Ingin Membuka Kedai Serbanika (Alor Setar) - Sokongan Anda Diperlukan
Alhijrah 2 - Mon 5/Sep/2011 8:54am [Last Comment]
Saya bercadang untuk membuka kedai serbanika di Alor Setar, Kedah. Kedai tengah dalam pengubahsuaian. Jenis barangan yang akan dipasarkan adalah:-
1. Barangan minuman
2. Soft toys
3. Produk makanan

dan lain2 yang dianggap sesuai ( para sahabat boleh berikan idea). Kedai luas. Tempat strategik berdekatan terminal bas.

Sesiapa yang berminat untuk menjadi pembekal kepada saya, boleh email ke Serbanika_link@yahoo.com. Sekiranya boleh beri consignment lebih baik. Especially sekiranya ada pembekal vending machine yang nak letak mesin di situ.

Kedai akan beroperasi InsyAllah pada awal bulan Oktober nanti.

Saya juga ingin mencari sesiapa yang berminat untuk bekerja di kedai ini. Boleh email untuk ditemuduga.

Niche: Pembekal Barang Runcit | Bisnes Minuman | Pengedar Permainan Kanak2
     
  1. Beauty44 - Mon 5/Sep/2011, 9:25am
    rasa yg patot ada:
    *topup
    *suratkhabar/magazine
    -try masuk 7e,speedmart,KK,leh dapat idea nak letak produk apa dari situ :D  
  2. Alhijrah 2 - Mon 5/Sep/2011, 12:30pm
    tq Beauty44..........
    utk topup - skrg tengah negotiate dgn supplier, mana yg boleh bagi untung tinggi ( boleh cover duit elektrik dah cukup). Daily paper dh masuk dlm senarai. Kalau boleh saya nak buat kelainan jika dibanding dgn 7e sebabnya di area tu dah ada 7e. walaubagaimanapun, terima kasih atas response Cik.  
  3. Beauty44 - Mon 5/Sep/2011, 1:37pm
    my suggestion yg len:u jual buah potong mcm jambu,betik,pelam dll...slalu lau kedai dkt station bas,org akan cari topup,surat khabar,minuman,makanan,asam2.buah2an..smoga berjaya : )  
  4. Jang 2 - Mon 5/Sep/2011, 1:58pm
    kalau awak nak saya boleh bekalkan peralatan asesory seperti rantai dan gelang dari sarawak..Email jang_ma1@yahoo.com  
  5. Shamirulazmi - Wed 7/Sep/2011, 10:33am
    Askum, kalau tuan nk sya bekal kan kek lapis sarawak dan ikan terubuk masin boleh sja. atau pun brg2 atau makanan daripada sarawak. ada no tel? no tel 017-8050901  
  6. Mohd Fauzi Salman - Wed 7/Sep/2011, 4:29pm
    saya pun boleh supply kan soft toys dengan harga yg berpatutan.TQ  
  7. Alhijrah 2 - Wed 7/Sep/2011, 7:15pm
    cempakaputih06 & mohd fauzi salman - tlg emaikan kadar harga soft toy + gambar sekali kpd serbanika_link@yahoo.com. InsyAllah kalau harga berpatutan akan beli dlm kuantiti yg besar sebab ada 4 kedai.  
  8. Mohd Fauzi Salman - Thu 8/Sep/2011, 1:14am
    ok.saya akan emailkan pada Alhijrah 2.tq  
  9. Izzah 10 - Thu 8/Sep/2011, 1:24am
    Saya orang alor star.Membawa masuk Kapsul habbatussauda baraka dari mesir.Kalau nak tambahkan barangan kedai boleh email saya tufailibarafin@yahoo.com.boleh buat consignment.  
  10. Zulkifli 60 - Thu 8/Sep/2011, 12:31pm
    saya pengeluar produk Perencah Mee Udang....kalu berminat boleh email kat saya ideaklasik@yahoo.com atau www.perencahmeeudang.blogspot.com  
  11. Alhijrah 2 - Thu 8/Sep/2011, 11:47pm
    Izzah 10 - boleh beri email address. utk makluman semua juga, di kedai saya ada allocation utk 4 ruang niaga, kalau2 sesiapa berminat. konsep serbanika + cyber cafe. depan serbanika, blkg cc. so kalau ada yg berminat samada utk jual brg elektronik atau brg kesihatan boleh email kat saya.  
  12. Zairiyahya - Wed 14/Sep/2011, 9:53pm
    saya pun bercadang untuk membuat satu bidang perniagaan seperti mumbuka kedai.boleh saya tahu area kedai tuan/puan/cik ada lagi tak yg kosong?  
  13. Alhijrah 2 - Wed 14/Sep/2011, 11:48pm
    perniagaan apa yg nak dibuka? kawasan sini ada lagi 2 lot kosong gnd floor, boleh survey tengok di terminal bas shahab perdana, sebaris dgn 7-11. kalau tingkat atas, banyak kosong  
  14. Dzul 11 - Mon 19/Sep/2011, 11:33pm
    Alhijrah 2,

