Kene Tipu Jugaklah (dgn En Zaini)
Deen66 - Mon 8/Aug/2011 11:43am [Last Comment]
Salam warga Majalah.com..saya pun dah tertipu gak dgn En Zaini(guna nama Mudah loan dlm majajalah.com) yg mengaku Financial Consultant Kuwait Finance House..saya dah bayar up front 300 tapi dah seminggu senyap je brother tu...ni syaitan bertopengkan manusialah kat dunia ni..saya takkan halalkan duit saya, org tengah susah senang2 jek dia kebas duit orang...ini kecuaian saya jugak ni..kat bawah ni no hp n no ac yang mamat pembohong tu bagi :

No Hp Syaitan tu : 016-3090627

No Akaun Kawan ke Bini Syaitan tu ke : 154101031008 (Maybank)

Moga Allah balas Syaitan ni...bulan Ramadhan pun nak tipu orang...

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Deen66 - Fri 12/Aug/2011, 12:04pm
    Takpe Allah akan balas diaorang ni nnti...mmg kene byk sabar dlm hal2 cam nie...tq Azza9...  
  2. Zara 14 - Fri 12/Aug/2011, 2:13pm
    aku ada kopi ic laki bini sial tu!
    mohamad,jantan dayus tu dlm hp je brani ckp,dpn2 mcm xde telo...suruh bini dgn ank2 merayu mintak maaf.
    koorg buat report je rujuk ins fauzie ipd bt pahat  
  3. Mohamad 34 - Sat 13/Aug/2011, 10:45am
    Aku yakin Jantan anak sundal tu punya kerja..dlm sms punya la berani...siap kutuk2 aku lagi..Tu pun balas sms setelah aku ugut nak report polis...dia cabar aku..aku pun serahkan pada polis buat kerja..!!kalu aku tak cakap nak wat report,langsung dia tak balas sms..!!Tak kan tunjik kebodohan dia tu??memang tak der telor..!!dia belum jumpa lagi anak murid Mahaguru Omardin tu lagi...!!ko tgu je la..harap2 boleh beraya ngan anak bini dalam jail tahun ni..kalo org lain boleh la ko gula2 ngan anak bini..org simpati ngan ko...!!ngan aku sorry..!!Kalo aku jumpa ko mampus bawah lori pasir sekali pun aku tengok dan kencing lagi atas mayat ko...!!!Ko ingat..aku setiap malam dah amalkan Bacaan Yaasin mcm sahabat aku ajartu...!!!Bertaubatlah sebelum terlambat..!!  
  4. Mohamad 34 - Sat 13/Aug/2011, 10:50am
    Zara 14,saya pun dok area kajang gak ..bleh la jumpa nak amik copy ic jantan dayus betina sundal tu...!!  
  5. Sis Mas - Sat 13/Aug/2011, 11:03am
    marah tul mohamad 34..yelah org dh la dlm susah, ko lg hempap masalh di kpala dorg.apa pnya org!!! ni kalu org sihir atas angin, mampus ko! lain org lain sifatnya  
  6. Mohamad 34 - Sat 13/Aug/2011, 11:04pm
    Mana tak angin satu badan sis Mas..!!!Saya dah berkira-kira budjet utk guna duit loan tu nak bayar hutang yg penting sgt..!!Jadi guna la dulu mana yg ada dulu..pastu dpt tahu kene kencing ngan laki bini sial tu..!!!Angin la aku...!!!*&&&%##@ punya orang !!
    Kalu aku jumpa..aku pijak2 lahanat tu...!!  
  7. Deen66 - Tue 16/Aug/2011, 11:31am
    As salam, pada semua warga Majalah.com, tq coz bg feedback dlm hal ini...kita berdoalah agar mereka2 yg menipu ni sedar dan kembali kepangkal jalan...tak kaya pon kl cari makan cara cam nie...terima kasih sekali lagi pada semua...  
  8. Mohamad 34 - Mon 22/Aug/2011, 6:30pm
    Salam...sapa2 yang telah ditipu oleh jantan betina Yong Peng tu,jgn malu2..g balai Buat Report..Bila ramai yg wat report maka senanglah Polis wat keje...Kes loan kredit,Kete sambung bayar dan byk lagi bisness haramjadah diaorang tu..!!!Mari kita banteras PENIPU SIAL dlm ni...!!!  
  9. Aplus - Thu 22/Sep/2011, 12:12am
    kenapalah saya tak ternampak post ni sebelum saya tertipu oleh orang yang sama,..dah memang kecuai saya sendiri..
    penipu tu dah tukar number baru..ni number dia 0162191524 dan account bank tu tetap sama,.atas nama Norhayati binti Isfa..memang penipu sial la..  
  10. Nor Aziana - Mon 3/Oct/2011, 2:44pm
    nasib baik sy x terkena,,,pg tadi dia kol utk twarkan loan ratus2 ribu pd sy, tp ada upfront 300...skrang ni aktif lagi kat majalah.com ni gune name gadaistar...  
  11. Na - Thu 6/Oct/2011, 5:13am
    pada sesape yg dah kena tipu dengan penyangak ni,nama samaran akmal,zaini @ sewaktu dengannya,tlo gie repot polis cepat sbb kes dia tipu sy dlm siasatan jadi polis tgk rekod penipuan yg dia buat mmg byk jadi polis tu bgtau lagi byk repot yg dibuat lagi cepat dia ditangkap sbb dah tarik perhatian polis dgn repot yg byk.bagi sape2 yg lum buat repot tu tlo la gie buat repot cepat sbb mudahkan pihak polis nak tangkap setan sekor nie sblm makin ramai yg ditipunya!!!!

