Ada ke Tokey Melayu Bukak Bisnes Makan Mamak (Maple) dan Berjaya?
Kuza 2 - Fri 28/Jan/2011 9:42am [Last Comment]
aku tengok mamak ni campak kat mane pon hidup,tokey maple ni aku tengok kaye raye,minima mesti ada 2cawangan,takat ni aku lom penah lgi jumpa maple yang tokey nye melayu,ada ke?

1 lagi aku baru dapat offer dari tokey maple soh aku amek alih kedai de,de jual 40k dengan barang2 dan pekerja,tapi aku kene la pikir panjang dulu...40k bukan nye ckit kan..

Niche: Bisnes Restoran | Diskusi Bisnes
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Shaffique - Fri 28/Jan/2011, 10:34am
    ADA.beliau seorang bekas pegawai kanan PDRM Selangor(kat bahu ada star) yang pernah suatu ketika sangat terkenal dan selalu keluar TV.Restoren mamak milik beliau terletak di Batu Caves..ramai org..penuh memanjang..tu satu contoh tauke melayu yg berjaya bukak restoren mamak.nak bukak restoren 'maple' ni..kenalah JV ngan maple..40k?macam x cukup je modal tu...  
  2. Shaffique - Fri 28/Jan/2011, 10:40am
    rakan JV beliau adalah seorang mamak yg ade 5 restoren mamak yg semuanya mmg full memanjang.sapa penah duduk minum kat Restoren TAQWA sri gombak or greenwood mesti biasa nampak mamak ni.kalau kat sri gombak,dia jalan kaki je.kereta pun myvi je.tapi millionaire.mana aku tau?sebab aku jiran ngan dia.belakang umah.hehehe  
  3. Linkman - Fri 28/Jan/2011, 10:50am
    pokok pangkalnye... kena kos kita lebih kecik... dari pendapatan.

    kalau bisnes rm 10 juta pun, tapi kos ferrari & penthouse kita rm11 juta... kena berhutang & kejar along jugak...  
  4. Nilam 2 - Fri 28/Jan/2011, 10:59am
    setuju ngan linkman...linkman slalu memberi komen yg bernas kpd rakan2 majalah(thumb up)teruskan ye...  
  5. Eyra Syahira - Fri 28/Jan/2011, 11:00am
    tapi mcm ne nak bukak kedai mamak?mcm ne nak upah pkerja dr india?aku minat gak bukak kdai mamak ni,tapi kat manjung ni kecil skit...xtau mcm ne nak bukak kdai mamak...hmmm...  
  6. Md Zamri Mazelan - Fri 28/Jan/2011, 11:00am
    Prinsip bisnes maple mudah.....service customer mesti cepat....depa tak akan biarkan pelanggan duduk tunggu utk order lama2....service mesti cepat...kalau buka restaurant ini pantang NO .1 ..Jgn biarkan customer tunggu lama2 nak order...!!!!! Makanan mesti sedap...harga murah pun tak...mahal pun tak....!Itu sebsbnya maple boleh berjaya...nasihat dr member maole aku..  
  7. Pramlee 3 - Fri 28/Jan/2011, 11:06am
    Setuju dengan komen komen di atas. Juga, rasa masakan di kedai mamak sentiasa konsisten.  
  8. Kuza 2 - Fri 28/Jan/2011, 11:57am
    Shaffique:Mamak 2 nak jual 40k sekali barang n pekerja,kedai 2 memang tgh run da lame,tp agak was2 kenape de nak jual,2 yang nak selidik sedalam-dalam nye,alsan nak jual coz da xmenang tgn,de pon memang ada 5cawngan sekitar kl..  
  9. Hariz Aizad - Fri 28/Jan/2011, 11:59am
    kat manjung boleh je...skang dah padat penduduk..saya pun lepak manjung gak..nk lg cantik ..taruk wifi..perghhhh..lg mantap  
  10. Eyra Syahira - Fri 28/Jan/2011, 1:37pm
    mmgla...ira pon mmg suke lepak mamak,mamak biriyani...tp tu la kkg2 rs mcm nak bukak mcm die,tapi xtau mcm ne nak bukak..modal ok je, yg mslh skrg mcm ne nak cari pkerja,pbekal2...  
  11. Shasa Sahiella - Sun 30/Jan/2011, 12:37pm
    Bill electric terlalu mahal????? saya ada penyelesaiannya..... barangan dari japan... boleh SAVE 20%-30% kadar bill...telah ramai yang mengunakanyan... temasuk kadai makan sya... shasasahiella_87@yahoo.com  
  12. Zalina 6 - Mon 31/Jan/2011, 3:42am
    40k kira o.k tp kena tgk le lokasi sbb ni dh kira beli bisnes.lgpn pekerja dh ada.customer pn dh ada.kalu dh take over cuma kena maintain & upgrade cket apa yg x kena.well sblm amik keputusan,try le lepak kat kedai tu dan' feel the atmosphere' kat situ.  
  13. Abg Piee - Fri 4/Feb/2011, 3:59am
    salam,klu encik nak buka kedai makan,saya sedia bekalkanperencah asam pedas power yg saya buat sendiri daripada pengalaman saya selama 15tahun berniaga asam pedas power di melaka,saya juga ada memproses beberapa jenis perencah masakan yg terkenal di melaka sebagai masakan tradisi org2 lama melaka,....seperti perencah acar berempah,sup power,kari power ,asam rebus power,masak pindang serani,pindang kampong dan juga tepong ayam goreng berempah,kalu berminat boleh hubungi saya abg piee org lama melaka di no tel 0132945587...pasti tuan akan berasa puas,perencah saya itu ALL IN ONE....mudah semudah 1...2...3....siap  
  14. Mohd 73 - Fri 11/Feb/2011, 3:03am
    ada sape2 tau kedai mamak yg nk di jual..tq..mysoulz669@gmail.com  
  15. Mocta - Sat 14/May/2011, 6:46am
    Bagi aku laa bisnes kedai makan ni paling penting makanan misti power.kebersiahan mesti utama.Berniaga jauh skit dari bandar pun pelanggan jamin pecah kedai.Bab makan ni pelanggan sanggup lintas berpuluh2 kedai lain kalau makanan power.Sanggup berkereta berkilo2.Yang dah rasa nak lagi.ummphnya jadi sebutan maka pelanggan mcm sardin laa.kalau makanan entah hape2 kedai tgh bandar pun bungkus..hahaha  
Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.