Johor - Perlukan Kerja
Farajasmin 2 - Wed 11/Sep/2013 2:46pm [Last Comment]
Salam 1 Malaysia,

Hye. Im fara. Currently looking for a job for my friend Rafi. I wonder if DNMC International have a vacant for him as an event crew.

Fyi, here I include his details:
Name: Muhamad Rafi
Age: 18
Study background: PMR but he able to communicate in English and Malay well.
Working experience: Waiter at Persada Johor.

If there are any vacant I will let him know for interview or call him at 0108804734

Thanks in advance.

*Tak kesah lah kerja apa. Harap semua dapat membantu. Thanks. Maaf dlm bahasa english sy copy terus dari email.

Niche: Kerja Kosong | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Rokanhill - Wed 11/Sep/2013, 3:47pm
..maaf diterima..yang takleh diterima umur baru 18 tahun dah nak cari kerja...gi lah belajar lagi...10 tahun akan datang jangan katakan pmr..pemegang diploma pun majikan tak pandang.tq.  
2. Linkman - Fri 13/Sep/2013, 5:58pm
actually memang ada rakan2 saya sorang dua yg drop masa PMR dulu. (atau SRP bagi bro2 lagi senior)

pandai membaca dan menulis... tapi tak boleh go further di sekolah sebab budaya rempit & budaya malas belajar di kawasan pendalaman tempat dia sekolah dulu.

tak salah kalau mintak kerja.
kalau rajin dan dah insaf, boleh berjaya & kaya raya walaupun takde PMR.

Malaysia adalah negara yg penuh dengan peluang bagi mereka yg gigih berusaha.
(Tokey asal genting highland Lim Goh Tong ... langsung tak reti bahasa inggeris)

Yg Penting adalah:
1) Fokus dan minat dan gigih
2) Bermula dari usia muda (macam siti norhaliza & SungHa Jung)
3) Belajar dari kesilapan org lain supaya tak rugi masa...  
3. Mohis Resources - Mon 16/Sep/2013, 3:27am
hi there..
you should ask him to contact me @ 010 7079973 or go to my facebook/mohisres@yahoo.com
got something for him he must know.
Gd Luck!  
4. Dyah Cm Borong - Mon 16/Sep/2013, 10:09am
Cuba lihat kemudahan FB D'Lady Shop. Kami tawarkan Niaga Tanpa Modal untuk orang Johor dan anda. Berminat sila ke sini : https://facebook.com/messages/LadyShopD  
5. Farajasmin 2 - Mon 16/Sep/2013, 11:21pm
Tak semua org dlm dunia ni bertuah. Tapi dia mmg banyak kerja da buat lepas PMR dulu. Part time persada, minta sumbangan, jurujual, cashier. Mcm2. Mmg dia ada niat nk smbung sijil. Cuma kewangan masih blm mencukupi  
6. Roslan 127 - Tue 17/Sep/2013, 2:18pm
Bravo untuk sahabat, teruskan dan tanam niat, saya sehingga kini masih mengejar cita2 meningkatkan ilmu mudah2an tamat dengan segulung sarjana pada usia 50 tahun dengan belanja sendiri di UPM!!  
7. Naza 62 - Wed 18/Sep/2013, 12:14pm
Saya mencari sesiapa yang berminat untuk joinventure menjadi Usahawan Takaful anak syarikat Bank Simpanan Nasional..

berminat boleh hubungi saya 017 7717311  
8. Mariaadani - Wed 2/Oct/2013, 1:20am
Hye fara..if any chance you ada any other friends who currently seeks for job, do give a call at this number 017-7110372. Thank you 😊  

Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..