Bisnes Apa yang Sesuai untuk Budak Sekolah?
Faeezwan - Fri 23/Mar/2012 2:32pm [Last Comment]
Saya berminat nak berniaga . Tapi tak tahu nak berniaga , saya pernah join MLM dan perniagaan online . Tapi hanya indah khabar dari rupa . Boleh cadangkan kepada saya , bisnes apa yang sesuai dengan budak sekolah ? Drop shipper ke ? Atau yang modal rendah .

Kalau ada , tolong email saya yer
ewan_faizuan@yahoo.com

Terima kasih :)

Niche: Diskusi Bisnes
 
1. Lolipop - Fri 23/Mar/2012, 2:37pm
saya ada menjual pin comel n kain polkadot...jgn kata budak skolah....cikgu pun akan berminat...plz check ur email  
2. Muhammad Kamil - Fri 23/Mar/2012, 2:43pm
jual choc homemade.BERMINAT??Sila klik link d bawah yer.tq
http://www.buatcoklat.com/index.php?ref=kamil_7061  
3. Noor Nazry Zakarya - Fri 23/Mar/2012, 2:49pm
Salam.. boleh layari www.rgcxplus.com/azkakza modal minama RM510, pulangan 10% setiap bulan... nak lebih ikut cara sy.. trading n networking... tak nak pun tak apa..still dpt 10%...

belajar kumpul modal dr sini dl... n sy akan bantu faeezwan dgn potensi diri melalui tarikh lahir utk tgk bisnes apa yg sesuai...

call sy 018-9475 996  
4. Ruslina 7 - Fri 23/Mar/2012, 2:52pm
Nk jual parfume original dari switzerland tak? Ada lebih kurang 130 wangian. Harga pasaran rm 15 per bottle for 2 ml. Mmg senang jual. Lasting more than 8 hours. Kalu minat sms 011-12817831. Or email zruslina@yahoo.com.  
5. Faeezwan - Fri 23/Mar/2012, 3:15pm
Lolipop : Okay . Saya akan check email . Terima kasih :)
Kamil : Agak kurang sikit dalam dunia pembikinin coklat
Noor nazry : Berniaga apa dan bagaimana ?
Ruslina 7 : email detail please  
6. Mra66 - Fri 23/Mar/2012, 4:19pm
Cuba tengok blog pakcik ni, kalau minat nk jual barang budak-budak.

http://simpleshopp.blogspot.com/  
7. Jalalludin - Fri 23/Mar/2012, 11:12pm
bisnes jam sesuai.. tengok dulu pasti anda teruja untuk mencuba bisnes ni..
www.jam-cute4u.webs.com  
8. Asmidar Karisma - Sat 24/Mar/2012, 1:11am
salam faeezwan, akak cadangkan bisnes DCL. syarikat kukuh, pelan pemasaran hebat dan mendapat pengiktirafan hingga peringkat asia pasifik. boleh check emel ye  
9. Razaksapawi - Sat 24/Mar/2012, 4:01am
slm tuan..mniage jus jambu and buah jmbu...insyaAllah income shari rm200...  
10. Zaimiro - Sat 24/Mar/2012, 7:40pm
bisnes perfume.....
modal terendah jd agen rm 60
jenama yg terkenal tanpa alkohol seperti dunhill,adidas,hugo boss dll
sms "agen perfemu minat" 0166865771..  
11. Linkman - Sun 25/Mar/2012, 2:00pm
terus terang saya cakap budak sekolah tak patut buat bisnes.

budak sekolah kena belajar.

Kalau ada masa lapang cuti sekolah, boleh ambik upah tolong sedara mara atau jiran jaga anak ke, cuci rumah ke, tebas kebun ke, basuh kereta ke...

TAPI budak sekolah TAK SESUAI buat bisnes.

(bisnes sambilan dan kerja sambilan tak sama tau.... dik ooi..)  
12. Haliza 9 - Sun 25/Mar/2012, 3:06pm
betul tu linkman....nape adik nak buat biz dah.u concentrate with your study first. maaflah bgi pendapat yg ikhlas.  
13. Faeezwan - Sun 25/Mar/2012, 4:41pm
Terima kasih lah semua . Tapi saya buat semua ni .. dapat sokongan daripada keluarga .. Dan saya dah lama terlibat dalam bisnes online dan offline sejak darjah 4 .. Saya pernah kerja kedai makan , hotel , kedai runcit .. Tapi pelajaran tetap diutamakan :)  
14. Hani 101 - Sun 25/Mar/2012, 6:35pm
nanti awak check emel.. saya ada bg sedikit saranan...:)  
15. Nik 32 - Mon 26/Mar/2012, 11:44am
Salam.saya rasa niaga ice blended yang da siap blend byk2 dalam bekas kedap sejuk pon ok..jimat,murah dan insyallah laku  
16. Mamabes - Mon 26/Mar/2012, 1:32pm
Ewan ni dok area mane ye? Kalau area Shah Alam atau sekitar nya mamabes ade cadangan.  
17. Faeezwan - Mon 26/Mar/2012, 3:42pm
saya area kuantan :)  
18. Ieda Biz - Tue 27/Mar/2012, 9:35am
adek nak jual steamboat...kuantan area mne dekat pantai x? kalau dekat msti masyukk.. berminat emel akk
dyazdynamic@gmail.com  
19. Zubaidi 3 - Tue 27/Mar/2012, 7:51pm
dik jgn dgr sgt diaorg ni.. bnyk kaki mlm ni.. semua nk jual produk xlaku.. sembelih duit adik je..

