Beliau Seorang Wanita yang Berdikari.
Wanjue @ Wanjue Enterprise - Tue 11/Jun/2019 2:57pm
Kak lang adalah seorang Usahanita desa, yg sentiasa mencari peluang dan berusaha utk meningkatkan ekonomi keluarga, walaupun menempuh pelbagai keperitan.

Semasa saya menziarahi beliau tempoh hari, saya lihat beliau ketika itu mengusahakan perniagaan kek, ais krim Malaysia, menjual santan kelapa segar (takde campur air), kerisik kelapa dan beliau juga mengajar anak-anak tetangga mengaji muqaddam dan Al-Quran.

Melihat pada kesungguhan beliau itu, saya mempelawa rakanĀ² majalah.com yg berminat utk menempah atau membeli produk dan perkhidmatan Kak Lang, agar boleh hubungi beliau di talian berikut: 011-10535346

Lokasi: Bentong, Pahang.

Niche: Diskusi Bisnes | Sembang | Pembekal Kelapa Dan Santan
     
  1. Wanjue - Tue 11/Jun/2019, 3:16pm
    Terima kasih kepada sahabat yg sudi menyokong.  
  2. Linkman - Wed 12/Jun/2019, 9:15pm
    wanita mmg gigih berniaga.
    kalo lelaki susah sikit tak boleh fokus..
    kepala otak ligat hehe..
    tabik spring utk golongan wanita..

    orang kata disebabkan wanita yang melahirkan anak.. jadi mereka sangat kental dan tabah menghadapi kehidupan.. dan sentiasa memikirkan masa depan anak yg bakal dilahirkan..

    bebudak lelaki nak sunat pun takut.. kalau boleh lari.. terus tak balik umah takut terserempak tok mudim hehe..

    itulah perbezaan lelaki dan wanita..  
Page 1   (Total 2 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia