Belajar Forex Percuma
Ismail 73 @ Tradefort
Thu 23/Feb/2012 2:59pm [Last Comment]
Salam kepada pembaca majalah.com yang dihormati.

saya mencari sesiapa yang berminat untuk mempelajari ilmu asas perniagaan forex. Ianya akan diajar secara percuma selain anda layak untuk mendapatkan 5 usd secara percuma.

Sekiranya tuan2 berminat sila hubungi saya mohd anis: 017-3781761 @ email are_nest87@yahoo.com.

Sedikit penjelasan dr saya.Baru- baru ini iaitu pada 15/2/2012 timbul isu berkaitan hukum haram trading forex yang difatwakan oleh majlis fatwa kebangsaan(dlm TV). Namun dua hari selepas itu 17/2/2012 mereka membetulkan kenyataan dimana bukan semua trading forex itu haram(di akhbar metro). Telah disepakati oleh ulama2 semasa, bahawa jenis akaun forward dan future dengan mengambil swap adalah diharamkan. Namun sekiranya trader menggunakan jenis spot forex tanpa swap seperti yang diamalkan oleh bank-bank yang berlandaskan syariah maka hukumnya harus seperti yg telah difatwakan oleh ulama indonesia.

http://www.medangold.com/panduan/wp-content/uploads/downloads/2011/02/Fatwa-MUI-tentang-Jual-Beli-Mata-Uang-Asing.pdf

Niche: Forex Malaysia
 
1. Zairi 9 - Mon 13/Feb/2012, 3:14pm
zairijolkifli@gmail.com  
2. Mastura 38 - Mon 13/Feb/2012, 3:35pm
apopia2211@gmail.com - mastura  
3. Mra66 - Mon 13/Feb/2012, 3:40pm
java.dean66@gmail.com  
4. Hussin 4 - Mon 13/Feb/2012, 3:50pm
Ingin menjemput anda mengajar percuma di pusat latihan Subang Bestari..mau?

jatropha2u@gmail.com  
5. Hakimi - Mon 13/Feb/2012, 4:30pm
akustart3@gmail.com  
6. Al Hassan 3 - Mon 13/Feb/2012, 4:31pm
TQ di atas respond.Detail mengenai seminar asas forex telah saya send e-mail tuan2.
kepada hussin 4, setakat ini kami hanya mengadakan seminar forex ini di bilik seminar kami.namun, kami boleh hadir sekiranya perlu. hubungi saya untuk pbincangan.-017-3781761 mohd anis  
7. Adrie - Mon 13/Feb/2012, 5:25pm
plz let me know more TQ

adriesham@gmail.com  
8. Zaharudin - Mon 13/Feb/2012, 5:36pm
zaharudinzamzam@yahoo.com  
9. Zulkifli Bin Omar - Mon 13/Feb/2012, 7:09pm
sahabat9@yahoo.com  
10. Shima 61 - Mon 13/Feb/2012, 9:17pm
imanaidilfitri@yahoo.com  
11. Hass 3 - Mon 13/Feb/2012, 10:22pm
email saya hass_811@yahoo.com.my  
12. Shahrul Nizam 4 - Mon 13/Feb/2012, 10:29pm
shahrulmara@gmail.com  
13. Rul 7 - Mon 13/Feb/2012, 10:31pm
email saya....rulz_macho@yahoo.com  
14. Nor Alhafiz Bin Nasir - Mon 13/Feb/2012, 10:53pm
nostradamus_kembara@yahoo.com tolong email sy,sy berminat  
15. Faisal 54 - Mon 13/Feb/2012, 11:10pm
Saya berminat...
mohamadfaisalz@gmail.com  
16. Ai Lurve - Tue 14/Feb/2012, 12:39am
pls send me the details too. tq: ownlineshopping@gmail.com  
17. Amiey 2 - Tue 14/Feb/2012, 2:50am
saya berminat....emailkan ke..
amiey_z@yahoo.com  
18. Illa 7 - Tue 14/Feb/2012, 7:52am
saya berminat email saya
yfadzillah@gmail.com  
19. Monyamin - Tue 14/Feb/2012, 1:00pm
berminat
orang_banci@yahoo.com
terima kaseh  
20. Al Hassan 3 - Tue 14/Feb/2012, 3:09pm
Detail mengenai Seminar Asas Forex telah saya send ke e-mail tuan2..tuan2 boleh respond kat fb saya are_nest87@yahoo.com atau sms 017-3781761.terima kasih.  
21. T41k0 - Wed 15/Feb/2012, 4:34pm
email the details..
nixxterlid@gmail.com  
22. Zarul 15 - Wed 15/Feb/2012, 5:03pm
email detail
najmi0208@yahoo.com  
23. Mode - Wed 15/Feb/2012, 5:45pm
emel maklumat lanjut
modepedagangonline@gmail.com  
24. Muzz 2 - Wed 15/Feb/2012, 8:23pm
emel pd sy..