    Boleh saya tahu sewa kedai lot gnd floor berapa sebulan.

    TQ  
  15. Alhijrah 2 - Wed 21/Sep/2011, 8:26am
    di kawasan sini, bergantung kpd kedudukan kedai, kalau bah depan around rm1500-rm1800, kalau di bah belakang kurang drp rm1500. masih ada 1 kekosongan lot gnd floor tp owner Chinese, kena call dia kalau en berminat. dulu kedai telco ( pos).  
  16. Azy 3 - Sun 25/Sep/2011, 5:11pm
    jika berminat untuk dapatkan minuman kesihatan ( kopi power).. saya boleh beri harga yg menarik dan murah.

    azy.topan@gmail.com  
  17. Dzul 11 - Sun 25/Sep/2011, 11:09pm
    Alhijrah2,

    saya bercadang nak buka kedai RM2, boleh masuk lg bisnes kedai 2 ringgit di situ...Market di sana ok x? Kalau x keberatan boleh bagi contact no owner yg nak sewa kedai...saya sekrg msih bekrja di KL..nak berhijrah ke kedah. emel saya manjalong@gmail.com  
  18. Imah 3 - Sat 1/Oct/2011, 2:12pm
    salam
    maaf ada typing error skt.  
  19. Imah 3 - Sat 1/Oct/2011, 2:18pm
    salam.

    saya ada membekal keropok udang di mana udangnya saya import terus dari sarawak dan diproses disini..rasanya tak sama dengan keropok disebelah utara ni...jika minat email saya k.tq  
  20. Alhijrah 2 - Thu 6/Oct/2011, 12:14am
    Dzul 11 - kat kawasan ni dh ada kedai RM2, dah tak boleh compete sebab dah establish. no tel nanti saya bagi, tlg email kat saya utk remind nanti. nak bisnes apa  
  21. Aswad Haykal bin Mohd Isa - Sun 16/Oct/2011, 7:46am
    Assalam tuan.... saya membekalkan choc malt 1kg keluaran bumiputera khususnya bahagian utara... sila email pada arjunawan77@gmail.com utk keterangan lanjut.  
  22. Nida 7 - Wed 19/Oct/2011, 11:54am
    salam.bgmana dhn stationery.kalau berminat,leh sms sy di 012-6974482 nida. tq aushadfina@gmail.com  
  23. Rohana 10 - Thu 2/Feb/2012, 9:44pm
    salam

    saya rohana memborong 200 unit ipad/ypad dan iphone4s 300 unit (kedua2 ni for kids) yang tengah HOT di pasaran. harga rm35 dan rm25. utk borong hanya 10 unit ke atas sahaja.

    blh call 0194044646  
Page 1   (Total 23 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)