Kontraktor Bina Rumah Sewa Bajet atau Rumah Banglo Kediaman Murah, Terbaik dan Pasti Siap!
Consultant Pembinaan Wan - Wed 30/Oct/2019 1:17pm
Rumah skang makin mahal kalau nak beli siap.. nak beli 2nd hand dah la harga tinggi.. buruk dah.. sini sana kena renovate..

Kami tawarkan untuk anda dengan hanya Personal loan, anda dah mampu untuk ada rumah banglow sendiri!

Berikut tawaran kami :

1. Rumah sewa bajet 3 pintu RM100,000

- min luas tanah 2300sqft
- 2 bilik 1 bilik air
- 500 sqft luas binaan
- tanah geran kongsi / individu
- tanah flat
- tidak termasuk kos majlis, plan, masuk api, air
- khidmat nasihat marketing dan urusan loan di sediakan

2. bina banglo bajet RM80,000

- min luas tanah 2300sqft
- 3 bilik 1 bilik air
- 650 sqft
- tanah geran kongsi / individu
- tanah flat
- tidak termasuk kos majlis, plan, masuk api, air
- khidmat nasihat marketing dan urusan loan di sediakan

3. bina banglo sederhana RM110,000

- min luas tanah 2300sqft
- 4 bilik 2 bilik air
- 1050 sqft binaan
- tanah geran kongsi / individu
- tanah flat
- tidak termasuk kos majlis, plan, masuk api, air
- khidmat nasihat marketing dan urusan loan di sediakan

4. bina banglo moden RM200,000

- min luas tanah 3000sqft
- 5 bilik 3 bilik air
- 1500 sqft binaan
- tanah geran kongsi / individu
- tanah flat
- tidak termasuk kos majlis, plan, masuk api, air
- khidmat nasihat marketing dan urusan loan di sediakan

PENTING!! BACA NI.. kes study..

Ramai kontraktor bina rumah atas tanah sendiri sorok benda ni.. PERMOHONAN CCC / SIJIL LAYAK DUDUK

Sy nak infokan di sini, banyak rumah yg di bina atas tanah sendiri samada geran kongsi atau individu TAK ADA CCC. apa akibat kalau tak ada CCC?
Nk jual rumah tu susah tuan/puan.. ni perkara yang berlaku kepada sy sendiri 1 masa dahulu di tipu oleh kontraktor orang kita.. :-)

CCC penting mengikut NIAT tuan/puan bina rumah tu ya.. kenapa sy cakap camni? sebab tak nak tuan/ puan merana seperti sy kena dulu..

1. kalau nak buat rumah sewa TAK ADA NIAT UNTUK JUAL... no problem.. setel
2. kalau nak buat rumah DUDUK SENDIRI SAMPAI ANAK CUCU TAK ADA NIAT UNTUK JUAL.. no problem..
3. buat rumah dengan niat nak jual.. MASALAH BESAR.. sebab bank hanya nilaikan value TANAH SAHAJA.. tu pun kalau tanah tuan/puan geran individu ya.. kalau geran kongsi, bersedialah untuk jual bawah 100k..

So camner ni??

Whatsapp jek kami
01123425650
01123425650
Kontraktor Bumiputera Islam dan CIDB

Kami guide ok.. banyak hint dan point kami boleh bantu selesaikan masalah kes seperti di atas..

** kekurangan bajet? loan tak lepas tinggi? whatsapp jek kami dulu then kita bincang.. lawatan tapak adalah PERCUMA

***semua perjanjian adalah melalui peguam ya.. nak guna peguam kami boleh, tuan/puan guna peguam sendiri pun boleh

**** loan kerajaan pun boleh.. no problem (sy bekas kakitangan kerajaan yang dah pun apply bina rumah atas tanah sendiri guna loan kerajaan)

Niche: Kontraktor Pembinaan | Diskusi Bisnes
     
  1. Forum Moderator - Thu 31/Oct/2019, 9:39pm
    adakah lokasi tuan di KL/selangor :-)  
  2. Syamsul Nizam Bin Mohamad - Fri 27/Dec/2019, 2:34am
    PM detail tuan-0139193455  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)