Belajar Forex Percuma
Ismail 73 @ Tradefort
Thu 23/Feb/2012 2:59pm [Last Comment]
Salam kepada pembaca majalah.com yang dihormati.

saya mencari sesiapa yang berminat untuk mempelajari ilmu asas perniagaan forex. Ianya akan diajar secara percuma selain anda layak untuk mendapatkan 5 usd secara percuma.

Sekiranya tuan2 berminat sila hubungi saya mohd anis: 017-3781761 @ email are_nest87@yahoo.com.

Sedikit penjelasan dr saya.Baru- baru ini iaitu pada 15/2/2012 timbul isu berkaitan hukum haram trading forex yang difatwakan oleh majlis fatwa kebangsaan(dlm TV). Namun dua hari selepas itu 17/2/2012 mereka membetulkan kenyataan dimana bukan semua trading forex itu haram(di akhbar metro). Telah disepakati oleh ulama2 semasa, bahawa jenis akaun forward dan future dengan mengambil swap adalah diharamkan. Namun sekiranya trader menggunakan jenis spot forex tanpa swap seperti yang diamalkan oleh bank-bank yang berlandaskan syariah maka hukumnya harus seperti yg telah difatwakan oleh ulama indonesia.

http://www.medangold.com/panduan/wp-content/uploads/downloads/2011/02/Fatwa-MUI-tentang-Jual-Beli-Mata-Uang-Asing.pdf

Niche: Forex Malaysia
 
51. Juta1 - Thu 23/Feb/2012, 9:20pm
email ke kayadoit@yahoo.com.my  
52. Nasir 39 - Thu 23/Feb/2012, 10:08pm
emailkan ke nas0672@gmail.com  
53. Kn - Fri 24/Feb/2012, 12:37am
Salam Semua,
Terpulang kpd individu masing2. Tepuk dada tanya iman....
Klau rasa syubahah lebih baik jauhkan & sebaliknya. Wallahulam.  
54. Mrniezam - Fri 24/Feb/2012, 1:13am
emailkan dekat saya

mrniezam@yahoo.com.my  
55. Mrniezam - Fri 24/Feb/2012, 1:28am
mrniezam@yahoo.com.my  
56. Suff 2 - Fri 24/Feb/2012, 2:21am
email sya dewa1287@yahoo.com  
57. Jamal 21 - Fri 24/Feb/2012, 3:42am
email kat saya theblue_roses72@yahoo.com  
58. Rohaizey - Fri 24/Feb/2012, 11:12am
email saya deroyhaizey@yahoo.com....kalau elok adakan ebook untuk belajar forex ni...bagi saya x salah kalo nak belajar ilmu forex ni...lepas tu terpulang kepada individu untuk menilainya.....yang penting ilmu....  
59. Puteri85 - Fri 24/Feb/2012, 1:22pm
email sy detail mengenai forex nie sy berminat ctmuslihah_kl@yahoo.com  
60. Ismail 73 - Fri 24/Feb/2012, 5:51pm
terima kasih diatas respond tuan2. detail berkenaan seminar dan ebook asas forex telah saya hantar ke email tuan2.sila check inbox atau spam.  
61. Shuk 5 - Fri 24/Feb/2012, 9:23pm
shukfx@yahoo.com  
62. Azizol 3 - Sat 25/Feb/2012, 9:31am
emailkan juga pd saya.. zolpower80@gmail.com..
kpd azme, mmg la u ni jahil... apa2 yg berkaitan agama perlu dirujuk pada quran dan hadis bukan pada kerajaan.. tambah2 kerajaan malaysia.. kita perlu tgk secara menyeluruh sbb jika ia tidak membabitkan riba maka ia adalah halal.. tiada dakwa dakwi bab ini.. salam..  
63. Mahmud Abd Wahab - Sat 25/Feb/2012, 10:09am
Bukan kah majlis fatwa juga mengeluarkan fatwa rokok juga haram? Cuba tanya ustaz yang merokok???  
64. Ali Khan B Amirul - Sat 25/Feb/2012, 6:21pm
Azme Mohd Omarana halal haram bkn kira dimana kita berada,yg penting haram itu harus jelas dan halal itu jgk harus jelas...hukum ALLAH bkn kira dimana kita duduk...klu haram ttp haram klu halal ttp halal....lg senang di1 dunia ALLAH telah menatapkan babi itu haram ....tak kan di malaysia haram di korea halal plk....harus faham ttg hukum...senang cerita dimalaysia ni bt fatwa berlandaskan politik...  
65. Naz 26 - Sun 26/Feb/2012, 9:57pm
email me too... falishanus@yahoo.com  
66. Azme Mohd Omarana - Sun 26/Feb/2012, 10:11pm
maaf jika komen saya sebelum ini menyentuh banyak pihak... apapun saya terima semua teguran rakan2 sekelian dengan hati terbuka... terima kasih....  
67. Razali 21 - Mon 27/Feb/2012, 12:55am
Tahniah en. Ismail. Teruskan usaha. Semoga tuan diberi kesihatan yang baik untuk terus mengajar.


