Kene Tipu Jugaklah (dgn En Zaini)
Deen66 - Mon 8/Aug/2011 11:43am [Last Comment]
Salam warga Majalah.com..saya pun dah tertipu gak dgn En Zaini(guna nama Mudah loan dlm majajalah.com) yg mengaku Financial Consultant Kuwait Finance House..saya dah bayar up front 300 tapi dah seminggu senyap je brother tu...ni syaitan bertopengkan manusialah kat dunia ni..saya takkan halalkan duit saya, org tengah susah senang2 jek dia kebas duit orang...ini kecuaian saya jugak ni..kat bawah ni no hp n no ac yang mamat pembohong tu bagi :

No Hp Syaitan tu : 016-3090627

No Akaun Kawan ke Bini Syaitan tu ke : 154101031008 (Maybank)

Moga Allah balas Syaitan ni...bulan Ramadhan pun nak tipu orang...

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Ain 20 - Mon 8/Aug/2011, 11:57am
    takpe deen,,dugaan di bulan posa,,byk2 berdoa agar org zalim tu dpt balasan cash atas perbuatan terkutuk dia,,,,,,ingat,menipu org hidup takkan senang,,,,,,ingt tu jer,,,,,,  
  2. Nabilah Rosli - Mon 8/Aug/2011, 11:59am
    jangan mudah percaya pada orang buat loan ... memang la kita memerlukan duit . tapi kalau boleh , face to face ngan diorang ..tanya detailssss . jgn trus buat keputusan terburu2.. zaman skang mcm2 taktik manusia boleh buat ... kita kena beringat .. ataupon ,sebelum buat keputusan, minta pandangan org yang terdekat dulu .. selamat berpuasa & slamat hari raya .  
  3. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 12:00pm
    betul tu Ain, terima kasih yek..saya pun cuai gak..percaya pd org yg tak kenal...tapi bila tengah susah benda2 cam tu tak terfikir dek akal kita..lupa nak bagi tau..maybank ac tu minah tu nama Norhayati..kl ada bankers kt maybank lehlah tengok2kan ac sayitan betina ni, memg kumpul duit tok tipu org je ke...  
  4. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 12:03pm
    ialah Nabilah kecuaian saya gak nie....terima kasih Nabilah...Selamat berpuasa dan selamat hari raya kembali...  
  5. Jayz - Mon 8/Aug/2011, 12:13pm
    Sy cadng u wt police report, sure polis leh trace siapa pemilik no hp & acc tu..  
  6. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 12:18pm
    Tkasih Jayz...cadang2 nk buat report gak nie..sehari dua ni pasti saya buat report polis..biar syaitan tu rasa langit tinggi rendah..saya ada simpan resit norhayati tu..  
  7. Intanadania - Mon 8/Aug/2011, 12:26pm
    sabar Deen, sy pun dua hari lepas kena tipu, wlaupun x besar nilai ditipu tapi perasaan setelah ditipu tu..x dapatla sy nak gambarkn. Geramnya la.
    sy tau mcm ner awk rasa, buat police report a.s.a.p...

    TAK SENANG MANA HIDUP KALAU MENIPU ORANG!  
  8. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 12:38pm
    Yelah Intandania, mmg macam2 rasa kt dlm hati nie...skrg syaitan tu dah off hp dia dah...anyway tkasih ye Intandania...tak senang syaitan tu nanti...  
  9. Lenny 4 - Mon 8/Aug/2011, 12:39pm
    maaflah ye..saya baru lepas buat loan KFC House ni.saya rasa wat masa ni ia adalah promosi bank swasta yg memang berbaloi untuk invest sebab ia dapat full.saya lulus 180k ..100k telah masuk fix deposit n 50k saya wat labur pada emas 999...saya tak perlu bayar upfront pun..sian kat puan burn 300. 300 pun duit juga sayang tu..tapi janganlah puan berputus asa Puan bole cal saya untuk dapatkan no. tel pegawai KFCH yg sebenar,borang dll.

