Idea untuk Dikongsi Bersama Antara Kita
Zudine - Tue 27/Sep/2011 2:12pm [Last Comment]
keadaan kewangan peribadi pada masa skrg bole dikira mencabar betui...blum diambik kira lepas budget 2012 ni nnt...dgr2 staff govmnt akan naik gaji..ok la..mcm ne kalo hrga brg naik..confirm la ia akan follow skali...nk mula bisnes..modal pun x de..kan guna duit gji wt modal starting bisnes,miss plak mkn..

bole x geng2 dlm majalah.com kite bincangkan idea masing2,supaya ade antra kite ni dapat menjana ekonomi antara 1 sama lain...bg je la pendapat korg smua...

XMAU PROMOTE MLM,AFFILIATE LINK PLEASE, WE NEED JUST ORDINARY BUSINESS.. ok

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Mus Neeze - Tue 27/Sep/2011, 2:15pm
saya membekal barangan ict, gula dan serbuk koko. betul, xperlu MLM n affiliate link. genuine business yang kita nak.

www.neeze.com.my
www.xoxagro.com  
2. Omar Bin Amir - Tue 27/Sep/2011, 4:03pm
kontek saya en.omar 0l67067437.mereka yang ingin majukan diri lebih serius akan dilayan.tq  
3. Are Deep - Tue 27/Sep/2011, 11:10pm
pelaburan emas fizikal untuk jangka masa panjang, beli emas untung, simpan emas lagi untung, berniaga emas lagi-lagi untung..
kesimpulan : kalau awak diberi pilihan, mana yang awak inginkan : simpan matawang (wang kertas) atau nilai matawang (emas fizikal) yang nilainya naik saban taun...tak perlu risau jika harga barang/minyak naik, harga emas gerenti naik..
untuk maklumat lanjut : www.rahsiaaemas.blogspot.com  
4. Linkman - Wed 28/Sep/2011, 11:25am
pendapat saya:

1... mereka yg nak cepat kaya, terdesak dan nak jadi sleeping partner yg tak perlu buat apa2 'kunun'nya duit masyuk tiap2 bulan dan "money work for us not we work for money"... orang dalam golongan ni akan kena tipu dan rugi.

kalau tak kena tipu pun, bisnes mereka lingkup... pun rugi juga. Lingkup dan kena tipu tak sama tau! ramai org yg bisnes lingkup sebab takde customers tapi heboh sekampung kata kena tipu sebab nak tutup malu.

2... orang yg berjaya adalah yg bermula dari kecil, sedikit demi sedikit... tak buat hutang, berbelanja di dalam kemampuan dan berusaha melengkapkan diri dengan ilmu produk atau servis yg dia jual... akan akhirnya berjaya setelah beberapa tahun berniaga.

jika dia maintain... dalamasa 5 tahun dia dah jadi senang... dan kalau terus maintain... setelah 10-15 tahun dia akan mula jadi kaya raya.

Inilah apa yg saya belajar di majalah.com setelah lebih 8 bulan makan,minum,tidur disini... membaca beribu2 cerita bisnes dari abang2 dan akak2 otai disini.  
5. Matju 2 - Wed 28/Sep/2011, 9:26pm
Terima kasih linkman..tp kalu linkman dapat kongsikan pglmn awk dlm dunia biz lagi menarik..  
6. Shimie Sha - Wed 28/Sep/2011, 9:36pm
bisnes konvensional. berniaga kecil-kecilan contoh kentang spring, ais blended,nasi lemak,kuih-muih,buah potong dan mcm2 lagi.

modal kecil, tp insyaAllah hasil lumayan hari demi hari.  
7. Rie 6 - Wed 28/Sep/2011, 10:52pm
peluang hebat bisnes printing secara part time tanpa perlu meninggalkan kerja anda sekarang!
Ingin memulakan bisnes, tapi tak tahu
baca dulu laporan ini TANPA Modal yang besar. Juga TANPA Pekerja & TANPA Pejabat!
sila lawati ke:

http://iluvurl.com/bisnesprint

Laporan PERCUMA ini hanyalah untuk tempoh terhad!  
8. Wanieghi - Thu 29/Sep/2011, 12:37am
Betul cakap linkman.kalau nk bisnes kena start dari modal kecil dulu.idea mesti selalu upgrade.mcm software computer yg tiap2 bulan ada saja yg keluar.sama mcm hp.lepas satu satu dia keluar.mcm tu lah kita dlm bisnes.tahun 2012 kita sudah ada idea.samada product atau strategi marketing.kalau boleh jgn berhutang utk bisnes.dan jgn cepat percaya dgn duduk diam dpt duit.memang ada mcm tu.tk dapat dinafikan.tapi nasib kita tk sama mcm org lain.basic mesti ada usaha,bila sudah kaya raya baru lah duit boleh buat duit.