    walau kat mane anda buat repot,polis 1 malaysia boleh trace repot anda tue jadi sy mtk tlo pd yg kene tipu dgn penyangak nie gie buat repot cepat2.
    walau yg ditipunya 300 tapi kalau dah 20 org ditipunya..dah tentu jadi beribu2. sy sendiri beribu kene tipu dgn setan nie!!!!  
  12. Azri Rais - Fri 7/Oct/2011, 2:57pm
    alamak habis duit aku...bkn sikit 1500..naya..  
  13. Wan 279 - Mon 17/Oct/2011, 9:53am
    mohamamad 34..

    please contact or email aku kat wan_0903@yahoo.com..

    ade hal pasal gadai ni.. kite setelkan mmatni..jom..

    aku bwak geng aku.. kat mane pon kite carik die.. sial punye olang...  
  14. First Greenland - Mon 14/Nov/2011, 11:20am
    Salam, semua saudara seislamku,,
    ramai yang terinaya di dalam keadaan terdesak. Kesempitan, memang fikiran dan akal kita tak fikir panjang.. kerana kita memang nak setelkan problem...

    Saya pun hampir rm3000 dengan pelbagai kes penipuan di majalah ini..

    Waspadalah wahai rakan2 semua..

    Pengalaman yg saya dapat untuk di kongsikan bersama:

    - Jumpa dahulu
    - tanya soalan2 yg penting dalam buat pinjaman..
    - kalau buat pinjaman minta duit dahulu, di nasihatkan jgn ler..
    kalau hati kita dah was2 baik jangan,
    sbb saya pun dah terkena..

    - pendek kata, nak buat loan memang susah jika nama dah problem, jika ada jalan mudah.. memang sukar untuk dipercayai..

    - langkah berjaga2 perlu diambil, dan kita semua perlu saling mengingati agar jgn di perdaya oleh manusia yg suka ambil kesempatan pada kita yang terdesak atau nak sangat2 pinjaman..

    cara yg terbaik:
    - kita sendiri pergi bank,
    - jika nama kita ada problem criss/ctos
    - dapatkan nama saudara/rakan yg benar2 boleh membantu..

    duit kita cari penat2 habis bagi kat orang je.. aduh.. sakit kepala..