sumberdana4111@gmail.com  
25. Mastura 51 - Wed 15/Feb/2012, 9:44pm
email: pearlmutiara@ymail.com  
26. Jeffry 5 - Wed 15/Feb/2012, 9:47pm
Sila email ke aristoe72@gmail.com
TQ!  
27. Acid - Wed 15/Feb/2012, 10:53pm
meh test acidaini_global@yahoo.com  
28. Mra66 - Wed 15/Feb/2012, 11:23pm
Dalam TV3 mlm tadi, Majlis Fatwa kebangsaan, menyatakan jual beli mata wang di talian adalah di istiharkan haram, dimana untung rugi adalah tidak nyata ketentuanya. Macamana tu? boleh komen sikit tak, saya ni tak pandai sangat.  
29. Mohd Helme Supaat - Thu 16/Feb/2012, 1:13am
mohesu_33@yahoo.com.my  
30. Md Azman 3 - Thu 16/Feb/2012, 2:59am
@Mra66.. sy masuk fx kerana lihat youtube ustaz Zaharudin kata spot fx halal..sama dgn fx xchange kat mana2 premis. yg tak halal ialah swap (skrang banyak yg swap free). baru2 ni ringgit mesia naik ke paras 2.90 dan Bank Negara (melalui fx intrumen) membeli USD untuk melemahkan sedikit RM keparas 3.2.. so sy nk persoal itu adakah haram? dimana asasnya Majls Fatwa ambil keputusan? bagaimana pula harga emas (XAU/USD).. bagaimana harga emas Msia ditentukan? Mesia dpt harga emas dari mana? kalau mcm tu niaga emas haram la pasal based kpd USD? Aku heran n x faham dgn konsep yg digunapakai BNM. orang pegi Mekah buat haji dan tukar wang dgn riyal Saudi. Dulu riyal mahal dr RM tapi skrang RM lebih mahal dr Riyal. Jadi dr mana pergerakan harga tu kalau bukan ditentukan dr pergerakan FX.. so org yg xchange RM/Riyal tu haramlah. Patutnya Majlis Fatwa kena lihat benda ni secara meluas, bukan skop sempit yg mereka sendiri tak faham..  
31. Hairee 2 - Fri 17/Feb/2012, 12:35pm
email saya norhaireehariss@yahoo.com  
32. Azman 186 - Sat 18/Feb/2012, 3:28pm
Minat nak tahu lebih lanjut azmana786@GMAIL.COM  
33. Azizol 3 - Sat 18/Feb/2012, 9:53pm
e-book? semoga berjaya...  
34. Hasrol - Sun 19/Feb/2012, 12:40am
hasrol05@gmail.com  
35. Mohd Hkalid - Tue 21/Feb/2012, 11:03am
terima kasih tuan md azman 3..tuan2 yg dihormati..berikut spt yg terdapat dalam akhbar metro 17hb. "Saya mendapati bahawa kenyataan saya telah disalah lapor oleh sebahagian media yang menggambarkan seolah-olah semua perniagaan pertukaran mata wang asing adalah haram," katanya di dalam satu kenyataan media Khamis. Petikan dari majlis fatwa kebangsaan...dijelaskan bhwa urusniaga forex adalah harus sekiranya pertukarannya tidak melibatkan sesuatu yg tertangguh yg biasanya berlaku kpd kebanyakan syarikat forex konvensional...iaitu forex jenis spot n bkn forex jenis forward...klu urusniaga dgn syarat2 ini difaham maka xda salah hukum haram atau harus. krna haram pd 'forward' n harus pd 'spot'..lalu kenalilah urusniaga anda..
utk memahaminya, adililah dgn cermat nasihat dari pakar kewangan Islam negara ini ust zaharuddin abd rahman. ni link dia http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/649-hukum-labur-a-berniaga-forex-forex-trading.html dan http://zaharuddin.net/senarai-lengkap-artikel/3/993-muzakarah-jakim-berkenaan-hukum-forex-trading.html  
36. Hasnan5 2 - Tue 21/Feb/2012, 3:51pm
Details
hasnan05@yahoo.com  
37. Muhammad 108 - Tue 21/Feb/2012, 4:58pm
forex haram la..
da terang2 ada fatwa...
nama al-hassan..tpi..  
38. Yeyeng - Tue 21/Feb/2012, 5:17pm
give me more details...
yeyeng2508@yahoo.com  
39. Khairudin Fozi - Tue 21/Feb/2012, 5:27pm
kudinfozi@yahoo.com  
40. Zizi Izzi - Tue 21/Feb/2012, 5:58pm
Ermm... forexkan haram...  
41. Faris Iskandar Hj Md Elah - Tue 21/Feb/2012, 8:48pm
Abg_is78@hotmail.com  
42. Raja Lawak - Tue 21/Feb/2012, 9:52pm
forex haram fatwa last week
kena bacalah details nya. ie forex dengan banks 100k keatas tidak termasuk dalam case ini.  
43. Sankar - Tue 21/Feb/2012, 9:54pm
sankar159@yahoo.com.my  
44. Adam Radin - Tue 21/Feb/2012, 10:59pm
Ni sistem yg sama mcm kat http://amboi.com.my/167-sertai-seminar-asas-forex-secara-percuma-dapatkan-5-usd-percuma/details.html ke? Ramai kwn saya masuk yg ni, sebab dpt 5 dollar.  
45. Azam 81 - Wed 22/Feb/2012, 12:21am
terima kasih di atas respond tuan2..saya telah hantar detail ke email tuan2. kepada adam radin, link yg tuan bagi adlh iklan daripada saya juga.  
46. Al Hassan 3 - Thu 23/Feb/2012, 2:18pm
tuan muhammad 108, kalau tuan baca akhbar metro 17hb februari, majli fatwa telah membetulkan kenyataan mereka dgn menyatakan bukan semua pelaburan forex haram spt yg difatwakan pada 15hb. Ia bergantung kepada jenis akaun yg diambil oleh trader samada spot, forward atau future dan jenis akaun swap ataupun tidak. malah terdapat byk negara yg mefatwakan perniagaan forex adalah harus sekiranya menepati syarat2 yg ditetapkan. sbg contoh indonesia..tuan bole rujuk disini untuk detail. http://www.medangold.com/panduan/wp-content/uploads/downloads/2011/02/Fatwa-MUI-tentang-Jual-Beli-Mata-Uang-Asing.pdf . dan untuk keterangan lebih detail, tuan boleh tinggalkan email untuk saya hantar detail penjelasan isu forex. saya yakin forex bukan bidang perniagaan tuan dan mungkin tuan x pernah berminat dengan forex pun ketika hukumnya harus. tuan berminat dengan forex setelah hukumnya diuar2kan haram kerana tuan hanya berminat untuk kondem manusia bukan untuk trading. sekiranya tuan jujur, adililah dgn cermat nasihat dari pakar kewangan Islam negara ini ust zaharuddin abd rahman. ni link dia http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/649-hukum-labur-a-berniaga-forex-forex-trading.html dan http://zaharuddin.net/senarai-lengkap-artikel/3/993-muzakarah-jakim-berkenaan-hukum-forex-trading.html  
47. Ameen 5 - Thu 23/Feb/2012, 4:50pm
boleh saya tahu dimana dan bila kursus ini akan berlangsung? for beginner or advance level?

