Antara Pinjaman AIM dgn TEKUN Mana Lagi Mudah?
Sya 88 - Fri 5/Oct/2012 1:58pm [Last Comment]
antara pinjaman AIM dgn TEKUN mana lg mudah...erk?

Niche: Pinjaman Amanah Ikhtiar Malaysia | Pinjaman Perniagaan | Diskusi Bisnes
 
1. Khadijah Binti Hassan - Fri 5/Oct/2012, 2:29pm
AIM lebih mudah dr TEKUN...  
2. Kedai Kasut Cham - Fri 5/Oct/2012, 3:10pm
aim lg mudah,tp untuk wanita sj  
3. Mummydam - Fri 5/Oct/2012, 6:28pm
Bgi sy tekun lg mudah...sbb xda perjumpaan tiap minggu..aim pula kena wajib hadir tiap minggu..pinjaman pertama cuma 1k-3k shja..tekun pula 1k-50k..ikut brpa kita pnjm dan projek kita..doc utk aim dan tekun jg sama..aim kena ada ahli kumpulan..tekun boleh berkumpulan dan bole persendirian..  
4. Nor Hidayah 23 - Fri 5/Oct/2012, 6:46pm
Blh emailkn sy no tpn sya.
norhidayah_sharuddin@yahoo.com
Knp prlu bwt pnjaman.?sbnanye tu smue lngkh2 kte utk menambh hutang.sbnanyetad cre lain kte cari duit,  
5. Sya 88 - Fri 5/Oct/2012, 8:24pm
ingat nk wat pinjaman dlm 3k...utk start bisnes ice blended...  
6. Wali - Sat 6/Oct/2012, 1:21pm
Tekun lebih mudah dan kita sendiri berurusan dengan Tekun tak perlu cari group spt AIM dan syarat dgn Tekun kita sendiri yg tanggung tak spt AIM jika ada ahli yg tak byr kita pulak galang gantinya belum lagi perjumpaan AIM tiap minggu..
Apa-apapun tepuk dada tanya selera mana yg sesuai tuk sya  
7. Sya 88 - Sat 6/Oct/2012, 2:13pm
ok wali...ty utk info...nanti sya try taye tekun...kot2 boleh dapat...:(  
8. Zana 11 - Sat 6/Oct/2012, 4:11pm
saya ahli aim..memang susah bila dah masuk aim,nak keluar pun susah bila dah terjoin.pinjaman pertama boleh buat dalam rm 1900 jek.bayar balik tiap mingu wajib rm84 hinggit..cikgu lak macam mafia,bukan ajar yg baik tapi ajar panggil ahli yg jarang datang tiap mingguan "hantu puaka"...
kalu ader ahli lain yg x bayar,kita kene tolong langsaikan utang tue.,pasal kononyer dah berjanji dengan ALLAH...sebab aim adakan ikrar menggunakan nama allah walaupun ahlinya x semua setuju dengan kandungan ikrar tersebut.
baik cuba wat pinjaman dgn tekun,lebih senang x yah jumpa minggu2...saya pun ngah proses ngan tekun.harap dapat.  
9. Sya 88 - Sat 6/Oct/2012, 5:25pm
zana...ty la bg info...agaknya proses tekun brapa lama ye...?  
10. Aiskrim Mingomingo - Sun 7/Oct/2012, 1:49pm
hehe..suka aku nak jawab soalan last ni...berapa lama?dah namanya tekun..TEKUN la menunggu..biasa la..badan kerajaan..prosesnya ntah bila nak dapat result..bukan nak memandai tapi kenyataan..melainkan ada 'catalyzer'nya..baru la cepat  
11. Rizwan 14 - Sun 7/Oct/2012, 8:07pm
Maaf Tumpang lalu
saya memerlukan rakan niaga atau funder bisnes saya ni amat menguntungkan saya memerlukan modal dalam RM 4OK ...  
12. Noraslinawati Ramli - Mon 8/Oct/2012, 12:09am
Sy adalah peminjam dr tekun dan aim..tekun mula sy mohon dpt 10k..Insya-Allah tahun dpn habis..apply sampai dpt duit ambik masa 4-5bulan..lps antar borang kena rajin2 call pej tekun tu..tunggu pegawai tekun dtg interview kat kedai...pastu kena rajin call lg utk tahu status pinjaman..tu yg sy kata ambik masa 4-5 bulan...
Psl aim pula..klu boleh dpt group yg awak kenal orgnya..pd sy perjumpaan tiap minggu tu mmg la wajib supaya pinjaman awak di masa akan dtg xde masalah..pinjaman pertama terletak pd ahli pusat. .jdlah ahli kpd pusat2 yg xde masalah pinjaman byr balik..sy dpt pinjaman kali pertama rm3000..Alhamdulillah dah abis pun dan kali ni pinjaman sy yg kedua dgn aim..maksimum pinjaman sy boleh buat sehingga rm6000..
Pd sya 88..pilihan di tgn awak..  
13. Mohd Asfz - Mon 8/Oct/2012, 12:38am
Pinjaman kerajaan ni mcm sial..janji manis jer.. Mcm janji ditepati..bg org miskin xpala byk kemudahan dh kerajaan bg..mcm kt yg berusaha nk buat pinjaman sapa nk pandang? Kt dikategori sederhana.tp ada usaha.. Insyaallah akan berjaya..bg org miskin kalau dh mls mls jugak n xda usaha.kalau dh usaha xkan miskin..betul x?sy dh puas peg rumah org miskin.dlm rumah masyaalah besepah.. Kalo rajin xkan mcm ni.. Tp kerajaan tlg gk.. Income tax yg sy byr tiap taun sy xkn halalkn. Kt apa dpt.nk rolling business pun xdpt.. Org miskin mintak bantuan sng jer dpt..cub kt mintak..habuk tadak.. Tekun.mara.punb.sme semua sama jer..hampeh..  
14. Jamali - Mon 8/Oct/2012, 11:05am
asfz kamu jangan menyalahkan orang lain diatas kegagalan kamu. ada banyak orang berjaya bermula dari bawah tanpa pertolongan sesiapa pun, tidak kerajaan, tidak sedaramara, tidak ibubapa, tidak rakan-rakan tapi berjaya hasil titik peluh sendiri.

ada manusia tak sedar diri yg suka salahkan org lain. pernah kamu mendengar pinjaman amanah ikhtiar malaysia? ramai peminjam yg dapat dengan mudah, tapi tak tunai janji bila utk bayar balik. lari dan tak dapat dikesan. sedangkan jika bayaran baik, mereka dapat pinjam berpuluh ribu ringgit utk pusingan kedua. ini satu contoh shj ada byk lagi cth lain.  
15. Rezeki Dr Allah - Mon 8/Oct/2012, 11:22am
Salam. Pembiayaan MARA lebih mudah, InsyaAllah. Sekarang MARA telah dapat satu formula untuk membantu Usahawan2 bumiputra menjadi Usahawan yang berjaya. Dengan mengikuti perniagaan yang disarankan MARA akan memberi pinjaman 5k. Blacklist pun boleh MOHON & LULUS kecuali MUFLIS. Lulus dalam tempoh 2-4minggu InsyaAllah. Boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. wanauto_80@yahoo.com  
16. Bukharie - Mon 8/Oct/2012, 11:47am
saya buat TEKUN,Alhamdulillah dalam masa 3 minggu diluluskan..:)  
17. Mustafa 5 - Mon 8/Oct/2012, 3:14pm
kalau nk buat tekun @ mara mesti ada kedai/perniagaan dulu ke?  
18. Sya 88 - Mon 8/Oct/2012, 3:45pm
seronoknya bukharie...cpt dpt pinjaman....ok sya akn usahakan...ty  
19. Taytrading - Mon 8/Oct/2012, 11:24pm
Salam,

x payah la pinjam2 kalau 3K, kurangkan makan, prepaid, aksesori.. air minum air kosong jer x payah teh ais, breakfast 5 hari makan roti+ telur kat rumah, 1 hari jer beli kat kedai, kalau ada langganan astro tamatkan, broadband jgn pakai, g pakai tempat wifi free, kalau ada barang beharga tu jual @ lelong, 4-6 bulan cukup la 3 ribu.. hampir sama lama dengan tunggu tekun, berniaga dengan duit simpanan sendiri ni survivalnya tinggi sebab kita mati2 akan hidupkan perniagaan kita, berniaga dengan duit hutang kita akan amik mudah... jika kita tak sanggup buat macam ni maknanya kita bukan bersungguh lagi nak beriaga, kita tunggu peluang nak hutang sebab kita sendiri x yakin kita akan buat sungguh2, bila perniagaan dah nampak jalannya baru lah leh berutang.. percayalah  
20. Sya 88 - Tue 9/Oct/2012, 12:20pm
sya cuma taye je TAYTRADING...ISYAALAH...cukup modal...jalan la bisnes saya...;)  
21. Syazana Mohd Ashraf - Tue 9/Oct/2012, 1:33pm
sy dah buat pinjaman tekun..tp agak lambat.. 4 bln baru sy dpt duit dan bukan mudah utk buat pinjaman tu...sy cadangkan awk buat pinjaman peribadi memandangkan nilai yg nak dipjm rendah..  
22. Taytrading - Tue 9/Oct/2012, 2:34pm
Bagus kalo macam tu sya88, saya sapot... semoga berjaya  
23. Admin 35 - Wed 10/Oct/2012, 3:40pm
Lagi mudah dengan pinjaman MARA melalui usahasama syarikat Axtivo Bio tech (M) sdn bhd.

Tak perlu Kertas kerja
Tak perlu Slip Gaji
Tak perlu bank statement
Tak perlu cagaran

Syarikat WAJIB daftar baru sehari pun layak mohon & lulus kecuali MUFLIS!!

Anda juga dapat pelbagai komisyen yng sgt lumayan hanya dengan memperkenalkan kepada kami seberapa ramai rakan2 atau sesiapa juga yang BLACKLIST.MINAT BERNIAGA TAPI TAKDER MODAL, SURIRUMAH,PENGANGGUR, BOSAN MAKAN GAJI dll.

Berminat sms MC (jarak) NAMA (jarak) LOKASI hantar ke HOTLINE 0162155642 atau hubungi nombor yg sama.

Terima Kasih.

Admin Prihatin  
24. Nufara - Thu 11/Oct/2012, 9:56pm
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.454949501210977.101055.100000877940022&type=1

buka ni di fb...sy akan bntu anda bagaimana nk jimat lektrik...  
25. Roserasidi - Sat 13/Oct/2012, 1:37am
saya pinjam AIM. masalahnya bila perjumpaan mingguan tuh. kengkadang buang masa. paling perit bila kena tanggung org lain nya hutang. grup saya xd masalah tp ada 1 grup lain sema ahli hilang x bayar hutang. x pasal kena tanggung hutang org lain. penat kita mengumpul duit tiap minggu utk bayar hutang tp org lain senang2 cabut. tekanan gak rasanya. rasa cam serik pun ada..  
26. Andaman Seri Pengantin - Mon 15/Oct/2012, 10:32am
ye ke Roserasidi ..sory la sy tak berapa tau ,,AIM kerajaan punya ke? tpi sya88..saya ada pengalaman ,klau nk pinjam tekun ,ni kalau ada org dlam cepat la.anak sauda saya (bapak dia org politik)pinjaman dia cepat n banyak (30k).saya pun mohon tapi ikut prosida biasa (tak guna kn pengaruh abg ipar) .kelulusan hampir 1th,pinjaman hanya 3k shj..nampak tak perbezaan nya..sampai ke hari ini pinjaman dia tidak bbayar..tiada tuntutan apa2 pun.  
27. Marizad Latif - Mon 15/Oct/2012, 3:03pm
kami ada perniagaan yg boleh membantu anda semua menjana pendapatan dgn pelaburan yg amat rendah...hubungi saya jika berminat 0192151955.  
28. Hasrol - Wed 24/Oct/2012, 12:57pm
apa kata, cuba dulu klik sini... ari2 masyuk, ari2 bleh withdraw..

