Kredit Kad. Mana yang Bagus
No Owner - Fri 18/Mar/2011 11:55pm [Last Comment]
saya kerja swasta.gaji rm 2600.x pena ada kredit kad.nk apply tp x tau yg mana bagus dr segi interes,kemudahan,yuran tahunan dll.ctos n ccris ok.siapa leh bg tau n tlng dptkan.tks.

Niche: Pinjaman Kad Kredit | Diskusi Bisnes
 
1. Azizol - Sat 19/Mar/2011, 12:50am
cer guna debit kad  
2. Yanie 12 - Sat 19/Mar/2011, 1:10am
Kalau mampu & bijak mengurusnya boleh pakai. guna kredit tu maksudnya tak mampu lah tu..simple  
3. Zainal 6 - Sat 19/Mar/2011, 7:08am
wrw
jika masih berkemampuan utk gunakan debit card (maybank ke, std chart ke, hsbc) lebih baik guna itu.
kad kredit yg bagus ialah kad kredit bank yg anda simpan duit.
contoh. saya ada akaun semasa dlm maybank. jadik saya applied kad kredit maybank. sy juga ada standard chartered akaun. sy ambik std chart kad kredit.  
4. Bs - Sat 19/Mar/2011, 7:10am
Salam....Bagi pendapat saya yang ada pengalaman nie...Baik fikir dahulu sebelum gunakannya. Saya pernah ada kad kredit nie untuk kesenangan mengisi minyak dan tak nak bawak cash banyak tapi last2 tanggung hutang sbb terlebih pakai. Bukan tak elok ada kad kredit ini tapi biasalah manusia mempunyai nafsu yang kadang2 tak leh nak control. Apa2 pun fikir lah dulu sebelum bertindak....  
5. Zidane 2 - Sat 19/Mar/2011, 9:55am
Saya syorkan guna debit card.. fungsi mcm credit card gak, ada visa/ mastercard.. boleh purchase online.. cuma yg lebih baik duit lebih terkawal sbb bank terus tolak baki duit yang ada dlm account. takde la masalah terlebih pakai.. toksah la credit card ni.. dah ler bank negara charge RM50, interest melambung tinggi.. tak berbaloi langsung.. kecuali kalo awak selalu pergi overseas sbb nak uruskan hotel etc..  
6. No Owner - Sat 19/Mar/2011, 10:09am
thanks komen di atas, tapi kebanyakannye lari dari topik sy.sy nk guna krdit kad untuk emergency je. sy nk tau bank kad mana yg bagus. eon bank ke,stndrt chrt ke,uob ke,hsbc ke.adakah local bank kad kredit boleh di gunakan di oversea.  
7. Saiful Nizam - Sat 19/Mar/2011, 10:21am
yup wrw....memang betul..
kdit kad guna untuk amengency je...
bagus sebenarye kdit kad nie..
tapi jgn tersalah guna je....

kalau ada kdit kad xperlu risau nak kemana2 kalau terdesak...

eon bank amek yang xde interest..
itu ok..  
8. Salmanad - Sat 19/Mar/2011, 10:35am
cuba bankislam credit card dia xde late charges byk sgt banding kad lain . boleh pakai keluar negara juga.

nak tumpang promo website ni.

kalau ada yang nak iklan free masuk ke http://www.bliblah.com.

Tolong jenguk tgk pengiklan2 di sana dan sokong produk mereka.

