Berhati Hati Jika Anda Ditawarkan Menjadi Agen Pinjaman Peribadi, Agen Pinjaman Perniagaan atau Agen Funder/Pelabur.
Hazrul Nizam - Tue 21/Jan/2020 12:08pm [Last Comment]
Mereka menjadikan ANDA sebagai mangsa!!
Anda yang akan disiasat Polis bukan mereka!

Terdapat sindiket penipu tegar yg menipu mangsa yang memerlukan Pinjaman peribadi atau pinjaman perniagaan.

Mereka telah bergiat aktif sejak 2016 (mungkin lebih awal tapi saya tidak dapat kesan).

Mereka amat licik dan berjaya meyakinkan mangsa bahawa pinjaman/fund telah diluluskan tetapi mangsa perlu membayar deposit (atau 1001 nama lain seperti mati setem, lawyer fee, test payment, securiti fund dll). Setelah mangsa membayarnya, mereka melarikan diri.

Saya telah bongkarkan sindikit mereka dan Alhamdulillah Moderator forum dah masukkan kesemua topik tersebut dibawah Tuntutan dan Tribunal.

Kini mereka terdesak dan mula membuat taktik baru.

Mereka menjadikan ANDA sebagai mangsa!!

Jadi berhati hatilah jika anda ditawarkan menjadi agen pinjaman peribadi atau agen loan/funder/pelabur dll dengan tawaran komisen yg lumayan. Mereka akan menggunakan nama anda dan nombor hp anda sebagai lapisan samaran.

Jika pihak polis menyiasat, anda yg akan dipanggil ke balai polis dan bukan mereka.

INGAT. berhati hati dan jangan terpedaya dengan janji komisen lumayan dari penipu ini.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. Hazrul Nizam - Tue 21/Jan/2020, 5:18pm
mohon anda share link ini di whatsap group atau facebook anda terutama jika ada ahli group yg mencari pekerjaan tanpa modal (agen dropship/ agen komisen).

https://www.majalah.com/?classified.berhati-hati-jika-anda-ditawarkan-menjadi-agen-pinjaman.GCHCZT5GK1  
2. Azhari 60 - Wed 5/Feb/2020, 9:56pm
Nak pm tuan bagaimana ya  

Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..