------------------------------------
www.edamasfx.com  
68. Top3biz - Tue 28/Feb/2012, 11:59am
Salam, bagi yang tak reti bahasa Melayu.

Forex trading 'haram', says National Fatwa Council






KOTA BARU: The National Fatwa Council ruled Wednesday that foreign exchange trading (forex trading) is forbidden (haram) for Muslims.

Council chairman Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin said forex trading was against Islamic law and created confusion among Muslims.

"A study by the committee found that such trading involves currency speculation, which contradicts Islamic law.

"For that reason, the National Fatwa Council has decided that it is haram for Muslims to be engaged in such trading," he told reporters after chairing the Council's 98th conference here Wednesday.

Abdul Shukor said Muslims should not engage in forex trading as there are many doubts about it and it involves individuals using the Internet, with uncertain outcomes.

"Other forms of trading in foreign currencies, such as by money changers or between banks, are permissible, as they do not involve currency speculation or uncertain outcomes," he said.

He said the meeting also ruled that it was permissible for Muslims to invest or save in the Premium Saving Certificate scheme managed by Bank Simpanan Nasional (BSN).

He said the decision was reached after the committee was satisfied with the briefing by the Bank Negara syariah panel on the scheme's implementation.

"At first we had doubts about the scheme's implementation, but we were satisfied after the trading system was changed into the Islamic concept of Mudharabah," he said. - Bernama  
69. Ismail 73 - Tue 28/Feb/2012, 3:02pm
terima kasih tuan top3biz diatas peringatan..stakat ini saya masih berpegang dengan apa yang saya post sblm ini.  
70. Abdul Halil Ashaari - Tue 28/Feb/2012, 8:43pm
tlg emailkan detail seminar ke abdul.halil@gmail.com  
71. Bmxarwin - Tue 28/Feb/2012, 11:56pm
sila emailkan kepada saya arwin1912@yahoo.com  
72. Afif21 - Wed 29/Feb/2012, 12:06pm
mari dapatkan USD100 percuma ke akaun forex anda dengan mendaftar dngan kami di link:
http://tinyurl.com/nodepositbonus-usd100  
73. Sueweal - Wed 29/Feb/2012, 4:22pm
trade gold vgmc takkan burn duit dlm akaun even akaun dh negatif... jd xde margin call. meh join dgn sy free 100usd sapa join 2 lot. join 3 lot free 200usd... nk tau lebih lanjut tgok kt blog sy http://pre-ipovgmc.blogspot.com/  
74. Mohd Anis - Fri 9/Mar/2012, 2:05am
Sukacita saya menjemput tuan2 untuk menyertai seminar forex yang akan kami adakan seperti berikut :

-Seminar Asas Forex : 15 MARCH 2012 (Khamis) - Percuma
-Seminar Advance Forex : 14 MARCH 2012 (Rabu) - RM100
(Alamat tempat seminar akan dihantar setelah anda respon email ini)

Penerangan Tentang Seminar :

1) Seminar Asas Forex-ini sangat sesuai kepada sesiapa yang baru nak menjejakkan kaki ke dunia forex. Kami akan mengajar anda konsep-konsep yang perlu difahami di dalam forex, istilah-istilah forex, beberapa indikator yang kami guna, teknik pengurusan kewangan yang betul, pengenalan Chart, cara-cara memulakan trading menggunakan akaun demo dan real, dan semua yang berkaitan asas-asas dalam forex. Semuanya akan diajar secara PERCUMA.

2) Seminar Forex Advance Level-sekiranya tuan adalah trader lama yang mencari teknik untuk membina atau maintain profit, kami juga sediakan kelas "the effectiveness trendline to predict market" dengan sedikit bayaran RM100 (kos masa..) Harganya ditetapkan dengan kadar terlalu murah kerana kami khaskan hanya kepada trader TuahFX Consultant(Tradefort & Forex4u). Tuan perlu berdaftar dengan syarikat kami terlebih dahulu. Sepanjang 9 tahun kami bertapak, 90% daripada trader yang menggunakan teknik ini sangat berpuas hati dengan teknik yang kami ajarkan dalam maintain pendapatan mereka. Cubalah teknik kami pula, dan anda juga mungkin akan jatuh cinta dengan teknik ini seperti trader-trader TuahFx yang lain.:)

Semoga usaha saya ini dapat membantu anda.

Konsep Kami:
*Kami tidak akan trade untuk anda, kami tidak pernah jual E-book, indikator mahupun signal, Tapi kami akan berkongsi dengan anda teknik-teknik untuk menjadi trader yang berjaya, bersama kami. Andalah pencipta signal untuk anda.

Hubungi saya Mohd Anis: 017-3781761
email@Facebook : are_nest87@yahoo.com  
75. Mohd Faiz Hilmi - Fri 16/Mar/2012, 3:01pm
gold investment,

return up to 120% per year..

perjanjian turut disediakan oleh syarikat kami yang turut berdaftar dengan ssm..

email saya for details.

goldmoneyss@yahoo.com  

< Prev | Page 2 | End >                     (Total 75 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..