Jawab Survey Dapat Duit, Betul ke? Mohon Pencerahan
Khairol00007 - Sat 30/Nov/2013 1:27pm [Last Comment]
As salam.Saya sedang mencari kerja sambilan dan rata rata kini saya lihat banyak iklan seperti menjawab survey kian tumbuh bagai cendawan.

Adakah hanya menjawab survey boleh mendatangkan hasil?
Jika ya boleh mendatangkan hasil saya minta jasa baik warga M.C untuk share bersama,laman sesawang manakah yang menyediakan khidmat menjawab survey yang dibayar secara telus.

Niche: Diskusi Bisnes
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Suhaila Nor Azmi - Sun 1/Dec/2013, 8:21pm
    betul,mmg ade..ade yg dpt cek,ada yg masuk paypal n ade voucher mcm mcd n kfc..hantar emel ke alia_hus90@yahoo.com dan saya akan ajar cara-caranya!!  
  2. Haifasuci - Mon 2/Dec/2013, 1:10am
    saya juga berminat untuk mengetahui lebih lanjut.sila emai pd saya haifasuci@yahoo.com.my  
  3. Linkman - Tue 3/Dec/2013, 7:28am
    saya tgh testing portiwifi celcom kat bukit beruntung (umah)...... kalo ayat putus tengah2 sorry ye......

    =====

    samada survey ke, pelaburan emas ke, pertanian ke, dobi etc... sentiasa ada peluang utk orang2 jahat menipu dan mengutip wang orangramai...

    susah utk kita kaji setiap bisnes sebab ada beratus2 ribu bisnes utk diperiksa, jadi yg pentingnya kita BELAJAR PATTERN Penipuan!

    ====== dalam kes survey ====

    1) kalau survey dari universiti, atau survey produk mekap kesihatan/kecantikan dimana anda diperlukan membuat sesuatu utk membantu mereka mendapatkan data. dan anda dibayar setelah survey selesai, ini biasanya OK. Biasanya anda kena hadir secara fizikal di tempat tertentu dan si pembuat survey mempunyai 'Kad Kuasa' atau kad kebenaran dari universiti/syarikat kosmetik utk melakukan survey.

    2) Tapi kalau apa2 bentuk 'survey' dimana anda dikenakan bayaran kononnya utk mendapatkan sesuatu imbuhan yg lebih besar... gerenti tipu.

    - cthnya anda kena bayar rm500 utk mendapatkan tempat survey di london dimana kesemua tiket/hotel ditanggung. anda cuma kena bayar rm500 shj sbg deposit.

    - cthnya anda perlu membawa pulang gajet mahal dan perlu deposit rm500 kononnya takut anda lari dgn gajet tu... sedangkan gajet tu belum ada lagi dan hanya akan diberikan kpd anda selepas anda bayar rm500

    - dan 100001 lagi bentuk olahan penipuan...


    dalam apa2 hal sekalipun, kesemua survey ni biasanya adalah tipu!!!

    ====

    3) tapi ada jenis penipuan baru zaman internet dimana anda tidak kerugian wang, cuma kerugian masa.

    kononnnya kalau anda melengkapkan survey ni, anda akan mendapat rm500 tapi kena cari senarai 1000 email aktif (termasuk contact details dan HP num kadang2)

    sebaik shj anda kumpulkan 1000 email aktif, dan submit... anda tak akan dapat apa2 wang... dan pelbagai helah akan diberikan

    tujuan mereka adalah utk menyuruh anda menjadi HAMBA ABDI kerja free dgn mencarikan mereka senarai email baru utk mereka spam.  
  4. Sinar Kebahagiaan - Thu 5/Dec/2013, 1:50pm
    Peluang utk jana pendapatan sampingan sila layari laman web di bawah https://www.jobdirumah.com/hoping  
  5. Zulfatah 3 - Sat 7/Dec/2013, 12:31pm
    Sinar Kebahagiaan
    Betul kee kerja jobdirumah.com ni atau main main..
    Kepada sesiapa yang pernah deal dgn jobdirumah, boleh tolong cerita sikit kelebihan dan kekurangannya
    Tq  
  6. Densha - Sat 7/Dec/2013, 4:24pm
    Ye betull...sy pernah dpt ipod drp ipanelonline. Lucky draw. Ok jgaklh...tp mmg kena rajin fill up survey form...specially those yg xde komitment kerja boleh la isi ms dgn buat survey onlline..

    Lagi best kalau attend survey. Kat kl ni mcm2 research company ada kendalikan survey. Nomally participant dibayar dlm rm200 bg 1 sesi forum selama 2 jam. Ni pun best jgk..bole syer ideas dgn forumer yg lain..  
  7. Hidayah 166 - Mon 9/Dec/2013, 11:00am
    Tune Talk Tone Excel

    Revolusi Cara Kita Mengguna Telefon Bimbit
    Guna handphone => Duit masuk!
    (Tone Excel WOW Prepaid That Pays)

    -Jadikan phone anda sebagai mesin ATM
    Menjana pendapatan pasif tanpa had

    -Orang top up prepaid
    tak kira beli kat mana
    kita dapat komisyen

    Anda juga layak untuk mendapat RM100,000 Insurans Kemalangan percuma
    *tertakluk kpd terma dan syarat

    -TuneTalk ni anak syarikat AirAsia. Syarikat bukan saja kukuh malah
    sangat hebat dalam mengembangkan perniagaan. Jom kita buat duit dengan
    program referal ni.

    -Dapat Mata Ganjaran/ Points setiap kali kita topup.
    -Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
    Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA.

