Kursus Business Startup Dalam Industri Perkahwinan - Rahsia Cari Duit Dalam Industri Perkahwinan
Kayaman Academy - Thu 5/Sep/2019 1:47pm
Kelas / Bengkel Mini K.A.W.E.N sehingga hujung Tahun 2019!

Jika ada permintaan dari luar Lembah Klang, InsyaAllah kami akan cuba mempertimbangkannya jika korumnya mencukupi.

Sila isi borang jika tidak mahu ketinggalan. Tempat sangat TERHAD
https://form.jotform.me/90923325700451

Jika ada sebarang persoalan, sila call/wsp :
011-5890 9104
016-590 8005

Niche: Kursus Dan Seminar | Bisnes Pengantin | Diskusi Bisnes
     
  1. Linkman - Sat 7/Sep/2019, 11:36am
    saya melihat peluang bisnes ini boleh dibahagikan kepada beberapa bahagian

    1) Pasangan yg sanggup berbelanja besar rm 20k - rm 30k keatas utk majlis kahwin. Kita perlu raikan mereka (bukan mengutuk). mereka lah yg menggerakkan ekonomi setempat dengan menggunakan khidmat pelbagai pihak spt katering, dewan, kanopi, mengurus majlis, MC, kumpulan tarian, pesilat, pelawak, busker dll.

    2) Pasangan yg hanya berminat utk menjalankan perkara yg wajib sahaja. Kita perlu bantu mereka.
    - budget yg kecil rm5k atau kurang
    - boleh buat secara group
    - contohnya buatkan event kahwin setiap bulan (selain cuti sekolah, sebab waktu tu kos semua benda mahal)
    - groupkan 10 pasangan atau lebih, cari dewan yg besar. Masing2 akan berkahwin dalam majlis besar dalam kumpulan.
    - tak pening kepala takut tak ramai pelawat datang.. kalau dah 10 pasangan.. pelawat mesti ramai berduyun.
    - adakan sesi gambar pasangan individu, jadi dalam album kenangan nanti nampak seperti majlis individu dengan ribuan pengunjung... mmg happening hehe..

    ====

    dengan cara ini kita dapat cover pelbagai peringkat ekonomi dalam industri ini.  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Berapa Kali Dia Tarik Haa.. Mee Tarik Warisan Asli di Sg Besi
Kami ke Sungai Besi KL untuk menikmati Mee Tarik Warisan Asli dari Lanzhou China. Apa yang membuat restoran ini popular dan berjaya membuka banyak cawangan di Malaysia? Selepas itu, kami ke Bukit Komanwel utk melihat 'The Hanging Gardens of Babylon' dan 'Hall of Fame' dan terus mengelilingi Stadium Bukit Jalil sejauh 1.4 km diatas trek getah.
Cuti Putrajaya Naik Basikal Memang Epic!
Kami ke tepi tasik di Putrajaya berhampiran Masjid Besi. Asalnya nak mencuba menu masakan panas di restoran Umai Cafe. Makanan disana sedap belaka. Di sebelah cafe ada Monumen Alaf Baru yang unik. Kemudian kami mengelilingi Pulau Putrajaya menaiki basikal dgn pemandangan yg amat mempesonakan dan menyusup dibawah 8 jambatan ikonik :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)