Jaga-Jaga, Scam Bazar Ramadhan dan Aidilfitri
Edubiz1001 - Wed 24/Mar/2021 9:55am
Mereka mula aktif. Pastikan 100% dan buat lawatan tapak dan ajak mereka jumpa management mall untk sahkan siapa dia.
Ramai dah rugi beribu bayar deposit tapi akhirnya kena tipu.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Hazrul Nizam - Wed 24/Mar/2021, 7:08pm
    Terima Kasih diatas peringatan. Seperti biasa scammer sentiasa menggunakan aktiviti semasa terbaharu utk menipu.

    1) Pastikan pengiklan meletakkan nombor telefon. didalam iklan scammer sangat takut meletakkan nombor hp kerana takut dikesan. scammer hanya meletakkan email dan memberikan alasan takut nombor disalahgunakan.

    2) search internet nombor mereka.

    Pengiklan yg genuine mempunyai sejarah nombor hp yg sama telah digunakan berbulan atau bertahun utk mengiklan produk/servis yg sama. Scammer pula biasanya baru pertama kali menggunakan nombor utk menipu di bidng tersebut.

    3) Minta IG, FB, Tiktok atau website pengiklan

    Peniaga jujur mempunyai majoriti yg diatas dan mempunyai post yg telah berusia berbulan atau bertahun. Scammer tidak ada satu pun. Kalau ada pun baru dibuat semalam dan tak aktif.

    4) Minta nama syarikat, SSM dan lokasi pejabat dari pengiklan. Jika tiada pejabat, minta jumpa di rumah mereka. pastikan beliau boleh masuk kedalam rumah tersebut (bukan berpura pura diluar sahaja).

    5) dan yg penting sekali seperti kata tuan topik - buat lawatan tapak dan JUMPA Management MALL di dalam pejabat rasmi. Ini yg paling penting.  
Page 1   (Total 1 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..