Bisness Canopy - Berapa Modal yg Sesuai? (Taiping)
Asrul Affendi @ KST Makmur Enterprise - Fri 9/Sep/2011 8:42am [Last Comment]
sy ni dlm plan nk buat bisness sewa canopy + kerusi meja. jd sy disini nak minta pendapat, ok ke bisness ni?berapa modal yg sesuai?nak beli canopy+kerusi meja kat mana?sy ni di taiping perak. kalau boleh email pd sy quo.tq
0132988050
asrul_affendi78@yahoo.com

Niche: Tempahan Kanopi Dan Meja Kerusi | Ingin Berniaga
     
  1. Tuah 6 - Fri 9/Sep/2011, 10:50am
    berminat untuk menempah kad bisnes,banner,bunting DLL untuk perniagaan anda

    kami sedia membantu ..
    email ke cetakkini@gmail
    untuk tempahan
    pejabat-03 90743689
    fazly
    no,41 -b town park 1 jalan suaarasa 8/3 bandar tun hussien onn
    43200 cheras selangor  
  2. Rahzlan 2 - Fri 9/Sep/2011, 10:59am
    Call saya di 0104281849 Rahzlan chemor,perak.
    saya ada membekalkan canopy,harga boleh runding sampai puas hati..  
  3. Shah 36 - Sat 10/Sep/2011, 8:39pm
    sy nk tutup bisnes canopy ni. sy ada 12 arabian canopy, 4 canopy biasa & 400 kerusi/meja set, kain utk scallop dsb. Nk jual murah2  
  4. Raincity Ent - Sun 11/Sep/2011, 10:51am
    cetak t-shirt(taiping) hubungi 019-5533265 dan...  
  5. Suraya 25 - Sun 11/Sep/2011, 12:04pm
    en shah
    email kat saya harga lumpsum barang tersebut, senaraikan barangan lain juga kalau ade dan lokasi kat ner  
  6. Sahari - Mon 12/Sep/2011, 10:57am
    Kalau nak start kecil kecilan kos lebih kurang mcm nie lah..

    10 kanopi RM 2000.00 x 10 set = RM 20,000 , 100 kerusi x RM 25 = RM 2500.00 , Meja 2 x 8 x 20 unit = RM4000 , 3 ton lori panjang = RM 80,000 ,wiring / lampu / kipas = RM 5000.00 ,Table cloth + skirting = RM 3000.00 . Iklan / banners =RM 1000.00
    Belum kira running cost lagi semua nya kalau nak start more less = RM 112 , 500.00  
  7. Asrul Affendi - Mon 12/Sep/2011, 3:16pm
    terima kasih sahari. 1 masalah saya skrg ni..lori..pada pendapat sahari, bisness kalau hanya 6-7 sewa canopy ni pun kena lori jugak ker?.tq  
  8. Asrul Affendi - Mon 12/Sep/2011, 3:42pm
    shah36..bleh email atau call saya..kalau harga ok apa salahnya..  
  9. Lan89 - Tue 13/Sep/2011, 8:36am
    Salam 1 malaysia..Saya ada membekalkan canopy baru dan juga peralatan canopy..

    HARGA PROMOSI!!! terhad sahaja..

    Package "A" RM22,000.00
    *****************************
    1)8set Canopy Pyramid 20X20 (Frame paint + canvas)**
    2)48set meja petak panjang + kaki meja**
    3)320pcs kerusi plastic
    4)7pcs Palong air (canvas)
    5)8pcs Kipas syiling
    6)20 set Lampu power saving + lamp holder
    7)Cable lampu 80meter.

    Semua diatas adalah baru..
    **adalah mengikut harga pasaran.
    Perkhidmatan pengangkutan akan dikenakan mengikut kawasan..

    Untuk maklumat sila hubungi di 0104281849 (rahzlan ipoh perak) atau emailkan sebarang pertanyaan di rahzlan80@gmail.com  
  10. Khaidir Sharifutdin - Tue 13/Sep/2011, 1:31pm
    Salam kawan,
    saya dari Hatrah Canopy & Event, mula-mula cik tak perlu keluarkan model besar pon. dapat kan 5 atau 7 set khemah completed kerusi meja, kain scallop, skirting2, target untuk majlis kahwin dulu, sewa je tranport RM100/trip,. dah rasa mcm tak cukup tangan dan bengang Driver Lori sewa selalu lambat datang/pickup barang, baru PK beli lori. 3ton, cuma bulanan RM800,
    estimat 5set x RM3k = RM 15k

    tapi pemilihan khemah, kene bijak, Arabic Atau piramid, saiz 20x20 atau 18x18, kamu boleh decide kemudian

    sebarang pertanyaan boleh hubungi saya
    khaidir sharifutdin (019-225 4523)
    email: khaidir.sharifutdin@waterco.com.my
    gambar detail di blog dan Facebook
    search "hatrah canopy"  
  11. Asrul Affendi - Wed 14/Sep/2011, 9:39am
    tq en khaidir..saya akan cuba masuk fb hatrah canopy.  
  12. Aqilah 6 - Wed 14/Sep/2011, 4:10pm
    arabic canopy 20x20 berapa pax boleh muat  
  13. Raincity Ent - Wed 14/Sep/2011, 8:39pm
    BIZ CARWASH UTK DIAMBIL ALIH(taiping)
    cuma byr deposit boleh terus on..
    barang semua lengkap
    019-5533265  
  14. Zie 4 - Fri 23/Sep/2011, 12:26am
    Saya berminat nak buka bisnes canopy kawasan tengah....tapi modal hanya rm20K..macam mana? bole sesiapa bagi nasihat tak? emailkan > ziemohd1@yahoo.com terimakasih...  
  15. Khaidir Sharifutdin - Sat 24/Sep/2011, 12:07pm
    untuk arabic/piramid 20x20 & 18x18 seramai 40 orang boleh duduk, samaada dengan
    4 meja bulat 5' diameter = 10 orang/table
    5 meja bulat 4' diameter = 8 orang/table
    6 meja 3'x6'

    sebarang advice boleh hubungi saya
    HATRACH CANOPY & EVENT
    khaidir (019 225 4523)
    khaidir.sharifutdin@gmail.com  
  16. Sarina 3 - Tue 27/Sep/2011, 1:11pm
    shah
    sy berminat  
  17. Shahrin 13 - Mon 26/Dec/2011, 3:35pm
    Shah, tlg emailkan detail kepada saya jika canopy yg ingin dijual masih available. Tlg emailkn photo/gambar sekali.  
  18. Nurulfaizira - Fri 4/Apr/2014, 11:31am
    Saya sangat brminat dengan biznez canopy..sekarang tgh kaji untung rugi dan mcm mana nak mula biznes..en khaidir sharifutdin, sy ada email.harap dpt balas.terima kasih  
  19. Kechik 2 - Mon 14/Jul/2014, 12:53pm
    Shah 36 masih ada ke barang yg nk jual tu  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Umrah Ku 2019 - Enam Hari di Kota Mekah dan..
Umrah di Tanah Suci serta menjejaki tempat-tempat bersejarah di Kota Mekah & Kota Madinah. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada semua.
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)