Kontrak Dobi Mencuci Hotel Linen utk 2 Hotel di Nilai utk Dijual
Eddie 5 @ Wawasaniaga (M) Sdn Bhd - Mon 7/Mar/2011 7:56pm [Last Comment]
Saya mempunyai 2 kontrak dobi hotel di kawasan Nilai.

Existing machineries at outlet:
Electrolux Washer 25kg x 2 unit
Electrolux Washer 16kg x 1 unit
Electrolux Dryer 35kg x 2 unit

Current business RM15k per month utk proses towel saja. Tapi dengan tambahan mesin, nilai kontrak boleh mencecah rm35k per mth (full linen).

Satu lagi hotel yang confirm hantar mempunyai 200 bilik. Start operation hujung bulan March 2011. Kalau nk buat ni jugak, kena tambah kapasiti mesin.

Mesin yang perlu ditambah seperti berikut:
1) Flatwork Ironer x 1unit
2) Washer 50kg x 1unit
3) Dryer 50kg x 2unit
4) Lori

Pekerja berpengalaman sedia-ada 5 orang. Kena tambah lagi 3 orang.

Sewa premis rm800 sebulan sahaja.

SERIOUS BUYER ONLY! PROOF OF FUND REQUIRED.
Selling off the business with hotel contract for only RM85,000!!

Please call me EDDIE (0164166651) or email at s m n . e d d @ g m a i l . c o m asap. Preferably before 10th March 2011.

Niche: Bisnes Dobi | Kontrak Swasta
     
  1. Eddie 5 - Wed 9/Mar/2011, 1:00pm
    Saya menerima banyak panggilan dan SMS bertanya mengapa saya ingin menjual dobi ini.

    Sebenarnya, saya mempunyai sebuah kilang dobi industri yang memproses linen hospital dengan kapasiti 4 tan sehari. Untuk mengembangkan lagi kapasiti kilang di Johor saya mestila menambah mesin sedia ada.

    Perancangan awal adalah untuk terminate kontrak hotel existing di Nilai dan pindahkan semua mesin ke Johor. Namun, beberapa hari yang lepas ada sebuah resort telah menawarkan kontrak dobi kepada kami. Jadi dengan potensi pendapatan RM55k di Nilai untuk 2 buah hotel, adalah lebih baik saya menjual perniagaan tersebut dan memberi peluang kepada usahawan lain untuk lebih berjaya di dalam industri dobi ini dengan kontrak sedia-ada ini. Salam.  
  2. Olin - Fri 11/Mar/2011, 1:10pm
    Eddie... macamana nak dapat kontrak dengan hotel/hotel budget? Tolong advise akak...

    Tolonglah akak macamana nak manage kedai dobi yang baru dibuka.....

    Pekerja pun susah nak cari..tolong advise sebab Eddy 5 banyak pengalaman..
    email akak nordinazlina@ymail.com  
  3. Eddie 5 - Mon 14/Mar/2011, 9:44pm
    Akak, memandangkan kedai akak baru dibuka.. saya cadangkan akak concentrate untuk tingkatkan jualan walk-in dahulu. banyakkan promosi dan tingkatkan mutu perkhidmatan. kalau boleh bagi servis 1 hari lagi cantik.

    once customer walk-in dah steady dan duit pun dh bertambah di dalam account, akak boleh call saya untuk bincang lanjut. Dobi industri is a different game.. tak sesusah dobi komersil kerana kontrak dan jualan adalah tetap. cara pengurusan jugak agak mudah kalau kena dengan caranya.

    Peluang untuk kontrak dobi memang sedang banyak sekarang ni, cuma kebanyakkan org melayu kita tak berapa berani untuk mengambil risiko untuk menyediakan prosarana untuk laksanakan kontrak.

    Saya doakan kejayaan akak dan harap dapat berjumpa dan bersembang berkenaan industri pada masa hadapan kelak.. :)  
  4. Izham Nordin - Tue 22/Mar/2011, 2:23pm
    salam eddie,
    tawaran ini maseh d buka atau sudah ditutup?
    sy berminat utk mgetahui lbh lanjut..  
  5. Jihad - Fri 1/Apr/2011, 2:50pm
    eddie,

    kedai saya beroperasi di puchong...boleh berpeluang bersama eddie utk.menambah load sekarang...kapasiti mesin 200kg/day.pekerja dua org.dulu ok juga tapi pesaing 4 kedai non bumi dgn.harga yang tak masuk akal 1.5 per.kg.

    saya perlukan load pakaian utk.maintain bisness skrg...dah beroperasi lama..harap boleh bincang.  
  6. Nasrulhelmi - Wed 6/Apr/2011, 1:58am
    salam.
    kedai saya beroperasi dobi di gombak. blh xtunjuk ajar mcm ner nak dpt tender hotel, asrama dan lain2...  
  7. Bentara - Fri 8/Apr/2011, 11:06pm
    sy berminat sila bg in4 detail bentarac@gmail.com  
  8. Nina 25 - Mon 9/May/2011, 11:36am
    salam..
    sya bru buka dobi 2 bln .. di j.b
    sya berminat nk tau selok belok berniaga dobi..dgr mcm senang,
    tp bila dah hadapi mcm2 jugak kena tau..kalo bole nk mtk tunjuk ajar...
    e-mail: shana_nina2@yahoo.com.my  
  9. Azizi 6 - Sun 22/May/2011, 10:22pm
    sy berminat tlg hubungi 0135184996  
  10. Shera 2 - Mon 13/Jun/2011, 1:10pm
    tawaran still ada? email sy di sitishahera@hotmail.com  
  11. Michael 7 - Fri 17/Jun/2011, 6:38pm
    eddie..
    kedai dobi masih ada lg x..?
    in4 detail my_biznez@yahoo.com  
  12. Camie Shid - Mon 20/Jun/2011, 2:20pm
    Salam En eddie, nk tnya, kdai dobi ni dh jual ke blum?.... Sy ckup2 berminat dgn bisness ni... klau kena gaya & hrga sy berminat nk beli, sy serius. Pls cntct sy via email k_honey2929@yahoo.com.  
  13. Lina 25 - Thu 7/Jul/2011, 1:13pm
    Assalammualaikum....
    Saya baru bkak kedai dobi di kota serimas berhadapan dengan Mydin. blh x en eddie beri tunjuk ajar mcmana nak dpt tender hotel, asrama dan lain2...diqnayana@yahoo.com  
  14. Norman Nasir - Thu 29/Sep/2011, 1:19pm
    saya man dari klang saya juga nak tau mcm mana nak dapat kontrak dobi kat hotel coz saya juga baru buka kedai dobi di PJ..sewa kedai mahal..klu leh beri lah tips.  
  15. Bucket - Wed 14/Mar/2012, 12:03am
    Boleh saya tahu.. Kontrak hotel nie brapa lama dan hotel mane ye?  
  16. Nana 207 - Wed 1/Aug/2012, 11:10pm
    Sya sedang mencari sesiapa bermint utk mengambil alih kdai dobi sya di nilai...sedang beroperasi selama 5thn...ad tender hostel...brng complete...blh terus berniaga...harga 35k neg smpi jdi...bermint call 0126761156  
  17. Farid9090 - Tue 15/Jul/2014, 2:05pm
    asslammualaikum cik,eddie dimana sy boleh dpat flatwork ironer dgn harga berpatutan..atau boleh dibayar ansuran..sekarang ni mmpunyai tender hotel dan hosptial..utk mengembangkan lagi bisnes..sy memerlukan flatwork ironer..tq  
Page 1   (Total 17 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.