terima kasih  
9. Fitri 42 - Sat 19/Mar/2011, 10:44am
Maaf mencelah.. ada keburukan dan kebaikan guna kad kredit ni.. saya sendiri guna kad kredit hampri 6 tahun dulu.. walaupun gaji lebih dari 5k sebulan tapi hujung bulan asyik fikir nak bayar hutang kad dan lain2... now alhamdulillah saya tiada lagi tanggungan hutang dari kad kredit. setiap bulan tak perlu fikir tentang bil kad kredit yang dtg.. simple, nak beli barang just guna debit kad yang pihak bank sediakan tolak dari balance yang ada dari kad saving.. fikir dulu sebelum guna... jadilah pengguna yang bijak. sekian terima kasih!  
10. Hairi 6 - Sat 19/Mar/2011, 10:54am
baik jangan pakai... dr nak pakai untuk isi minyak.... terus hutang keliling pinggang.. dari dapat satu kad.. last2.. bnyak pula yang dapat.. tp klu nak guna, guna bank islam...  
11. Zamharizad Sakhib - Sat 19/Mar/2011, 10:55am
nk lg safe..apply kredit kadmane2 pun xpe...then buat 0 interest..duit yg dpt tu masuk dlm debit card...so bul2 minima 50 ringgit je...selama beberape bul (bergantung kad bank mane kita pakai)...so peluang utk kena ccris atau blcklist xde...minat call 0176468745  
12. Amyza Madzin - Sat 19/Mar/2011, 12:25pm
salam..wrw. sya bkn nk komen byk2..terus terang,kalau setakat gaji RM2600 tu baik pikir 10thn akan dtg. dari bayar kad kredit, better beli rumah. dgn RM2600 dah bleh beli rumah RM100K ke bawah,ade jaminan (harta sendiri) sdgkan kad kredit adalah hutang tak berhenti. smlm dh keluar statement bank negara, min apply kad kredit limit, yearly incom RM24K. mmg la kalau u buat,lepas..tapi fikirkan interest 12% perannum tu...dah tu,late charges..kalau setakat nak bayar min...10 thn pon tak tentu settle2 lagi. bkn nak menegatifkan kad kredit,tapi itulah realiti. fikir2kan la...  
13. Mohd Roslan Said - Sat 19/Mar/2011, 1:57pm
wrw..nk tanya awak nak buat kdt card ke nak minta pandangan dekat warga maj.com ?  
14. Hyszura - Sat 19/Mar/2011, 3:00pm
kalau nak apply meh email sy :

bantuanbersama@gmail.com  
15. Paklong 2 - Sat 19/Mar/2011, 3:07pm
Ini pandangan peribadi paklong..Kalau perlu sangat nak ada kad kredit carilah yang berlandaskan syariah. Ada bbrapa bank yang mengeluarkannya dan buat lah penilaian sendiri, tiap orang tak sama pandangan n keperluan nya. TQ  
16. Yea - Sat 19/Mar/2011, 3:36pm
salam,
sy sales advisor for c/card cimb..
no annual fee, 5% cash back for pertronas petrol (tp pakai pd setiap 1hb je la) n byk lg benefit yg u dpt... call sy kalu nk tau lebih lanjut..
017-3200916  
17. No Owner - Sat 19/Mar/2011, 3:43pm
terima kasih diatas komen Alina 3343:

''Kad kredit mana-mana bank pun sama. Yang penting bank kad untuk membayar ada dan memudahkan kita untuk membayar. Kalau boleh bayar statement dalam masa 20 hari, supaya tiada interest yang bank akan kenakan ke kita. Dan yang paling penting gunakan secara berhemah ibarat Ukur Baju Di Badan Sendiri. Semuga Sukses.''  
18. Bfn - Sat 19/Mar/2011, 4:10pm
cuba fahamkan soalan tuan tanah....jgn lari dr topik.die nk wat penilaian kk yg mana bagus.anak sy pn faham pe soalan die.ikut nasihat otai paklong 2.  
19. Mumtaz Cemerlang Enterprise - Sat 19/Mar/2011, 7:25pm
BSN..
tapi nak bayar leceh skit.. guna maybank2u boleh..  
20. Cairiel Azry - Sat 19/Mar/2011, 7:51pm
better guna CIMB punya, sy ade tanya dulu dgn staff bank cimb, cimb punya just bayar apa yg guna, xde tax, sethn just bayar rm50 gov tax. kalu utk emergency mmg elok le guna, kadang2 kita ni x pegang cash, time terdesak bole guna. :)~  
21. Azman 55 - Sat 19/Mar/2011, 7:53pm
kad kredit ni mana ada yg bagus huhuhu...semua pun mengalakan kita berhutang..tapi yg bagusnya time kecemasan..atau bahasa sekarang time poket kering hehehe...guna bank rakyat atau bank islam..rasanya paling bagus..dan sedikit nasihat saya guna satu cukup tak perlu banyak2..