    kepada rakan yang lain nasihat saya hati2 nak beri org duit sendiri n hati-hati pula bila dah ada duit laburlah dengan cara waspada...  
  10. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 12:46pm
    Salam Lenny, saya keje swasta tkde BPA n PGM..tak boleh buat kan....  
  11. Mohd Hafiz 4 - Mon 8/Aug/2011, 1:30pm
    Bomohkan je dia tu.  
  12. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 1:56pm
    Tak baiklah Hafiz, biar Allah jek yang balas, kita report jek kat polis...biar dia rase...syaitan manusia...  
  13. Lenny 4 - Mon 8/Aug/2011, 1:57pm
    ramai juga yang tanya cal/sms n email saya minta detail tentang Kuwait finance house (KFH)ni..so saya cerita kat cni jelah..KFH adalah bank islam oversea yg ada di malaysia. Kerajaan malaysia telah luluskan potongan gaji bagi yg buat loan peribadi kpd k/tangan kerajaan kepada BSN,Biro Anggkasa dan KFH sahaja.sebab tu interest bank2 ini rendah n kurang caj.special KFH ni ia diberi kpd k/tgn kerajaan n badan berkanun yg tetap shj sehingga 200k 20 tahun,insuran percuma,tiada penjamin,tiada cagaran,ikut islam syariah n overlap pun bole.S0, untuk bersaing dengan bank2 tempatan KFH terpaksa buat promosi pinjam dapat full. Tiada potongan 2 bulan n insuran n stamp duty free...Bank ini tak banyak cawangan di Shah Alam dan HQ KL n beberapa lg.KFH lantik Core Share koperasi n Biro Angkasa sbg kutip potongan bulanan spt dlm jadual yang diberi secara fix syariah.sbb x banyak caw. KFH lantik ramai agen yg perlu dapatkan client KFH.Agen ni ambil kesempatan dengan minta RM upfront.Laman web KFH adalah kfh.com.my  
  14. Ayu2shop 2 - Mon 8/Aug/2011, 1:58pm
    Pada saya..doakan dia supaya kembali ke jalan ALLAH..itu yang terbaekkk.