usia adik ni baik kerja sambilan je..xperlu tanggung risiko biznes.. nk biz gak belajar dl.. tgk mcm mn org buat.. jgn learn from mistake..lambat nk naik.. learn dari mistake org lain supaya cepat naik...

nk biz.. senang berniaga dipasar mlm.. ajak 2-3 membe.. bukak gerai air ke, jual buah jambu ke... ok sket..  
20. Azmora - Tue 3/Apr/2012, 2:02pm
Adik jual produk kecantikan..perempuan x kira usia mmg suka cantik...mmg sng nk jual..sms/call saja 0162329699  
21. Razak Salim - Tue 3/Apr/2012, 10:41pm
My son. numpang nyibuk. deme belajo jgn lupa. nak bisnes, rujuk parents sokmo supaya tak tertipu. pernah join MLM?? umur anak ni berapa tahun?? MLM tu, minima umur 18 tahun.

Apa2 hal, adik rujuk kat sini, http://aididmuaddib.blogspot.com/ untuk keselamatan.

Sedara Mra66, cantik blog dan produk http://simpleshopp.blogspot.com/.. u buat dropship ke atau consigment?? saya dah boring dok rumah lebih setahun, tak de keje.. hehehehe..  
22. Untungforex4u - Fri 6/Apr/2012, 8:16pm
Adik umur brapa? tu yang nak tau dulu...  
23. Zlancerz - Sat 7/Apr/2012, 9:14pm
dropship paling sesuai. macam saya niaga tablet pc china, dapat rm1.3k dalam masa 10 hari, so bagus jugaklaa. duk umah goyang kaki, online 1 jam je uruskan order and transaction, pastu dapat duit. tapi usaha kena ada, jangan putus asa

maklumat lanjut boleh layari tabeltpc3.blogspot.com  
24. Zul Jantan - Sun 8/Apr/2012, 2:38pm
pd pacik, beniaga lg bagus dri belajar. tp habiskan sampai ting 5. sb belajar tak jamin kerja, tak jamin duit. bis sndiri jamin duit n boleh dibesarkan. carilah biz yg sesuai. anak2 pacik ada biz sndiri. pelajaran tak penting harini. pcik ada degree USA- indiana state univ. macik pun. biz kalau gagal buat lagi sampai berjaya. buat biz lain kalau tak bagus. buat biz yg lebih menguntungkan. biz dapat pegang duit banyak! belajar/dapat kerja bagus kena depend dgn bos utk jadi kaya- nak buat apa! zul 0126118523. akubunian@yahoo.com  
25. Mukmin 3 - Wed 11/Apr/2012, 6:11pm
nama, umur, lokasi > 0139733779  
26. Mohd Amir Zunnasri - Sun 15/Apr/2012, 12:22am
Saya bersetuju dengan en. Zul Jantan. Tahniah kerana telah membuka mata untuk berniaga. Adik HEBAT!. Belajar belum menjamin pekerjaan yang baik.Saya dah ada Master tapi kerja masih tak dapat.Jadi sekaran nie kerja sambilan di kantin sekolah dan buat MLM. Bukan seperti mereka yang skeptikal dengan MLM @ Meniaga Larut Malam or Member Lanyak Member tapi Membantu Lebih Menjayakan. Anda positif Anda HEBAT! Itu sahaja. Bagi budak sekolah hendak berniaga bukan susah. Ini sekadar pandangan. Adik perhatikan sekeliling sekolah atau kelas. Apa yang diperlukan oleh pelajar? Sudah tentu nota , alat tulis, buku2..Itu semua boleh dijadikan produk. Tapi nak lagi HEBAT dan poket LEBAT join lah komuniti saya. Berminat dan mahu jadi HEBAT berniagalah yang menggunakan produk keperluan yang HEBAT! Marketing yang HEBAT! Serta dibimbing oleh up-line yang HEBAT.Sila hubungi 012-7257141
ma.zunnasri@yahoo.com
m.zunnasri@yahoo.com  
27. Faeezwan - Sun 15/Apr/2012, 3:30pm
Terima kasih sebab berkongsi pandangan yer semua :)  
28. Miqa - Mon 16/Apr/2012, 3:55pm
cuba anda berniaga makanan ringan waffle.baca artikal pakej waffle dr great waffle station.0129778256.mungkin dapat membantu.ramai student ipt yang berniaga waffle mempunyai pendapatan yang lumayan di samping masih belajar  
29. Puput - Thu 26/Apr/2012, 4:11pm
jd dropship akak nk x? produk kraf n gift sesuai utk pelajar.... emel akak: kuntum.poopoth@gmail.com  
30. Ayim Asteroida - Wed 30/May/2012, 4:30pm
jual portal pendidikan pun ok gak...tgh blajar lg kan...ofer kat kwn2 pun bole...
Nak jual portal Score A LELONG!! Harga asal RM796 Harga Gila RM200!!