Yg penting kita mesti mulakan dgn diri sendiri dulu.dlm majalah.com ni mcm 2 ragam kita jumpa dan baca.yg baik boleh ikut.berhati2 dgn perkara yg belum pasti.yg penting dlm perniagaan mesti ada sifat jujur samada dgn diri sendiri mahupun dgn org lain.dari situlah terbinanya tapak kejayaan.andainya gagal jgn lah salahkan org lain.sebaliknya mesti check diri sendiri dulu.petua dari rasul.buatlah solat sunat dhuha setiap hari.kita pasti susah utk kita ditipu dan menipu.tuhan akan menjauhkan kita dari niat org utk menipu kita.
Sama sama lah kita berusaha.dan jgn lupa utk bersedekah walaupun seposen.amin.  
9. Raja Arif - Thu 29/Sep/2011, 3:38am
Salam,

Saya nak tanya pendapat warga Majalah ttg product yg boleh dijual di malaysia dari US. Saya akan pulang tak lama lagi dan ingin memulakan perniagaan. Sesiapa yg ada kepakaran dlm import/eksport atau sesiapa yg mempunyai idea please comment.  
10. Amyazani - Thu 29/Sep/2011, 12:27pm
RAJA ARIF- SETAHU SAYA DI US MESIN2 UNTUK INDUSTRI CTHNYA MESIN PHOTOSTAT LEBIH CEPAT REVOLUSINYA DARI MALAYSIA(3-4 BLN LEBIH AWAL)... APE KATE U CARI MESIN2 SECONDHAND UNTUK DIJUAL DIMALAYSIA... MESTI LAKU TAPI KENE PANDAI MARKETING..  
11. Amyazani - Thu 29/Sep/2011, 12:32pm
APE KATE KITA BUAT SATU PERSATUAN DIMANA AHLI2NYA PUNYAI SATU PERNIAGAAN YANG BERBEZA ANTARA YANG LAIN...JADI KITA MENJALANKAN URUS NIAGA ANTARA AHLI SAHAJA...  
12. Matju 2 - Thu 29/Sep/2011, 9:08pm
ada betolnya ckp amyazani tu..tp cane?
kene ade modal meh...

saya tertarik dengan idea Groupon company..perniagaan yg cepat naik..di us mahupun di malaysia...hanya market genuine discount product sahaja..apa pendapat Linkman dan raja Arif?boleh komen tak tentang company ni?  
13. Raja Arif - Thu 29/Sep/2011, 9:24pm
Thanks amyzani...konsep Groupon mmg byk smpi kat sini semua State ader website yg offer discount macam groupon..tetapi yg lagi menarik bagi saya there's a website (lupa nama) di mana customer Groupon yg taknak guna offer yg telah dibeli, boleh dijual kpd customer lain through that website.  
14. Matju 2 - Thu 29/Sep/2011, 10:09pm
owh ye ke...sy harap golongan bumiputera kita dapat juga bersaing dalam bidang technology di Msia..Thanks  
15. Jualpukal - Thu 29/Sep/2011, 10:14pm
nak try jual baju kanak-kanak?
permintaan tinggi di pasaran.mana nak cari yg branded,berkualiti tapi murah?

MOQ rendah,harga rendah.
modal rendah, x pening kepala nak pusing modal

email shj ke jualpukal@gmail.com  
16. Linkman - Fri 30/Sep/2011, 9:52am
saya rasa majalah.com ni ada kepakaran kalau dia nak buat kupon macam groupon tu... buat la satu link di atas tu sebelah perkataan registration tu... tulis kupon.

1. maksudnya... kupon tu dibuat oleh peniaga ahli2 forum ni... untuk pelawat2 majalah.com ... boleh dicetak dan ada tarikh expire.

2. mana2 yg nak dapatkan produk diskaun tu carik la di ruang kupon tu

mesti majalah.com akan lagi power....
kompeni groupon tu memang power.... pernah google try nak beli kompeni tu rm billion usd... tapi dorang tolak.  
17. Matju 2 - Fri 30/Sep/2011, 10:12am
bagus jugak idea linkman ni...boleh la jadi pengurus dalam syarikat majalah.com ni..masa tak menunggu...buat selagi ada peluang...  
18. Dayana 13 - Fri 30/Sep/2011, 5:33pm
Maaf tumpang lalu..hi sesapa yang masih bekerja dan ada masalah kewangan.saya leh membantu anda utk selesaikan selagi anda bekerja walaupun ada ccris,ctos atau blacklist.
tanpa modal.nk tahu cmner?emel me dyea_wan@yahoo.com or call me dyea 0166681281.  
19. Norita 3 - Wed 5/Oct/2011, 9:01pm
Salam semua..idea2 linkman ni sejak saya jadi pembaca setia majalah.com mmg bernas lah..linkman ni buat bisnes apa ekk?share sikit..  
20. Anwhelmy - Mon 24/Oct/2011, 3:20pm
Salam semua , saya Ada basic Dan cara macam mana nk bt satu perniagaan online cth spy Groupon & Living Social di State .

idea Dan paperwork sy dah Ada Cuma perlukan beberapa partner Utk modal permulaan .

cara busines berasaskan online social networking di mana user akan membincangkan tettang sesuatu product melalui social network .

ia Akan memberi pendedahan secara rawak bergantung kepada topic garish.

sila email say a Utk details
anwhelmy@me.com  

Page 1   (Total 20 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..