    Tipu orang..duit tu xhalal...xkemana pun..mana dia nak lari??  
  15. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 2:12pm
    To Ayu, Insyaallah, org2 cam nie yg kita patut doakan, ksian hidup menipu org jek...bagi anak bini makan duit haram, moga2 Allah bukakan pintu hati orh cam nie...To Lenny, swasta cam saya takde pluan nak apply coz takde BPA n PGN pon...anyway terima kasih banyaklah yek...  
  16. Miss T - Mon 8/Aug/2011, 4:22pm
    kene tipu tp org lain...nak beli hot tiket lma rm16 dr semalam smpai hrini xdpat lagi no pinnye...telepon pon dah tak diangkat...klu nak delay ke xde ke tlpnla klu malu nak bagi dgr suara sms je...ni x kite telepon langsung dah x berangkat hati2 dgn org ni...die guna nick name mcm2..email die tgnoratgmansor@gmail.com
    Nora 0179982037
    http://www.majalah.com/?classified:promosi-ramadhan-23-juta-email-malaysia-dan-luar-negara-software:75YK73X057  
  17. Zeela - Mon 8/Aug/2011, 5:06pm
    saya pun.. deen..sya kena rm350.. die siap bgi ic photostat ag by email.. pastu mt die wt surat tulis yg die akn pulangkn kmbali klu tk brjaya..dia sbuk ckp kat JB..susah nk cri scanner sbb bkn kwsn die.. skg nie nk mtk die ckp org bnk tu tk bgi2 ag duit.. sakitnye ati.. ape tndakan yg leh dbuat eh dgn ic org tu..  
  18. Deen66 - Mon 8/Aug/2011, 5:08pm
    Miss T, skrg ni mcm2 org nak cari duit cara sng iaitu dgn menipu jek...biar Allah balas diaorang nie sume...kl tak berubah gak tak taulah...  
  19. Miss T - Mon 8/Aug/2011, 5:43pm
    zeela boleh share u join biz ape tu...  
  20. Cempaka 4 - Mon 8/Aug/2011, 11:03pm
    miss T, seb bek kte x bli lg....huuhuhu...mcm2 cra org nk tpu skrg nih...  
  21. Franco 2 - Tue 9/Aug/2011, 3:27am
    berwaspada le, jangan mudah pecayakan orang, la ni mcm2 ada, mcm2 wayang drama dan sandiwara, dan berbagai wtak manusia ada, tambahan dkt2 nak raya ni, berhati hati le. tu je le pakccik nak pesan  
  22. Deen66 - Tue 9/Aug/2011, 7:59am
    Zeela, u kene ngan En Zaini Syaitan tu gak ke...apa lagi kl dah ada IC pi je buat police report, biar die melingkup....mudah2an kene cekuplag dia....  
  23. Abgchik - Tue 9/Aug/2011, 8:27am
    miss t : dia akan bg no pin tp jaga2 kalu order 5, 2 atau 3 je akan bleh guna.....
    dah kena dah.....order 4 tp dua je bleh guna........jaga2......  
  24. Syam90 - Tue 9/Aug/2011, 8:40am
    berhati-hatilah semua !  
  25. Mohamad 34 - Tue 9/Aug/2011, 8:50am
    Salam...
    Pagi2 hati dah panas...!!!tgk ada lg sahabat2 kita tertipu...!!saya pun hangin ngan BETINA SUNDAL dari area yong peng Johor..Offer loan kredit konon..mula2 tipun saya tanya nak loan ker??kredit.Dah setuju ,dia suruh pos dokumen2,payslip,bil api/air,ic,dan kad ATM yg tak guna untuk bayaran balik loan konon,pos pakai pos ekspres lagi..!!seminggu pastu dia sms kata loan lulus..tgu nak sign agreement jer..!!pas tu dia postpone tarikh nak sign agreement..sampai dekat sebulan!!semalam terbaca tread dlm ni ada sahabat terkena mcm saya gak!!rupa2nyer ,kad atm dan no akaun kita dia guna utk tipu org lain pulak..!!mmg ada duit kua masuk dlm tempoh sebulan tu..!!rugi tak ada on-line banking!!kalu tak boleh tgk transaction!!Mmg tak rugi apa2..cuma takut dokumen disalah guna..!!!tapi perangai babi betina sundal tu wat aku panasssssss jer...!!!Hati2 kalu ada org offer loan kredit dari Johor..Aku akan g report polis jap g..Tambah2 lagi kes yg dalam siasatan..moga2 betina sundal tu dapat ditangkap dan beraya dalam Penjara tahun ni...!!!!
    Kalo betina sundal tu baca tread ni...awas...!!gambar ko tgh kuar duit kat ATM dah ada...!!mana ko nak lari...!!!ko tunggu jer..tak lama dah..tak kuar Paper,kuar TV3..!!biar semua org tahu ko ni sapa sebenarnya..!!ha ha...tak sabar aku...!!Sapa2 yang terkene macam saya,marilah berkongsi disini...!!!
    Maaf sahabat2..bahasa kasar skit pepagi ni..!!Wslm  
  26. Mohamad 34 - Tue 9/Aug/2011, 8:58am
    Lagi satu ni no hp yang BETINA SUNDAL YONG PENG guna :
    014-2275683 IKA (BETINA SUNDAL)
    017-8276535 FIRDAUS(ANAK PELACUR)  
  27. Osman Shah - Tue 9/Aug/2011, 9:23am
    salam tuan tuan..selamat berpuasa..peringatan utk sesama kita.jika nak buat loan atau anything berkaitan dgn financial ni...pergilah sendiri ker instituition itu sendiri...just walk in..tengok aper pegawai tu boleh nasihat kiter...blacklist ker idak terutama bab ctos n ccris.biasenyer kiter pun tahu alkisah status kiterkan...immediate buleh dpt jawapan atau kiter boleh agak aper status nyer...guner kan org tengah ni bahaya dan merugikan duit pulak tu...mengaku pegawai lah consultant lah...unless ler kiter berjumper dia dlm pejabat atau bangunan instituition itu sendiri..lagipun biasernyer jarang atau takdelah nak mintak2 upfront ni.jgn percaya pada janji2 palsu.atau janji yg kiter agak2 pun tak beraper logik sgt dan janganlah tunjukan kiter ni desperado sgt nak pakai duit walaupun tengah sesak sgt.biler dia tengok kiter mcm desperado tu lah lagi dia senang tipu.so sama samalah kiter berhati hati dan jgn beri peluang mangkuk hayun itu utk menipu org lagi.Financial instituition ni ader atau boleh access record/history financial kiter.Jarang lah org boleh overide system ni..unless dia hack system ler...sekirenyer lepas pun...yearly audit pun kantoi balik...so hati hati lah.salam pada semua warga majalah.  
  28. Oceangirl - Tue 9/Aug/2011, 11:55am
    Miss T / Abgcik,