Setiap activation code harga dia adalah RM398 untuk tempoh 6 bulan. Kalau nak setahun kena pakai 2 activation code dengan harga RM798..Dan saya nak lelong 2 activation kad dengan harga RM200 sahaja.. saya ader 8 activation code nak jual murah giler ni...

Sesiapa yang ada anak2 dari darjah 1 sampai form 5 boleh la beli portal tu...isyen ni.. Banyak nota, soalan latihan, simulasi peperiksaan, i-teacher, i-report card yang akan bagitahu perkembangan pembelajaran anak2 korang dan lain-lain lagi.. Merangkumi semua subjek dan lebih menjimatkan dari hantar anak korang kat tuisyen..

Ni laman web kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi psl bisnes ni..

http://www.tuisyen2u.com/

Ni laman web official dia untuk login

www.scorea.com

sape2 berminat bole pm je saya k

khidmat pos ke rumah anda akan disediakan...email asteroida88@yahoo.com  
31. Mia 20 - Thu 7/Jun/2012, 6:20am
Salam

Tertarik dengan statement pelajar macam adik. Tak ada yang merugikan bila adik dapat banyak pengalaman pasti akan berguna masa hadapan. My age of 19 years old akak dah jadi Mortgage Sales Executive salah sebuah perbankan & seminggu join akak dah buat record pertama dengan jualan 1.2 juta loan rumah. Now by 21 akak dah ada bisnes sendiri sebab belajar dari banyak pengalaman since sekolah rendah. Pengalaman itu keindahan kehidupan. Keep movin forward wif your spiritual. InsyaAllah DIA akan permudahkan segalanya. Bisnes paling mudah didunia apabila kita boleh bagi free! Keuntungan perniagaan akak adalah dari setiap pengguna handphone di dunia walaupun RM1 sehari. Berapa ramai yang pakai handphone di sekolah adik?  
32. Faeezwan - Thu 7/Jun/2012, 10:57pm
Ramai kak :)  
33. Noriz - Sat 9/Jun/2012, 9:40pm
salam Mia 20, perniagaan ape tu? nak tau jgk..  
34. Azahraazam - Sat 16/Jun/2012, 2:29am
kerja kosong . kerja copy and paste info secara online. setiap kerja d bayar rm 50.
sesiapa yang rasa dapat beri komitment 15 minit sehari , sila sms shj , 0198577604 .
tempat terhad ye.  
35. Haierol 2 - Tue 10/Jul/2012, 7:09pm
Salam.hubungi saya Di Italian 0199218986.modal hanya rm 100 Dan boleh dapat rm3000.00 sebulan  
36. Mia 20 - Sun 4/Nov/2012, 5:56pm
Telco. Dividen share RM1 drpd semua pengguna phone. NAK boleh email ke nkmyfirm@gmail.com  
37. Zulhaiman Fikri 3 - Thu 21/Nov/2013, 4:41pm
Tumpang lalu erkk...ade x kerja untuk saye nie..saye pun mcm die jgk... .......................................................kalau ade email saye jugk errkkk: fzulhaiman@yahoo.com cuma nk cari duit poket jerrr....  
38. Khairul 771 - Thu 3/Apr/2014, 4:36pm
ade x kerja untuk saye nie..saye pun mcm die jgk... .......................................................kalau ade email saye jugk errkkk: amrin_khairul@yahoo.com cuma nk cari duit poket jerrr....  
39. Nur Syafinaz 3 - Mon 6/Oct/2014, 3:26pm
Assalammualaikum saya pun mcm die ni
kalau ade bole emel saya
nursyafinaz10@yahoo.com
thanks  
40. Hakim 243 - Fri 25/Mar/2016, 9:07pm
Kalau ade keje yang boleh dibuat dirumah secara sambilan boleh bagitau saya di email hakimramoscr7@gmail.com  

Page 1   (Total 40 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..