Bisnez Panas! Khidmat Pemasangan Wireless Internet
Nizam 110 @ MAYA RESOURCES NETWORK SDN BHD
Mon 11/Jul/2011 9:45am [Last Comment]
PENYELESAIAN LIPUTAN WIRELESS INTERNET ( WiFi )
Maya Resources Network menyediakan perkhidmatan pemasangan Wireless Internet ( WiFi ) Sistem Terbuka yang mana system ini membolehkan anda menyediakan perkhidmatan internet tanpa wayar di premis anda dan membolehkan pelanggan/pekerja anda menggunakan internet tanpa wayar dari laptop/pc/pda/smart phone.

Kemampuan Liputan system Kami Adalah:
Banggunan Tinggi/High Rise ( Vertical Networking )
Banggunan Berselerak ( Resort,Kem,Sekolah,Universiti,Kolej )
Kawasan Berbukit-Bakau dan Hutan Rekreasi ( Resort,Kem )
Kawasan Luas ( Wide Area Networking,Universiti,Resort,Township )
Taman Negara,Pulau Peranginan,tanah Tinggi.

APAKAH KANDUNGAN MAKLUMAT INI?
-MENCARI PELUANG PERNIAGAAN DALAM BIDANG ICT ?
-INGIN MENJANA PENDAPATAN TAMBAHAN ?
-SEDANG MENCARI PLAN PERNIAGAAN YANG MUDAH DIURUS ?
-SUDAH MEMPUNYAI PEKERJAAN TETAP DAN MENCARI PERNIAGAAN YANG BOLEH DIJALANKAN SECARA PART TIME ?
KAMI ADA JAWAPANNYA !
SEMESTINYA BUKAN MLM ATAU DIRECT SELLING!
MEMPERKENALKAN PERNIAGAAN WiFi/CYBER CAFE MAYA !

Kami akan membantu Anda membuat pilihan yang tepat!
Kami bersedia berkongsi pengalaman dan peluang perniagaan untuk anda memulakan dan menjalankan perniagan WiFi samada di asrama,kolej,university,politeknik,atau kawasan perumahan,kondominium dan apartment.
Buku ini menyediakan akan menerangkan konsep perniagaan WiFi secara ringkas untuk memudahkan anda memahami.
Buku ini juga dilengkapi dengan plan perniagaan,pengiraan kos operasi dan kos memulakan perniagaan WiFi serta perbandingan dengan perniagaan cyber caf?.Ia juga lengkap dengan penerangan secara ringkas system yang kami sediakan dan juga sebab mengapa anda perlu memilih MAYA RESOURCES NETWORK serta kelebihan system MAYA RESOURCES NETWORK.

PENERANGAN KONSEP PERNIAGAAN PERKHIDMATAN WiFi
PENERANGAN RINGKAS

Perniagaan Perkhidmatan WiFi pada asasnya menyerupai konsep perniagaan Cyber Caf?,Ia merupakan perniagaan menyediakan perkhidmatan internet dengan mengenakan sewa tertentu kepasa pengguna yang ingin menggunakan internet di kawasan liputan WiFi yang telah ditentukan oleh peniaga. Kebiasaanya lokasi yang sesuai untuk menjalankan perniagaan ini adalah seperti university,Kolej,Asrama dan lain-lain. Bagi perniagaan Cyber Caf?,peniaga mengenakan caj bayaran sewa mengikut bulan/semsta yang ingin digunakan oleh pengguna.

Dari segi modal pendahuluan,perniagaan perkhidmatan WiFi adalah lebih menjimatkan kerana perniagaan ini tidak perlu menyediakan computer/pc untuk kegunaan pengguna kerana pengguna akan menggunakan Laptop/Pc/pda/?handphone? persendirian untuk menggunakan system WiFi.Perniagaan ini juga tidak memerlukan premis khusus untuk menjalankan perniagaan kerana pengguna dapat menggunakan internet di mana mereka berada di dalam liputan WiFi yang dibangunkan oleh pihak MAYA RESOURCES NETWORK.

MAYA RESOURCES NETWORK menyediakan liputan WiFi di kawasan sasaran pengguna seperti blok kediaman,cafeteria,dewan,bilik bacaan,foyer atau lain-lain lokasi yang mempunya pengguna.Jumlah pengguna yang menggunakan system akan bergantung kepada luas liputan WiFi yang disediakan serta kepantasan system internet yang disediakan.

PENERANGAN RINGKAS

Liputan system WiFi dilakukan dengan memasang Akses Point ( AP ) pada lokasi ? lokasi tertentu dan startegik untuk memastikan liputan maksimum dengan kos terendah.

Ap tersebut kemudiannya akan disambung pada modem pembekal internet service Provider ( ISP ) contohnya: streamyx,TimeDotCom,Maxis,Celcom,Digi,Redtone untuk mendapatkan sambungan internet.Ini membolehkan Ap memancarkan gelombang WiFi ke kawasan yang telah ditentukan dan digunakan oleh pengguna.namun demikian ,pemasangan system MayaWiFi amat sesuai bagi kawasan yang luas dan mempunyai jumlah pengguna yang ramai.

Pemasangan system perniagaan WiFi ini memerlukan pegawai ICT khas untuk melakukan tugas pemasangan dan penyeliaan,kepakaran kami di MAYA RESOURCES NETWORK ialah menyelesaikan masaalah pemasangan. Dengan system hotspot MayaWiFi yang komprihensif,stabil,pantas,ringkas mudah digunakan dan diuruskan.Pihak MAYA RESOURCES NETWORK mampu melakukan pemasangan WiFi dikawasan luas dan sukar dengan tiada caj dikenakan untuk pemasangan dan penyeliaan.

