Covid 19 Tracker - Senarai Terkini Negara di Dunia yg Dijangkiti Coronavirus
Thinktank 007 - Fri 20/Mar/2020 1:18pm
Senarai ini aktif di kemaskini setiap hari beberapa kali.

https://www.bing.com/covid

20 Mac 2020:

1) Malaysia dengan 900 Kes menduduki tempat ke 18. Sekitar dua pertiga kes adalah susulan perhimpunan keagamaan di Sri Petaling

2) Paling Teruk pada ketika ini adalah negara Itali.

3) Negara China telah nampak tanda pulih dengan TIADA kes baru semalam. Beribu-ribu doktor dan pekerja yg terlibat dengan rawatan covid19 telah mula pulang ke tempat asal. Hospital Covid telah mula ditutup satu persatu.

4) Negara yang bakal berdepan dengan gejala teruk adalah negara di Eropah (France, Germany, Spain, Netherland, United kingdom) dan juga Amerika Syarikat.

Niche: Covid 19 | Butik Kesihatan | Diskusi Bisnes | Sembang
   
 1. Linkman - Fri 20/Mar/2020, 7:55pm
  saya terperanjat rupanya spanish flu (hujung world war 1) di eropah pada sekitar 1918 membunuh berpuluh juta mangsa.. (anggaran diantara 17 juta sehingga 50 juta kematian)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

  Bandingkan dgn covid flu yg setakat ini ‘baru’ membunuh 10,000 orang.. pun kita dah huru hara..  
 2. Linkman - Fri 20/Mar/2020, 8:04pm
  Satu lagi infection lagi teruk, kali ini bakteria bukan virus.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Death

  Black Death (Great Bubonic Plague) berlaku di eropah di pertengahan kurun ke 14, anggaran kematian diantara 70 juta sehingga 200 juta orang.  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)