Memerlukan Pinjaman Peribadi - Sarawak
Alee 6 - Wed 14/Nov/2018 12:33pm
Saya asal dari Sarawak.

Saya bekerja. terima gaji cash, ada potongan epf, ada elaun.
tetapi saya ada buat silap, saya perlukan sejumlah duit untuk bayar kesilapan saya. it's quite personal. tak dapat nak ceritakan. jadi al-kisahnya.. saya nak buat pinjaman. saya perlukan sejumlah wang yang banyak; 35k.

Saya pernah memohon pinjaman peribadi di bank. Namun ditolak sebab tidak cukup syarat.
saya pernah cuba pinjam loan di satu syarikat. namun syarikat itu sebenarnya tidak wujud. hanya inginkan wang sahaja.
saya pernah memohon bantuan dari introducer, namun terkena introducer penipu. awal perbualan sungguh ''baik''. namun bila nak proceed, ada benda kena bayarlah, nanti nak keluarkan surat agreement. guna duit sendiri, tak boleh potong thourgh pinjaman.

Kita ni nak pinjam duit bukan nak pinjam suka hati. kita ada benda nak settle. hal peribadi. kita nak pinjam duit, tapi kena bayar dulu; baik kami tak payah pinjam langsung betul tak? tapi takpe. biar individu yang tidak bertanggungjawab itu rasai duit yang saya tak halalkan. nanti berlipat gandalah kesusahan beliau dari saya.

Dan part paling best.. dia pernah cakap telah bantu seorang customer yang perlukan duit banyak sebab nak guna untuk ibu operation. kalau terkena batang hidung mu sendiri encik, tak payah menangis air mata darah la ye. itulah akibat menipu orang, encik.

jadi sekarang ini, saya masih lagi mencari orang yang betul-betul dapat bantu saya, tolong saya. saya betul-betul terdesak sekarang. kalau ada orang yang budiman, orang yang baik hati, sudi nak tolong orang susah macam saya; sila drop mesej dalam komen. nanti saya sendiri yang akan contact tuan-tuan puan-puan.

manakala yang nak menipu, yang scammer, janganlah ganggu. kalau nak cari makan, buat kerja dengan betul. saya ni orang susah, ditambah lagi beban dari anda. naya saya.

sekian dari saya.
God bless!

Niche: Pinjaman Peribadi | Diskusi Bisnes
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Alee 6 - Wed 14/Nov/2018, 12:36pm
    untuk makluman..saya hanya cari yang available untuk SARAWAK sahaja. sah2 tempat lain tak dapat nak memohon.  
  2. Hazrul Nizam - Thu 15/Nov/2018, 8:45pm
    nasib baik tuan bijak. kalau agen pinjaman yg minta wang pendahuluan tu memang pasti kesemuanya penipu.

    kalau dah betul pinjaman kita diluluskan contohnya rm 20,000 dan syarikat nak wang pendahuluan rm2,000 utk potongan pelbagai benda, processing fee dan segala bagai alasan.. tolak je la duit rm20,000 tu jadi bagi ke kita rm 18,000 sahaja.

    tapi agen penipu ni tau orang yg terdesak perlukan duit akan buat apa sahaja.. alasannya tak boleh tolak duit loan.. anda kena bayar rm 2000 dahulu sebelum dapat pinjam rm20,000

    selepas anda bayar wang pendahuluan... dia pun lari dan tergelak besar...  
  3. Zul 838 - Thu 24/Jan/2019, 12:51pm
    Ingin membuat pinjaman loan dan tak tahu bagaimana cara terbaik dan tawaran termurah untuk menentukan bayaran bulanan anda??

    Disini kami bukan sekadar memberi pinjaman malah kami juga akan memberi khidmat kaunseler TERBAIK ANDA..

    Anda musykil dengan apa yang cuba kami terangkan?? cubalah berurusan dengan kami anda pasti akan berpuas hati dan Lapang Dada....

    Kami akan pastikan anda berpuas hati dengan perkhidmatan kami.
    Kenapa anda perlu memilih syarikat kami????

    * Pembayaran secara AUTODEBIT (FPX)
    * Kelulusan dalam tempoh 45minit hari bekerja jika dokumen lengkap
    * Tempoh bayaran sehingga 24 bulan (ikut pd kelayakan)
    * Dokumen ringkas
    * TANPA penjamin
    * Boleh jika anda masih BERHUTANG.
    * TIADA bayaran UPFRONT.
    * MAKLUMAT anda adalah SULIT/DIRAHSIAKAN.
    * Boleh memohon jika anda ada BLACKLIST.
    * Yang menetap di area SELANGOR & KUALA LUMPUR SAHAJA.

    KELAYAKAN:-
    Terbuka kepada semua warga Malaysia
    -Telah bekerja 3 bulan dan ke atas.

    DOKUMEN YANG DIPERLUKAN :
    *..  
  4. Nafisah 11 - Thu 24/Jan/2019, 1:32pm
    PROMOSI SUPERBB TAHUN BARU YANG ISTIMEWA KHAS UNTUK ANDA SEMUA!!!!
    ** Berbagai promosi yang menarik mengikut kelayakan gaji anda.
    ** Nikmati kadar faedah kami yang paling terendah di pasaran.
    ** Pinjaman kami tidak membebankan anda kerana pinjaman kami jangka masa pendek sahaja.
    Hanya perlu sediakan dokumen ringkas, lengkap & original :
    ** 3 bulan penyata gaji terbaru
    ** 3 bulan penyata bank terkini
    ** 2 tahun penyata kwsp
    ** Bil api/air
    ** Surat pengesahan kerja
    JIKA ANDA BENAR-BENAR BERMINAT UNTUK MEMBUAT PINJAMAN HUBUNGI KAMI SEKARANG!!!!

    Call/Whatsapp : 0162184666 (Anisa)
    Email : anisatoppioneer@gmail.com  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.