    Lebih baik kita sendiri pergi ke bank.. tanya cara2 yg boleh dan berbincang dengan mereka.

    tu pun kena waspada juga..
    kalau ada pendahuluan..

    lebih baik KATAKAN TIDAK!!!

    kepada orang yg menginaya kami semua.. moga Allah sahaja mengampun dan menyedarkan anda kembali ke pangkal jalan.. sebelum anda pula akan dibalas diatas apa yg anda lakukan terhadap saudara seislam anda yang dalam kesempitan dan kesusahan.. Hanya Allah layak Menentukan kalian..

    Dipadang masyhar cari ler kami sampai jumpa ...
    wallahualam...
    sekian.  
  15. Ieja Penang - Sat 17/Dec/2011, 5:48pm
    salam semua warga majalah.com.. betul ke apa yg aplus, mohammad34, deen66 dll lg cakap ni? kalau betul habis lah saya dah la dia guna nama n akaun saya untuk org ramai bank-in duit upfront katanya boleh buat loan termasuk juga saya pun bayar jugak nk buat loan ni.. harap sesapa kat sini yg ada lg info tentang mamat ni tolong emailkan saya... shmohdashraf@yahoo.com.. saya tgh ragu2 ni... kalau btul tlg emailkan saya, saya nk g buat report jugak la mcm ni... nt habis nama saya dibusukkan... ni no fn saya tlg feedback ye rakan2 smua.. 0125301443  
  16. Surayaarshad - Wed 21/Dec/2011, 11:14pm
    ridsect... Kami baru terkena tipu mcm awk. Dari no yang sama yg awk bg. Kami rugi rm4k.. Untuk barangan dari kastam kononnya. Sy telah pun bt report polis. Dah lah duit tu sume member2 sy punya lagi kena bayar balik mmg banggang sapa yg menipu ni mmg x selamat hidup depa.  
  17. Tuah 6 - Thu 22/Dec/2011, 12:18pm
    aku dah kena tipu rm4150,berkenaan barang rampasan kastam .. macam nak pecah kepala nak bayar duit orang aduhhh
    orang yang sama dann still masih mesej aku ni .. 012237231-bangsat neraka
    0126303035-bangsat ke 2 neraka ya allah ape aku nak buat nih  
  18. Mohamad 34 - Sun 25/Dec/2011, 10:58pm
    Adoyai..hidup lagi sicelaka Yong Peng tu???Dah puas baca Yassin mintak Allah tunjukkan aku kebenaranNYA..mungkin kalu tak didunia ..tak lari kemana korang...!!aku sampai malas nak bukak MDC ni..kecewa punya pasal...!!Ya Allah..engkau Laknatkanlah penipu-penipu itu...!!Aminnn  
  19. Mj 12 - Tue 13/Mar/2012, 6:35pm
    Tuah 6!!!

    Saya baru kena tipu dia semalam dan hari ni!!!! Aduh!!! Malangnya saya lambat bc laman web nie!! sekali aku bc NO 012237231 nie... tersentap jantung saya!! mesti lapor polis nie.. aduh... celakanya dia... nama dia Khairul Azlan bin Zabidin kan? Tuah 6.. kalau ada info tentang dia.. email saya di markisdiva@yahoo.com .. siapa2 yang ada info tentang ini orang... saya memerlukan bantuan kamu... saya tidak tahu nak laporkan apa pada pihak polis..dan tidak tahu nak buat apa.. melayanglah RM1100 sya.. tolong!!  
  20. Lenny 4 - Mon 11/Jun/2012, 3:48pm
    Allah memberi ujian pada kita semua kerana kita insan terpilih yang disayangi olehNYA..DIA yg memberi rezki dan DIA yang mengambil semula kerana segala apa yang kita ada adalah kepunyaanNYA.Bagi hati yg berniat jahat.. Allah Maha Adil dan Pengampun..Bersyukur ,redha dan mohon petunjuk jalan setrusnya. sebagai hambaNYA bila-bila masa kita kembali padaNYA....topic c1osed  
< Prev | Page 2 | End >                     (Total 70 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!