    Boleh daftar PERCUMA dulu di laman web di bawah:

    www.bisnesprepaid.com/fazlieda03

    Salam Usahawan

    --
    NOR HIDAYAH BT MD. SALIM
    www.bisnesprepaid.com/fazlieda03  
  8. Khairol00007 - Mon 16/Dec/2013, 1:17pm
    Kalau ada web yg betul pay utk survey minta tlg paparkan web tersebut di sini.Saya ada membeli pakej survey dimana setelah beli akan dapat link jawab survey tapi malangnya survey yang nilai 5usd dan keatas semuanya utk luar Malaysia je .. yg dlm Malaysia semuanya dlm usd juga tapi sen2 je .. aduh..mahal gak beli .. lastly dah semak 2 hari 2 malam,takde hasil yg digembar gemburkan .. Allahuakbar .. Allah je yg tahu mcm mana geramnya .. Tapi sy andaikan itu bukan rezeki saya buat masa ini .. mungkin yg lebih baik menanti saya ..kalau ada informasi boleh whatsapp saya 01124278830  
  9. Maz 54 - Wed 1/Jan/2014, 7:57pm
    Salam,
    Memang betul ada laman web yang pay untuk survey,baru2 ni sy dapat cek usd50,dari global test market yang bila ditukar dengan duit malaysia nilainya..RM159.60..Ya..ini betul2..bukan cobaan..Kalu sapa-sapa yang lum join tu,mari la join tak rugi pun..blh jwb dlm Bahasa Malaysia..

    copy & paste:http://tinyurl.com/kkky6nq  
  10. Aisfros - Tue 11/Mar/2014, 7:43pm
    Maz 54,

    Saya tak penah pon dapat cek kat global test market tu  
  11. Aisfros - Sun 6/Apr/2014, 2:16pm
    saya tak pernah pon dapat duit global test market tu  
  12. Kamarul Farid - Wed 24/Dec/2014, 10:08am
    salam..buat yang berminat nak jawab survey dapat duit bole tgk blog sy di http://surveyonlinepaid.blogspot.com
    daftar percuma tak perlukan modal pn.. sy tunjuk bukti pembayaran semuanya..  
  13. Avon2shop 2 - Fri 6/Mar/2015, 8:38pm
    saya nak masuk Kali kedua dpt cek utk global test...adik sy dah 4 Kali terima.

    utk dptkan cek atau voucher kita boleh redeem jika dah sampai point 1100.ada button utk redeem...

    1100=50usd nanti depa convert ke myr PD cek.tempoh terima check selepas redeem dlm 2-3 minggu...update alamat...selagi tak buat proses redemption mmg tak dpt...  
  14. Faridah Hussen - Tue 7/Jun/2016, 1:40pm
    Saya ada buat survey dengan Toluna. Baru aje joint dalam Oct 2015... Saya dah dapat $5.17 ada dua lagi blm masuk $10.34. Memang tak banyak.. Tapi ok jugaklah dari main game... entah apa2 game.
    https://goo.gl/O5dgr0  
  15. Zarif Lenovo - Mon 20/Jun/2016, 8:59am
    Confirm boleh dapat duit, rajin dengan tak jer, jom join...

    Register percuma, nak jawab survey pun percuma, dah jawab survey dapat point...point boleh tebus...

    1000 Point = RM10..

    Bukti penebusan saya...

    -1000.0000 2014-02-20 11:26:24
    -1000.0000 2013-11-03 23:03:07
    -1000.0000 2013-09-11 23:10:42
    -500.0000 2013-07-12 22:28:31
    -500.0000 2013-06-24 22:45:19

    http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2018603  
  16. Faridah Hussen - Tue 22/Nov/2016, 12:32pm
    Kepada sahabat yang nak buat survey boleh dapat duit , tolong beri alamat email di sini yer : 0193224639

    DIBAYAR setelah cukup Point
    $6.25
    RM20
    RM10
    RM50

    Semuanya kena rajin ler...  
  17. Pz Farm - Wed 1/Feb/2017, 1:52pm
    Kami dari pihak gloviss.com mengalukan pendaftaran secara percuma. Dengan pendaftaran tersebut, anda akan mendapat points yang ditentukan oleh pihak kami. Kami adalah dari syarikat penyelidikan yang diiktiraf. Peluang untuk menambah pendapatan sampingan. Kami mengalukan pendaftaran anda semua. Terima kasih.  
  18. Noryanty - Mon 16/Apr/2018, 1:23pm
    Ini antara panel survey yang saya join. Banyak lagi panel survey saya join. Free register je. Yang penting rajin check email sebab biasanya notification masuk email. Cuba yang ni http://paidviewpoint.com/?r=7ud5nw  
  19. Shima 347 - Wed 3/Oct/2018, 8:59am
    memang ada, saya dah banyak kali dah buat cashout; dapat la duit sampingan walaupun tak banyak ; selamat mencuba; link saya sertakan kat bawah;

    1. https://getvase.com/?referral=n78df0, (dapat dalam RM)
    2. https://sg.yougov.com/en-sg/refer/ygnfrRyQcPha1aUhOookEg/%20, (dapat dalam SGD)
    3. yang last ni kalau nak ; bagi email nanti saya bagi link sebab dia tak boleh sembarangan orang masuk website;  
  20. Elih - Thu 21/Mar/2019, 10:55am
    Berminat nak buat duit dengan hanya jawab survey? Daftar sekarang...

    1. YourVoice - http://invol.co/cleg5m
    2. Panel Place - http://invol.co/cleg5y

    Semoga membantu!  
Page 1   (Total 20 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.