tahun-cnc router/milling dalam industri kapal terbang..sebelum itu saya pernah bekerja setengah tahun di Ficantech Sdn Bhd, Manjung sebagai mekanik kapal NAVY di Lumut..
kalu ada rezeki saya : jamburangkai@hotmail.com / 0176165896  
13. Mohd Azrol Bin Ahmad - Thu 31/May/2012, 10:46pm
sye org trg,kerja di syarikat oil and gas dkt perak stakat ni.,sijil xder,..pengalaman 3 tahun,foreman grinder

0175050208  
14. Striker5 - Wed 6/Jun/2012, 3:59pm
jika memerlukan pekerja untuk di certified by IMM sila emailakn

nnorazrie@yahoo.com  
15. Zulkiflli - Thu 14/Jun/2012, 11:42am
masih ad lagi kekosongan x??zulkiflli87@gmail.com @ 014 5082932  
16. Ardy Azman - Fri 15/Jun/2012, 1:48am
saya mempunyai sijil OPITO..tp pengalaman baru 1thn kerja di pelantar minyak under petronas cari gali sebagai rigger...
019 8989129  
17. Izzulhelmy Bin Ibrahim - Thu 19/Jul/2012, 8:11pm
saya berminat izzulhelmyibrahim@yahoo.com  
18. Mohd Salleh Asali - Tue 24/Jul/2012, 12:26pm
Saya berminat tapi takde pengalaman.. ada peluang tak? sy lepas STPM dulu pernah kerja memasang CCTV.  
19. Purnamaconcept - Wed 25/Jul/2012, 12:41am
saya ade dip mekanikal dr IPTA tempatan..bekerja sbg juruteknik mekanikal dlm heavy industri selama 5tahun.. hubungi saya jika saya layak hehe mr_fakha@yahoo.com.my  
20. Kamal 178 - Sun 29/Jul/2012, 12:42am
Saya xde pengalaman dalam bidang oil n gas.sy cuma ada sijil electric n electronic.sekarang bekeja kt western digital position process tech.blh sy apply x?call 0177629277  
21. Paija - Tue 31/Jul/2012, 1:46pm
sy ad BST , blh ke sy bkerja di offshore.lgi satu sy ad cert kejuruteraan mekanikal.blh email secara detail*mohdhafizamohdzain@yahoo.com  
22. Usokz 2 - Wed 21/Nov/2012, 11:37am
salam semua..
kalau2 ada sesiapa nak pakai HELPER (takde pengalaman) leh la info saya. saya dah ada BOSIET (OPITO)+medical checkup
email saya: jamburangkai@hotmail.com  
23. Muhammad Zihni - Fri 30/Nov/2012, 8:50am
Sy mempunyai diploma k.mekanikal..

Send detail to email
muhammad_zihni@yahoo.com  
24. Muhammad 216 - Tue 1/Jan/2013, 12:01pm
saya belum ada pengalaman kerja pelantar minyak dan belum ada apa2 sijil tentang kerje pelantar minyak ..

Pernah kerja sebagai pelaut selama 3tahun ..

sekarang nak minta kerja pelantar minyak .. perlukan banyak maklumat ??

call me .. 0166256617 .. atau email saya .. ASAP  
25. Farhan 137 - Sun 9/Jun/2013, 8:09am
Sy kje x-ray.pgalaman 3 taun..  
26. Sazri 2 - Sun 31/Aug/2014, 11:33pm
Tak pengalaman dan berminat..ada sijil Gas and Turbine....

email me....sazarulakuan@gmail.com  
27. Masnazmie Bin Abdul Shukor - Fri 14/Nov/2014, 1:23pm
kalau oiler dalam kapal kol saya 016-808-9301  
28. Muhd Ridzuan - Fri 6/Mar/2015, 8:54am
saya tiada pengalaman oil & gas,
berminat untuk menceburi bidang ini, pengalaman 13 tahun dalam bidang aircraft workshop,
pendidikan sijil mlvk peringkat pertengahan dlm bidang fabrikasi logam.
0123360861  
29. Luqman Hakimi 2 - Mon 28/Aug/2017, 11:30am
saya berminat .. sy tiada pglaman..sy fresh grad diploma dlm bidang oil n gas bhgian instrument n control.. boleh ke sy apply.. sy nk bkerja lama... sy luqman..klau ade mntak jasa baik Tuan2 sudilah trima sy.. 0139317244 luq180612@gmail.com  

Page 1   (Total 29 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..