Cari Bomoh yang Betul
Ghani Idris 2 - Mon 27/Sep/2021 10:08am [Last Comment]
ASSALAMUALAIKUM,

Apa yang aku nak bagitahu ni adalah untuk korang2 yang baru nak cari perubatan melalui internet jangan mudah untuk korang percaya 100%. Haih kekadang Aku nak tergelak bila aku baca balik feedback2 yang ‘konon’ berhasil dan ‘dipercayai’ walhal yang post atau review orang sama cuma EMEL berlainan.

Adui manusia2 zaman sekarang ni. Nak dapatkan duit macam2 benda boleh jadi. Sanggup Sumpah, Sanggup gunakan nama Tuhan sendiri dan takheran hukum hakam skarang ni. Manusia2. Oh ye sebelum tu nama aku Idris. Aku baru register website ni. Aku dah lama tengok dan baca komen2 orang kat sini. Taksangka betul aku tengok. Puas aku baca dari mula smpai habis. Sampai aku sendiri jadi mangsa pawang pukimak sial yang menyamar jadi pawang.

Ok sebab aku dah alang2 terjah website ni. Aku nak share kat korang pengalaman aku. Pengalaman aku pasal biasalah pasal Isteri aku. Terjadi masa lagi 3bulan nak berlangsung isteri aku buat perangai. Ok nak dijadikan cerita isteri aku buat perangai untuk putuskan ikatan selepas dia jumpa bekas lelaki dia yang KONON nak jumpa for the last chance.

Ok aku izinkan. Dan selepas je dia balik dia terus berubah. Awalnya aku pikir dia letih atau apa. tapi lama kelamaan dia berubah dan makin lama dia terus buat keputusan BODOHH! Bayangkan aku takpunya masa time tu. dan aku try berdoa siang malam. solat, berubat sana sini pun tak lut.

SAMPAILAH AKU SINGGAH WEBSITE NI! Aku jadi rambang mata untuk call satu2 bomoh yg ada kat sini. dari mula smpailah aku stop untuk tengok website ni. Ok first bomoh bodoh yang aku berubat dulu dengan bantuan dalam website ni.

1. TOK KENCANA - Wuishhh citer dia memang takboleh di sangkal lagi dan sesiapa dah cuba pasti tau kebenarannya. Tok kencana menggunakan rawatan paku. Harga takde lah mahal mana. RM2K je. semua boleh buat. So aku pon buat lah dan dia kata bagi tempoh seminggu untuk tengok kesannya. Last2 HARAM JADAH!!!! Satu benda tak jadi. Aku tanya Tok Kencana tu. Dia kata kena buat lagi sekali. So dia letakkan bayran maharnya lagi. Bodoh ke ? Time tu aku angin lah. Tapi kita pula yang kena sound. Oh ye, Buat korang nak tau Aku listkan SENARAI BOMOH2 TAK SERASI PADA AKU YANG AKU DAH BERUBAT

1. TOK KENCANA - RM2K
2. KAK DAYANG - RM4K JUGAK LAH
3. PAK OSMAN - RM3K
4. KAK LENNY - RM2K LEBIH
5. KAK HABSAH - RM3K
6. PAK BUYONG -RM1K

HAIH RAMAI LAGI SEBENARNYA TAPI AKU HIGHLINE KAN NAMA2 FAMOUS KAT GROUP NI. So masa tu aku pikir aku mungkin takde jodoh dengan dia dan memperisterikan dia. Sampailah aku dapat no bomoh dari member aku. Time tu aku dah rasa putus asa tapi hati masih nak mencuba untuk last chance.

Akhirnya aku tawakal jela dan berubat dengan bomoh yg member aku suggest. Dan alhamdulillah kesan dia ada nampak perubahan dan aku taktahu dia buat atau lakukan macam mana. sekarang ni dah 11bulan dah berlalu. isteri aku pon tengah mengandung. Hahahahah! So the end of the story aku nak pesan kepada sesiapa yg tengah terdesak untuk berubat tu hati2 lah untuk memilih bomoh.

