Hati Hati Dengan Package Percutian
Siti Aishah 23 - Mon 4/Nov/2013 12:45pm [Last Comment]
saya disini ingin memaklumkan pada rakan diluar sana yang suka melancong. ada seorang gadis yang menawarkan package pelancongan murah dan mengaku dia ada kaki kat airasia yang boleh blok tiket murah yang airasia tawarkan. lepas buat bayaran..dia gagal bagi pnr perjalanan.

modus operandi offer pada golongan yang cukup establish dan kenalan rapat pada keluarganya sahaja. jadi yang terkena cam saya nak buat repot pon serbasalah sebab yang rekomen dan kutip duit member baik. dan rakan saya cakap gadis tesebut byk dapat client melalui majalah.com.....

takan nak putus persaudaraan kerana duit 5gibu....setakat saya tau ada 8 orang dah tertipu utk tiket ke aus...namun ada jugak yang buat repot......sekadar mengingkatkan yewk...

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Sebelumtu - Tue 5/Nov/2013, 10:35am
OK terima kasih Encik Siti Aishah 23  
2. Bal 4 - Tue 5/Nov/2013, 6:23pm
thanks for info.  
3. Yusuff - Wed 6/Nov/2013, 11:22pm
company apa  
4. Sebelumtu - Thu 7/Nov/2013, 1:23pm
Yelah betul kata Encik Yusuff..company apa? Boleh bagitau nama company sbb ada beribu ribu company travel dekat Malaysia ni.  
5. Kamarul 16 - Sun 10/Nov/2013, 1:16pm
Gadis tu ada kenalan kat dlm air asia je utk beli tiket flight harga staff. bknnye ejen mana2 company.  
6. Sebelumtu - Sun 10/Nov/2013, 3:30pm
Baiklah baiklah...walaubagaimanapun marilah kita semua mengambil iktibar dan pengajaran dari apa yang dilalui oleh gadis tersebut dalam menempuh onak dan ranjau kehidupan nan berliku di rimba sepi ini.  
7. Scar Ex - Tue 8/Jul/2014, 5:45am
manusia yg tak ingat tentang kematian,senang dengan duit haram didunia yg sementara sahaja.bagaimana kite nak berurusan dengan org yg tak kenal sedangkan yg kite kenal sekian lama pun tak mudah kita percaya..dunia oh dunia  

Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..