Berhati Hati Dengan Syarikat Pinjaman Luar Malaysia - Dr Mohamed Loan Firm
Hazrul Nizam - Thu 12/Nov/2020 1:04pm [Last Comment]
Warning: Be careful with Dr Mohamed Loan Firm!

Berhati hati dengan iklan Dr. Mohamed Loan Firm. Syarikat ini telah membuat beribu ribu iklan di Internet semenjak 3-4 tahun yg lalu. Alhamdulillah kesemua iklan mereka di forum ini kena delete moderator. Tetapi jika anda search internet, banyak iklan mereka masih aktif di pelbagai website lain di internet.

Mereka tiada kelulusan untuk membuat iklan pinjaman di Malaysia. Oleh itu syarikat mereka tidak dapat dipantau oleh Bank Negara atau KPKT.

Perkara yg anda patut berjaga jaga, adakah mereka meminta wang deposit sebelum berjanji memasukkan pinjaman yg anda mohon kedalam akaun anda?

Nama yg boleh diberikan kepada wang deposit adalah pelbagai. Contohnya Upfront payment, securiti deposit, payment testing, legal fee, stamping fee, account opening fee atau 10001 nama lagi. Kesemuanya perkara yg sama iaitu meminta anda membayar untuk membolehkan pinjaman anda diluluskan.

Jika mereka ada meminta wang deposit diatas, sudah pasti 100% mereka cuba menipu anda.

Sebaik sahaja anda membayarnya, mereka akan menyepikan diri. Jika anda cuba mencari alamat mereka di Kaherah (jika anda ada saudara mara yg belajar disana) kemungkinan besar lokasi tidak dapat ditemui. Dan kemungkinan besar juga risiko nyawa mereka dalam bahaya jika berjumpa pihak mereka.

Mereka menggunakan lokasi Cairo (Kaherah) di mesir.

Telephone yg mereka gunakan:
+20-262-877-14
+20 26287714

+1-573-321-4479
+15733214479

+33-977-196-858
+33 977196858

Nama:
Dr. Mohamed Loan Firm

Email:
dr.mohamedmosalah@gmail.com

Website:
http://www.dr-mohamedloanfirm.com
http://www.drmohamedfirm.bravesites.com

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
 
1. S Anbazhahan R M Seenivasan - Sat 7/Mar/2020, 2:49pm
Sorry Minta Komen, mereka cakap Ada approved 9 loan Di Malaysia Dari $30k - $1.5m. Tanya 1 contoh sample approval untuk bukti @ Kata privacy policy Co. & Tak bolih Di beri ke orang lain.

Tiada upfront payment tapi hantar schedule repayment untuk amount & tempoh masa Pinjaman. Last bagi kepada Lawyer untuk mengeluarkan Certificate of Transfer for MOF Egypt.

Perlu Bayar $1900.00 untuk ini @ Atas Pinjaman RM60m.

Sekarang Kita suruh lawyer Co Kita deal dengan Lawyer Global Full Service Law Firm Egypt @ Barrister Baker McKenzie Esq. Kita tiada buat apa2 pembayaran kepada mereka. Apa nasihat tuan.  
2. Hazrul Nizam - Sun 8/Mar/2020, 8:44pm
Nasihat saya kalau Mohamed Loan minta tuan bayar $1900.00, ini adalah 100% scam. Tidak ada keraguan. 100% scam.

Jika ada apa apa kos, sepatutnya ditolak dari loan yg telah approved, bukan minta tuan membayarnya.

Contoh:
Jika loan diluluskan adalah USD 100k
Jika Kos guaman etc.. USD 2k
Anda patut menerima USD 98k sahaja kerana segala kos ditolak dari jumlah loan yg diluluskan. anda TIDAK perlu membayar USD2k

Mana mana syarikat loan yg meminta deposit atas APA SAHAJA ALASAN adalah 100% scam. Mereka akan melarikan diri setelah anda membayarnya.  
3. Hazrul Nizam - Thu 12/Nov/2020, 1:04pm
bump up.  

Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..