giler_gempak@yahoo.com  
48. Azme Mohd Omarana - Thu 23/Feb/2012, 5:02pm
salam...
kita duduk kat malaysia tuan.... jakim telah putuskan forex haram di malaysia.... link yang tuan bagi tu untuk indonesia... kiita mesti ikut pemimpin di negara mana kita duduk.... sila rujuk laman web jakim..... jangan terasa saya dulu juga seorang forex trader.....  
49. Ismail 73 - Thu 23/Feb/2012, 5:23pm
imam malik, imam hanafi, imam hambali dan imam syafie juga bukan org malaysia tuan tapi mereka sbg rujukan di malaysia. sebab kalau soal hukum halal dan haram dlm agama kita boleh merujuk kepada yg arif wlw dimana mreka berada. malainkan soal sah undang2 barulah tertakluk kepada dinegara mana kita berada. dan soal majlis fatwa kebangsaan, telah saya sebutkan diatas bahawa pihak mereka telah perbetulkan statement tersebut pada 16hb dgn menyatakan bukan kesemua forex itu haram..tuan boleh rujuk harian metro 17hb.harap tuan dapat menerima baik pandangan saya.  
50. En Razlan - Thu 23/Feb/2012, 6:00pm
emailkan di benx2max@yahoo.com  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 75 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..