kalau ikut dari gaji anda mmg layak mana2 bank pun ble aply ..pi je bank aply sendiri lagi bagus bukan susah pun..20 minit je..  
22. Jeffry 5 - Sat 19/Mar/2011, 7:58pm
Kad kredit Bank Rakyat guna sistem Al-Tawaruq.Bagus utk org Islam.Nak lagi best apply charge card Al-Rajhi.55 hari tempoh bayar balik.Kalau boleh cari produk Islamik la.Bank Islam pun ada kad kredit.  
23. A A 2 - Sat 19/Mar/2011, 9:32pm
dr side aku plak kad kredit ni bagus nya bila beli tiket kapal terbang. aku tiap tahun balik sabah, atau famly dtg ke sini (semenanjung). skali dtg 3,4 orang. kalau pakai debit / cash..parah la nk bayar..aku makan megi sampai hujung bulan lg satu. tp dgn kad kredit mmg sangat2 membantu. aku kaver jela bulan2..  
24. Rifad - Sat 19/Mar/2011, 9:44pm
Pakai ler DEBIT kad..tentu berguna xpayah berhutang2 n xder bunga.yang pentng masukkan jer duit dlm akaun tu.  
25. No Owner - Sat 19/Mar/2011, 10:38pm
komen2 semua.terima kasih, banyak membantu.
rifad-anda salah masuk topik.  
26. Farahiyah - Sat 19/Mar/2011, 10:55pm
basically sume kedit card sume same.
1. sume pun ade interest - beza die pada rate interest tu smd 17.5% till the lowest 8.88%. interest ni dikenakan utk 3 condition - lewat byr, byr kurang dr nilai minimum @ tak byr langsung.

2. yuran tahunan - ni awk kene tgk jgk sbb ade bank yg tawarkan kedit card yg tak de yuran tahunan dan ade jugak yg kenekan.

3. cukai kerajaan - sume kedit card kene charge rm50 ni. tp ade certain bank yg bole kecualikan charge ni tp tertakluk macamane procedure bank tu sendiri.

4. mata ganjaran - beli barang gune kedit card bole kumpul points. klu awak suke kumpul points & tukar ngn brg, kene cari kad yg bole offer points yg lbh utk setiap rm1 yg u spend.

ni pendapat sy.. =) so choose wisely..  
27. No Owner - Sat 19/Mar/2011, 11:04pm
farahiyah- tima acih.  
28. Khuzairi - Sat 19/Mar/2011, 11:24pm
wrw..xnak apply kad kedit bank rakyat ke??
kat bawah ni antara kelebihan dia..

*** PERCUMA!! TIADA YURAN TAHUNAN (tanpa sebarang syarat) dan TIADA CUKAI PERKHIDMATAN KERAJAAN!!!

*** TIADA Caj Berganda ke atas penggunaan kad kredit

*** PERCUMA pelan perlindungan takaful keluarga

*** Khairat Kematian RM1000 kepada pewaris serta merta

*** Waris tidak perlu menanggung beban hutang pemegang kad sekiranya berlaku hilang upaya atau kematian ke atas pemegang kad

*** Yuran pengeluaran yang rendah (cash advance-3%)

*** Mata umrah @ percutian (Setiap RM10 yang
digunakan=1 mata).Tebus mata yg terkumpul untuk ke umrah atau destinasi percutian

*** REBET keuntungan: Rebet akan ditambah kedlm tabung umrah@percutian yg diberi oleh Bank Rakyat

***Kemudahan pembayaran zakat

berminat?sila email sy-->cobruzz_s15@yahoo.com  
29. No Owner - Sat 19/Mar/2011, 11:42pm
khuzairi-kad yang bagus.amat bernilai n bnyk kemudahan.tertarik gan kemudahan pembayaran zakat.nnti sy email awk.  
30. Sys - Sat 19/Mar/2011, 11:53pm
call me 017-326 1 326  
31. Muhammadyazid - Sun 20/Mar/2011, 1:59am
SALAM. ANDA ADA MASALAH NAK BAYAR HUTANG KADKREDIT YG BERTIMBUN2 INTEREST NYA..?? BLH HUBUNGI SY UTK KURANGKAN BAYARAN BULANAN KADKREDIT ANDA SERENDAH RM50 SEBULAN.urusan melalui bank. yazid871212@yahoo.com  
32. Aynmarh - Sun 20/Mar/2011, 5:38pm
Macam ni lah...kalau debit card pun blh digunakan utk kecemasan jugak...isi je siap2 kat dlm tu cth RM500 ker...RM1000 ker..jd dah ada saving kat situ x lah risau sgt...even kalo kita nak berbelanja pun fikir jugalah hadnya,kalo kredit card kita x fikir sgt...selalunya dlm kepala tu.."ala..x apalah..nasib byr hujung bulan.."..pastu nanti dah terkumpul baru pening kepala...jd encik..sebelum terjebak x perlulah..kalo nak buat je debit card & isilah dalamnya..umpama kita simpan dlm akaun lah...utk sentiasa beringat...(sy x pernah pakai credit card...tp..pengguna debit card)  
33. Hassan - Mon 21/Mar/2011, 7:05pm
kad krdt mn2 pun x bagus...baik jangan ambik drpd menyesal kemudian hari. sekadar pendapat je...fikir smpai ranum bro.  
34. Azharbo - Wed 23/Mar/2011, 5:26pm
Saya cadangkan bank islam. Tiada caj berganda.  
35. Tebbaloi - Sat 2/Apr/2011, 1:32pm
TT layak apply kad kredit islamik bank rakyat dan kad kredit public bank esso mobil visa gold. sila ke webpage saya

