Boleh Buka Gerai di Mana-Mana Kawasan yang Sesuai di KL - Annuar Musa
Linkman News - Tue 10/Nov/2020 9:01pm [Last Comment]
''Mulai Ahad 15 Nov 2020, Kuala Lumpur akan menjadi 'wilayah bebas berniaga' …sesiapa yang ingin berniaga tidak kira sepenuh masa atau separuh masa boleh memilih tempat yang sesuai, misalnya depan rumah atau di tepi jalan kawasan perumahan.

Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa berkata bagaimanapun peniaga perlu memohon lesen perniagaan sementara yang sah selama enam bulan di laman web DBKL, yang ditawarkan secara percuma.

10 Nov 2020 - Bernama
https://www.bernama.com/bm/news.php?id=1899597

(baca selanjutnya di link Bernama diatas)

Niche: Diskusi Bisnes
     
  1. Linkman News - Tue 10/Nov/2020, 9:03pm
    saya check website DBKL, kat mana nak apply lesen 6 bulan tu.. saja je curious.. (takde niat pun thehe).. tapi tak jumpa;

    https://www.dbkl.gov.my

    Mana2 rakan yg hilang pekerjaan yg berjaya jumpa link di dbkl maklumkan saya okeh.. ada banyak teman seperjuangan yg susah sekarang ni sebab covid... terutama businessman.. grab driver, photographer kawin, katerer, pengurus majlis dan banyak lagi... saya nak beri link ke dorang..  
  2. Jamali - Wed 11/Nov/2020, 8:54am
    kuala lumpur sahaja?
    negeri lain bagaimana. patut turut sama  
  3. Linkman News - Thu 12/Nov/2020, 8:24pm
    rasanya KL, putrajaya, labuan tuan Jamali.. tapi saya tak tahu lah pulak selangor dan negeri2 lain.. patutnya semua negeri di malaysia benarkan buka gerai di mana2 asalkan tak menggangu lalulintas dan tak merbahaya kereta laju..

    dengan cara ni.. senang sikit nak buat penjarak-kan social..

    Harian Metro:
    https://youtu.be/aryDgOgjA6Y
    KL, Putrajaya, Labuan jadi 'Wilayah Bebas Berniaga'  
  4. Linkman News - Thu 12/Nov/2020, 8:29pm
    pakai costume Predator ganas utk tarik pelanggan

    'Makhluk ganas' gigih cari rezeki
    https://youtu.be/exJBLbDoPgg

    idea kreatif PKP  
  5. Linkman News - Thu 12/Nov/2020, 8:31pm
    dari pembuat kek kepada pengukir kraftangan

    Rezeki baharu PKP
    https://youtu.be/GATjhBE_K3w

    awas.. adik manisss dlm video.. jangan tengok kalau girlfren (atau bini) ada di sebelah thehe...  
  6. Linkman News - Thu 12/Nov/2020, 8:33pm
    Remaja jana RM50,000 sebulan jual belacan, bisnes warisan dari bapa.
    https://youtu.be/amenRhpI6Mk

    seberang takir, terengganu
    ingatkan belacan di melaka dan pulau pangkor je.. rupanya di terengganu pun banyak...  
  7. Jamali - Fri 13/Nov/2020, 8:42am
    patut smua negeri Msia benarkn niaga wktu sukar ini. trutama konsep mudah niaga dari bonet kreta. sesuai d kwasan lapang.buka bonet & niaga.  
  8. Linkman News - Sun 15/Nov/2020, 9:20pm
    Kuantan pun dah boleh:

    Peniaga Kuantan dibenar berjual di mana-mana lokasi sesuai

    https://www.astroawani.com/berita-malaysia/peniaga-kuantan-dibenar-berjual-di-manamana-lokasi-sesuai-268009  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Mencuba Nasi Arab Imam Muda Asyraf - Nasi Arab Mandy Medina
Nasi Arab Travel - Kalau dulu bila nak masak Nasi Arab memang pening kepala memikirkan bahan-bahannya. Tapi yang ni 15 minit sahaja siap!!