KELEBIHAN SISTEM MAYAWiFi

Pelaburan yang kecil
Pulangan pelaburan yang tinggi
Tidak memerlukan PC yang melibatkan kos
Membolehkan pengguna menggunakan perkhidmatan internet dengan selamat terutamanya sekiranya melibatkan dokumen ? dokumen dam maklumat sulit.
Tidak memerlukan pemantauan khusus.
Perkhidmatan pelanggan 24 jam.

PELUANG PERNIAGAAN

Semestinya anda sedar betapa ramai pengguna internet yang berada di Malayia kini,permasaalahannya bagaimanakah kita ingin mengambilnya sebagai cara untuk mendapatkan keuntungan,oleh itu kami dari pihak MAYA RESOURCES NETWORK memberikan peluang kepada mereka yang ingin menyertai perniagaan ini dimana pihak MAYA RESOURCES NETWORK menyediakan ruang untuk menyewa setiap transmisi dengan kadar sewaan Rm6000 selama 2 tahun dan pulangan modal Rm6000 akan dipulangkan selepas 2 tahun dan segala kos berkaitan pemasangan dan penyeliaan akan ditanggung oleh pihak MAYA RESOURCES NETWORK sepenuhnya.

KADAR SEWAAN MAYAWiFi KEPADA PENGGUNA
Rm 3.00 sehari
Rm 10.00 seminggu
Rm 30.00 sebulan
Belian melalui kupon yang disediakan
TANPA HAD KELAJUAN TANPA HAD UNTUK MUAT TURUN !!
LEBIH MURAH JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PERKHIDMATAN LAIN!!!

MAYAWiFi
Semestinya kita sedia maklum bahawa penggunaan internet semakin meluas dewasa ini.Maka dengan itu kami tawarkan peluang perniagaan kepada mereka yang berminat,segalanya akan disediakan oleh pihak MAYA RESOURCES NETWORK dari segala segi termasuk kawasan,penyelenggaraan,dokumen perjanjian dll.

PENGIRAAN PROFIT KEPADA PENYEWA

Kita andaikan pencawang diletakkan di Palm Spring dan pencawang dapat memberikan liputan penuh untuk 5 blok kondominium,andaikan setiap blok hanya mempunyai 88 blok dan setiap blok terdapat hanya 10 pengguna MAYAWiFi setiap hari
Rm3.00 ( cas harian ) x 50 ( pengguna ) x 30 ( hari )
= Rm4500
Jumlah jualan adalah Rm4500
Profit untuk penyewa
25% dari Rm4500 = Rm 1125 X 24 ( BULAN ) = Rm27000
*Pulangan 25% adalah selama 24 bulan dari tarikh perjanjian dan minimum pulangan setiap bulan adalah Rm150 sekiranya kutipan jualan melebihi Rm150 maka ianya akan diberikan yang lebih tinggi mengikut jualan.

PEMBAHAGIAN JUALAN
.TELCO CHARGE = 40%
.SERVICE PROVIDER = 25%
.MANAGEMENT FEE = 10%
.PENYEWA = 25%

Disediakan oleh
AHMAD NIZAM
0175424876

Niche: Bisnes Broadband | Bisnes Komputer
 
1. Sofea 5 - Mon 11/Jul/2011, 9:49am
bagik detail kat ghost_assault@yahoo.com  
2. Akfaliz - Tue 12/Jul/2011, 12:27am
emel sy detail akfaliz@gmail.com  
3. Said Zakaria - Wed 13/Jul/2011, 1:23pm
Assalam,
Saya ada kedai di kawasan kampung (Kg. Bkt Belimbing, Kuala Selangor), adakah possible untuk saya mendapat perkhidmatan ini? Dan apakah pakej yang paling sesuai (jika ada) untuk kawasan kampung  
4. Nizam 110 - Thu 14/Jul/2011, 11:16am
wlkmslm cik said kita boleh hantar team technical kita untuk tengok tapak dan kita boleh bantu  
5. Kimi Xy - Wed 3/Aug/2011, 9:09pm
salam.. bleh bg detail tentang Maya Resource Network kt sy.. juga pelaburan untuk perniagaan WiFi ne kat
riggsz_badboyz@yahoo.com  
6. Hanna A - Sun 14/Aug/2011, 1:44am
nk detail lbh lanjut hannaamiera666@yahoo.com tq  
7. Ly 2 - Mon 19/Sep/2011, 3:21pm
detail dly_sea@yahoo.com.my  
8. Zurina Johari 2 - Tue 4/Oct/2011, 3:21am
sila hantar details ke khairulanua01@gmail.com  
9. Fazli Asfaani - Tue 11/Oct/2011, 8:34pm
25 % utk saper?
so untung 85% ker?  
10. Jafri 4 - Wed 23/Nov/2011, 2:13pm
x faham.. email jiwabangsa@yahoo.com.my  
11. Sales 4 - Fri 27/Jan/2012, 2:21am
untuk maklumat hotspot jimat (www.arrowtech.com.my/hotspot.pdf)  
12. Lumuthijau - Wed 2/May/2012, 10:35pm
sila hantar details ke nurul_rees@yahoo.com  

Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..