https://avousa.com/?ref=AVO4823858

utk maklumat lanjut,email sy,hasrol05@gmail.com  
29. Jaan - Wed 31/Oct/2012, 7:16pm
allah.. macam2... tapi apapun atleast kita sedar setiap manusia di uji pd tahap iman masing2. yang penting teruskan usaha dan semangat jgn luntur ats apa2 pn yg kita usahakan atau hadapi. bsrkst kesabaran tu lah allah akn tolong suatu hari. pertolongan allah bkn kita sedari kadg2. bila bagaimana.... tp yakinlah.... sABAR...SABAR...SABAR... yag guna kuasa d dunia....gunalah ms hidup.. yg guna wang d dnia..gunalah.... yg guna rupa...gunalah... tapi suatu masa....semua berakhir.Allah nk uji jer.... jgn berlagak d bumi allah....  
30. Ctsuraya - Mon 19/Nov/2012, 4:08pm
Assalamualaikum,
AIM adalah NGO dan berdiri di atas kaki sendiri. Hanya mendapat dana daripada kementerian kewangan. terbuka hanya untuk peniaga wanita macam saya. Untuk menjadi ahli, satu kumpulan hanya perlun lima orang. Nak pinjam pon boleh, nak masuk saja pon boleh.saya masuk kena nak luaskan jaringan perniagaan. jumpa kawan kawan yang byk pengalaman berniaga. kalo xmo pinjam bulan ni, pinjam bulan lain. ikut kemampuan nak byr, br leh wat pinjaman.
buat masa sekarang, alhamdulillah semua byr wpon semua ahli saya kenal dlm MC ni :)  
31. Putera 21 - Wed 21/Nov/2012, 8:34pm
assalamualaikum.,
sy sedang mencari rakan kongsi yg menjual kaya ball..
perniagaan sedia ade ialah waffle n waffle sosej.
sesiape yg berminat sila hubungi 012 640 92 62.  
33. Ilhan - Mon 10/Dec/2012, 11:56pm
salam..sy mcm berminat untuk mendapatkan pinjaman bagi membesarkan perniagaan dobi saya...harap ada yg sudi memberi pandangan dan membantu saya...kalau di pahang area mana untuk join semua nie krn sy bru setahun didlm buss dobi..tq  
34. Shahrin 31 - Mon 31/Dec/2012, 3:48pm
Salam..saya nk tya nk join aim ni di area butterworth..teluk air tawar..istri sy nk biz kecil kecilan...mohon bantuan ya.tq  
35. Tuah 12 - Fri 1/Mar/2013, 3:54pm
perkhidmatan permohonan pinjaman perniagaan TEKUN dan Mikro BSN
sms untuk details 012 6269321  
36. Shahrirbahar - Tue 9/Apr/2013, 9:58pm
salam..saya ada buat ebook/guideline utk apply di tekun..berdasarkan pengalaman saya apply di tekun dan dapat overlap sekali..boleh email sy terus di shahrirbahar@gmail.com  
37. Jessie 3 - Sun 14/Apr/2013, 2:50pm
Sy area kk, sabah.. sy menjalankan perniagaan borong secara persendirian.. xda kedai.. rumah jd tmpt simpan brg2.. bisnes x brp bgs.. skrg ni bercadang nak buka kedai.. tp modal x cukup.. ada x sesiapa blh bagi cadangan ttg pinjaman.. klu pinjam kat TEKUN, mereka nak ada kedai, lesen, statement bank.. semua tu sy x ada.. hrp ada yg blh bantu.. jastricia@yahoo.com  
38. Insyirah 8 - Tue 16/Apr/2013, 12:46am
Salam. Tumpang tanya. Sy memerlukan pinjaman utk menambah modal biz bundle sy. Malangnya sy telah ni blacklist akibat personal loan yg dibuat atas dasar nk menolong kawan. Tolong bagi khidmat nasihat.  
39. Yazid Yazal - Sat 20/Apr/2013, 3:28am
istri sy pinjam aim sy pinjam tekun..
istri sy wat surat ke oversea.. then xpayah datang minggu2.. heheh.. tapi yg penting bayar jgn lari plak.. alhamdulillah ok.. semua nya.. ini tips untuk xnak datang minggu2.. pandai2 lah wat surat.. kalau nak uruskan kerja2 lain ..  
40. Syahida 10 - Fri 17/May/2013, 3:57am
saya pun ahli AIM dan peminjam dengan AIM.mula-mula ingat nak apply TEKUN, turun naik turun naik mintak financial report lah,statement akaun syarikat lah...kalau bisnes dah rolling sesuai mintak TEKUN tapi kalau baru nak bertapak, jangan haraplah lulus.lepas tu saya join AIM melalui sahabat dari Majalah.com ni.Alhamdulillah takde masalah.perjumpaan setiap minggu memanglah penat tapi mcm kak ctsuraya cakap,sebenarnya bagus sebab dari situ kita kenal ahli lain yang lebih senior.lagi-lagi kalau nak masuk pasar malam,dsb;boleh mintak tips dan nasihat dari mereka.boleh tukar-tukar idea juga...kalau nak pakai modal sikit dulu, baik pinjam AIM...saya dengar tukang kutip hutang TEKUN macam ahlong(berdasarkan pengalaman seorang sahabat)..janji 1hb, 1hb lah dia kutip tak kiralah pukul bape..kalau pasal Cikgu AIM mulut puaka,biasalah kalau ahli pun tak beradab.manusia pelbagai ragam,janji kita fokus dengan misi dan matlamat kita..just ambil ringan sahaja perkara-perkara yang remeh macam tu.lps meeting,kita balik fokus pada perniagaan masing-masing..btw, sy graduate dari oversea tapi tak jugak dapat kerja.  
41. Osman 32 - Sat 26/Oct/2013, 9:56pm
macam-macamlah  
42. Zaza 118 - Tue 29/Oct/2013, 11:33am
salam..saya berminat memulakan perniagaan dan memerlukan pinjaman sebagai suntikan modal..mana2 agensi yang dapat membantu bolehlah hubungi saya 0197847069  
43. Sapit 87 - Wed 27/Nov/2013, 9:56pm
mcm mana pula kadar bayaran bulanan..ada x carta kadar bayaran bulanan AIM ni mengikut pinjaman kita.boleh bg link x nk tengok..

