Bisnes Burger - Beza Burger Biasa dgn Burger Bakar
Hazliya - Mon 10/Dec/2012 2:48pm [Last Comment]
saya berminat nk buat bisnes burger ni....tapi langsung x de pngalaman...boleh tolong bagi pendapat...apa perlu lakukan....eemmm...apa beza burger biasa ngan burger bakar....bagaimana pula dgn modal..berbeza ker???.....

Niche: Bisnes Burger | Ingin Berniaga
 
1. Livonia19 - Mon 10/Dec/2012, 4:04pm
awk luangkan masa sedikit..kerja sementara dgn org2 yg jual brger tu. kerja dl 3bln atau 5bln. nanti awk akn dpt semua pngalaman yg awk nak tu.senang la awk nak buka kdai sndiri nanti. k.  
2. Eyla 6 - Mon 10/Dec/2012, 8:18pm
Burger bakar tu ada pakej franchise... so mahal sikit melainkan awak boleh create sendiri menu burger y awak nk.
-sy ada contack tauke burger bakar klau awak nk tnya mcmana franchise dia.

dulu sy meniaga burger biasa tepi jalan modal xdelah tinggi..pandai beli barang,tempat strategik Hah memang meletop la duit awak
**tapi kalau tempat x best mmg lebur jela ..
-kalau nak mula niaga burger ni benda paling mahal ialah stall burger.. melainkan awak pandai cari y 2ndhand or bertukang sendiri buat stall..
**saya ada tapak area genting klang utk semua y nk baru mula mniaga sewa dr rm15-rm50/sehari bergantung meniaga apa.. sesuai utk org baru nak mula niaga

saya story base on xperience... selamat berjaya~0136211602  
3. Bukharie - Tue 11/Dec/2012, 1:14pm
Salam perkenalan
Nak berniaga burger kena tahu pesaing..
Otai buger or nice burger DLL
Disamping itu juga kena modal pusingan..Apa sekadar perkongsian

p/s:buat je bisnes active mykad
1-mudah
2-selamat
3-long term

Pakar affiliate mykad smart shopper
ahmadbukharie@gmail.com
019-7199086  
4. Bart Dobi - Tue 11/Dec/2012, 8:16pm
O'NINE STEAM BURGER !!! Kami ada jawapan...kalau berminat boleh hubungi rangkain kami 0125663417 bart(ipoh) 0133042676 (din Kl)....  
5. Linkman - Wed 12/Dec/2012, 12:46pm
burger goreng biasa jual rm2.50 takde org nak beli.... rasa segan mati tak mahu...

burger bakar berapi & berasap 100 meter boleh nampak & boleh bau... patty besar jual rm6.50 sebijik beratur org beli....

hhmmm..

tapi kebelakangan saya perasan org beratur dah kurang sikit panjang maybe sebab terlalu banyak burger bakar baru dibuka di KL/sgor ni kot? tak tau la wallahualam.  
6. Azwadinordin - Wed 12/Dec/2012, 3:31pm
utk info...
saya ada satu stall burger 4 kaki punyer..nak jual..beli bln 6 haritu...dah stop niaga start bln 10 ari...sb leh kata tiap2 hari hujan..dlm tempoh tu Allah dah tunjuk saya lubang rezeki yang lain..so saya nak jual stall burger saya tu..mmg baru...sape beli saya bagi semua lengkapan seperti:
1. kuali
2. dapur gas
3. 2unit tong gas(1tu banyak lagi gas)
4. payung besar...cantik n tidak
koyak...tapi batang die patah cikit
kena langar lori..tp still ok.
5. satu meja bulat
6. 3 kerusi
7. 2 box polistreem
8. 1 box simpan barang
9. bekas2 sos,lada hitam,mayonis,pisau2,sudu,sodek dan seadanya.
10. 1 unit lampu kalimantan
11. 1 unit rantaian lampu lip lap(bkn
yang cam kat umah ni)ni lain2
dari yang lain punyer
12. satu kabel extension 3 plug..bulat punyer...kabel 70mm..tahan kena hujan
13. rantai besar 1 meter.
14. 3 solex..sekali anak kuncilah
15. satu kanvas 3 meter untuk ttp
stall
16.satu unit radio..ada usb n support banyak format
17. satu unit tv 14 inci jenama sharp

semua ni saya nak lego je..if sape berminat boleh hubungi saya di email die_tganu@yahoo.com or 0176062169,lokasi saya kl..tq
16.  
7. Ranshea - Thu 13/Dec/2012, 10:56pm
Azwadinordin - klau saya mahu beli utk setengah2 barang boleh x??boleh hantar harga dekat email saya topransheaent@gmail.com  
8. Hamka 4 - Mon 31/Dec/2012, 1:05am
boleh masuk website ini jika berminat berniaga burger bakar

www.adamnhawa.com  
9. Aromsakwang - Mon 31/Dec/2012, 12:30pm
SAYA NAK BELI GRILLER UNTUK BURGER BAKAR,SAPE YANG BOLEH TOLONG SANGAT BERTERI MAA KASIH DE...cALl/SMS/aromsakwang@yahoo.com 0123792178  
10. Syed 85 - Wed 9/Jan/2013, 5:22pm
azwadinordin....stall tu siap tapak sekali ke? email shy8_76@yahoo.com  
11. Sue 399 - Tue 29/Jan/2013, 10:54pm
sy nk bkk bisnes burger bkr tp xtau nk dptkn supplier...tlg spe yg bole bntu sy crikn supplier...sy duk area temerloh...ape2 information call no 0199448370  
12. Abdulrahim 7 - Tue 12/Feb/2013, 7:26pm
saya minat nak bukak kedai burger tapi tak de modal dan tempat, kalau ada call saya 0122274525  
13. Hasyam - Wed 13/Feb/2013, 11:27am
salam ..saya membekal kanopi mudah lipat grd A. harga borong..8x8 rm175, 10x10 rm 190, 10x15 rm250 !! hubungi 0122355796 sham..penghantaran disediakan tq  
14. Hamidah 42 - Tue 12/Mar/2013, 6:45pm
kami menjual daging burger bakar di negeri perak. pelbagai pilihan daging spt ayam, daging, arnab, rusa dan kambing. hubungi azam 012 5952258  
15. Iez - Tue 14/May/2013, 7:59pm
Ada x sesape yg supply brg2 utk setup burger bkr utk area ktn?
Sila emailkn quotation.
elzac09@gmail.com
Trima ksh...  

Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..