    No phone tg Nora tu memang dibuat khas untuk bisnes haram dia tu, dia bukan pompuan, tapi laki..  
  29. Miss T - Tue 9/Aug/2011, 12:09pm
    oceangirl...saya tau mmg lelaki...kat cri gold pon die de wat iklan sal email ngan topup ni...byk sya search pasal die...mmg die ni byk menipu...jual tanahla...kat dlm majalah.com ni pon saya tgk byk id die... hati2la...
    mohamad 35,mohd 147,mohd 149,mohd 152,nor 122,nora 128  
  30. Shamirulazmi - Tue 9/Aug/2011, 1:19pm
    Salam semua,
    saya cadangkan kepada pihak moderator majalah.com supaya tingkatkan keselamatan semua pelanggan majalah.Sila buat database dan tapisan kepada yang ingin sign in baru. Masukkan setiap data peribadi spt Nama Penuh, No IC, alamat dan No Tel yang sah iaitu setiap Kod pengesahan Sign in dihantar ke No tel .apa2 maklumat untuk memastikan tiada penipuan maklumat peribadi.  
  31. Zeela - Tue 9/Aug/2011, 1:46pm
    zeela kena ngan nama dia mohammad.. nti cek nama pjg die.. tupun anta dlm email je.. muda ag orgnye..hrap2 bkn org lain pnye ic lah die bgi..huhu.. nak wat loan.. org nie kol tk jwb da skg, tpi msg tu still reply ag kat phone zeela.. sakit sgt da ati.. tggu pnye tggu tkde pon..  
  32. Oceangirl - Tue 9/Aug/2011, 2:45pm
    Miss T,

    Post tajuk kat m.com pasal tg nora ni..biar semua nampak and boleh baca..kalau post kat sini xramai yg tau...  
  33. Abgchik - Tue 9/Aug/2011, 3:17pm
    ocean girl.....orait  
  34. Oceangirl - Tue 9/Aug/2011, 3:28pm
    Abgchik..

    ada email?  
  35. Halim 13 - Tue 9/Aug/2011, 9:30pm
    E MAIL MENIPU PINJAMAN MUDAH DGN RM10