Memang susah nak cari yang betul2 tulin melainkan kalau ada pon banyak yg tipu. Aku ingatkan kalau nak cari perawat atau bomoh pastikan jangan cari bomoh yang janjikan dengan kata-kata dan konon sanggup tolong bantu. Tapi bila bab bayaran takboleh nak consider. Jangan mudah percayakan perubatan yang sekaligus nama PAWANG boleh naik. Itu taktik marketing lah!! Kalau nk cari perubatan kena hati-hati, tanya diri sendiri sama ada yakin atau tidak dan bab pengeras minta dibayar separuh dulu dan separuh lagi bila berhasil.

RAMAI NAMA2 BARU YANG MUNCUL YG MENYAMAR SEBAGAI BOMOH. SO JANGAN MUDAH PERCAYA YG NAMA2 PERUBATAN BARU2 TIBA2 JADI VIRAL. AKU BOLEH KATAKAN MAJORITI NAMA PERUBATAN DALAM INTERNET KEBANYAKKAN ADALAH SCAM.

KALAU ADA YG BETUL TU TAKPELAH. DAN AKU BUKAN NK TUTUP PERIUK NASI ORANG TETAPI AKU NK TUJUKAN PADA YG SCAM2 NI. SEGALA TAKTIK KORANG SEMUA DAH BOLEH JANGKA. SUDAH2 LAH AMIK KESEMPATAN. ORANG LAIN TGH MENDERITA KORANG TAMBAH LAGI JADI MASALAH. INGAT YE KENA PANDAI CARA UNTUK DAPATKAN KHIDMAT PERAWATAN YG BETUL! TAKE A NOTE.

Kalau tak korang jadi macam aku tu. Ha sampai situ saja lah aku punya cerita harini. Ada masa aku terjah lagi kat sini. Dan sekarang ini usia nikah aku dgn wife hampir 5 tahun dan ada 2 orang anak. Mungkin dengan bantuan Allah dan iktiar aku selama ni berbaloi. Dan aku ada minta hajat aku yg terakhir pada seorang perawat ni.

Mungkin niat dan cara harus selari. Yang pasti aku bukan dapat no perawat tu dalam BLOGGER/FORUM yang majoriti dimonopoli SCAMMER tetapi dari kawan aku sendiri. Kalau korang nak no perawat and nk aku share experience korang emel aku dan insyallah aku akn respond.

Emel ke
idris_ghani__@yahoo.com
ghani_idris__@gmail.com

Niche: Disputed Topics | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Ghani Idris 2 - Mon 27/Sep/2021, 10:12am
Boleh emel kt situ kalau nak tau atau dgr experience aku . Insyaallah aku sudi share dan bntu apa yg boleh  
2. Hazrul Nizam - Mon 27/Sep/2021, 10:18am
kesemua bomoh adalah penipu. fullstop. 100% penipu.

akan muncul pelbagai penipu menggunakan pelbagai taktik di topik ini untuk memperdayakan anda. saya akan minta admin tutup topik ini.

(jangan percaya kepada tuan topik. taktik yg beliau gunakan sudah dapat diduga.)  
3. Rozana 38 - Thu 30/Sep/2021, 10:36am
Kalau tuan hadapi kesusahan atau kesulitan yang misteri mintalah bantuan daripada ALLAH SWT dan perawatan Islam bukannya BOMOH.
Kesemua bomoh memang penipu dan scammer.
Bomoh juga mengamalkan perkara yang syirik dan khurafat!

Mohon jangan terpedaya, kita semua di hujung akhir zaman.
Banyakkan dekatkan diri dengan Allah SWT.  
4. Nudden - Thu 30/Sep/2021, 6:38pm
cerita pun putar belit, harap takde yang bodoh percaya..  
5. Amed 3 - Wed 13/Oct/2021, 12:05pm
Tak tahu nk ckap. Sbb bagi sy, tak perlu percaya bomoh2,pawang2, dukun2 dan segala macam mak nenek. Tu semua menyumbang kepada syirik ye Tuan. Kalau betul2, nak mintak tolong, usaha ke Darul Syifa' atau perubatan alternatif dan tradisional Islamik yg tak menyumbang ke unsur syirik. Ingat Allah Tuan. Takut kita obses sgt ke bomoh2 ni. Kalau ada guna asap, kemenyan sume tu, mostly memang syirik. Sebab asap makanan jin. Tp kt beringat jela okay. Pesanan atas diri sy jugak.  
6. Husainie - Thu 14/Oct/2021, 2:18am
Bomoh & pelanggan buat kje syirik  

Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..