bagaimana pula dgn pinjaman Easy RHB loan berbanding dgn AIM. sy igt nk pinjam dlm 4k je utk mula berniaga makanan.

sy kerja swasta ingin buat part time lpas balik kerja  
44. Penjejak Rezeki - Tue 27/May/2014, 2:38am
tekun cam taik...... lps segala bagai keperluan yg dia nak aku htr...boleh dia buat senyap.....dah nak masuk 16bln... bila tanya kat cawangan tekun daerah, jawapan nama belum disenarai pendek... puiiiiiiiii....patut la org melayu ssh nak p jauh... dah labur modal sendiri sebagai modal,nk buat loan tekun hanya untuk backup dikala tersepit...tapi jwapan x relevan berkali-kali... padahal apa ssh kalau x lulus bagitau jerlah status x lulus,dan sebab2nya..ni x..nama headoffice lum sampai la...mcm2 la tekun ni..... yg peliknya ada lak yg lulus awal...ikut jalan mana aku pun x tau.... yg aku tau nasib baik AIM cover balik modal aku...nak harapkan tekun mmg TEKUN la aku duk nunggu......  
45. Hana 290 - Tue 17/Jun/2014, 7:55pm
Salam mak sy ade bt pinjaman dgn AIM tapi still x dapat lgi org lain dh dpt..ayah sy blacklist.
Adakh brsangkut paut dgn kes ayah sy sbb blacklist?  
46. Muhammad Afizal - Mon 9/Oct/2017, 1:23pm
Saya bukan ahli aim atau tekun tapi sekarang ini saya ingin membuat pinjaman dengan aim sebab aim lebih cepat proses... jika ade siapa yg boleh tolong membuat pinjaman untuk saya...sila berurusan dgn saya...kawasan kuala terengganu...yang sudi menolong sahaja...  
47. Jomloan1 - Thu 31/Dec/2020, 9:15am
💰💰💰【 KL , SELANGOR , NILAI , SEREMBAN , SENAWANG 】💰💰💰

http://www.wasap.my/60107880515/NakLoanNiena

PROMOSI AKHIR TAHUN! Terbuka kepada golongan pekerjaan
✅ Kakitangan Kerajaan
✅ Pekerja Swasta
✅ In House Security
✅ Driver Company & DLL..

💰💰 Kelebihan Buat Loan Di Syarikat Kami 💰💰
✅ Proses 30 minit sahaja
✅ Kami boleh bantu anda menyelesaikan pinjaman di syarikat lain
✅ Interest Serendah 1.5%
✅ Tanpa Pegang Kad ATM
✅ Tanpa Deposit pendahuluan

Cuma sediakan dokument ..
✔ Penyata gaji 3 bulan terkini
✔ Penyata bank 3 bulan terkini
✔ Bil Elektrik & Bil Air terkini

Mari cek kelayakan anda dengan saya secara percuma , nak tanya2 pun boleh http://www.wasap.my/60107880515/NakLoanNiena
http://www.wasap.my/60107880515/NakLoanNiena  
48. Pinjaman Berlesen Nick - Thu 6/Jan/2022, 10:33am
PINJAMAN PERIBADI ?
PINJAMAN PERNIAGAAN ?
SKIM PINJAMAN PENCEN KERAJAAN ?

# INTEREST 1.5% SEBULAN
# 60 HARI TANPA INTEREST
# TEMPOH PINJAMAN SELAMA 36 BULAN
# KELULUSAN SEGERA
# PROSES PINJAMAN YANG MUDAH
# TERBUKA KEPADA WARGA PENCEN
# KL SELANGOR SAHAJA

DOKUMEN YANG DIPERLUKAN PINJAMAN PERIBADI :
*SLIP GAJI 3BULAN TERKINI
*BANK STATEMENT 3BULAN TERKINI
*EPF STATEMENT
*BIL API RUMAH TERKINI
*SURAT PENGESAHAN PEKERJA(JIKA ADA)

DOKUMEN YANG DIPERLUKAN PINJAMAN PERNIAGAAN :
*SSM
*BANK STATEMENT 6 BULAN TERKINI
*BIL API RUMAH

DOKUMEN YANG DIPERLUKAN UNTUK PENCEN :
*KAD PENCEN
*BANK STATEMENT(BANK YANG MASUK PENCEN)
*BIL API @ AIR RUMAH TERKINI

HUBUNGI KAMI SEGERA!!
014-962 0885 NICK  

Page 1   (Total 48 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..