    KALO SAPA2 DPT E MAIL PINJAMAN MUDAH DGN BAYAR RM10 ABAIKAN..PENIPU DAH MENIPU RAMAI ORANG
    http://pcboost.jimdo.com/easy-bank-loan-mendapat-loan-dengan-mudah/
    Penipu NAMA chandral joy@YAHOO.COM  
  36. Mohamad 34 - Wed 10/Aug/2011, 1:15am
    -ZEELA..sama gak ngan saya..tgu punya tgu..last2 dpt tahu tipu...!!!hampeh tul..org dah la susah...!!  
  37. Alina84 - Wed 10/Aug/2011, 11:53am
    sy selalu nmpk link website kuwait finance tuu...tp sy tgok pn nama kuwait tu pn dah mncurigakan...apela.........kepada sesiapa yang menipu serta menzalimi Hamba Allah....Api Neraka lah untuk nya...sesungguhnya janji Allah itu benar....  
  38. Deen66 - Wed 10/Aug/2011, 11:57am
    PENIPU-PENIPU BIAR ALLAH LAKNAT ORG2 CAM NIE..BIAR ANAK BINI KE LAKI DIA MERANA KENE PENYAKIT...MENYUSAHKAN ORNG JEK...  
  39. Mohamad 34 - Wed 10/Aug/2011, 2:44pm
    MDC ni dah jadi web Menipu Dengan Cepat..!!!70% Tipu..Tipu...Melayu yang mengaku ISLAM..!!!Mangsa mcm kita ni la...!!
    Memang BANGSAT diaorg ni..!!
    Mari kita sama2 sumpah dioarang ni..cukup 44 org sumpah..kena la diaorg ni..!!  
  40. Mohamad 34 - Thu 11/Aug/2011, 2:09am
    Aku rasa mamat dan minah ni lagi ..aku tgk alamat yg dia suruh anta dokumen dulu lebih kurang jer..
    Jaya Murni Ent
    No 3,jalan sentosa,taman jelita 83700
    Yong Peng Johor.
    Azrina Azri

    Cahaya Bersatu Enterprise
    No 12-1,Jalan kota 7/1,taman kota 83700 yong Peng Johor.
    014-2275683 IKA

    Ni info aku dapat dlm kes tipu kete sambung bayar...

    mohd khairul fahmi bin rosalan 810222-01-5385.
    no.7,jln sentosa,tmn jelita yong peng johor.
    erma hani bt kamsani 800229-01-5442
    n0.4,jln kotamas 3,tmn kotamas,yong peng,johor

    Aku yakin sangat ni..Tgu la ko ..aku carik ko sampai lubang cacing...!!!

    Ni iklan dulu kete sambung bayar...!!
    http://www.majalah.com/?classified:penipuan-kereta-samb-bayar-di-majalah-com-dan-metro-yong-peng:6YJ2R3F9H3  
  41. Zara 14 - Thu 11/Aug/2011, 12:43pm
    nak kopi ic diaorg laki bini pun aku ada,. berhati2,diaorg bkn menipu kat intenet je,dlm metro pun ada iklankan.  
  42. Zara 14 - Thu 11/Aug/2011, 1:04pm
    nie no akaun maybank mohd khairul fahmi bin rosalan 101302042154.
    gunakan nama penuh dan no akaun dia pulak.  
  43. Aznul Fikri - Thu 11/Aug/2011, 2:45pm
    aku pun dulu pernah kena..byar upfront 2.4k kepada si rahim tu..last2 apa pun tarak..member ade pekenal 1 tempat ne pinjaman berlesen..hampir sebulan bru aku pegi tempat dia di ampang selangor..bos cine..rate pun boleh tahan walaupun aku takot jugak pada mulanya..but lepas berbincang smua..aku pun trima..alhamdulillah loan aku lulus..tapi aku ambik kejap je..n dh hbis byr diaorg offer lagi..ahhaha dulu aku gelakkn member yg pinjam ngn cine cm ahlong ne last2 ceti2 ne la yg tlg aku...aku x kisah jnji aku dpt loan..xperlu byr upfront ape2 pun...so sape2 yg trkena tu sabar2 la..n 1 g pengajaran yg aku belajar ialah selagi belom kita tau tntang sesuatu jgn trus menghakimi,,cm aku dlu fuck gila pinjaman berlesen ne..last3 diaorg la yg sudi bg bantuan..so korunk kena sgt2 berhati2 aku dh ramai yg offer n ade unsur penipuan  
  44. Deen66 - Thu 11/Aug/2011, 3:29pm
    si zaini syaitan laknat ni dah on hp dia tapi bila call tak nak angkt..sms pun taknak jawap..laknatlah engkau wahai syaitan zaini, kl tak berubah tak taulah...amik duit org 300 nnti ko hilang 30000000 plak...ko norhayati empunya ac maybank plak jawablah ko kat akhirat nnti, aku tak akan halalkan duit aku...jawablah dengan ALLAH nnti...  
  45. Hayati 38 - Thu 11/Aug/2011, 5:14pm
    saya kena tipu RM500.beriya kata loan boleh lps wlaupun potongan dah 60%. ada kabel besar. tapi semua nya tk menjadi. borang2 tu semua orang bank campak dalam bakul sampah sama macamana diaorg isi borang campak je kat kat meja orang bank yang tak ada orang tunggu bila masa orang bank free nak kutip borang kita.

