Khidmat Pengilangan dan Sewa Machine Kilang
Puan Sha 3 - Fri 12/Jul/2019 10:03am [Last Comment]
Assalamualaikum.

Kami merupakan sebuah kilang Bumiputera yang menjalankan servis/ perkhidmatan pengilangan seperti membungkus, mengisi dan melabel produk makanan, kosmetik dan suppliment untuk usahawan IKS dan agent2 kosmetik yang membeli prroduk secara pukal dari pengeluar dari dalam dan luar negara seperti china dan Thiland.

Antara contoh servis kami adalah :

1. Mengisi cecair didalam bekas menggunakan machine spt lipmatte, serum, cream, foundation dll - Dari RM0.50 sen - RM0.70sen seunit
2. Mengisi minuman didalam botol dan bekas yg disediakan - Dari RM0.40sen - RM0.60sen seunit
3. Mengisi tablet atau suppliment didalam kuantiti yang ditetapkan kedalam botol - Dari RM0.40sen - RM0.60sen seunit
4. Mengisi sachet didalam kotak dengan kuantiti yang ditetapkan - RM0.80sen - RM1.00 sekotak
5. Membalut kotak atau bekas produk dengan plastik shrink wrap - RM0.50sen seunit
6. Print batch code dan tarikh expired produk pada kotak dan bekas - RM0.40 sen seunit
7. Silk Screen Printing pada bekas produk samaada kaca atau arclyc - RM0.60sen seunit& color + RM150/ block print
8. Menyewa peralatan pengilangan seperti Mixing machine, Hemoginizer, Heater, Filling Machine dll - Mengikut hari dan kapasiti machine
9. Menjual Peralatan Kilang yang baru dan terpakai dengan harga yang berpatutan. - Sila rujuk Sales Consultant
10. Membekalkan pekerja terlatih untuk kilang baru yang memerlukan tenaaga mahir dan terlatih terutama untuk kilang kosmetik - Sila Rujuk Staff
11. Menguruskan Permohonan KKM untuk produk kosmetik yg tidak memiliki sijil KKM dan Permohonan GMP atau MESTI untuk kilang makanan atau kosmetik yang belum berdaftar dengan KKM
12. Menyewa ruangan Lab mengikut jam atau harian kepada chemist yang ingin melakukan research/ formulation produk

Kilang kami beroperasi di Balakong dan Semenyih dari Hari isnin hingga Jumaat bermula pukul 9 pagi hingga 8 malam. Jika ada yang berminat untuk mendapatkan khidmad kami, sila hubungi no dibawah.

Encik Dani : 0136690016
Cik Arisa : 018 7644966

Niche: Konsultan Perniagaan | Pengedar Produk Kecantikan | Pengedar Produk Kesihatan | Bisnes Tradisional | Bisnes Minuman
 
1. Uba - Mon 26/Aug/2019, 10:42pm
ubaegor@hotmail.com
Nice to meet you here,
My name is Uba, sorry I did not write the language well because I was still learning the language. I have gone through your profile and noticed that you are responsible and i would like to discuss some urgent issues with you. Please reply as soon as possible. i will send you my pictures from my email so that you will know me write to me to this email ubaegor@hotmail.com
Yours Ever.
Miss Uba
ubaegor@hotmail.com  
2. Haikal 171 - Sun 28/Mar/2021, 10:27am
Hi saya nak buat air minuman jenama sendiri, please ws 0149736344  

Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..