http://jomapplyjom.blogspot.com  
36. Kasmi - Sun 10/Apr/2011, 6:58pm
skrg nie cc bank rakyat terendah 1% shj..if ada cc yg lain tgh promosi x tau la....

sya just ingin bantu tuan memiliki cc dengan bayaran 0% ,....dengan syarat setelah tuan aply cc tu nanti di bank2 yang terpilih...tuan boleh hubungi saya 0176555162.....
saya akan bantu tuan supaya penggunaan cc tuan nanti tidak dikenakan interest bulanan atau dengan kata lain....tuan x perlu risau hutang cc semakin meningkat bila penggunaan semakin meningkat....

kepada sesiapa sahaja yang berminat boleh sms saya....atau tinggalkan note dlm email saya

purnama1@yahoo.com

tak percaya..??believe it  
37. Ieda 15 - Tue 12/Apr/2011, 9:31pm
sesiapa berminat utk apply kad kredit cimb call saya k...saya juga ada buat pinjaman peribadi utk kakitangan kerajaan.

ida,
013-2258998
zaidah.binayamin@cimb.com  
38. Jai 12 - Fri 22/Apr/2011, 11:41pm
pakai kad kredit bank rakyat@bank islam bagus..saya dah guna dekat 10tahun pon.masalah akan dtg jika pengguna itu yg bermasalah.beli rumah@kereta tau plak nak bayar..  
39. Liza 70 - Tue 21/Jun/2011, 10:27am
nk guna credit card ni boleh jer,jika anda bijak gunakan nya,sy guna citibank dah 8 tahun,so far alhamdulillah,takda masalah hutang dgn pihak mana2...  
40. Fazly Juleiana Enterprise - Fri 15/Jul/2011, 9:40am
kad kredit= along cyber (so baik xyah)  
41. Zaisy87 - Sat 12/Nov/2011, 7:03pm
bminat nk apply kad kredit.emel sy zaisy87@gmail.com or call sy d 0102203058  
42. Tempoyak - Sat 25/May/2013, 3:07am
kena tau apa guna cc.
emergency boleh consider. investment boleh consider.

cuma macam mana cara kita guna. bukan nya shopping tak ingat dunia.

terima kasih bukak topik ni. saya pun sekarang tengah mencari cc. :)  
43. Nora 382 - Mon 8/Jul/2013, 10:24am
tempoyak: kalo nak apply kad kredit cimb Petronas bole contact sy...ade rebat tunai 2%-5%.

norashikin_abrazak@yahoo.com  
44. Nurulshamsudin - Tue 30/Jul/2013, 4:17am
ada masalah pembayaran kad kredit..?? saya boleh tolong anda untuk kurangkan bayaran menjadi rm50/sebulan, berminat..?? email
nurulshamsudinnurul@yahoo.com  
45. Masthashim - Sat 14/Sep/2013, 6:50pm
Bank rakyat bagus......sy rs baik amik bank rakyat or bank islam.sy ada kad kredit tp xpakai pun sgt.....so far ok.yg penting jgn gn utk shopping.gn utk benda yg penting mcm bli tv.slps abis byr.br gn utk bli benda lain.mcm kita buat loan dgn bank.xsalah punada kad kredit.cuma jgn salah guna.dh bli brg...kad krdt jgn letak dlm dompet.sorok kt tmpt selamat...kalo letak dlm dompet...risiko nk guna lg mmg ada....  
46. Jomloan1 - Wed 31/Mar/2021, 3:45pm
Perkhidmatan Kredit Komuniti, mudah lulus dan proses 1jam sahaja 😊 harini apply harini dapat duit 💸 RM500-RM10k berminat boleh wssp / direct call saya 😉
http://www.wasap.my/60107880515/nakLOAN
Office : 03-92130515 ~Agent Neina~  

Page 1   (Total 46 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..