    saya pun aznul, pernah gak jumpa ada cina kat PJ tu memang sah2 ahlong dan ketakutan saya dibuatnya. mcm2 otak ni berfikir2 lama-lama saya keluar dan merayu pinjam kat orang lain.

    tapi orang melayu kita ni la kenapa jadi mcm ni, nak senang tapi aniaya orang. melampau sangat. tak rasa bersalah ke langsung kat diri sendiri,bagi anak bini makan rezeki yang tak halal.atau yg bini tu tak rasa bersalah ke subahat jd kaya dengan ambil duit orang??? kesian orang yg dah susah lagi ditindas.kdg2 tak sabar nak tengok diaorg ni dapat pembalasan kat sini.  
  46. Mohamad 34 - Thu 11/Aug/2011, 6:35pm
    Salam semua..sesapa terkena dgn mana2 penipu haramjadah tu ,suruh bank in duit dalam akaun Saving RHB aku nie 11247900322495 ,tolong emel aku dah bg tahu untuk urusan apa ,samada prepaid,jual beli kereta atau apa saja.Untk makluman semua,Akaun aku tu telah digunakan oleh anakharam jantan betina tu .Aku dah blok akaun tu.Duit pun sial tu dah amik..!!
    Anak haram tu cabar aku buat laporan polis dan tangkap dia...!!Ko tunggu wahai anakharam..Aku baca Yassin dan buat sesuatu mulai malam ini....!!!ko tgu la...!!aku tahu ko dah baca semua dalam ni...!!!
    emel aku :ziey72@gmail.com  
  47. Ridsect - Thu 11/Aug/2011, 10:22pm
    Mohamad 34, aku fhm prasaan ko sbb aku pen penah kene tipu smp aku kesempitan sgt2.. benda ni berlaku dlm bulan 4.. duit aku abis dlm rm600.. aku diperdaya tp cara ko ckp tu sebijik la mcm dia buat..kata jual brg half price, rampasan kastam...aku ni terpedaya masukkan duit dgn janji palsu n dgn harapan menggunung...erm, tp tu laa..mmg aku x halalkan duit tu...makanla duit haram tu...bawah ni num fon budak ni... sila take note yer semua org...

    0122237231
    0192444806
    0179553081 (ni kwn dia yg konon2 supervisor dia)

    sama jer bodoh diorg ni... aku harap sgt Tuhan tunjukkan balasan di dunia ni pada org2 mcm nie.. Amin...  
  48. Amir 55 - Fri 12/Aug/2011, 12:32am
    utk mengajar manusia penipu tu cuba buat solat hajat dan baca yasin 7 mubin. sangat mujarab. bagi org yg teraniaya. jika nak tahu sila email saya di pasarmalam.kedaikopi@gmail.com  
  49. Azza 9 - Fri 12/Aug/2011, 9:53am
    Astagfirullah... mcm2 la dunia zaman skrg ni... sanggup diorg tipu n makan duit org yg dalam kesusahan...? minta dijauhkan la kita semua dr musibah begini... amin... sabar ye Deen66... insyaallah ade pembalasan utk mereka yg menipu ni...  
  50. Aiman Topup - Fri 12/Aug/2011, 9:57am
    gila la.........nak kaya cepat la ni....bodoh punya org.... kepada yg ada scan ic diorg ni.....letak je mane2...suh org download dan sebarkan.....  
Start | Page 1 | Next >                     (Total 70 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!