Berminat Nak Berniaga
Salmiah - Wed 7/Nov/2007 5:15pm [Last Comment]
bagaimana nak niaga gift shop cum stationary shop.berapa modal diperlukan.kalau modal takde camne nak dapatkan modal.
 
1. Thomas 4 - Thu 8/Nov/2007, 10:47pm
Saya mempunyai suatu business yang boleh cari wang selama-lama, saya juga membuka peluang kepada sesiapa yang betul-betul hendak membuka perniagaan sendiri, saya ingin mencari dealer di seluruh Malaysia. Ini bukan perniagaan halam atau direct-selling, sila visit laman web perniagaan saya di www.mycontact2u.com. Sila hubungi saya jika anda berminat..Thomas 016-2334883.  
2. MFA Admin - Sun 11/Nov/2007, 12:55pm
Saudari Salmiah, pertamanya terima kasih kerana berminat dalam perniagaan francais. Untuk pengetahun saudari, Gift N Logo merupakan syarikat yang menawarkan perniagaan francais berkaitan alat tulis dan cenderahati. Gift N Logo adalah ahli kepada persatuan. Saudari boleh dapatkan maklumat mereka di bahagian "Franchise Directory".

Terdapat beberapa agensi kerajaan yang menawarkan skim pinjaman francais seperti Perbadanan Nasional Berhad (PNS), Perbadanan Usahawan Nasional Berhad (PUNB) ,Credit Guarantee Corporation, Maybank, CIMB Bank, SME Bank and MARA. Sila layari laman web mereka.

Mulakan langkah yang bijak dengan menyertai Kursus Asas Perniagaan Fancais. Melalui kursus ini, saudari bakal mendapat maklumat lanjut berkenaan peluang & risiko di dalam dunia perniagaan francais. Program ini turut mendedahkan aspek-aspek persediaan dan hala tuju sebelum menceburi perniagaan francais. Tidak terburu-buru juga merupakan kunci kejayaan seorang francaisi. Kami di MFA sentiasa bersedia untuk membantu. Selamat Berjaya. Sekian terima kasih.  
3. Thuraiya Hj Abd Hamid - Wed 28/Nov/2007, 11:08pm
Hai salmiah,
saya ada satu bisnes kalau awak bermnt. diperlukan dengan segera. harap awak dapat hubungi saya segera. 0133252329 suraya  
4. Lienalai - Tue 29/Jan/2008, 3:40pm
hai thuraiya.saya nak join bleh?bunyi mcm best jek.email saya azliena_adnan@yahoo.com.my  
5. Normah Salleh - Wed 6/Feb/2008, 11:15pm
kalau saudari dah kenal pasti barangan yang nak diperniaga bolih email saya.saya sedia membekalkan terus dari china dengan keuntungan sehingga 500 %  
6. Hafidzan Salleh - Wed 6/Aug/2008, 1:36pm
Boleh sy dapatkan email Sdri Normah Salleh sbb nak order chinese made  
7. Edry - Tue 4/Jan/2011, 12:46pm
hai semua...
saya berminat sungguh nak berniaga...
boleh tak saudara saudari mencadangkan saya satu perniagaan yang tidak memerlukan modal yang banyak...
terima kasih...  
8. Suhaida Wahab - Tue 4/Jan/2011, 2:15pm
HI edry
apa kata buat bisnes ecosway? modal serendah RM5k
sewa kedai, bil electric, renovation kedai etc free..
nak tau lanjut sila email saya AIMARL7475@YAHOO.COM  
9. Muhammadzulfikri 2 - Sun 28/Jul/2013, 10:07pm
Minat berniaga tapi modal kecil? meh jadi pembekal kerisik. mudah je g dekat kedai runcit, kedai makan dan sebagainya. tawarkan kerisik RM10 sekilo. harga pasaran kerisik rm12 sekilo. saya tolak dengan harga rm8 sekilo. biasa kedai-kedai amik 100kg k 200kg sebulan. apa yang perlu cuma sample rm 0.50 untuk 50gram dan tawarkan pada kedai. rajin usaha masyuk. hubungi zul 0176644837  

Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..